can dostlar?m kusura bakmay?n tak?lam?yorum.zira elimde olmayan sebeplerden dolay? (çama??r,bula??k,temizlik,...)
çok yo?unum.anlay??la kar??layaca??n?z? umuyorum.herkese en içten selam ve sevgilerimle selamlar
Yazdırılabilir Görünüm
can dostlar?m kusura bakmay?n tak?lam?yorum.zira elimde olmayan sebeplerden dolay? (çama??r,bula??k,temizlik,...)
çok yo?unum.anlay??la kar??layaca??n?z? umuyorum.herkese en içten selam ve sevgilerimle selamlar
sevgili karde?im,iç anadolunun çank?r? ilinde çal???rken bir bahç?van?m vard?.?ç i?leri bakanl???nda bekçi kadrosunda çal???rken bir hadise anlatm??t? konu ile ili?ili anlat?yorum.
hafta sonu kaymakaml?k binas?nda nöbetçi iken kelli felli biri h???mla geldi,ben iç i?leri ba? müffetti?i filan dedi bana kaymakam? ça??rın gelsin dedi.bende hemen kaymakam beyin odas?n? açt?m ba? müffetti?i odaya ald?mkahvesinide ikram edip yak?nda olan kaymakam?n evinine gidip kap?s?n? çald?m.kaymakam kap?ya çıkt? amma ne göreyim,adam boynuna bir önlük geçirmi? mutfaktan geldi?i belli.buyur evlad?m dedi.
-bende durumu izah ettim.kaymakam hemen geliyorum sen git ilgilen dedi.ben dönüp bir kaç ad?m atm??t?mki kaymakam evlad? bir gel bakay?m dedi.bende dönüp yan?na vard?m.kaymakam bak evlad?m beni bu ?ekildegördü?ünü sak?n bir yerde söyleme dedi.bende;
-olurmu efendim hepimizin ba??nda dedim.
sevgili karde?im sak?n üzülme hepimizin ba??nda.allah yar ve yard?mc?n olsun.sadrın? geni?letsin ve sabrın? art?rs?n.selamlar
muharrem dostum,her ?ey bir yana da yaz gününde de mutfak bula??k biraz zor oluyor de?ilmi?
sence en iyi bula??k deterjan? hangisidir?
selamlar sayg?lar
sevgili dostum ahmet bey karde?im.felsefe karde?imiz geldimi? geldiyse bir sor 22 temmuz yaz?s?ndan bir ?ey anlayamad?m acaba ikimiz birden yüklenince devrelerinimi bozduk?
felsefe karde?ime ve siz karde?lerimin hepsine ayr? ayr? selamlar.yaln?z muharrem karde?i yaln?z b?rakmayal?m detajan gönderemezseniz bari bir k?l?b?k diplamas? gönderin.allaha emanet olun
ahhhhhhhhhhhh,ah,bu ?ark?ların gözü kör olsun!
valla arkada?lar ne diyeyim,rabbim ba??n?zdan eksik etmesin,benim gibi olas?n?z in?aallah!(fakat dikkat edin,bu s?caklarda çekilmiyor)
kucaklar dolusu selamlar,sevgiler
aziz dostlar iki gün ankaradayd?m karde?im ?hsan beyin misafiriydim.
beni kendi el ca??z?yla yedirdi. vallahhi
bana bir firik pilav? yapt?.... kesinlikle ahmet beyle ömer hocan?n pilav?ndan dahaiyiyidi.
pilav?n yan?nda cac?k, nefis bir patl?can yeme?i (o güveç dedi) karpuz, üzüm, f?st?k, muz, vs... daha sayamad???mha birde nefis seylan çay?. neler neler...
etimesguttabir alem yapt?k ba? ba?a de?meyin gitsin.
karde?im yemek yapmakta oldu?u gibi i?inde de ba?ar?l?.
gözlemledi?im kadar?yla personeli taraf?ndan sevilen bir insan.
ben bir ki?ininba?ar?s?n? onun etraf?nda sevilip sevilmedi?i ile ölçerim.
çünkü hatas?z ve do?ru i?ler yap?yorsa etraf?ndan da takdir ve sevgial?yor demektir.
ihsan karde?imin çal??malarından bir kaç?n? da gördüm. gurur duydum.
eminim ki bir kaç y?l içinde etimesgut onunla daha ba?ka olacak.
ha 22'sindeki o yaz? de?il ?iirdi ama formu her ?eyi nesirve küçük harfe çevirdi?i için düz yaz? olarak okununca öyle bir ?ey oldu.
muharrem içindeterjan kampanyas? yapacak m?y?z?
ben bu deterjan reklamlarınada inanm?yorum ha bilesiniz.
reklam ba?l?yor. art?k çama??rların?z daha beyaz... renklileriniz daha renkli...
yapma yav deterjan sanki çama??rlardaki kiri çıkarmayacak yeni bir çama??r verecek bize. yeni formüllü momo.
lan her üç ayda bir formül de?i?tiriyorsunuz. 15 y?ld?r ben sizin reklamların?za ?ahitim 15 y?lda 45 üç ay var. çıkarın bakal?m ka??tlar? muharrem hoca yaz?l? yapacak. yaz?n 45 tane yeni momo formülünüz var m??
