Dusune biliyormusunuz ya Adam parti baskani ama oy kullanip kullanmayacaqini bile bilmiyormus.Sen nasil kalkipta bunca zaman propaqanda yaptin,qulmekten baska birsey aklima qelmiyor.Tam nasrettin hocalik bir hikaye.
Yazdırılabilir Görünüm
Dusune biliyormusunuz ya Adam parti baskani ama oy kullanip kullanmayacaqini bile bilmiyormus.Sen nasil kalkipta bunca zaman propaqanda yaptin,qulmekten baska birsey aklima qelmiyor.Tam nasrettin hocalik bir hikaye.
Allah hayırlı kılsın bundan sonra degişen maddelerle alakalı çıkarılacak olan kanun maddeleri inşallak iyi şeyler yapılır amma ülkenin önü açıldı
Selamlar
Bizim ankette %1 sapma payıyla tuttu.
Demekki gitmeyeceğim diyenler de kullansaydı Türkiye geneli için tutacaktı.
Evet oylama sonucu açıklanınca aklıma ilk gelen bizim nizip com ankedinin dogruluk payı oldu
Selamlar
Evet çıktı, mıktı ayrı konu. O ayrı tartışılır.
Ancak devletin, emniyetin, doğuda oylama güvenliğini sağlayamaması son derece üzücü ve düşündürücüdür. Artık tüm siyasi partiler, rant peşinde koşmadan bu durumu çözmeye uğraşmalılar.
seçim öncesi herkesin bir tahmini az çok olmuştur, yanılma payı tabiki olacaktır...ancak..
tahminlerinde ciddi yanılanlar,kendilerini sorgulamalıdır..gönlünden geçen ile realite arasındaki farkı ayıredememişlerdir demektir.bu da olaylara insanlara ne kadar duygusal ne kadar reel baktıklarının göstergesidir.siyasi analiz yapma noktasındaki isabetlilik ,sağlam bir muhakemeyi gerektirir...yeter ki duygusal olmasın
sonuçların galib-mağlup ekseninde maç sonucu gibi değerlendirilmeden,memleketimize hayırlı ,uğurlu olması hepimizin ortak temennisi...
abi ben her zaman iddia ederim,nizip te ne çıkarsa türkiyede o çıkar diye.niteim bu seçimdede öyle oldu.
bence öyle değil...şöyle ki;
bu anket sadece nizip için veri olabilir..
nizib için evet oyları %71 gibi korkunç bir rakam..
tahmin yapanlar arasında bozuşşak nickli arkadaşımız %75 evet çıkacak demişti.
ben de "daha neler" demiştim
sözümü geri alıyorum .en isabetlimiz bozuşşak..
Arkadaşlar ülkenin önü açılacak inşallah çogulcu demokrasi nin en güzel işleyişini yaşarız şu köhne cumhur başkanlıgı sistemide kalkar başkanlık sisteminede geçersek sanırım çok güzel olacak.
Selamlar
evet ci olmama ragmen % 30 evet cikar % 70 hayir cikar diye düsünoyrdum
evet cikmasi beni ayrica sevindirdiki artik halkimiz gercekten birilerinin arkasindan gitmedigini gösterdi ...gercek anlamda ne oldugunu gösterdi... kanmadigini gösterdi neyin ne oldugunu gösterdi demekki halk öyle bizim sandigimiz gibi cahil degilmis...özür diliyorum öyle düsündügüm icin halkimizdan...hayirli olsun ülkemize ...
Benim de, gelecek için, yolumu açan; Tüm Nizipli hemşehrilerimden Allah Razı Olsun...
Hidayet inan en çok senin için sevindim.
bu cümle bile beni aldı götürdü...
28 şubattan bu yana 1665 TSK mensubu ordudan ihraç edilmiş.Madalyalı ,üstün hizmet ödüllü insanlar bile var.bunların aileleri ,çocukları ....aman yarabbim! düşünmesi bile beni ağlamaklı hale sokarkan ,ya bu hali yaşıyanlar..
geçmişin mağdurlarının inşallah,gelecekte onurlu ve hakkettiği yerde olmalarını niyaz ediyorum.
