-
Nizip'te hayat varmi?
bence uzmanlar mars''''tan önce, Nizip''''te hayat varmi diye arastirmalidir diye düsünüyorum. yaklasik 5 yildir Nizip''''te degilim. bulundugum sehire Nizip''''ten kaçarak gelen çok arkadasim var. arkadasla ister istemez konusuyoruz. Nizip ne durumda diye söylenen sunlar
"dai, Nizip bitik. ne is var, ne güç var. ne hayat var, ne tat var. sen iyi ettin kaçtinda. simdi sira bende bende bir paltaya sap olam. alimallah gör sen o zaman."
herkes Nizip''''ten kaçma yamuklusuyla evlenip güzel bir hayat yasama derdinde. Nizipte yok pahasina çalisan genç arkadaslarim iyi bir is sahibi olup annesinin, babasinin yüzünü ak bir hale getirmeye, onlara en azindan bu yasinda sonra sefa sürdürme hedefini güdüyorlar. Nizipte herseyden önce is sektörü yaratilmali. sadece zenginler, tarlasi, parasi mali mülkü olanlar kazanmamali. kazanmali ama kazanirken de kazandirmali. t.c kanunu derki; sigortasiz isçi çalistirmak suçtur. mesai saatleri 9-5 arasidir. bir isçinin haftada en az bir gün, yillik izinide 1 aydir. 6 ayda bir zam yapilmasi gereken isçinin, sagliginin bozuk oldugu durumlarda çalismasi katien yasaktir. arkadaslar soruyorum Nizipte kaç tane var böyle is yeri. o zaman Niziplilerin hepsi suçlu. hiç biri kanunu tanimiyor. osmanlida ki gibi herkes birbirine yardim etse. helaliyle kazanilsa, hak yenilmese çok iyi olur. çok tanidigim var askerden adam gelmis çolugu çocugu var. maalesefe aksama kadar 15 milyon yevmiyeye çalisiyor. sigortasiz. yazik çok yazik.
maalesef Nizipli Nizipe sahip çikmiyor. zengin olan Nizipli Nizipde kazandigi parayi Nizipe yatirim yaparak harcamiyor. gidiyor beyfendi afedersiniz kirro haliyle turizme yatirim yapiyor. yahu sanane elin gavurundan sen hemserini kurtar.
burdan allahima yalvariyorum. allahim bana para versin. son kurusuna kadar Nizipe yatirim yapmassam Nizip ugruna harcamassam namerdim... eyvallah...
-
sevgili karde?im allah r?zas?n?n olmad??? her yer böyle bu sebeplede pey?amberimiz(sav) allahu teala dünya ve içindekileri lanetledi ancak allah için olan i? müstesna buyurmu?.ben zandetmiyorumki dünyada rahat olsun nizibin insan?n? s?cak uyu?turuyor.halbuki üç veya dört insan bit araya gelse mutlaka bir i? yeri kurar en az yirmi otuz insan ekmek yer.
sevgili arkada??m bu as?rda en hay?rl? i? sevmeye insan bulup hasbel kadarda az çok insanlara bir hizmet edene ne mutlu selamlar
-
vay.... fade2blachem?erim çoktan beridir yoktun aram?zda...ho?geldin...for whom the bell tolls ??!! bell tols 4u...
-
selam arkada?lar art?k en güncel ne tempo dolu konularla Nizipin kazan?n? kaynatmaya devam edecek Nizip için elimizden her ne geliyor ise yapaca??z. Nizip'in tan?t?m? için bir çok projem vard?. ama i? yo?unlu?u yüzünden ara vermek zorunda kald?m . en yak?n zamanda tekrar ba?l?yorum. bu arada konudan kopmayal?m. önümüze bakal?m. art?k Nizip makyaj tazelemeli diye dü?ünüyorum.
-
önemli olan ilçeyi yada ülkeyi hatta dünyay? de?i?tirmek de?il önemli olan dü?ünçe tarz?n? de?i?tirmek .
d?? görünü? ne kadar de?i?irse de?i?sin iç ayn? ise bir i?e yaramaz .yani park bahçe yapmaktan Nizip güzelle?mez Nizipli sosyal olamaz bunun için festivaller spor oyunlar? gerek ...
-
abi Nizip nas?l bir yer anlam?yorumki k?z karde?ini al?p gezemezsin, ni?anl?n? koluna tak?p gezemessin, kafana göre giyinemez, ayak bile?in bile görünse adama küfür ederler. gerçi ?imdi Nizip baya de?i?mi?tir ama bu gibi durumların a??lamad???ndan ad?m gibi eminim... Nizip genci genç olmadan adam olmaya kalk?yo. 14'üne basan eline tespihi al?p, konduran?n topu?una bas?p cebinde de varsa 1 milyon kahve paras?. edebiyat hocam?n dedi?i gibi varsa da benim yoksa da benim. diyor. i?te böyle bir ?ey Nizipin durumu. unutmay?n ?eytan ayrınt?da gizlidir.
