Bazen yorumsuz yazılar, belki bir karikatür, bir fotoğraf sayfalar dolusu yorumdan daha kuvvetli değil midir?
Yazdırılabilir Görünüm
Bazen yorumsuz yazılar, belki bir karikatür, bir fotoğraf sayfalar dolusu yorumdan daha kuvvetli değil midir?
Merhaba aziz dostlar
bilgin kardeşim de kamusal alan konusunda sessiz ve gerçek halktan.
Bugün bu kamusal alan tanımına gireceğim. Bu kelime uydurukça bir kelime yani kelimenin kendisinde de meymenet yok. Sal eki Türkçede gibi manasına gelir ama uydurukça da yapım ekidir. Yani yeni bir kelime bulmak için (türetmek) kullanılır. Aslına bakarsan kamusal'ı kamu gibi anlamak gerek yani Padişahlık veya krallık devrinde halkı kendisinden izole etmek isteyen kral muhafızları ile sarayını koruma altına alır ve kendisini korur. Bu sahte kamu tanımıdır.
Ancak gerçekte ise bu anlam herkesin konuştuğu özgürce girip çıkableceği kapısı kapanmayan yerdir. Cami mesala bir kamusal alandır. Millet Meclisi mesela hükümet konakları vs.....
Ancak yeni tanımla başörtülü giremez olmuştur. Yani başörtülü halk değildir. halk kim o zaman?
Beyler siz kendinize halk aramıyorsunuz teba arıyorsunuz. Oysa biz artık krallıkla değil cumhuriyetle yönetildiğimizi sanıyorduk.
Sevgili Muharrem senin alanına girdim bu kamu kelimesini bilimsel olarak irdeleme imkanın varmıydı? Acaba
Aziz Dostum Ahmet Bey sende de buna ait daha güzel bir yazı varsa bekleriz.
Çok konuştum
Saygılar ve selamlar
Kardeşim Osman merhaba,nasılsın?
Osmancığım kusura bakma,uzunca bir süreden beri hızına ayak uyduramıyorum.Malumun tayinim İzmir'e çıktı.Bugünlerde hep bu işle meşgulum.Bir ayağım İzmir'de,bir ayağım Didim'de.Anlayacağın yamuldum.
Dostum, "kamusal alan"ın daha tam anlamı ile tarifi bile yapılamıyor.Ama birileri nedense kamusal alan diye tepiniyor.Halbuki diyecekleri çok basit"Birilerine bazı yerler yasak!" Fakat bu gerçeği ifşa etmek yerine Bektaşi mantığı ile işi yokuşa sürüyorlar.Meselenin özü bu.
"sal,sel" eki Türkçe değil.Fransızcadan gelme bir ek.Türkçede sadece "kumsal" kelimesinde olduğu söyleniyor.Ama öyle uyduruk kelimeler kullanıyorlar ki Türkçe'nin hiç bir döneminde kullanılmayan kelimeler.
Ben kafayı "ulusal" kelimesine taktım.Kelimenin kökü ulu,tamam.Ama bu yüce anlamına gelen ali(a uzun)kelimesinden türeme.Bizim dilimizde "ulumak" var.Şimdi yabancı dilden gelme diye "millet" kelimesini attık,ulus kelimesini kullanıyoruz.Ulus kelimesi Türkçenin hiç bir döneminde kullanılmadıki.Şimdi gel de bu kelimeyi millet yerine kullan.
Ama adamlara helal olsun,bir dili bozmak için ancak bu kadar çaba gösterilebilir.Bir ecnebi çocuğu bundan yüzyıl önce yazılan kendi dilindeki bir kitabı okuyup anlayabiliyorken benim insanım 25 yıl önce yazılan bir kitabı anlamakta zorlanıyor.İşte bu tür çalışmaların ülkeme faydası.....
Halkını anlamak istemeyen,onun anlayamayacağı kelimeleri uydurup kullanarak çağ? atlayacağını sanan zavallı? kus? beyinliler....
Dostum uzunca bir süre siteye giremeyeceğm.Malumun taşınma işim var.Ama bu ne kadar sürer bilemiyorum.Zira taşınma işinden sonra telefonumun ne zaman başlanacağını bilemiyorum.
HERKESİ SAYGIYLA SELAMLIYOR,ENGÜZEL GÜNLERİN SİZLERLE OLMASINI DİLERİM.
SELAMLAR,kardeşiniz Muharrem
Aziz dostlar
herkes gitti ben yanlız gidemiyorum
Devletim benim devletim. Normal insanları rencide etmek onları üzmek halkın psikolojisine zarar verecektir.
