-
sevgili osman demir agabeyim, anladigimca binbir hisimla yureginin sesini yaziya yansitmissin...
bu heyecan bir takim hezeyanla vucud bulup gormek istediginle "gercekleri" tezat kilmis...
sevgili Huseyin UZMEZ beyefendi saygi duydugum yuregi elinde ender mumtaz sahsiyeterdendir ve de fantezi dunyasiyla gercegi tum ciplakligiyla ortaya koyup ben olayin HISSINI aliyorum diyecek kadar acik sozlu ve CESURDUR....
bir cenahda huseyin uzmez beyefendi karsi cenahda Hasan CEMAL (cemal pasanin torunu olur ) kendi idolojik dunyalarinin carpikliklarini "AH SU BIZIMKILER" ve "KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM" isimli kitaplarinda yansitmislardir... hasan cemal sosyalizimden liberalizme ordan kapitalizme sicrarken Huseyin bey hala fantazilerini korumayi becerip digerlerinin tutarsizliklarini Kendi kisiliginin sarsilmazligiyla heran bir tokat gibi yuzlerine vurmaktadir....
bu dogruktuda kibris fantazinizi soyle ele alalim, evvela ben kimsenin bir seyi "KABUL ETTIGINI" felan yazmadim, FARKINDA yazdim ki kabul etmek farkinda olmak farklidir bir seyi bilmek farkinda olmak kabul etmenizi gerektirmez oyle veya boyle menfi musbet menfaatinize uygun olmalidir KABUL ICIN....
yazdigim tarihi gercekleri cogusu tabii ki bilmiyordur kendi fantazi dunyasini diger fantazi altbasliginda susleme geregi duymak neticesi ALICE HARIKALAR DIYARINDA efsanesini dogurmustur....
osmanliyi parcalayan halkin kendisi olamaz yani aktif olarak olamaz heee pasif olarak tabiki etkilidir ancak osmanlidi halk yoktur "TEBA' " vardir...
merkezden yonetim anlayisi rekabeti onledigi gibi gelisimi de engellemis diger taraf guclenince seninle arada fersahlar meydana gelmistir..
vs vs vs.....
-
Sevgili dostlar i?i yine Osmanl?ya dayand?rd?k bize helal olsun.
Burada yapabilece?imiz tek ?ey kal?yor Osmanl?ya sayg?da kusur etmemek
Selamlar ve sayg?lar
-
Sevgili Dostlar,
Yine bir tayin i?iyle kar?? kar??yay?m.Ama bu defa san?r?m Gaziantep olacak.Bu nedenle bir süre yazmaya ara verece?im.?imdiden özür diliyorum.
Selamlar,Sayg?lar
Düzenleyen - Ahmet karada? on 12 Oca 2005 12:09:30
-
Merhaba arkada?lar,nas?ls?n?z?
Kusura bakmay?n uzunca bir süredir aran?za kat?lam?yorum.Zira tatl? bir tela??n derin s?k?nt?ların? ya??yorum.K?smet olursa yak?nda ben de baba olanlar kervan?na kat?laca??m.?imdilik i?ler yolunda gidiyor.Ama dokuz ay sonra as?l net sonucu ilan edece?im.Kusura bakmay?n,bir aya??m hastanede,biri okulda oldu?u için biraz ara vermek zorunda kald?m.?n?aallah bana k?zmam??s?n?zd?r.
?imdilik ho?ça kal?n.Selamlar,sevgiler....
-
ALlah tan hay?rl?s? abi, mevlam ne e?ler ne e?lerse güzel e?ler.
-
Sa?ol karde?im,dar?s? bütün hasretini çekenlerin ba??na.
Selamlar,sayg?lar
-
Dostlar,
Öncelikle Muharrem Mevlam hangisi hay?rl?s? ise onu nasip etsin diyorum.Bu konuda daha öncede konu?mu?tuk.Allahtan hay?rl?s? diyorum.
?n?allah olur.
Bayram sonras? Gaziantepteyim.Orada ba?l?yorum.Allah izin verirse oradan görü?mek üzere...
Selamlar,sayg?lar
-
Muharrem senin için çok sevindim ama Baba olmak zordur ?imdi rahats?n söylemedi deme evlenirken benden referans amad?n baba oluyorkende alm?yorsun. Kafan ?i?ecek bak söylemdi deme istersen Ahmet'e de sor. Adam bu seferde Antebi kurtarmaya gidiyor. Haydi hay?rl?s? ikiniz içinde ?stanbul'a gelmiyorsun Aziz ?hsan biraz yakla?t? ama geri döndü. Ankaraya gitti. Geçi burada çöp müdürü Salim ve de?erli Alim Cevat Hoca var ama yüzlerini senede bir kez gördü?ümüzden fark
etmiyor. Ha istanbulda ha d??ar?dalar. Ya?amak i?te dünyevi i?ler hepbizi me?gul edip gidiyor.
