sızce ben o maddelerı okumasam bu kadar seylerı yazmak ıcın cesaretım olurmuydu
2. Ben 10yasındakı cocuk degılım bılmedıgım konular ıcın atıp tutmam . . .
Yazdırılabilir Görünüm
olmazdi tabiki
ama ben okumadan tartisanlari cok gördügüm icin o soruyu sorma geregi hissettim peki sizce sizi en cok rahatsiz eden hangi maddeler ?
Sakallı bey suan uzun uzun yazamıcam cıkmam gerekıyor yanlıs anlasılmasın ben yarın burdayım konusalım
tabi ne zaman isterseniz
Bu sitede Evet savunmak takdir, HAYIR'ı savunmak hep melankoli, evhamlı, peşin hükümlü ve bilgisiz olmakla eşdeğer. Ama umutla görüyorum ki, baskı ve sindirmeye rağmen bu sitede bile HAYIR'ı savunanlar azınsanmayacak kadar çoğaldı, bu da umut verici bir gelişme. Tıpkı AKP gibi burada da yıldırma politikası var. Hepimizin bildiği gibi oylanacak maddelerin 2'si hariç kimsenin itirazı yok. Olay iktidarın HSYK kurulu ile Anayasa Mahkemesini ele geçirip kendine bağlı Mahkemelerde istediğini tutuklatıp korku devleti oluşturmak ve daha önemlisi, Özelleştirmelerde kimi stratejik satışlarda Kamu yararı nedeniyle Danıştay'ın iptallerine engel olup kalan milli değerlerin küresel emperyalizme ve yandaşlara devrini kolaylaştırma amacıdır. Sanki evet savunanlar bu Anayasa değişikliğini kendileri yazmış kadar bilgili, HAYIR savunanlar bimeden işkembeden savuruyor gibi küçükseniyorlar.
Bırakın toplu saldırganlığı herkes özgürce fikrini savunsun, size göre nasıl olsa evet çantada keklik değil mi?
''Demirci Mındığı'' bu yürekli aydınlatıcı yazısından dolayı kutluyorum....
evet hayir meselesi parti cekismesi degil bunu önce kabullenmek lazim
fakat bazi cevrelerin istedigi gibi oldu parti cekismesine döndü olay
bana göre bu referandumda % 30 evet cikcak
% 70 hayir cikcak
keske parti meselelerine dökülmeden bu isin icinden ciksaydi türkiye maalesef güc odaklari ve onlarin yardakcilari devreye girince iste böyle parti cekismesi gibi görürler herseyi ve istediklerinide elde etmis görünüyorlar simdilik
evet simdiden söylüyorum bu evet hayir olayinda hayircilar kazanacaktir
ama b8u hayir diyeceklerin % 90 i neyee hayir dediklerini bilmeyecekler
ha bu arada evet diyenlerin de cogu neye aslinda evet dediklerinide bilmiyorlar
nasil olsa bi kac tane yol göstericileri var onlar herseyin en iyisini bilir !!! onlar yolun en dogrusunu gösteririler
tekrar diyorum bu evet hayir meselsinde hayircilar % 70
evetciler % 30 alacak
cünkü bana göre akp nin oy orani su an % 30
hani basta da dedik ya bu referandumu parti olayina döken yardakcilarin yüzünden bu referandum böyle sonuclanacak
neyse 12 eylüle az kaldi bakacagiz görecegiz
allah aşkına söyleyin hayırcılar;
anasasa mahkemesi ve hsyk nın yapısı hariç diğer maddelere o.k. diyorsunuz..bu güzel
peki hsyk nın yapısının değiştirilmesinin gelecekte partizancılık yapılacağıTAHMİNİNE dayandırıyorsunuz.
peki soruyorum şu anda hsyk nin yapısı partizan ,mezhepci değilmidir?
hsyk tarafsızmıdır?