Oysa bir devlet halkıyla vardır. Halkının sevmediği istemediği kuralları benimseyen kabullenen devletler dışardan gelen saldırılarda zor durumda kalacaklardır.
Bir zamanlar İskender (achill) vardı oysa şimdi yok bir zaman SSCB vardı şimdi yok koministler hiç bir zaman halkına güvenmezlerdi Kominist parti üyelerinin iıi gücü ajanlık yapmaktı. şimdi CHP'de benzer bir akılla yönetiliyor.
Demek Deniz Baykal başbakan olsa vay halimize yandık yandık
Halkına güvenmeyen gücünü halktan almayan herşey yok olacaktır.
Zulüm payidar asla olmaz Saddam yıllarca halkına zulüm yaptı. Ne oldu müttefikleri onu yerle bir etti. Kulağı çınlasın Mehmet Kılıç Hocamız yemek yolunda kurulan dostluklar ayak yolunda bozulur derdi.
Menfaatler için dost olunmaz sadece beraber çalııılır, ancak insanlar için menfaat gerçek dostluktan öneli ise vay halimize
ıu anda hükümeti eleştiremiyorum eleştirmeye kıyamıyorum Ak parti güzel insanların inananların partisi MHP ve Refah parti durumuna düşmenizi istemeyiz. Hele MHP bizi o kadar çok hayal kırıklığına uğrattı ki bizim partilerimizden biri demek bile aklımıza gelmiyor.
Ancak tüm partilerimizi seviyoruz lütfen eıer halk biz isek bize güvenin ki bizde size güvenelim.
Deıerli Milletvekilimiz Av. Mustafa Yılmaz bey sizin yeriniz sol partiler deıildir sizin karekteriniz sol insanlara benzemiyor vazgeçin uğraşmayın bırakın sol dağınık kalsın Türkiye için .......
Padişah Vahdettin olacağınıza Mustafa Kemal olun
Selamlar Saygılar
Selam arkadaslar
Su an mehmet aslanoglu ile beraberim. eski gunlerden konusuyoruz. herkese cok selam.
Nizip'e ilk gelene mercimekli köfte ile pancar eşkisi yanında da buz gibi ayran içireceğim. ilgililere duyurulur.
Aziz dostlar yazmak güzel bir şey o kadar işin içinde birçok arkadaşlarım yazamakta zorlanıyor. Sevgili Muharrem ev taşıma işini bana yükleseydin ben evini taşırdım. Biliyorsun ben eskiden Tuzcuoğlu taşımacılığın muhasebe müdürüydüm. İzmir de de şubemiz vardı. Her neyse hallettin herhalde ALlah yardımcın olsun. Ben sana bir şey diyeyim bizim aziz kardeşimiz Bahri Doğan'nın babası vefat etmiş hemde iki ay olmuş. Ben dün öğrendim.(Nizipteki arkadaşlara çok kızdım hiçbiri birşey demedi. Kendisine başsağlığı ve İsmet amcayada Allahtan rahmet dilerim.
Neyse Allahtan bir mani olmazsa ayın 17sinde ordayım. Diğer arkaşlardan önce gelmeye çalşıacağım. Bu pancar eşkisi nasılmış göreceğiz.
Bugün felsefe yapmayacağım aslında ellerim fikir yazısı yazmakta zorlanıyor ama yinede yazmayacağım .
Ha bu arada Gerçek hayat dergisinde bu hafta reklamım var 5. sayfasında herkes birtane alsın.!!(lütfen)
Selamlar saygılar
Merhaba arkadaşlar,nasılsınız?
Kusura bakmayın uzunca bir süredir yazmak mümkün olmadı.Hepinizi sayg? ile selamlıyorum.Ayrıca değerli arkadaşımz Simoviç Bey'e de hoşgeldiniz diyorum.
Öncelikle bir duruma açıklık getireyim Osmancığım,Bahri'nin babasının vefat haberi sanırım yanlış.Çünkü hem Ömer ile hem de Reşat ile görüştüm ikisi de haberi doğrulamadılar.Ama yine de araştırıyolar.Sen nasıl öğrendin?Bahri'nin telefonu varsa bana mesaj veya email ile bildir.Onu arayayım.
Amaaa en önemli haberlerden birisi yine bende sanırım.Geçenlerde sevgili kardeşim KELTOŞ İhsan ile görüştüm.Garibimi yollamışlar Bolu'ya.Onun sesini duymak güzel oldu benim için.Ona tesekkürlerimi ve de saygılarımı iletiyorum.Allah razı olsun ondan bizi hatırlayıp aradığı için.Ama elimden artık kurtulamaz zira fırsatım oldukça inşaallah onu arayacağım.Ayrıca onu arayıp işletmek hoşuma geliyor.Bu simgeler de onun için.