Degerli hemşerilerim bizim Hidayet kardeşimiz gibi çok canlarımız acı çekiyor bizde Selçukludan kalma bir ata sözümüz var ve malesef böyle
DEVLET YAPILAN HİÇ BİR HİZMET CEZASIZ BIRAKMAZ
maleseg ölçü bu tam 25 yıldır hısız ve dalkavuk ve haksızlarla boguşuyorum şunu çok iyi biliyorumki pislik yapan Parti veya cemiyet degil İNSANIN TA KENDİSİ parti içine yuvalamış şer ve menfaat çetesi
işte bu çetelere dur demek lazım. Bu sebepledirki yapılan her güzel iş gün geçtikçe bu şerli ve dalkavuk insanlardan bu ülkeyi kuratarcak KANUNLAR ülkesi olacagız in şallah
Gelelim asıl meseleye Muhalefet bu maddeler yerine bu maddelere baglı olacak olan kanun u hükümete taslak olarak getirir dese çok daha isabetli olacaktı
Şimdi gazi dul ve yetimlere bir hak tanınacak bununla ilgili kanuni düzenlemelere muhalefetin çok iyi yaklaşıp yardımcı olması lazım mesale gazi maaşınıda ekleyip gazilerimize devlet dairesinde kişi ve sıkıntısına uygun en 2.000 tl maaşla iş vermek lazım İŞTE MUHALEFET BURADA LAZIM ANAYASAYA KARŞI ÇIKMAKLA BU İŞ BİTMİYOR
Yine ombudsanlık kurukacak YANİ BİREY ADINA DEVLETTEN HESAP SORACAK KAMU DENETÇİSİ tabiri caizise Danıştaya ve anayasa mahkemesine kişisel başvurular başlayacak
İşte yine burda Muhalefet parileri lazım ZİRA BURADA KONULACAK SÜRE ÇOK ÖNEMLİ
BU kurumlar ne zaman hayata geçirilecek örnek verecek olursak Danıştaya kişisel başvurular çok önemli süre yönünden
Atıyorum muhalefet Anayasa mahkemesi veya danıştaya baş vurulan işlerde hükümetin yaptıgı her usulsüz iş veya atanamalara para cezası kişiye ödenmesi için haksız iş yapıp evrakları imzalayanlara hapis cezası geririrse
HADİ GÖREYİM BU ÜLKEDE HAKSIZ VE USULSÜZ ATAMALARLA PARTİ YANDAŞLARI KAYRILSIN
MUHALEFET GÖREVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Selamlar
A. Sayın adminim zaten bölge halkı yıllardır devletten beklediği ilğiyi ve güveni göremediği için bu yollara başvuruyor. Birde geçmiş seçimlerde bölğede kolluk görevi yapan şahıslardan dolayı sandıklardan çıkan renklerinde meclise tamamen yansımadığını unutmamamız gerektiğini düşünüyorum.Ki bunun en son örnegi http://haber.gazetevatan.com/diyarba...28574/1/Gundem linkinde ve bütün ulusual medyanın açıklamalarında ve haberlerinde görebildik.
B.
http://www.ysk.gov.tr/ysk/index.html
Bu linkin biraz toparlarsak şunu anlıyabiliyoruz.
1. Evet' lerin yani % 57,88 tamamen akp verilmiş oylar olmadığını
2. Hayır' larında yani % 42,12 tamamen chp ve mhp verilmiş oylar olmadığını
3. Türkiye seçmenlerinin genelde sandık başına % 85 oranında gittiğini
4. bütün bu hesaplardan yola çıkarak: YSK nın Türkiyedeki referanduma giden seçmen sayısının 52.051.828 kişi olduğunu
5.sandıga giden seçmen oranının % 73,71 olduğunu
6.Boykot yada sandığa gitmeyenlerin oranının % 26,29 olduğu yani 13.684.425 kişi olduğu
7.yine evet diyenlerinde % 57,88 old.ve bu sayınında 22.207.052 kişi olduğu
8. Hayır oranınında % 42,12 olduğu ve bununda 16.160.349 kişi olduğunu görüyoruz.
Şimdi sıra T.C. Başbakanı ve Devleti Yönetenlerinde bu tabloyu görmesi ve iyi okuması gerektiğine inanıyorum.
SUSAN PISIRIK BİR TOPLUM İSTEMİYORUZ.ÖZGÜRCE KONUŞAN UZLAŞAN BİR NESİL İSTİYORUZ
Başbakan, referandum süresince sonucun "evet" çıkması halinde Türkiye'nin "ileri demokrasi"ye geçeceğini söylüyordu. Nitekim referandum sonrası zafer konuşmasında da "ileri demokrasi" ye doğru yol aldığımızı söyledi.
Ancak referandum sonrasında yaşanan gelişmeler Başbakan'ın konuşmasıyla çelişki gösteriyor.
Geçen sene okulun ilk günü 54 öğrenciye toplamda 14 yıl 9 ayı bulan uzaklaştırma cezaları veren İstanbul Üniversitesi yönetimi, bu senede eğitim dönemine cezalarla başladı. Yönetim okulun ilk günü 7 öğrenciye ceza verildiğini açıkladı.
2 kişi birer hafta, 4 kişi birer ay, 1 kişi de 2 dönem uzaklaştırma cezası aldı. Cezaların nedeni ise okulda afiş asmak, müzik dinletili anma yapmak.
arpej kardeşim düşüncelerinize saygım var ancak yıllar öncesinin bir ünversitelisi hatta 80 li yılları dolu dolu yaşayan bir insan olarak şunu demek isterim vatanını ailesini seven insanlar olarak bir ögrencinin İŞİ GÜCÜ DERS ÇALIŞMAK ÜLKESİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK İŞLER YAPMAK
Ha! ila bir ses getirecekse SİYASİLERE niye kendi alanımızda bize imkanlar saglanmıyor diye siyasiyi ürkütmeler seslerini duyurmaları lazım bilim ve teknik ile ilgili ögrencilerimiz ne yapıyor ögretim üyeleri ne yapıyor siyasiler ne yapıyor
MALESEF BU ÜLKENİN EN BÜYÜK IZDIRABI
HERKES KENDİ İŞİNİN VA ALANININ DIŞINDA NE GEREKİRSE ONUNLA UGRAŞIYOR
Selamlar