mehmet moğultay kadroculuk ithamlarına ne demişti?hatırlayın
ne yani mhp lileri mi alacaktım demiş,mezhepci kadrolaşmayı övünerek söylememişmiydi?bu en çok MHP lileri kızdırması gereken bir söz ,realite değilmidir?
hsyk açıkca rengi olan,siyasi taraf olan bir yapı değilmidir?
aksini iddia eden beri gelsin....
o yüzden daha çok demokrasi,o yüzden evet diyoruz.sizler için de ,bizler için de ,hepimiz için evet,
sevgili kardesim, refarandum paketini okumani rica ediyorum ve hangi maddeyi begenmiyorsan onun icin hayir diye bilirsin ve begenmedigin madeleride siraliya bilirsin ama kulaktan duyma sirf laf olsun hesap'i yapipta biz genclerin geleceginide karatmaya kimsenin hakki varmi hersey acik ortada yeter ki sen okuu..
oyle gazete koselerini kopyala yapistir bu bilincmidir...?
onunde imkanin varken sen okuu sen cevap ver
baskalarinin dusuncesi seninde cevapin olmasin
sen oku sen cevapla....
[QUOTE=sakalli0727;234717]r
tekrar diyorum bu evet hayir meselsinde hayircilar % 70
evetciler % 30 alacak
cünkü bana göre akp nin oy orani su an % 30
sevgili sakalli umarım yanılacaksın...
peki bende bir tahmin edeyim bakalım..
%55-65 arası evet çıkacak bence
akparti oyu%35-41 bandında
bunun üzerine saadet partililer
bbp lilerin tümü
demokrat,liberallerin büyük kısmı
emp -ziya halis-,ödp ufuk uras çizgisindekiler
bdp tabanın %60-70 i
kürtlerin %85 i
mhp tabanının minumum %30 u
chp den ne gelir bilmem
EVET her kesimden oy alacak,bu kesin,,.o yüzden chp,mhp,bdp tabanını frenlemeye çalışıyor...
evet oylarının tümünü akpartiye verirsek, gerçekci olmaz
bakalım duygusal mı yazmışız,yoksa öngörümüz realist mi? 13 eylül sabahı,,,
Ne olacaksa olsun artik bu konuda cok sikti herqun haberlerde ayni konu.
daha 10 gun oldu sıkıldın kardes, ya bunu yillardir yapacagiz diye milleti baskalari gibi kandirsalar mi daha iyiydi
daha iyi degilmi hemde bilgileniyoruz :)
Sıkıldıqımdan kastim suydu her kafadan bir ses cikiyor,kimse allah icin doqruyu konusmuyor,herkes menfaat icabi hareket ediyorlar ben bundan sikildim Ziya bey(LAZ ZIYA AKLIMA GELDI SENINDEN ISMINDEN) Bir baq var mi?:):):):):):):):)
[quote=bay x;234781] sevgili bay x kardesim.eger ki duygusal yazmis olsaydim hayircilarin önde oldugu gercegini göz ardi etmis olur evetciler kazanir derdim,cünkü bende evetcilerdenim...fakat akp nin oy orani %30 dedigim gercegi bu % 30 un hepside anayasaya evet diycek anlamin a gelmiyor..diger partilerdende evet gelcek akpartinin hayricilari diger partilerin evetcileri oranlandiginda bana göre % 30 evet % 70 hayir gelecek
bu arada ben bu referandumu yurtdisindan takipü ediyorum elimden geldigi kadar,tabiki siz oralarin nabzini benden iyi bilirsiniz...güzellikle kalmaniz temennisiyle
dediginiz gibi 1^3 eylüle az kaldi umarim bu iddialarimda yanilirim sizin dediginiz gibi gerceklesir
sakallı kardeşim nizip com un anketini takip et.orda ne çıkarsa türkiyede aynısı çıkar.yani nizipte ne çıkarsa türkiyede o çıkar.çünkü bana göre nizip türkiyenin bir miniatür ü .
%65-70 Arası Hayır çıkacaktır.Hayırlı olsun...