Osmancığım senin eski şirketin ev eşyası taşıyor muydu?Cevabın evet ise bana bir fiyat alsana İzmir şubesinden.Yerim ULUCAK.
Bu arada bazı arkadaşlar siteye eski kullanıcı adı ile giremiyorlarmış.Sevgili Admin kardeşim,Ömer Kılıçparlar arkadaşımızın kullanıcı ismi ve şifresi konusunda bize yardımcı olursan sevinirim.Gerekli bilgileri benim email adresime yollarsan seviniriz. mbilgehan@superposta.com mubilgehan@mynet.com.
Şimdilik yazacaklarım bunlardan ibaret.Herkesi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Allah'a emanet olunuz.
Kardeşiniz TIKTIK
Sevgili muharrem kardeş, şifrelere bende ulaşamıyorum ve kimin şifresi nedir göremiyorum, çünkü bunlar en gelişmiş şifre algoritması ile korunuyorlar. ama isteğin üzere ömerk kardeşin şifresini senin şifren ile aynı yapt?m, artık kendisine bildirirsin, sonra isterseniz kendi şifrelerinizi değiştirebilirsiniz.
Şfiremi unuttum linkine tıklasa idi aynı işlemleri kendiside yapabilirdi, hadi kolay gelsin bi aksilik olursa bana özel mesaj atabilirsiniz.
Sevgili Muharrem bana sevindirici bir haber mi verdin.
Bahrinin Babası için Banada Nizipten gelen bir akrabamız söyledi babama sordum oda bilmiyorum dedi inşaallah dediğin doğrudur.
İhsan Bolu'da öylemi bana yakın gelen bir arkadaş daha neyse hayırlı olur onun için.
Nakliyat için bilgiyi e-mail olarak göndereceğim.
Aziz arkadaşalarım ben epeydir yazmıyorum kafam yerinde değil bugün bir konu vardı ama unuttum.
Ahmet hakan Sabahta yazıyor biliyorsunuz bir alıntı yapmak istedim
Sadık Albayrak'ın düğünden birkaç gün önce söylediklerine bakalım: "Biz dün neysek bugün ve Allah ömür verirse, yarın oyuz. Biz Allah'ın izniyle çocuklarımızı da öyle yetiştirdik. Başbakan'ın yaptığı icraatla gurur duyarım, bu gurur benim en büyük beklentimdir." (Dünden Bugüne Tercüman).
Siz hiç bu zamana kadar bir başbakan dünürünün düğünden önce böyle şeyler söylediğine tanık oldunuz mu?
Ve belki de daha can alıcı bir soru:
Siz hiç bu zamana kadar bir başbakanın ya da herhangi bir siyasi elitin, kızını ya da oğlunu evlendirirken, dünürünü "en zenginler" arasından seçmediğine tanık oldunuz mu?
Saygılarımla
Osmancığım merhaba,nasılsın?
Bugün Reşat aradı,Bahri'nin babasını görmüş.Anlayacağın haber kesinlikle yalan.
Selamlar,sevgiler.
Bahri'nin babası sadece hasta. Vefat olayı yok.Almanya'daki Atilla Kurt'a ve tüm dostlara selamlar.
Merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra nihayet girebildik siteye
nasılsınız iyimisiniz
selamlar
Aziz arkadaşlarım hepinizden teyit aldım vede sevindim Bahrinin babası için
Simoviçte yazdığına göre (nede olsun Bahri onun memuru) şimdi Bahri bana kızacak olsun
Sevgili Simoviç nasılsın sağlığın iyimi?
Ben size bu simoviç hakkında bir anımı anlatayım.
Neyse haftaya kalsın.
Karadaş tatile mi çıktı acaba Sevgili Ömer yazdı ama Karadağ yok. Hele Salim hiç yazmadı Be efendi çok çalışıyormuş. Görevi ne onun biliyormusunuz Çöpçü Müdürü Avcılar belediyesinde.
Yusuf Nalçacı sana hiçbirşey diyemiyorum fırsatın olamayabilir ama Reşat o hep boş geziyor ama iki satır yazmıyor. Şimdi reşat nediyordur biliyormusunuz "Yav ben ne yazim aklıma birşey gelmiy. Havada çok sıcak." hehehehehehe (Bu da reşatın efekti).Nizip parkında
gezmek varken. Sende haklısın 17 Numara görüşeceğiz.
