-
ÇOCUKLAR..DEKOR..OLMASIN
http://www.e-karabuk.com/haber/resimler/kukla-006.jpg[/IMG] Ne Olur,Çocuklarımız Dekor Etmeyin !...
Bayram olur çocuk,
Bakan gelir çocuk
Başbakan gelir çocuk
Gaziler günü olur çocuk,
İlk öğretim haftası olur çocuk,
19 Mayıs bayramı olur çocuk.
23 Nisan olur çocuk
Ve daha nice gün ve etkinliklerde çocuklarımız hep dekor olmuştur. Nedir bu çocuklarımızın çektiği çile?
Daha bügün yine birçocuğumuz törende bayıldı?
ALLAH aşkına söylermisiniz; her şeyde çocuk ama çoğumuz gerçekten çocuk haklarına saygı duyup uyabiliyormuyuz ?
YAZIK BU ÇOCUKLARIMIZA
-
bügün yapılan törende,
baygınlık geçiren çocuk,polis arabası ile ,hastaneye gönderildi,
çocuklarımıza ,bir ambulansı bile fazla görmüşler...
-
L Ü T F E N H E R K E S D Ü Ş Ü N C E S İ N İ Y A Z S I N..............
Edited by - admin on 19.09.2006 11:05:38 PM
-
Ahmet bey ,hissiyatına katılmamak mümkün değil.Ancak tören ve kutlamalar hayatın gerçeği.Ne yapılabilinir?Gönüllü ve sağlıklı insanlar ,çocuklar görevlendirilir,her türlü tıbbi müdahale için ekipman bekletilir,güvenlik önlemleri alınır,böylelikle daha güvenli bir kutlama yapılabilir.Bayılan çocuğumuza geçmiş olsun.
-
Haklı olduğunuz noktalar var ahmet bey. Ancak belirtmiş olduğunuz 23 Nisan zaten ÇOCUK BAYRAMI.! Bunun dışında tören ve bayramların kutlama şekilleri değişebilir derseniz size katılabilirim.
-
Ahmet beyin bahsetmek istediğini ben anladım ve bir veli olarak kendisine katılıyorum.
Çocuklarımız bizim geleceğimizdir.
Tüm brikimlerimiz onların daha iyi yaşam tarzları içindir.
Tüm brikimlerimiz onların ülkesinin değerlerine sahip çıkmaları içindir.
Tüm brikimlerimiz ve çabalarımız onların örf ve adetlerine sahip çıkıp, geçmişini iyi öğrenip, her anını yürekten yaşayıp geleceğe hazırlanmaları içindir. Bu nedenle çocuklarımızı beraberimizde alır götürürüz tören alanlarına amaçda bu olmalıdır.
Fakat sıkıntı burada başlıyor, çocuklarımız oraya dekor içinmi, prosedürleri yerine getirmek içinmigötürülüyor? Yoksa bu değerlerimizi içlerine sindirerek yaşamaları, o güzel anları anarken duygularımıza ortak olmaları içinmi götürülüyor ?
Bence ülkenin en üst kademesinden gelen emir ve tebliğler genelinde götürülüyor. Mecburen götürülüyor, az öncede dediğim gibi sıkıntı burada başlıyor ve zannediyorum ki idarecilerimizde sıkıntılılar fakat ellerinde gelen birşey yok.
Bu noktada çocuklarımızın grek getirilipgötürülmesi sırasında, gerekse de orada bekletilmesi sırasında bir dizi önlemler alınıp, rahat etmeleri ve günün anlamının da iyice kavratılması, çocuklara sevdirilmesi gerekir. Aksi halde kendimizden biliyoruzki daha çok nefret ederdik o törenlerden.
Törenlere götürülmesi bir zarurettir ama bakan veya diğer büyüklerimiz sırasında da götürüldüğü oluyor. Bu noktada şiddetle karşı çıkıyorum. Çocuklarımızı zaruri olmadıkça götürmeyin, onlar çocuklarımıza gitsinler bence güzel olanda budur.
Yine okullarda düzenlenen uzun törenlerden de sıkıntılıyım. Gerek güneş altında, gereksede kışın ayazında helede ayakta bekletilmesi küçücük bebelerimize bir eziyettir.
Bu tür etkinlikleri düzenleyecek yetkili büyüklerimize arzımdır.
Saygılarımla, bir veli.
-
Ahmet bey'e ve admin'e aynen katılıyorum, fakat zannedersem bu konuda çocukların törenlerde (Ahmet bey dekor demiş ama ben figüran demek istiyorum) figüran olarak kullanılmadığı günleri bizler değil de ancak torunlarımız görebilir,
''Bu noktada çocuklarımızın grek getirilipgötürülmesi sırasında, gerekse de orada bekletilmesi sırasında bir dizi önlemler alınıp, rahat etmeleri ve günün anlamının da iyice kavratılması, çocuklara sevdirilmesi gerekir. Aksi halde kendimizden biliyoruzki daha çok nefret ederdik o törenlerden.'' admin'in dediği gibi bu konuda gelişme sağlamak lazım.
-
Bak işte şimdi canım sıkıldı valla.... Evet aynen öyle....
Her türlü resmi ,siyasi ve özel programlarda,öğrenciler dekor olarak kullanılıyor...
Öğrencileri derslerinden edeceklerine,halkın ayağına gidip davet etseler olmuyormu....?
Helal sana Ahmetaksoy abim,çok hassas bir konuya el atmışsın.... Tebrik ederim sizi....
Ama yinede yazılarına dikkat et...! Sonra ham yaparlar seni.... Bilmem anlatabildimmi...? Yo yo..! Sakın yanlış anlama....Sadece huzeyfece bir uyarı yaptım...
-
HUZO,CUĞUM,
biz öyle diyenleri çok gördük.
bu gibi önemli sorunları,ben getirmesem ,başkası getirmese ne olur sonumuz?
bügün ,gerçekten biz çocukları hep,kasım beyin de dediği bibi FİGURAN olarak,gördük ve kulanıyoruz.artık birilerinin çıkıp ön ayak olması gerekiyor.bırakında bu güzel şeref bizlere ait olsun.
bu konuda bizde de suç çok;?.
ben bile bir oyun oynadım,çocukları dekor yaptım.bügün hangi türk filmine bakarsan bak,çocuk,ya dilencilik yapıyor,yada hırsızlık yaptırılıyor?
işte tüm bunlar,insan oğluna yakışmaz ve çocuk haklarına aykırı olan ,hareketlerdir.
-
Ahmet abi,aklımdayken söyleyeyim,senin şu sakız satan kız,Atatürk ilköçğretim okuluna gönderildi. İnşallah artık okuyacak. Bilgin olsun.
-
evet,harikasın kardaş,orhan bey,
benim anlamadığım.çocukları neden bu kadar kulaniyorlar?
-
Abi ben yorum yapamam,ama diğer arkadaşların yorumlarını okuyorum. Haklı olunan noktalar var,fakat dediğim gibi bu konuda yorum yapmamız sakıncalı. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink[/IMG]
-
evet,kardaş haklısın ama,taşın altına hep birlikte el koymak lazımdır.
-
alıntı:
"quote" Orhan. demişki:
Abi ben yorum yapamam,ama diğer arkadaşların yorumlarını okuyorum. Haklı olunan noktalar var,fakat dediğim gibi bu konuda yorum yapmamız sakıncalı. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink[/IMG] ne oldu orhan bey,
12.eylül mü,geldi.
TANKLAR ,kapıya mı dayandı? tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss[/IMG]
-
çocuk,güzelliktir
gelecektir...........