-
bu kadar kötümser olmaya gerek yok o insanlarda bir insan evlad? biz onlara bu yapt?kların?n kötü oldu?unu anlatt?k m? ki ?imdi onlar? yarg?l?yoruz.bugençlerin hiç bir sosyal etkinlik yap?lmad??? için onlar kafaların?n dinleyeçe?i yer normal olarak kahveler oluyor ?u laf? belki bilirsiniz oxford vard? da biz mi okumad?k yani i?in özü bu gençler suçlu de?il .suçlu suçu üstüne al?nan art?k al?ns?n oturarak laf söyleme kolay bir hareket laz?m bir ?eyler yapmak laz?m .sayg?lar.
-
slm talip nas?ls?n adam?m Nizip de?i?iyor sen fark?nda de?ilsin yeni yeni olaylar ve h?rs?zlar co?ald? jiletçiler co?ld? sen fark?nda de?ilsin eyi de?ilmi cok güzel olmu? de?ilmi.
-
fade2blac hem?erim, sen hiç son zamanlarda bir dü?üne gittin mi? Nizipte çok büyük bir ahlaki çöküntü var malesef.olaylar anlat?l?yor, biz de dinliyoruz.bir arkada??n babas?n?n önünü sabah namaz?na giderken tinerciler kesmi?.para istemi?ler, adam o gün bu gündür namaza gitmiyor.ilkokul ö?retmeni olan bir arkada??m da bir iki ö?rencisinin okula mal? çekip geldi?ini ve bu ö?rencilere söz geçiremedi?inden bahs ediyor. ayn? ö?renci s?n?f?nortas?nda ba?ka bir hocay? ölümle tehdit etmi?.daha yazacak bir dolu ?eybiliyorum da terbiyem ve ahlak?mburaya yazmaya müsaadeetmiyor.siz Nizip deyip geçmeyin çok çirkin olaylar ya?an?yor...
-
Nizipte hayat var da insanlarında hayat yok Nizip ta? toprak karde?im Nizipli gençlere yard?mc? olmal?y?z? bunun içinde bir lider olmal? gökhan dokuyucu arkada?im?z?n yazd??? yaz? tek kelime ile harika ama Nizipin gerçekleri bu konuyu gün yüzüne çıkarmaya yetmez çünkü Nizipteki zenginlerimiz ye kürküm ye davas?nda ben kenyadan yard?m yapmaya hazır?m ama nizpteki burnunun ucundaki fakirleri görmeyen ki?i ve kurumlar? ve bu sitenin admini duyars?zl???ndan dolay? k?n?yorum çünkü bu siteyi Nizip halk?na duyurmuyor sayg?lar.....
are you understand me you?
-
ben finland ya?arya?amaz ad?mdan da anla??laça?? gibi Nizipteki gençler ya?ar ya?amaz k?y?larında geziyor gurbetçi bir Nizipli olarak bende yard?ma hazır?m ancak her kes benim gibi dü?ünüp hay?rsever Niziplilerde yard?m etmeli ben ?uan nizpte 4 gençe burs veriyorum siz niye vermiyorsunuz sitenize ba?ka bir adreste verilen Nizipli gençler için elele yaz?s?ndan etkilenerek girdim www.tatlici.bizcomdan girdim ço?u adreste de bu reklam? yap?lm?? yapan ki?iye çok tesekkür ederim...
-
gençlerin dü?ünce yap?s? ba?tan ba?a de?i?meli.. maalesef Nizipli gençler vurup k?rmaya, sövüp saymaya çok merakl?. bu tür davran??lar ki?i ve çevresine olumsuz bir ?ekilde yans?rken, ya?ad??? hayat eksenide aks etti?i sözlere çak??mas?na nedenoluyor. Nizipli gençler önceden de dedi?im gibi kahve kültürü'ne çok önem veriyor. kahveye verdi?i önemi bir müzik aletine verse örne?in gitar yada saz ne kadar güzel olur. evde çals?n kendi kendine. kitap okusun hiç olmassa kahveye gitmek yerine als?n bir playstation 2 evde oynas?n kendi kendine de?ilmi? tv'de film seyretsin. film izlesin. belgesel izlesin. bu tür ?eylerle ufkunu geli?tirmeye baks?n. kahvede oynan?lan okey adl? ta? düzme oyununun insan? hiç bir kazanc? olmayan mant?k ötesi bir oyun arkada?ların bu yüzden tart??malar? daha neler neler
-
gaziantep'te lpg yüklü tanker belirlenemeyen bir nedenle patlad?. bir otomobil ve iki minibüse çarpan tanker iki ki?inin ölümüne, 20 ki?inin de a??r ?ekilde yanarak yaralanmas?na neden oldu. kazan?n neden oldu?u orman yang?n?nda 3 hektarl?k alan da yand?. kente giri? yolu uzun süre trafi?e kapand?.