Gelelim derin meselelere
İmparator Bush seçime gitmeme kararı almaya çalışıyor. Seçime gitmezse Bush'ta tahtından inmez. Süper bir fikir buldum. Büyük başkan sen ne yap biliyormusun Amerikaya asker gönder işgal et olayı kökünden çöz. Teksas vilayeti Amerikada bağımsızlığını ilan etmiş ve savaşmış tek vilayet hatat Teksas Kurtuluş Ordusu bile var tereör filan yaptılar. (Bu söylediklerim şaka değil) Ama diğer vilayetler tarafından örgütün elemanları yok edildiler. Adamlar terörist diye yok edildi. Yav bu amerikada hiç insan hakkı yok. Ayrıca kitle imha silahı da var Yav varya senin Amerikayı işgal etmek için çok nedenin var. Komşularını güç kullanmakla tehdit ediyor. vs vs Sen bunları bahane edip oraya saldır ve işgal et. Hem hepside doğru it is right. Sonra enaz onyıl daha başkansın
Bu da sana Dünyayı yok etmek için yeter ondan sonrası mı? On yıldan sonrası yok zaten sayende Dünya da kalmamıştır sen ayda bir koloni kurup oraya yerleşirsin.
Bak bu fikirleri senin için yazıyorum. Birde yakınlarına çok dikkat et biliyorsunu sezar bürütüs tarafından arkadan bıçaklanmıştı. Es kaza Parti karşına en yakın arkadaşını rakip olarak çıkartıp senide tahtından indirebilir. Sen en iyisi önce partiyi işgal et sebep mi?
Onuda Deniz Baykal'a sor o bu konun uzmanı.Sana süper fikirler verir. Hatta onu yanına al danışmanlık yaptır bizde kurtuluruz. Hizipçilik yapıp partiyi mi böler. Eeee gülü seven dikenine katlanır.
Saygılarımla
Osmancığım,ilgine tesekkürler.
İhsan'ın telefonunu email adresine yolladım.selamlar
Derviş, asıl sorunun türban değil, kadınların siyasal ve ekonomik alanda etkinleştirilmesi olduğunu belirterek, "Yasalar çıkarıp kadınların şirket yönetimlerinde daha fazla yer almasını sağlayabiliriz. AKP'nin kadınların yolunu açmadığını görüyoruz. CHP, AKP'nin tersine yerel seçimlerde daha fazla kadın aday çıkarabilirdi. türbanlı bir belediye başkanımız olsaydı, türban meselesi kendiliğinden çözülürdü" görüşlerini öne sürdü.
(Milliyet gazetesi bügünkü sayısı)
Aziz dostlar
CHP farklı bir imaj peşinde veya solda yeni bir parti kurulabilir. Derwish açıklama yaptı okuyunca bunun bir kamuoyu araştırması olduğunu hepimiz görebiliriz de. Solda bu tutar mı? Yeni parti veya yeni imaj. Oysa bir parti istenince kurulmaz şartlar gerekince kurulur. Yani sen bir parti kurup kamuoyunun isteklerini söyleyebilirsin. Ancak oy verenler sana inanır mı güvenir mi arkandan gelir mi?
Zor zor efendi bu zor.
Solda bulunan kurmaylar Türk halkının sorunlarıyla ilgilenmiyorlar onların sorunları başka. İşsizlik Açlık sefalet terör hırsızlık rüşvet ve vatana ihanet suçu çıplaklık dini bilgilerin öğrenilmesi. Bunlar onlar için önemli değildir. Halkımız bunlara cevap arayanlara oy verir. Ya solun sorunları olan avrupalı olmak onlar gibi giyinmek ve yaşamak (domuz etide yiyecek miyiz?)çıplak gezmek kadınların ayrı erkeklerin ayrı yaşaması flört etmek genelevi açmak kavramlar halkta pek ilgi çekmiyor.
Ya bu sol neden böyle oldu diye marksistler kafa yoruyor. Bende onlara yardımcı olayım dedim. Hele sol markistslere şöyle desin "gölge etmeyin başka ihsan istemez"
Yav benim bir kampanyam vardi İmam Hatiplere iş kurusu devamını getiremedim yarın bu konuda yazacağım.
Selamlar Saygılar
Arkadaşlar, selamlar saygılar hepinize,
Sevgili ihsan sesini duymak ne güzel bana yakın gelmişsin ben Nizipten dönüşte görüşelim ne olur
Selamlar saygılar
Vay iki gözüm İhsan'ım kardeşim hoşgeldin.Seni
burada görmek bizim için gerçekten güzel.İnşaallah seninle de tatlı sohbetler yapacağız.Tekrar hoş geldin.
