Çöp Ayrıştırma sistemine geçsek belirli yerlere konteynırlar kursak ve biz insanlar kendimize çeki düzen vererek çevremizi temiz tutmaya gayret etsek nasıl olur?
bana göre çok güzel temiz yeşil ve adına yakışır bir nizip ortaya çıkar.
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
Başkan sanırım halkımız önce çöpü poşete koymaya alışmalı.
bence olabilir hemde güzel olur...
Neden olmasın. Uygulama hayata geçirilmeden önyargılı düşünmemek lazım. Belkide halkımız bu uygulamaya canı gönülden katılır. Başlangıç olarak İlçedeki 50 köşeye cam konteynırı konulabilir.
çok guzel bir uygulama olur. destekliyoruz.
İlçemizi ve çevremizi güzelleştirecek,temiz tutacak her girişimi selamlıyorum.tabii bir günde bu işlerin olması zor.Allah kolaylık versin!
herşey zamanla oluşacak zaten bizim burada olmamızın nedeni güzel ve yşanır bir nizip biz burada fikir üretmeliyiz ve yapabildiklerimizi kendi adımıza uygulamaya koymalıyız.
uygulama aşaması içinde şöyle bir fikir geldi aklıma ayrıştırma kutularını reklam karşılığı bir kaç firma üstlensin örn 10 firma 10 ar adet bu kutulardan yaptırıp ve üzerine reklamlarını belirli bir süre örneğin 1 yıl ve ya 2 yıl gibi anlaşılsa hem proje hayata hayata geçer hemde belediyeye yük olmaz reklam süresinin sdolmasından sonra reklam alınarak belediyeye gelir sağlanabilir. değişik fikirler de oluşabilir.
burada ki amaç temizlik kültürünü hayatımıza uygulamamız gerçeğidir ve bir yerden başlamamız gereklidir.
önyargılı yaklaşmamak gerek bence.olması lazım
Sayın başkanımız bu konuya duyarlı davrandılar. Yakında iyi haberler var.
Bu uygulama Fethiye Belediyesi tarafından yapılıyor. Her daireye kartondan 60x60x100 ebatlarında bir kutu verilmiş içerisinede çöp torbasını koyuyorsun. O kutuya yalnızca kâğıt, cam, metal ve plastik çöpler atılıyor. Haftanın belirli günlerinde belediye o kutudaki çöpleri topluyor. Burada da böyle bir uygulama başlatılırsa bence yerinde olur. Pilot bölge olarak Fatih Sultan, Mimar Sinan Mahalleleri seçilebilir.
bence kesinliklede öyle olmalı ben mesela alanyadan geliyorum her binanın önünde bir çöp kutusu birde konteynırlar wardı burdada öle olsa ne güzel olur!!!!!
başkan cok güzel ve hayatta olması gerekn kurallardan biri olan temizlik kuralına deginmiş ve burda bir ayrıcalıkvar geri dönüşüm diye adlandırdıgımız olay petşişer olsun poşetler olsun vs. gibişeylerin tekrardan kullanılması bunu ön yargı degilde bunu memleketimze benimseterek yapamak daha güzel olur belki karşı cıkan olur olur ama zamanla iyi olacagına inanıyorum üstünde durulması gereken bir konu olarak düşünüyorum ve bu güzel yeşil nizip için gec kalınmış bir uygulama diye de altına not düşüyorum
http://www.nrtmedya.com/index.php?is...u&haberid=1673
proje hayata geçirilmeye başlanmış inş devamı da gelir emeği geçenlere teşşekürler...
Namıkkemal ilk öğretim okulu öğretmeni Ali Tiryaki ve Sağlık meslek lisesi öğrencilerinden Enes Eroğlu ile başlattığımız geri dönüşüm kampanyasına sayın başkanımızında vermiş olduğu destek neticesinde start verdik. Sırasıyla Namıkkemal i.ö.o. , H.Seyyid Çeker i.ö.o.,Cumhuriyet i.ö.o. ve ağlık meslek lisesi bu kampanaya destek oldular ve bizde belediye olarak kendilerine geri dönüşüm kutuları temin ettik. Kampanyanın büyümesi ve gelişmesi ise,uygunlamadaki hassasiyet ve ciddiyete bakılıp değerlendirilecektir.