??te bele dü?ününce saçmal?yorum her halde
sokratesin savunmas?n? okudum yenide.
yok böyle bir ?ey yav.. her okuyu?ta ba?ka bir ?ey ö?reniyorum. bu kitapta ruhumzun akl? varm? ruhumuzda bir ?ey ö?reniyormu konsunda dü?ünmeye ba?lad?m. yani ruh ve beden ayr?m?daki dü?üncelerim iyice berrakla?maya ba?lad?. ruh,beden vicdan,beyin,haf?za, ö?renme,ak?lgibi kavramlar? da yazaca??m bekleyin beni
selamlar vesayg?lar
sevgili osman bey karde?im, muharrem karde?imize deterjan kampanyas? yapal?m,yumo? yumu?at?c?y?da beraberinde gönderelim diye dü?ünüyorum amma ay?p olurmunede olsa yumo? gönderece?iz lakinnakliyesine kar??mam.
?imdi sen bir filik pilav?na bu kadar yaz? yazrsan,k?ymetli ahmet karde?imiz seni tefe koyup çalmazm?, pilav çok ya?l? olmu? demezmi.ah.......felsefe karde?im ben sana ne deyim bilmiyorum.?aka bir tarafa her Nizipli karde?imiz böyle olursa gerçek biz iftihar ederiz.duam?z ve ümidimiz o ki böyle ankara gibi yerlerde bir sürü cambaz?n aras?ndan s?yr?l?p insanl??a hizmet eden karde?lerimizin say?s? arts?n cenab? mevla hizmet ehli bütün karde?lerimizi ba?bakan?m?zdan da?daki çobana kadar iftiradan,zulme u?ramaktan bütün belalardan korusun. böyle insanlar? ya?atm?yorlarki hizmet edebilsin ve hizmetide daim olsun. hz.ömer,hz.osman hz.ali hz.hasan ve hüseyin efendilerimizi ya?atmad?larki böyle insanlar? ya?ats?nlar.
ruh mevzu hususunda islam alimlerinin (tasvvufi) kitaplarından isifade edersen daha ?erri bilgilere ula??rs?n.müftahül klub ,marifetname gibi.ancak ?u kadarın? söyliyeyim.gerçekte burçlar,felekler,ruh(ruhi insai ve ruhi hayvani)ve his gibi ?eylerallah (c.c) s?rından bir s?rd?r.bunuda ledüni ilim sahiplerine açm??.bunlarda pey?amberler ve onların varisi olan evliya alimlerdir.bu?ün imam? gazalinin veya beyazidi bestaminin pey?amberlerle görü?mesini neyle izah edebilirizki.n?allah ilerde siz yazarsan?z bizde katk? sa?lamaya çal???r?z. selamlar
abi ben felsefeciyim tasavvufa sayg? duyar?m
ama konuyu incelemem tamamen mant?k kuran ve hadisler içindedir. hz musa ile h?z?r (a.s.) gibi iki farkl?y?z. kalp gözü açık olanlar ne söylerse do?rudur.
selamlar ve sayg?lar
sevgili osman?m hadis ve kurana uymayan hiç bir ?ey islam de?ildir.bu ister felsefe,ister matamatik,isterse tasavvuf olsun bir örnek verirsek
nas?l ?eriatta ki?inin evinebakmak haramsa,mana alemindede kalp gözü ile bakmak haramd?r.yine cüneydi ba?dadi çocuk iken yoculuk yaparken yolda bir devri?e rastl?yor ikiside ba?dada do?ru giderken,devri? bir elma bahçesinden iki elma kopart?p cebine koyunca,cüneydi ba?dadi devri?e yapt???n haram niye yap?yorsun diye çık???nca.devri?te az sabret göreceksin diye cevap veriyor.
biraz sonra ba?dad?n giri?inde devri? cebinde bulunan iki elmay? çıkart?p orada bulunan iki dilenciye veriyor ve ekliyor delikanl? gördünmü? biz elmalar? bu iki dilenci için sahibinin hayrına kopard?k sende bize bo?u bo?una k?zd?n diyor.bunun üzerine ?eriat ilmi tahsili ile u?ra?an cüneydi ba?dadi .