Ömerciğim kuru bir selamla olmaz bu işler.Yaz birşeyler.Ayrıca Jozef nerde?Onu da getir arasıra da neşemizi bulalım.
Selamlar,sevgiler.
TIKTIK
Aziz dostlar sesiniz gelmeye başladı. Birde Ahmet Karadağ Beyin sesini doysak dahada sevinirdik.
Neyse biz onun hep işleri yoğunluğu nedeniyle yazamadığını düşünüyoruz.
Sevgili Maho İhsan Bey de yazdı gördün mü? Ben buradan gitmediğim için sevinçliyim. Bir gün size benim gibi burada çok yazı yazacak görüşlerinizi söyleceksiniz.
Bak CHP de değişen bir şey yok onlar Derviş aykırı bir şey söyledi diye ne yapıyorlar.
Suçlu onlar gibi düşünmeyen herkestir. Diktator ve acımasız tavırları onlara bu yola çekiyor. Rekabet yok merhamet yok inanç yok başka insanlara anlayışlı davranmak hiç yok.
İmam hatip Lisesliler için meslek arayışları 2
Kumaş toptancılığı
Gerekenler:
Az miktar sermaye, bir satış yeri, telefon vs.
Yapılması gereken: Piyasa araştırması yapılarak piyasada satılan kumaşlar bir listeye alınır. Bu listeye göre fabrikalardan toptan kumaşlar alınır ve satış çalışmasına bağlanır.
Not: Bu satıcılığın Peygamber Efendimiz, İmam Azam ve (sanırım iyi de bilmiyorum yanlışsa düzeltin) Sütçü İmam tarafından yapılmıştır
Selamlar Saygılar
Merhaba arkadaşlar,nasılsınızı
Osman eğer hala memlekette isen ve yanında fotoğraf makinan varsa bizim okulun resmini çekip siteye koyabiliriz.Bunu bir düşün.
Ama sanırım yine önemli haberler bende.Neyse daha fazla sizleri meraklandırmadan açıklayayım:
Bugün uzun bir süreden beri sesini duyamadığımız arkadaşımız bay "HOROZ" ile konuştum.Durum iyi ama belinde biraz sorun varmış.Sanırım olay anlaşılmıştır(!!!!!!!!ıııııııııııı)
Ama daha da önemlisi arkadaşımız tekrar Konyaya dönmüş.Onun adına gerçekten sevindim.Kayseri nere Konya nere!Ayrıca siteye girmediği için lisan-ı münasip(!ı)ile sebebini sordum.Haklı olduğuna inandım.Anlayacağınız yakında yanımıza tekrar gelecek.Bence çabuk gelmesinde fayda var,zira onsuz fazla tadımız olmuyor.
Arkadaşlar kısmetse bu ayın sonuna doğru taşınacağım. İzmire yolu düsen olursa haberim olsun.Eğer sonradan haberim olursa ne söyleyeceğimi biliyorsunuz.
şimdilik yazacaklarım bunlardan ibaret. Ayrıca Osman'ın kardeşine mutluluklar diliyorum.
Selamlar,sevgiler
TIKTIK
Aziz dostlar Muharremin haberinde Sevgili kardeşimiz Ahmet için yazı var Ahmet biliyorsun her zaman yanındayız.
Muharremin bu kardeşler için yaptığı çalışma ne güzel ayrıca bu çalışma için hepimiz minnettarız.
Evet bu pancar eskisini yemek için sabırsızlanıyorum. Acaba Nizipte pancar kaldı mı? Nohut dürümü yesek te olur. Beleşinden.
Selamlar saygılar
Valla nohut dürümü benden, yanında da cola nefis gidiyor, gelmezseniz kızarım. :)
şöyle birgün toplanıp gelseniz sabah kahvaltısına ne iyi olurdu.
Pancara gelince bilemiyorum, hale bakmak lazım
Admin kardeşim merhaba,
Vallahi Nizip'e yolum düşerse seni gelip ziyaret edeceğim. Ama ciğerler benden olacak. Bilmiyorum ama Ciğerci Uğur’un ciğerleri hala eskisi gibi güzel mi? Geçen sene geldim ama ciğer yemek için üç gün beklemek zorunda kaldım.Zira esnaf sahresiymiş.inanın çıldırdım.Zor da olsa bir yer bulmuştuk ama o eski tadı bulamadım.Adama özellikle belirtmiştim 5 seneden beri ciğer yemediğimi fakat dediğim gibi o eski tadı bulamadım.Hele kavurmayı...
Neyse, sanırım hasretlik bizim alınyazımız. İnşaallah belki seneye gelme şansım olur.O zaman bendensiniz.