Sevgili Muharrem bayramda ne yapacaks?n. Ahmet Bey siz anlad???m kadar bayramda Konyadas?n?z...
Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden ya??tlar?m?n yanaklarından öper herke?in bayram? mübarek olsun derim
Sayg?lar ve selamlar
-
Merhaba can dostlar?m,nas?ls?n?z?
Güzel dilek ve temennileriniz için sonsuz tesekkürler.
Yaz?ların?z? ?imdilik sadece okumakla yetiniyorum.K?smet olursa ben de kat?laca??m.Ama inan?n hayat?m?n en s?k?nt?l? onbe? tatilini geçiriyorum.Zira i?ler bana kald?.
Can dostum OSMAN'?m,daha önce neredeydin?Evlenirken seni görme ?ans?m olsayd? vallahi sorard?m.KARADA? yan?mdayd?,o da bir?ey söylemedi,bilakis te?vik etti!Katilimdir(!!!!!!!???????).
Valla beni nelerin bekledi?ini bilmiyorum.Güllük gülistanl?k olmayaca?? kesin.Ama yine de ?ans?m? deneyeyim dedim.Ne çıkarsa baht?ma.Ayr?ca hcg de?erlerine bak?l?rsa ikiz olma ?ans? da varm??.Fakat malumunuz bizimki özel tedavi sonucu oldu.Süreç tamamlan?ncaya kadar bir?ey deme ?ans?m yok.Ne zaman kuca??m?za al?rsak o zaman var diyebilece?iz. Biliyorsunuz ,32 ya??nda evlendim.Ya? oldu 39.K?rk?ndan sonra gelen.......................... durumuna dü?me ?ans?m?z da var.Ama görelim Mevla ne eyler,ne eylerse güzel eyler.?n?aallah hay?rlara vesile olur.
Ahmet,en sonunda Antep'e gitme ?ans?n? yakalam?? galiba.Hay?rl? ve u?rlu olsun.Art?k memleketten bir?eyler istedi?imizde herhalde yard?mc? olur.E........ de?il ya!(?aka,?aka)
Neyse kusura bakmay?n,fazlaca yazam?yorum.Daha ÇAMA?IR,BULA?IK,TEM?ZL?K i?lerim var(!!!!????).Bitirirsem yine yan?n?za u?ramaya çal???r?m.
Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.Selamlar,sayg?lar....
-
Aziz dostlar ben hep problem konularda yaz?yorum. Sonuç ve çözüm hep ya?ların içinde olur genelde busefer iki tane söz yazaca??m. Ben sizden bo konuda ne dü?ünüyorsan?z.... Ben kendimden ?üphe etmeye ba?lad?m benmi yanl?? dü?ünüyorum diye. Yani niye bu kadar hataya dü?ülüyor yoksa ben mi hatal?y?m.
1- 'Kanalturk'te bir emekli binba?? ?u yorumu ve ça?r?y? yapt?.
'?srail ve ABD BOP'ta Türkiyeyi unuttular veya önemsemediler. Oysa e?er bu iki ülke Türkiyeyle ortak çal???rlarsa sorunların? daha kolay çözebilirler. Oysa onlar müttefik olarak kendilerni Kürt a?iretlerini seçiyorlar. Oysa Türkiye gibi bir müttefik onlar için daha iyidir.
2- Pusula program?nda Mehmet Altan ?u yorumu yap?yor.
Türkiyede Cumhuriyet köylü üzerine kuruldu. Oysa moderin olmak için i?çi s?n?f?n?n üzerinde olmak gerekiyor. Köylü s?n?f?n? yok edip i?çi s?n?f?n? yükseltmeliyiz. Cumhuriyet i?çi s?n?f?yla yükselmeliydi
Ne olur arkada?lar bu iki konuda siz bu adamlarla ayn? m? dü?ünüyorsunuz e?er yazam?yorsan?z bir Kelimeyle cevap verin evet veya hay?r.
Ben felsefe okudumya kafay? yedi?imi dü?ünüyorum çünkü.