[QUOTE=YakisikliAntika;234788]Sikildiqimdan kastim suydu her kafadan bir ses cikiyor,kimse allah icin doqruyu konusmuyor,herkes menfaat icabi hareket ediyorlar
güzel rumuzlu arkadaşım..keşke böyle demesen ? birazcık ağır itham gibicik olmamış mı? herkesi menfaat icabı hareket etmek ...
yani ne biliym..ne menfaatimiz olacak?
üstelik yukarıda yazanlar, bariz biçimde ölçülü,saygılı ,dengeli yazılmış yazılar..rahatsız edecek bir üslup yok
konu başlığı ve gündem bariz .ilgini çekmezse saygı duyarız..
ama sende başka konular açıp,lokomotif roluyle bizleri vagon gibi peşinden sürüklersen seve seve geliriz..
bir de yakışıklı antika ne demek
samimi muhabbetlerimi sunsam kabul edersin dimi?
fazla tartışmaya gerek yok bilgidim kadar ile
12 eylülcülerin yargılanmasında zaman aşımı kalksın diye önerge veren chp'nin bu teklifi neden reddedildi!!
bu ***** degil midir?
bu adam kandırma degil midir?
12 eylülcüleri yargılayacaklarmıs
pehh
ilk duruşmada beraatt
bir de şu vardı gecen faceden arkadaşlar paylaştılar ülkücü gencin katili akp kars millet vekili mahmut esat güven isterseniz link veriyorum okumayan arkadaşlar detaylı bir şekilde haber sayfasından okuya bilirler http://www.gazete5.com/haber/sozcude...-201-36350.htm
Kim adam kandiriyor belli, millet neye inancagini unuttu o kadar cok soz veriyor ki, Genel Af yetkisini nerden aliyor anlamiyorum sana o yetkiyi kim verdii sendemi secimle, refarandumu karistirmaya basladin
tunceli de konustugunu ankarada, malatya da konustugunu rize de unutan kilictdaroglunu savunmaya basladilar
galiba kendilerinin temizi kalmadi baskalrinin temiziyle avunmaya basliyorlar
Allah'im sen daha gunler gostereceksin hayirlisiyla
artik kim hangi partinin adina konustugunu unuttuk sen ne zeki adammisin basbakanim..!
kadir orda chp müthiş bir manevra yapıp yeni bir yasa çıkartıp yargının elini zor durumda bırakmak istremiştir.
Çünkü sizin savunduğunuz genel bir uygulama var. Çıkan yasalar geçmişte işlenen suçları kapsamaz diye.
Chp yeni bir yasa ile bunu amçlamıştır.
Sende savunuyorsun hemde hakaret ederek.
Akpartiye saygın olmadığını biliyorum ama ifaderini burdakiler okuyor akparti değil.
birileri diyorki Referandumda evet çıkarsa Apoya af PKK ya siyasi kimlik çıkacakmış!
SİZ BU MİLLETİ KENDİNİZ GİBİ APTAL MI SANIYORSUNUZ .......
PEKİ SORAYIM SİZE NEDEN !!!
PKK VE BDP BU YÜZDENMİ REFERANDUMU BOYKOT KARARI ALDILAR !!!
BU YÜZDENMİ DAHA ANAYASA TASLAGI MECLİSTEYKEN BOYKOT ETTİLER!
BU YÜZDENMİ SİZİNLE AYNI SAFHADA HAYIR DİYORLARR
SİZBU MİLLETİ KENDİNİZ GİBİ APTAL MI ZANNEDİYORSUNUZ .....
KARARINI VER ...
Evet mi, hayır mı vicdan senindir
Önce düşün sonra kararını ver
İrade senin gün senin günündür
Sözde aydınların türlü gafıyla
Karar alma sağın solun lafıyla
İrdele, incele her tarafıyla
Meselenin biraz üstünde dursak
Sonuca varırız kafayı yorsak
Hâkimiyet milletindir diyorsak
Düşünmeden olmaz deli değiliz
Kimsenin kuklası dili değiliz
Gassalın elinde ölü değiliz
Köleler de insan lakin hür değil
Hür olmayanların sesi gür değil
Karar vermek o kadar da zor değil
Canına okunan sen değil miydin?