vallahi senin ?u anda yapt???n küfürdür git iman tazele.çünkü sen haramdan sevap bekliyosun diye cevap veriyor.
sevgili karde?im imam? gazali mant?k ilmine dahas? avrupay? kas?p kavuran aristocu papazlara çok k?zar.zira mant?k ilmi sadede gördü?ünü,görü?üylede beynin haf?za bölümünde olan ?eylerle olan örtü?meyi kabul eder.?imdihz:ömerin minberden ya sariye cebele,ya sariye cebele diye iran sava??n? medineden ifade etmesini neyle izah edebiliriz,yine hz.osman?n bir sahabiyi bir kad?na bakarak göz zinas? etmesi sebebi ile uyarmas?n? neyle izah edebiliriz bunu hangi mant?k kabul eder.
yine firikli pilav? biz karde?lerinden ayr? yemeni hangi mant?k kabul eder,sorar?m sana.aferim sen ye biz afiyetolsun diyelim yok öyle ya?ma.
sevgili dostum baz? ?eyler yaz?lm?yor zaman yok içine girdi?in mesele gerçekten çok güzel bir mesele,asl?nda ayn? ?eyleri dü?ünüyoruz,zaten tasvvuf ehli takvan?n islam süzgecinden yani kuran ve hadis ?????nda geçen fakat dünya mant???yla ölçmeden ya?amay? amaçlar.
hani yunus emre ,kendinden 100-200 y?l gibi zaman sonra gelen bir alim için
yunus sözün e?ri bü?rü söyleme
sonra seni si?aya çeken bir molla kas? gelir diyor.
molla kas?mda yunus emreyi ?eriat d??? sözleri var,adama bak cennet dedikleri bir kaç kö?kle bir kaç huri, iseyene ver sen onu deyince diye tenkit ederken bu molla kas?m ?iiri görünce çok utan?yor ?n?allah ileriki günler bu mevzuyu etrafl?ca yazars?n?z. selamlar
karde? söylediklerinin hepsi çok güzel benim aksi bir<sözüm yok. ama bende i? yok benim kalbimin gözü kör ne yapay?m göz olmay?nca da ancak el yordam?yla(mant?kla) görmeye çalışıyorum. eksiklik bende ama biraz daha bir himmet gücü yeti?memi? bana belkide ........
selamlar ve sayg?lar
dostlar,
renklerin ustas? olarak an?lan büyük bir ressam?n ö?rencisi e?itimini
tamamlam??. büyük usta ö?rencisini u?urlarken, yapt??? resmi ?ehrin en
kalabal?k meydan?na koymas?n? ve yan?na da k?rm?z? bir kalem b?rakmas?n?,
halktan be?enmedikleri yerlere çarp? koymaların? rica eden bir yaz?
ili?tirmesini istemi?. ö?renci birkaç gün sonra resme bakmaya gitti?inde
resmin çarp?lar içinde oldu?unu görmü?.
üzüntüyle ustas?na gitmi?. usta ressama üzülmemesini ve yeniden resme
devam etmesini önermi?. ö?renci resmi yeniden yapm??.
usta yine resmi ?ehrin en kalabal?k meydan?na b?rakmas?n? istemi? fakat bu
kez yan?na bir palet dolusu çe?itli renklerde boya ile birkaç f?rça koymas?n? ve yan?na da insanlardan be?enmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yaz? ile b?rakmas?n? önermi?.
ö?renci denileni yapm??.. birkaç gün sonra bakm?? ki resmine hiç dokunulmam??. sevinçle ustas?na ko?mu?.usta ressam ?öyle demi?:
"?lkinde insanlara f?rsat verildi?inde ne kadar ac?mas?z bir ele?tiri sa?ana?? ile kar??la??labilece?ini gördün.
hayat?nda resim yapmam?? insanlar dahi gelip senin resmini karalad?.
?kincisinde onlardan yap?c? olmaların? istedin. yap?c? olmak e?itim
gerektirir. hiç kimse bilmedi?i bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.
eme?inizin kar??l???n?, ne yapt???ndan haberi olmayan insanlardan alamazs?n?z.
sak?n eme?inizi bilmeyenlere sunmay?n ve asla bilmeyenler ile tart??may?n?z
selamlar sayg?lar,
not:h?ç b?r k?mse veya yazi ?ç?n yazilmami? olup öyles?ne yazilmi?tir.
dostlar sizce tepkisizli?in s?n?r? nereye kadard?r?
i?te size bir örnek.ünlu virtioz piyanonun basina oturmus ve salonu
dolduran seyircilerin onunde, konserine baslamisti.
ancak tuslara basip caliyor gorunmesine ragmen,
telleri inceden s?k?lmis olan piyanodan hicbir ses cikmiyordu!
dinleyiciler, birbirine goz ucuyla bakarak ne yapmalari gerektigini arastiriyorlar, fakat nedense tepki gosteremiyorlardi.