Sevgili ADMİN sitede telefon numaram var.Yolun İzmir’e düşerse haberim olsun.Sana ciğer yediremem ama İzmir köftesi ikram edebilirim.
Selamlar, saygılar.
kısmetse geliriz tabi neden olmasın, yemek olsunda ama ben ençok balık severim, deniz kenarında balık yenir değilmi? :)
Selamün aleyküm
merhaba arkadaşlar nasılsınız
ihsan kardeşim sitemize hoş geldin nasılsın iyimisin
osmancığım nizipe gelirsinde haberimiz olmazmı yani neredesin
muharrem kardeşim hele sen nizipe bir gelde elbet ciğer kebabını yedirecek bir babayiğit çıkar
ben yedireceğim deyip de ondan sonra admin kardeşimizi
bana dürüm parası verdirdiler diye elalemin dilinemi düşüreceksin
ben senin dürüm paranıda veririm üzerine ayran da içiririm
selam ve sevgilerle
Ayrıca osman kardeş nizipteysen görüşelim
belki bakarsın pancar eşkiside yediririm
tabii pancarı bulursam
ama nohut dürümü ciğer dürümü ayranlar benden
yarın ordayım
selamlar
Bende bekliyorum...
Sevgili Çocuklar
Umarım sizlere bu şekilde hitabım garip gelmez.
Sizler hala yanımızda değerli birer çocuk gibisiniz.
Aranızdaki muhabbet ve sanalda olsa dostluk ilişkisi (Bu platformda sanal yoksa ne kadar ciddi dostluklar olduğu satırlarınızdan anlaşılıyor ) son derece masumane ve çocuklara yakışır saflıkta.
Her türlü olumlusuzluklardan arınmış tertemiz son derece sıcak ve düzeyli bu duruşunuzun uzun yıllar sürmesi dileklerimle.
Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum.
ÖMER AKDOĞAN (Öretmeniniz olma şansını yakalamış- Mutlu bir öğretmen) :)
Aziz dostlar Nizipten yazacaktım ama olmadı
şimdi tekrar İstanbuldan yazıyorum
Kıymetli Hocamız Ömer Bey de bize merhaba dedi ne güzel ne hoş şimdi onun bir çok öğrencisi Öğretmen hatta birisi Öğretim görevlisi Değerli Arkadaşımız Mehmet aslanoğlu bugün Doçent ne büyük iftihar bizim için.
Nohut dürümünü sağ olsun Ömer K ısmarladı Ömer Keskin ve Ömer kılıç ile Yusuf eşlik etti vay be üç tane ömer ve ben osman sonra idris katıldı bahri de gelince ne grup olduk Mahmut karabacağa gittik o da öğle yemeği ısmarladı Nizip’te beleşten geçindim yani.
Simoviç pancar eskisi ısmarlamadı hatta çok meşgul olduğunu söyledi. Yani söz veripte sözünde durmadı. Bunu saymıyorum pancar eskisini eğer oradakilere ısmarlamazsa okulda yaptıklarını tek tek açıklayacağım ve fazla değil bir hafta süre veriyorum bu süre içinde bunu çözmezse ona en ağır yazıları buradan yazacağım.
Selamlar Saygılar
selamün aleyküm
arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz
tıktık bey nasılsın kardeş
Karadağ nerelerdesin herhalde meşgulsün
selamlar
Dünyalar tatlısı ÖMER öğretmenim merhaba,nasılsınız?
Hocam, belki inanmayacaksınız ama şu internetle tanıştığım günden beri sizin bu güzel mesajınız kadar hiç bir şey beni bu kadar sevindirmedi. inanın mesajınız bana dünyaları verdi. Teşekkürler ediyor ve de ellerinizden öpüyorum.Sağolun.
Bizleri biz eden sizlerdiniz. Bizler şanslıydık ki sizler gibi öğretmenlerimiz vardı.
O güzel ve de beni gerçekten mutlu eden mesajınız için tekrar tesekkür ediyorum ve de İzmir’e yolunuz düşerse beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum.
En derin saygı ve de selamlarımla ellerinizden öpüyorum.
Öğrenciniz Muharrem BİLGEHAN(TIKTIK)
Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?
Yav kusura bakmayın,biraz ara vermek zorunda kaldım.Ama sanırım bu ara biraz daha uzayacak.Çünkü bugünden sonra uzun bir müddet sanırım yazma şansım olmayacak.Zira kısmet olursa pazar günü yeni görev yerine taşınacağım. Artık ne zaman görüşebiliriz bilemiyorum.Fakat sunu özellikle belirtmek isterim ki en kısa zamanda sizlerle burada olmaya çalışacağım.