Çekinen sakınan sen değil miydin?
Düzenden yakınan sen değil miydin?
Hayırsız ne anlar hayırdan, şerden
Onun haberi yok gittiği yerden
Medet umma halktan kopuk beylerden
Evet, düşün öyle ver ki kararı
Daim olsun bu millete yararı
Aksi halde millet çeker zararı
Çağdaş demokrasi, hukuk, adalet
Herkese lazımdır huzur, selamet
Uzak sanma, yüreğinde keramet
Yandı nice canlar, yandı haneler
Bir bak anılarda neler var neler
Yetmedi mi yediğimiz darbeler
UĞUR IŞILAK
% 75 oranında evet çıkacak. Bütün partilerden "evet" oranı fazla sadece bağnaz particiler sırf muhalefet olsun diye hayır diyorlar.
Bütün sivil toplum örgütleri, hapisteki ülkücüler dışardaki çoğu mhp liler bbp liler ve daha nice sağdan soldan insanlar "evet" çi bu ne demek % 75 demek.
"Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler"
Şiire hasta oldum desem yalan olmaz şaiir ne güzel söylemiş Yetmedimi yedigimiz darbeler inşallah selçukludan gelen bu Sulta ilerdeki demokratik çalışmalarla yıkılırda rejimin teminatı sadece MİLLETİN KENDİSİ OLUR
Benim acizane kararım BUNDAN DAHA İYİ ANAYASA YAPILANA KADAR EVETTTTTTTTTTT
Zira degerli milletimiz 12 eylül anayasasındada böyle düşünmüş ve oyunu kullanmıştı daha iyiye gitmek daha büyük yarınlar yakalmak için bunlar bir basamak sadece basamak kullanmadan çıkmak için MELEK OLMAK LAZIM olmadıgımıza göre bu basamaklara gerçekten çok mu çok ihtiyacımız var
Selamlar
Herkesin bir 'evet' nedeni varAnayasa'nın 26 maddesinin değiştirilmesini öngören reform paketinin oylanmasına 9 gün kaldı. Referandumda oylanacak maddeler, memurlardan işadamlarına, YAŞ mağdurlarından engellilere, yüksek yargı mensuplarından emeklilere kadar hemen herkesi ilgilendiren önemli değişiklikler getiriyor.
Kadınlara, engellilere, şehit yakınlarına ve çocuklarına anayasal güvence sunuluyor; memura toplu sözleşme hakkı getiriliyor. YAŞ ve HSYK mağdurlarına yargıya başvurmanın önü açılırken, fişlemeler de tarihe karışıyor. Mahkeme kararı olmadan işadamlarının yurtdışına çıkış yasağının önüne geçiliyor, Anayasa Mahkemesi'ne de bireysel başvuru hakkı geliyor. Referandum, oylanacağı tarih itibarıyla da farklı bir anlam taşıyor.
12 Eylül darbesinin 30. yıldönümüne denk gelen referandumda cuntalcıları korunma zırhına bürüyen geçici 15. maddenin kaldırılmasına ilişkin hüküm vatandaşın onayına sunuluyor. Özgürlüklerin çıtası yükseltilen pakete, toplumun her kesiminden destek gelmeye devam ediyor. Anayasa değişikliğini muhatapları, sandık başında neden 'evet' diyeceklerini şu sözlerle anlatıyor:
Eski MHP MYK üyesi Ferit Başda: Darbe zihniyetiyle hesaplaşacağım
12 Eylül darbesinin ardından işlemediğim bir suç nedeniyle 4 yıl hapiste yattım. Ben cezaevindeyken doğan oğlumun yüzünü de ancak 4 yıl sonra görebildim. Türkiye'ye o karanlık dönemleri yaşatan, oğlumu bana göstermeyen o zihniyeti karanlığa boğmak için 'evet' mührünü basacağım. Herkes için olumlu maddeler içeren bir paket. Bu nedenle ülkücü kardeşlerim sandığa gidip 'evet' desinler. Solcular da bizim kardeşimiz, onların da sandık başında 'evet' demesi gerekir.