?ki saat suren sessiz konserden sonra, ünlü virtüoz
oturdugu yerden kalkarak, buyuk bir ciddiyetle onlari selamladi.
salon surekli alkis sesleriyle cinliyordu.
?ngiltere'de yasanan bu olaydan sonra piyanist,
kendisiyle roportaj yapan televizyon spikerine :
-"insanlardaki tepkisizligin nereye kadar varacagini ogrenmek istedim" diyordu...
- "meger s?n?r? yokmus.."
selamlar sayg?lar
dostlar buda insanlarla u?ra?anlar için güzel bir örnek.ya?l? bir adam emekliye ayr?l?r ve kendine bir lisenin yan?nda küçük bir ev al?r. emeklili?inin ilk bir kaç haftas?n? huzur içinde geçirir ama sonra ders y?l? baslar. okulların aç?ld??? ilk gün, dersten çıkan ö?renciler yolların?n
üzerindeki her copbidonunu ba??r?p, ça??rarak tekmelerler.
bu çekilmez gurultu günler sürer ve ya?l? adam bir önlem almaya karar verir. ertesi gün çocuklar gürültüyle evine do?ru yakla??rken, kap?s?n?n önüne çıkar onlar? durdurur ve:
"çok tatl? çocuklars?n?z, çok da e?leniyorsunuz. bu ne?enizi sürdürmenizi istiyorum sizden. ben de sizlerin ya??ndayken ayni ?ekilde gürültüler çıkarmaktan ho?lan?rd?m, bana gençli?imi hat?rlat?yorsunuz. e?er her gün buradan geçer ve gurultu yaparsan?z size her gün 1 dolar verece?im" der.
bu teklif çocukların çok ho?una gider ve gurultuyu sürdürürler.bir kaç gün sonra
ya?l? adam yine çocukların önüne çıkar ve onlara söyle der:
"çocuklar enflasyon beni de etkilemeye ba?lad? bundanböyle size sadece 50 sent
verebilirim." çocuklar pek ho?lanmazlar ama yine devam ederler gürültüye. aradan bir kaç gün daha geçer ve ya?l? adam yine kar??lar onlar?: "bak?n" der, "henüz maa??m? alamad?m, bu yüzden size günde ancak 25 sent verebilirim, tamam m??"
"olanaks?z bay?m" der içlerinden biri, "günde 25 sent için bu i?i
yapaca??m?z? san?yorsan?z yan?l?yorsunuz. biz i?i b?rak?yoruz..."
selamlar sayg?lar
zaten aksi bir dü?üncen olsa nohut dürümünü keser,meyan ?erbetinizi dökerim.seninde benim gibi ba??n? ka??yacak halin yok anla??lan.karde?im bu ruh ve insan yarat?l???n? ömer bey karde?imiz ayet ve hadis ?????nda,ahmet ve muharrem bey karde?lerimiz ilmi yönden,sizler felsefi olarak,bu aciz ve cahil karde?inizde tasvvufi yönden yazmaya çal??sak çok güzel bilgiler ediniriz belki daha fazla muhabbeti ilahiyemiz olu?ur.selamlar
say?n üstad?m fatih bey abim,
zaman?nda antepte akyol mahallesinde memet ve kasap ökke? isminde iki arkada? ya?arm??.buiki vatanda? mahallenin ba??na her türlü bela ve musibet ile musallat olmu?lar.mahalleli ne yapal?m ne edelim de bunlar? biraz ak?lland?ral?m diye dü?ünürken en sonunda bunlardan kasap ökke?i muhtar yaparak usland?rmaya karar vermi?ler ve kasap ökke? akyola muhtar olmu?.aradan geçen bir zaman sonra memet ölmü?.emri ilahi i?te.y?kanm?? namaz? k?l?nm?? mezarl??a götürülürken kasap ökke? te tabutun alt?na girmi? ve ?u sözleri söylemi?;
ey arkada??m memet ötei tarafa getti?inde antepte ne var ne yok diye soran olursa kasap ökke? akyola muhtar oldu varın gerisini siz hesap edin demi?.bizimkisi de o hesap olacakl ilmi yönden yazmak haddimize dü?medi henüz.bizler haddimizi bilmeye çal???r?z.ancak acemice ?eyler yazabiliriz.bu konuda ilmi,felsefi vb.konularda ancak osman bey karde?im yazar çünkü o ilmi sülük okumu?tur.selamlar sayg?lar
Edited by - Ahmet karada? Tarih: 28 Tem 2005 17:09:17
sevgili ahmet bey karde?im yaz?n? ben yazd?ktan sonra siteye dönünce fark ettim,ne demek istedi?inizi gayet iyi anlad?m.ancak adamca??z?n k?r?lmad?k yeri ile ka??nmad?k taraf? kalmad?.korkar?m bu gidi?le ?stanbulu terk edecek gibi, ben ona bu pilav i?ini kar??t?rma,ahmet beyle ömer bey karde?imizin pilav?ndan iyiydi deme bak seni ha?at ederler,hacamat olursun diye kibarcaüstü kapal? yazm??t?m amma anlamad?.büyük sözü dinlemedi.firik pilav?n? ye amma büyük laf etme demek istedim amma ne fayda.
