Nizip Eğitim Fakültesi Kuruldu
Nizip Eğitim fakültesinin kurulduğu ve öğrenci alımına sınavdan sonra başlayacağı, öğrencilerin tercih edebileceği Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI tarafından az önce duyuruldu.
Bir süredir bu konuda yoğun bir çalışma yürütülüyordu. Çalışmalar ve birlikte hareket etmek iyi neticeler verdi ve Gaziantep üniversitesine bağlı olarak Nizip Eğitim Fakültesi Bakanlar kurulunda da onaylanarak resmen kurulmuş oldu. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eder, ilçemize de hayırlı olmasını temenni ederiz.
BAKANLAR KURULU KARARI
26 Şubat 2010 CUMA
Resmî Gazete Sayı : 27505
Karar Sayısı : 2010 /103
Ekli listede yer alan fakülte, enstitü ve yüksekokulların karşılarında belirtilen yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/2/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Nizip Eğitim fakültesi Bakanlar kurulunda onaylanıp, resmi gazetede yayınlanarak kurulmuş oldu.
Bu yıl ilk öğrenci kayıtlarını alacaktır.
Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI'nın niziplilere yaptığı açıklamadır.
"
Uzun süredir takipçisi olduğumuz Nizip Eğitim Fakültesi resmen kuruldu. İlçemize, İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.
Nizip Eğitim Fakültemiz kurulmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmış ve bugünkü (26.02.2010 tarihli ve 27505 sayılı) resmi gazetede yayınlanmıştır.
Bakanlar Kurulu’nca 01 Şubat 2010 tarihinde kararlaştırılan ve Cumhurbaşkanlığına yollanan kararname resmi gazetede yayınlanarak yürürlülüğe girmiştir.
Kuruluş çalışması tamamlanan ve eğitim öğretime bu sene açılacak olan eğitim fakültemizin modern bir bina ve daha iyi şartlarda, ihtiyaç duyulan dallarda eğitim verecektir.
Eğitim Fakültemizde yetişecek Üniversiteli öğrencilerimizin ülkemize, bölgemize, ilimize ve ilçemize önemli katkılar sağlayacağı inancımla tekrar hayırlı olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
"