şimdi gelelim diğer ilgili mesajlara:
Admin kardeşim istediğin balık olsun.Başım gözüm üstüne.Ama yazın belki biliyorsunuzdur deniz balığı pek çıkmaz Ege'de,genellikle çiftlik balıkları olur. 1 EYLÜL'den sonra çıkmaya başlar.Çünkü yazın teknelere avlanma yasağı bağlar.Kısmet olursa sana KEMERALTI'nda balık ikram etmek isterim.Tabi bu teklifim herkese açıktır.Beklerim.
Sevgili Osman sen oldukça şanslısın galiba.Valla bana kimse nohut dürümü ısmarlamadı.
Bence sevildiğini bil.Ama alacağı olsun o arkadaşların.Fakat hayret ettiğim bir nokta var,Ö.kılıç nasıl gelebildi? Zira biz zorla yanımıza getirmiştik beyefendiyi.Valla sen şanslısın.....
Sağol Ömer kardeşim ben iyiyim? Ya sizleri Telefonda söylediklerinizi aynen iade ediyorum.Siz dua edin müsait değildim zira misafirlikteydim.Yoksa ben size gereken cevabı fazlası ile verirdim.Ama hakkımı saklı tutuyorum.Sana ve A.Yusuf'a gerekli cevapları en kısa zamanda vereceğim.Saygılar..!!!!ııııı
Ama şanslısınız artık sizlere buradan fazla yüklenemeyeceğim çünkü,Ömer öıretmenimiz var.Bence siz ona dua edin.Yoksa ben sizi Reha Muhtar'ın diline düşürmez miydim!!!!!!!
Can dostlarım,yazacaklarım şimdilik bunlardan ibaret.Sürç-i lisan ettikse affola.Hepinizi saygı ile selamlıyor,muhabbetimizin bol,dostluğumuzun ebedi olması dileğiyle hepinize mutluluklar diliyorum
Kardeşiniz TIKTIK
Aziz dostlar
Muharrem şanslı olduğumu söylüyor
Ancak pancar eskisi ısmarlayan arkadaş ısmarlamadı 4 günü kaldı
süre bitince ben onun hakkında neler yazacağım neler.
Gel gelelim ciddi meselelere
Tren olayı için yazacaktım hep unuttum
Öncelikle tüm ölenlere Allah Rahmet Etsin
Bildiğimiz bir şey var oda yıllardır karayolunda insanlar ölür. Bu gazeteciler ne karayolarını kapatın der nede hükümete baskı yapar.
Bu bir lobi meselesi Tren yine üvey evlat yine zavallı. Oysa azda olsa yapılan yeni çalışmalar ülkemize bir umuttu. Basın abartılı bir şekilde kazanın üstüne gitti. Keşke hükümet bu tren yollarına yatırıma devam etse. Almanya ya gidenlere sorun şehirlerarası yolculuklar sadece Trenle yapılır.
Oysa bizde sadece otobüsle yapılır. Ancak Mercedes Almanya’da satamadığı kadar otobüsü Türkiye’de satar. Aklım almıyor vesselam.
Elbette herkes yanlış yapar ancak hükümetin tren yolu poltikası doğrudur vede desteklenmelidir. Tren yollarına yatırım yapmayı durdurmaya çalışanlar Otobüs fabrikaları ve petrol firmalarıdır. Hepsi için para kazanmak (Türk olanlar için söylüyorum) ülkelerinden daha önemlidir. Yazık acıyorum onların hepsine, kazanacağı üç kuruşu ülkelerinden daha çok önemsiyorlar.
Selamlar ve saygılar
Bu yazıyı http://www.haber7.com dan aldım
En kötü hainler kıskanç olanlar. "Sen de mi, oğlum Brutus?"
(Roma, M.Ö.44)
Cumhuriyet dönemi sona ermek üzereydi. iç savaşla geçen yıllardan sonra, Caius Julius Caesar (Jül Sezar), gerçekte iktidar sahibi olan tek kişiydi. Ancak, bazıları diktatörden hoşnut değildi.
Bunların arasında Uticalı Marcus Porcus Cato'nun yeğeni olan Marcus Junius Brutus da vardı (Brütüs). Atina'da okumuş olan Brutus, Helen kentlerinin demokratik ideallerine bağlıydı. iç savaş sırasında Pompeius'la birlikte çarpıştı. Farsalus savasından sonra başlandı, Gallia Cisalpina valisi ve preator olarak atandı.