?imdi benim esas korkum ?u bilirsin felsefeciler biraz ucuk olur,bu kadar yükü kald?ramazda bir ?ey olursa kime ne anlatabilirsin bak ben söylüyorum osman karde?imiz zaten felsefeci birde sen yüklenirsen mazallah sonucu dü?ünmek bile üzücü.acaba felsefe karde?imizi tatilemi çıkarsak diyorum? selamlar
sevgili karde?, can?m kadar aziz belledigim muhabbetle yüzünü görüp öpmek istedi?im karde?im,ben osman bey karde?imiz gibi ya?c?l??? sevmem hele hele bir firik pilav?na doslar?m? asla satmam.ancak ?unu lütfen bir iltifat de?il bir tesbit kabul edin gercekten güzel yaz? ve dü?ünceleriniz var, mevzular? olaylara ba?laman?z gerçekten çok ho? ve çok nazkçe.güzel yaz?ların?z? muhabetle iki kez arka arkaya okuyorum,kaç?rd???m ve atlad???m bir yer olmas?n diye.
?imdi osman bey karde?imiz ilmi sülük okuyup, seyri sülük yapmaya kalkmas?n.selamlar
ben istedi?im gibi ya?c?l?k yapar?m.
size nebenim yedi?im firik pilav? sizin yedi?inizden iyiydi i?te...
sevgili ahmet bey senden gelen khapmara olsa ac?tmaz. dostun vurdu?u yerden gül bitermi?. dimdik ayaktay?m. geldi?im zaman direk ofisine gelece?im. seni oradarezil edece?im bakal?m ne diyeceksin, ne yapacaks?n. görü?ece?iz.
faruk karde?imle bir olup beni harcamaya çal??acaks?n.
?ntikam?m korkunç olacak.
neyse hakk?n?z? helal edin. biliyosunuz benim sevgiden ve sayg?dan ba?ka heybemde bir ?ey yoktur. kin hased çekememzlik g?ybet biliyorsunuz bizim huylar?m?zdan de?ildir. çıkarve menfaat mevki pe?inde ko?mak hiç bizim içimizde olmamas? gereken hasletlerdendir.
muharrem karde?ime bu cuma namazda dua ettim. sizde dua edin ?n?aallah duam?z kabul olur.
hepinize ayr? ayr? kucak dolusu sevgiler.
selamlar ve sayg?lar
Edited by - felsefefe Tarih: 29 Tem 2005 14:23:41
sevgili karde?im osman sana?aka yaparken dahi buradan sevgiden içimiz doluyor.ne yapal?m urfal?lar keçeden kilim yaparken eze eze parlarm??,seni sevgi vemuhabbetlekuçaklar?m.yahu bir bursaya gelde bir görü?elim.döner kemalpa?a tatl?s? manda kayma?? neler neler tabi bizide unutmayacaks?n,yaln?z sevgili ahmet beyin eline dü?tün i?in çok kötü
aziz dostlar yusuf bozkurtu tan?r m?s?n?z. ?u anda ben erol veyusuf bey beraberiz. ben erol sizin ?u anda ömer,ahmet ve muharrem ile ?hsan?n yemeklerini bilemem ama bu ö?len hep beraber patl?can kebab? adana urfa pilav (k?sa kar???k kebap)salata ayran vs yemeklerini ?stanbul gibi bir yerde memleket havas?n? koklayarak yemeninzevkini ya?ad?k. makarnay? nizi^p'te yemek kolayd?r. bula???? muharremey?katmak daha da kolayd?r. ama üç ki?iyi bir araya ?stanbulda bir araya getirmek zordur. k?skananlar çatlas?n .
bu yaz? özeldir.
buyaz?y? sadece muharrem okusun ( yusuf diyorki ?zmire gelmemem için muharrem ?zmirden kaç?yor. vallahi gelece?im okullar aç?l?nca bir yere nas?l olsa kaçamaz. ben kafaya koydummu yapar?m )
di?er arkada?lar okumas?n
selamlar sayg?lar
aziz arkada?lar?m kaybolanlar? ar?yorum
ruhunuz geldiyse üç kez vurun. ahmet bey yada muharrem hoca nerdesin
ömer hoca vay be herkes tatile mi gitti
ne bileyim kimseden ses yok.muharrem hocay? rezil ettik ama yine ses çıkmad?.