Selamlar ve sayg?lar
-
sevgili osman demir agabeyim, felsefe okumanin avantajini degerlendirmekle aslinda cozum konusunda digerlerlerinden daha musaitsin...
mantik onermelerine dikkat edersen 3 duz onermeye bir yamali onerme ekledigin vakit sonucda onerme pozitif cikarilir...
aristo'nun ortaya koydugu felsefik gerceklilikte "once inanc sonra mantik gelir" yani mantigin onermeleri kisinin inancina gore sekillemir...
mehmet altan Kministir..
tabidir ki IScilerle "devrim" yapacaktir, yani daha evvel dedigim gibi kendi fantazisini sonuc bildirgesi olarak yansitiyor...
bir kere ne iscisi varmis turkiye'de ki arkadaslar onlarla devrim yapacakmis !!!! ne cumhuriyetin ilk zamaninda ne de bugun ?
turkiye"de kacirilmis "sanayi devriminin" sanayisi mi vardi yada var?
devletin ucbes iscisi vardir ancak sosyalajik olarak da sayisal olarak da dun icin yeterli degildir bugun icin de... ustelik teknoli devrimi onlardan evvel yapti bile bugunden sonra degil makinalar digital teknoloji islevini yitirmede...
sanirim yarin birgun bir makina diger ise yaramaz hale gelen "yoldaslariylla" TERMINATOR vari bir devrime kalkisir..
valla olur mu olur...
emekli askerin fantazisi de berikinden farkli degil vesselam...
kurt asiretleri "bop" icin bicilmis kaftan, turkiye gibi ne koklu bir devlet teamulu var ne de meclisinde istem disi bir refleks olusma ihtimali, ustelik olussa bile bas edebilme kabiliyetine haizler....
bu isler nasil olur peki ?
masada yer almakla olur... pay edilenle beraberken olur.. taki sen kudrette olana degin, o vakit taksimde obje degil suje olasin....
dolayisiyla ana temelde mantigin birinci onermesinde ki inanci sorgularsak geri kalan onermeler zincirindeki tutarsizliklari cozumleriz..
bu durumda kendi onermemizi sorgular yada Quantum fiziginin mantigina gore ayni konuyu degerlendirirsek, bu kez ayn? celiski ortadan kalkm?s gibi gozukuyor. cunku ornegin Tanri A ve Non-A gibi iki ayri ozellige ayni anda sahip olabilir, belirsizlik ilkesi geregi....
bu, schrodinger'in kedisi paradoksunda da mevcut olan bir sey ve "kedi kutu icinde ya olu ya diri iken kutu acilinca kesinlikle olu ve diridir"...
sozun ozu : dogrunun ne oldugu ve iyi ve kotu tanimiyla kisiden tumevarimsal bir acilima ihtiyac vardir...
"ayaklari gercek temelinde sabitlenen her hayal gerceklesir"
Düzenleyen - yusuf on 28 Oca 2005 09:26:45
-
Sevgili Yusuf anlamak güzel.
?zafiyet teorisi bilimde geçerlidir. Ama hayat?m?z? idame ettirirken Aristo mant??? geçer. Yani h?rs?zl?k kötüdür. Her zaman kötüdür. Uzayda da dünyada da. Ama bilimsel sonuçlarda ise bu geçerlin de?ildir. Do?ru bazen kaviste olabilir. ??te materyalistlerin eksi?i budur. Bilimle hayat?n gerçeklerini ay?ramad?klarından ALLAH tan?mamak için izafiyete veya diyalekti?e sar?l?rlar. Mehmet Metiner!de diyalekti?e sar?lm??t?. Oysa hiçbir zaman h?rs?zl???n suç olma konusu ne diyalekti?e u?ram?? nede izafiyette oldu?u gibi ba?ka mekanlarda iyi olmu?tu. ??te Bediüzzaman bu konular? açıklamay çal??m??t? ancak bizdeki solcular veya ?nançl? insanlar onu okumad?klar? için veya kendileri bu dü?ünceye varamad?klar? nedeniyle zor durumda kalm?? bir dü?ünceye varm??lar?d?r
Sayg?lar ve Selamlar
-
Merhaba arkada?lar,nas?ls?n?z?
Kusura bakmay?n yaz?ların?za kat?lam?yorum.Zira durumumu daha önce izah etmi?tim.Anlay???n?za s???n?yorum.Yoksa sizleri yaln?z b?rakmak gibi bir niyetim yok.
Nizpteki arkada?lara bir sorum olacak.Bu sene bizm mezunlar günü yap?ld? m??E?er yap?ld?ysa neden kimse bir?ey yazm?yor?Hiç kimseden haber çıkmad?.Birileri olumlu veya olumsuz bir?eyler yazarsa sevinirim.
Hepinize kucaklar dolusu selamlar...
-
Aziz dostlar sizinle yaz??mak en sevdi?im i?ler aras?nda
Muharrem Hoca ?imdi Nizip'te yap?lan mezuniyet gününü soruyor ama pek kimse internete girmedi?i için yazam?yorlar.
Selamlar ve sayg?lar
-
Yav niye kimse bir ?ey yazm?yor. Muharrem buraya yaz? yaz yoksa bana gönderdi?in yaz?lar? burada yay?nlar?m. Ahmet Karada? için ba?ka planlar?m var isterse yazmas?. Birde misafirler var nerdele ses istiyoruz. Ses Ses ses
Selamlar ve Sayg?lar