?ehitkamil ?lçesi dülükbaba orman? mevkii d 400 karayolunda dün saat 13.45'te meydana gelen kaza, gaziantep'te büyük korku yaratt?. 73 fa 069 plakal? lpg yüklü tanker, seyir halindeyken patlad?. bir otomobil, biri servis arac? iki minibüse çarpt?. kazada üç araç tamamen yanarken, tankerin parçalar? yak?nlardaki ormanl?k alana s?çrayarak yang?na neden oldu. kaza sonucu metin uçar adl? bir vatanda? ile kimli?i belirlenemeyen bir ki?i ya?am?n? yitirdi. a??r ?ekilde yanarak yaralanan 20 ki?i ise çe?itli hastanelerde tedavi alt?na al?nd?. kaza nedeniyle, kente giri?in sa?land??? karayolu tamamen trafi?e kapat?ld?.
yaral?lar gata'ya
ba?ta vali lütfullah bilgin ba?ta olmak üzere yetkililer de olay yerine gelerek kurtarma çal??maların? izledi. gaziantep büyük?ehir belediye ba?kan? as?m güzelbey, kazada yaralananların helikopterle ankara'daki gülhane askeri t?p akademisi yan?k tedavi merkezi'ne gönderilece?ini açıklad?. olay sonras?, valilik kriz merkezi olu?turdu
yazan mehmet ali kaya
yazan mehmet ali kaya
-
mehmet rocky bu haberi neden buraya yazdin anlamadim?
Nizipde ve cevresinde bir hareketler oldugunumu söylemeye calisdin? bana baya tuhaf bir hareket olarak geldi. gerci türkce televizyonum veya gazetem yok ama eminimki bu türkiyenin her gün ayri bir yerinde oluyordur. ve hergün bir kac insan canini bu yolda veriyordur.
fade2blacin dedigi gibi Sad but True...
hatta fade2blacin dedigi cok seye katiliyorum.
hele kücük cocuklarin egitimleri hakkinda birsey söyliyebilirim... ya gülemisin agliyamisin?
- anne ogluna: " hele söv oglum!"
- kücük, burnundan sümügü akmis, karni proteinyetersizliginden sismis: "..................."
yani bunu burda yazmam ayip, ama böyle bir durumla cok karsilasdim...
farkli bir hikaye...
burda
-anne kizina :" kizim allah kac?"
-kücük kiz isaretparmagini kaldirip: "bir" diyor...
yani evden ne egitimi görürsen o kisiligede sahip olursun....
kulaginiza küpbe olsun: usaklarinizi iyi egitin. playstation falan degil. yanlisi dogruyu bir yöntemle anlatin isde.
-
N?Z?PL? ?S ADAMLARININ KULAKLARI ÇINLASIN fade2blac arkadas?ma tesekkur ederim çok muthis bi konuya temas etmi?sin VALLAH?benimde isleyecegim konu buydu ama bi turlu f?rsat?n? bulup i?leyemedim ?imdi nas?l oldu konuyla ilgili yaz?yorum gerçekten Nizipte y?llrdan beri sanayi var malesef sigortal? i?çi YOK iyiki dedelerimin yapm?s oldugu devlet demir yolu var amcalar?m?n yapm?? olduguülfet var yoksa ssk emeklisi bulamazd?k oysaki d?sar?da genç yasta bir suru ssk emeklisi var onun için sana kat?l?yor i?çi ssk ların? da yat?rmayan i? adamların?da KINIYORUM HAN? N?Z?B? B?R HANEG? VAR BUNLARIN GÖNUNDE ORDEK BUYUMEZ VALLAH? ATALARIMIZ DOGRU SOYLEM?? b?rak senelkik izni tatili i?çinin malesef hakk? bile dahi verilmiyor Nizipte sanayilesmis tse belgeli cok fabrikalarda ayda 250 milyona sigortas?z br suru i?çi var VALLAH? bunlar? gordugumde içim parçalan?yor oysaki dedelerimiz hayvanların bile dahi hakk?n? vermisler yaz?klar oklsun kul hakk? yiyipte dunya mal? b?r?kt?rene ?NSALLAH N?Z?PL? ??ADAMLARIMIZ AKILLARINI BASLARINA ALIP ??Ç? HAKLARINI TAM VER?RLER ?BRAH?M 27