yeniden ben a??r makalelere dönece?im.
sinan aygün ato ba?kan? konu?uyor.
banka krizi falan yabanc?lar bankalar? al?yor filan. say?lar? ve istatistikleri alm?? eline....,
söyledikleri do?ru... do?u perinçek bile do?ruyu söylüyor.
malumu ilan ediyor yani. ab ile ba??m?z belaya girecek... girmeyelim.... bankalar? yabanc?lar al?yor... vermeyelim... tatil yörelerinde evlerimizi yabanc?lar al?yor.... vermeyelim... büyük sanayi kurulu?lar?m?z? yabanc?lar al?yor ..... vermeyelim .... kriz çıkarsa bunlargeri giderler .... (burda ne yapaca??z.)
??te bunun gibi bir sürü tez ve antitez. ?kisi ve onun gibiler söylüyor. hatta ?lahiyat profosörü zekeriya beyaz o da ayn? ?eyleri söylüyor.... vallahi hepsi do?ru... ama söyleyenlerin kim oldu?u ve neden söyledi?i önem kazan?yor. rah?an ecevit bile din elden gidiyor dedi. vallahi bu da do?ru. bir konu?mada bizi birbirimize ba?layan etkenlerden birde ?slam dini''dir diyor.
vay bana tüm bunlar bana bir barak havas? gibi geldi. hüzünlendim gözlerim ya?ard?. milletim ne hale dü?mü?te onlar? dü?ünmeye kimler kalm?? dedim.
bir barak havas? dinleyeyim de bu s?k?nt?m da??ls?n...
bu konulara yarın tekrar dönece?im.
beni nizibe bekleyenler (ba?ta gökhan karde?im ve di?er arkada?lar?m.)i?lerimi ayarlayamad?m ama büyük bir olasl?kla (in?aallah) cuma günü gelmeye çal??a??m.
selamlar ve sayg?lar .
Edited by - felsefefe Tarih: 05 A?u 2005 18:57:26
selamü n aleyküm
arkada?lar nas?ls?n?z,iyimisiniz
muharrem yani bizi ele?tiriyor ama kendiside pek bizden kal?r yönü yok.adam messenger ibir aç?yor hemen çıkaca??m diyor telefon desen telefon yok yahu nas?l bir adam bu?
osman a gelince görü?elim osman dedim ses yok ......
ahmet karada?? zaten kökten kaybettik...
daha ne söyleyeyim söyleyecek bir ?ey kalmad? ancak yapacak bir ?ey var oda sizin elinizden ülkeyi terk edip gidece?im
selam ve dua ile
muharrem messenger i açsana
aziz karde?im ben hep buraday?m ama senden cevap gelmedi hatta sana özel mesaj bile att?m
sayg?lar?mla
dostlar,
?u aralar yaz sezonu ve bizim denetim dönemimiz bu nedenle pek tak?lam?yorum.ard?ndan da izi derken ancak ay sonunda falan görü?ürüz
selamlar sayg?lar
dostlar,
?u aralar yaz sezonu ve bizim denetim dönemimiz bu nedenle pek tak?lam?yorum.ard?ndan da izin derken ancak ay sonunda falan görü?ürüz
selamlar sayg?lar
karde?im allah yard?mc?n olsun
osman karde? mesengerde görü?el?m ded?m
beni davet et felsefefe@hotmail.com çünkü senin adresin bende yo
konular konular eni boyu tamamen dü?ünülmeden ve sen sa? partisin ben sol partiyim o yüzden sen ne yaparsan yap yanl??t?r mant???yla dün gb'yi imzalayan d?? ??leri ba?kan? d. baykal bugün gümrük birli?ini gözden geçirelim diyor. peki d. baykal bey gerçekten iktidara gelseniz olmaz ya hadi oldu diyelim bu gümrük birli?i belas?n? hakikaten gözden geçirecek misiniz. palavra hiç bir ?ey yapaca?? yok. ??te bunun gibi bir sürü mevzu nas?l yaza??m bende bilmiyorum. ama her konuyu geni? geni? yazaca??m bilginize sunaca??m bu kounularda her kesin elbetteki söyleyecekleri vard?r. beraber yazal?m her gün bir mesele sayg?lar?mla
Edited by - felsefefe Tarih: 06 A?u 2005 19:46:00
Merhaba arkada?lar,nas?ls?n?z?