Zaman geçip de Sezar diktatörlüğünü sağlamlaştırdıkça, gençliğinde öğretilen ve çok sevdiği cumhuriyetin özgürlüğünü tekrar kazanmasını istedi. Kendisini evlat edinmiş Sezar'ın sevgisine rağmen, Brutus onu cumhuriyete geri dönmek için bir engel olarak görüyordu. Sezar’a karşı yürütülen komplonun başına geçti ve M.Ö. 44'te onu forumda bıçaklayan 23 kişiden biri oldu. Oysa, hedeflediği üzere cumhuriyeti yeniden kuramadı. Marcus Antonius'un güdümündeki Sezar yanlılarının şiddetli tepkisiyle karşılaştı ve komplocu Brutus kaçmak zorunda kaldı.
Filippi'de Octavanius ve Antonius tarafından yenilgiye uğratılan Brutus intihar etti. Tarih de, onu kahraman değil, bir baba katili olarak andı.
Selamlar saygılar
Dostlar,
uzunca bir süredir aranızda değildim. Bugün bir kez daha birieyi anladım."unutulmayanlar unutmazmıi"
kayserideki iken öğretmenim, abim,arkadaşım sn.doğan kaygısız bana uğramıştı.bugün baktımki sn.ömer akdoğan hocam aramıza gelmiş,
sn.mevlüt mamak,sn.halil tekşen,sn.mustafa kaçar,sn.zeki akkaya,
sn.mehmet ali yaşar,ve sn.a.kadir evranos,sn.emin (matematik öğretmemizmizde özür diliyorum soyismini hatırlayamadım) hepsi ile ayrı ayrı görüşüyorum.
Arıyorlar,arıyorum.
Ne mutlu bizlereki aradan yıllar geçti hala öğretmenlerimiz bizleri unutmamışlar.
Unutulmayanlar unutmazmış.
Muharrem,osman,kılıçparlar,ihsan,aslanoilu,ö.kılıç,simoviç(sana kırgınım nedenini sen bilyorsun) ve diğer tüm arkadaşlar artık konyadayım.geri döndüm.hepinize kucak dolusu selamlar ve saygılarımı sunuyorum.
Sıkça ve uzunca görüşmek üzere
hoşça kalınız,dostça kalınız.
Selamlar,saygılar...
Dostlar,
kısmet olursa ağustosun 3.haftası nizipte olacağım. Ozaman yüz yüze diz dize ve göz göze yapılacak görüşmelerde buluşmak üzere...
(kesin geliş tarihimi daha sonra belirteceğim.)
selamlar,saygılar...
Sevgili Ahmet ne güzel oldu sesini duymak ama Nizibe gidiyorsan pancar eskisi olayını sahibinden öğren bana işi olduğunu söyledi Allah ona daha çok iş versin altında kalsın tuvalete bile gidemesin altına ......sin
Ama bir olay yaptık İdrise bütün karizması çizilir diye imasını bile yazmıyorum. Mahmuta da daha acısını yapmassam bana Osman demesinler.
ona ceza verecektim ama sen Nizibe gideceksin nasıl olsa o zamana kadar da sözünde durmayacaktır ama yinede de infazı sen dönünceye kadar erteliyorum belki özür diler.
Muharem evini taşıdı herhalde bana bir şey demedi. Yusuf haftaya Perşembe günü Allah izin verirse ordayım. Planda olmayan bazı işler çıktı senden çok özür dilerim.
yav ciddi bir konuda yazacaktım unuttum yarın yazaram inşallah.
Ha Alev Alatlı Hanım efendi geçen akşam ceviz kabuğundaydı izleyebildin mi bilmiyorum. Enfes bir program dı metod cevaplama ve sabır açısından o programı okullarda ders olarak okutmak lazım. inanılmaz bir konuşmaydı. Ben hayatım da kızıpta kızdığını belli etmeyen sorulara sözle olduğu kadar kalple de cevap verilebileceğini orada gördüm. Yani hakikaten... Anlatamıyorum...
Ne kimseye sataıtı ne alay etti nede kırıcı oldu. Vermeyi istediıi her mesajı da dolu dolu verdi. Lenin ve Marksın mason olduğunu yüreklilikle açıkladı ve Sosyalistler inanmadıklarını söylediler niye kine? Ben üniveristedeyken Romanya devlet başkanı tahtından indiriliyordu. Sarayına girdiklerinde herhangi bir diktatörden farksız değildi. Ama bizdeki Solcular onun için meydanda gösteri yapmışlardı. O gösterileri niye yapmışlardı anlayamamıştım.
Ben bu sosyalistleri hiç anlayamadım.
Selamlar saygılar