Kusura bakmay?n uzunca süredir aran?zda olamad?m.Zira hani bir türkü vard?r ya "ben bende de?ilim bugün"
Yine olmad?,umutlar?m hangi bahara kald? bilemiyorum.?ükürler olsun demekki lay?k de?iliz hala.Bu yüzden s?k?nt?l?yd?m,ara vermek zorunda kald?m.Ay?n 13 ile 23 aras?nda Kütahya Simav'da olaca??m (Eynal Kapl?calarında).Anlayaca??n?z yine bir süre tak?lamayaca??m.
Osmanc???m,Yusuf Bozkurt konusunda bana haks?zl?k ediyorsun.O kazma tamamen kendi nedenlerinden dolay? gelmedi.Ama sen de hakl?s?n Yusuf'un ekme?ini yiyen .....(?aka,?aka)
?zniniz olursa sana ,Erol'a ve Yusuf Bozkurt'a bir ?iirle cevap vermek istiyorum.Bu ?iir sadece üçünüz için.
Bizdeki naz?r-? bahriyye Hasan Pa?ay?
Böyle tarif ediyor vak'anüvisan-i ümem:
[u]Gelecek oldu?unu bilse idi neslinden
Almadan Hazret-i Havva'y? bo?ard? Adem!
</u
Görü?mek dile?i ile sayg?lar selamlar.
Sevgili Muharrem her ?ey tabii ki takdiri ilahi
ne senin elinde nede hepimizin elinde bir ?ey yok içti?imiz suyu bile onun izni ile içiyoruz.
Tekrara devam in?aallah bir gün senin istedi?in olacakt?r. Allah hepimiz için hay?rl?s?n? versin.
?u anda Yusuf Nalçac? Ömer Hoca ve ben oturuyoruz. Yok henüz çay söylemediler. Bekliyoru?m.
Yusuf Bozkurta gelince adan? ektin kabul et. Yalan yok. Ama Muharrem sana Erol bir borç eksresi yollayacak. baya?? büyük bir rakamda hemde. Yusuf senin yüzünden erolun ba??na bela oldu. Erol için demirba? oldu haberin yok tabi. Neyse intikamlar? büyük olacak kendine dikkat et.
selamlar ve sayg?lar
selamün aleyküm
osmanc???m çok do?ru konu?uyor.çünkü biz nezaman messengerde yakalasak adam hemen i?im var çıkaca??m diyor.Yak?nda kendisine ??hlar camisinin önünde para toplayaca??z bir adsl alaca??z
selam ve dua ile
ahmet karada? denetmin bittimi
yoksa devam ediyor mu
HAYIRLI GÜNLER
CAN DOSTLAR...
MUHABBETLER?N?ZE SADECE OKUYARAK BAZEN KATILAB?L?YORUM.
MUHABBETLER?N?ZE GIPTA ED?YORUM.KE?KE FIRSAT YAKALAYAB?LSEM,KATILAB?LSEM...
AMA BURADAN ?K?TAVS?YEM ÖMER'E VE OSMAN 'a
ÖMER GELEN DOSTLARLA ?Y? ?LG?LEN,AMA HALILARI DA SATMAYI AMAN HA ?HMAL ETME,...
OSMAN SEN DE ?U BEN?M TELEFONDAK? NOLARI B?R ?EK?LDE GÖNDERSEN
YOKSA S?Z? AHMETE VE MUHARREME SÖYLER?M. S?Z? ONLARA 4734 SAYILI KAMU ?HALE KANUNUNA GÖRE ?HALE EDER?M SONUNU S?Z DÜ?ÜNÜN
SONSUZ SELAM VE SAYGILAR TÜM CAN DOSTLARA...
.
BUNLAR KAYBOLDU YAV H?Ç B?R? YOK BEN?M DE ?EVK?M KIRILDI NERDELER B?LM?YORUM PTES? ALLAH ?Z?N VER?RSE ANKARAYA GELMEYE ÇALI?ACA?IM .
Teröre taviz vermek daha fazla terör anlam?na gelir.
Süleyman demire''''''''e aitmi? bu söz.
Her eve iki anahtar sözü de onun ç?ra?? Çiller''''''''e aitti san?l?r oysa bu sözde S.d. taraf?ndan hazırlanm??t?.
Benim köylüm benim i?çim de ona aitti.
S.D.''''''''nin tek özelli?i vard?r. D??ardan gelen etkilere tepki vermez durur bakar. E?er etki yüksekse ?apkas?n? al?p gider, de?ilse ?apkas?n? ba??na vurup illizyona ba?lar.
Köylü a?z?yla benim çiftçim......
O bir illizyonisttir. Türkiye onunla hiç bir ?ey kazanmam??t?r. karaya oturmu? gemi gibi yerinde hep durmu?tur. 12 Eylülün mimarlarındand?r. Ülke birbiriyle sava?m?? ama o yerinde durmu?tur. Sava?anlara dur bile dememi?tir. Onun zaman?nda meclis o kadar inatla?m?? ki bir Cumhurba?kan? dahi seçememi?tir. Y?llarca ba??m?zda kalm?? ne zaman o gitse ülke kalk?nmaya ba?lam??t?r. yani karaya otutma ?ampiyonu. Tek de?i?meyen özelli?i bu. Di?er de?i?en yönleri mi .... oooo bazan nurcu, bazan süleymanc?, bazan sosyal demokrat, bazan liberalist, bazan ....... bunu uzatabilirsiniz.Dün dündür bugün bugün.....
K?sadan hisse siz siz olun Demirel''e kulak vermeyin zarar edersiniz.
Selamlar ve Sayg?lar
Edited by - felsefefe Tarih: 23 A?u 2005 14:09:43
Edited by - felsefefe Tarih: 23 A?u 2005 14:13:12
Edited by - felsefefe Tarih: 23 A?u 2005 14:18:13
Metod üzerince bir çok yaz? var. Akl?m?z? kullanmak üzerede burada yapman?z gereken en önemli ?ey tüm d?? etkilerden kendimizi s?y?ral?m.
?? bulma konusu
Bu konu geni? bir konu ve ba?lamak istemiyordum asl?nda....
Osmanl? Devleti
Yeniçerileri olu?turur.
Yeniçerilerin iki geliri vard?r
1- ganimetler 2- Ellerindeki araziler. Sava??n olmad??? zamanlarda çiftçilik yap?yorla yani.
Güzel bir sistem, öyle bir ordun varki cebinden be? kuru? çıkmadan her an sava?a hazır.Ve ço?u kendi milletinden de?il ba?ka milletlerden. Hatta ana babalar? müslüman bile de?il.
ancak burada iki grup unutulur.
Medreseliler (ayni okumu? kesim) ve halk.
?kiside peri?and?r. Aç bilaç ya?amaktalar. Yeniçerilerin emrinde ya çiftçilik yapacaklar yada da?arda gezecekler.
Onlarda da?larda gezerler asla yeniçeri emrine girmezler.
Sonuç isyanlar isyanlar. Anadolu halk? devletin as?l kurucusu ve hiç bir i?e yaramayan medresliler... Durmadan isyan edenler.
Osmanl?n?n tek çözümü vard?r bu asileri kesebildi?i kadar keser. Türk halk? yeniçeri ile bir türlü bar??amaz. Lakab? onların çorbac?d?r.
Kuyucu Murat pa?a diye birisi var halk? öldürüp açt?rd??? kuyulara doldurturmu?.
Celali isyanlar? aç medreselilerin çıkard??? isyanlar. Sistem öyle kurulmu? ki her ?eyi yeniçeriler almakta. Halka hiç bir ?ey kalmamakta.
Medresede e?itim diye bir ?ey kalmaz. her türlü ahlaks?zl?k artar. akl?n?za ne geliyorsa.
bu yaz?ya devam edece?im....
Selamlar ve Sayg?lar
Sevgili osman?m n.f.k?ssaküre?in yeniçeri eseri var sosyal içeriki okumad?nsa tavsiye ederim.selamlar i?lerim. çok yo?un kusura kalmay?n kat?lam?yorum.selamlar
?imdi diyeceksiniz koca imparatorluk nas?l kuruldu ve devam etti.
Yada bu yaz?ya niye ba?lad?n.
yaz? i?te kendi kendisini yazd?r?yor. Benim bir ?ey yapt???m yok.
Koca imparatorlu?u elbette Türkler kurdu.
Türkler yükseltti. Ancak imparatorluk türkleri unutur. Alakas? kalmaz.
Ben imparatorlu?um der. hani ?imdi ki sa? partiler de öyle diyorlar ya. Merkez partisi olmak. Ama o partiyi parti yapan kim onu unuturlar. Özal zaman?nda ?stanbul il ba?kanl??? seçimlerinde zavall? bir ?ekilde bir Anap büyü?ü ben OTEL AYISI'y?m dedi.Muhafazakarlar partiden tasfiye edildi. Oysa o partiyi parti yapan muhafazakarlard?.
Neyse as?l konuya dönelim.
Türkleri imparatorluk ancak II. Mahmut zaman?nda hat?rlad?.
hat?rlad? da ona ferah bir hayat m? ya?att?. Hay?r daha önce ordusunu olu?turan Yeriçerilerin yerine asker etti. Askerler art?k Türklerden olu?maya ba?lad?. Zavall? Türkler eskiden imparatorlu?un askerleri taraf?ndan öldürülüyordu. ?imdi ise dü?manaskeleri taraf?ndan
devam edece?iz.
Selamlar ve sayg?lar