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun: Kazanımlarımızı 'hayır'la kaybederiz
Referandum, Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşması için bir fırsat. 'Hayır' dersek bu kazanımları kaybedeceğiz. 12 Eylül Anayasası'nın tümünün değişmesini arzu ediyoruz. Anayasa referandumunu bir rötuş olarak görüyoruz ve bu rötuşun toplumun yararına olduğunu kabul ediyoruz. Bunun için 'evet' diyoruz. 'Evet' dememiz, demokratikleşmedeki toplum yararına olan bir adım içindir. Kamuoyunu hiçbir siyasi tercihi göz önüne almadan bu anlayışla 'evet' demeye çağırıyoruz.
Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır: 'Derin devlet' yerine 'şeffaf devlet' istiyoruz
Evet ya da hayır kararı, ne iktidara verilen bir güvenoyudur ne de iktidarla muhalefetin evetçiler ile hayırcıların güçlerini deneme yarışıdır. Bu 'sözde' anayasadan, 'özde' anayasaya, 'derin devlet'ten 'şeffaf devlet'e, zorba devletten hukuk devletine, darbeci anayasadan sivil anayasaya geçilip geçilmeyeceğine dair verilecek kararın adıdır. Kendimiz için, ülkemiz için, 'hayır' diyecek sebep bulamadığımız için anayasa değişikliği paketine 'evet' diyoruz.
12 Eylül sürecinde ordudan ihraç edilen Hamit Özdel: Gerekçe gösterilmeden ordudan ihraçlar bitmeli
Darbenin ilk haftasında, Yalova'da öğretmenlik yapan bir şahsın üzerinden çıkan not defterinde adım geçtiği için önce 90 gün gözaltında kaldım, ardından sorgusuz sualsiz ordudan ihraç edildim. Bu durum son bulsun istiyorum. Artık ordudan atılmalara karşı itiraz edilebilecek. Haksızlığa uğrayanların en başında ben varım, sandıkta 'evet' diyeceğim. Sivil anayasanın önünün açılması için, bir daha bu ülkede darbe yaşanmaması için herkesi 'evet'e çağırıyorum. Emekli Hakim İbrahim Serdaroğlu: Kürsü hâkimleri de HSYK'ya seçilebilmeli
HSYK'da 10 bini aşkın hakim ve savcılardan temsilcinin bulunmaması, demokratik hukuk devleti açısından büyük bir eksiklik. Kürsü hakimlerinin Kurul'da söz sahibi olması, yargının güvenli ve tarafsız işlemesi bakımından büyük yarar sağlayacak. HSYK'nın meslekten çıkarma cezasının yargı denetimine açılması da hakimlik güvencesini sağlamlaştıran çok yerinde bir düzenleme. Böylece hakim ve savcılar görevlerini yaparken daha bağımsız olacak, yargılama faaliyetini daha etkin yürütecek. Şirincan Kebap'ın sahibi Ömer Şimşek: Bir daha fişlenmemek için 'evet' diyeceğim
28 Şubat sürecinde İzmir'de Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından yayımlanan 'irticai kuruluşlar listesi'nde bizim de ismimiz yer aldı. Hiçbir suçumuz olmadığı halde bizi fişleyen zihniyetin tasfiyesi için oy kullanacağım. Tekrar fişlenmemek için referandumda 'evet' diyeceğim. Çocuklarımın daha özgür ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için de mührü 'evet'e basacağım. Toplumu kutuplara ayıran zihniyetin, 'evet' kararıyla son bulacağına inanıyorum
ALINTIDIR
şok şok şok Ergenekonsuz Türkiye için DSP’de toplu istifa !!!
DSP’nin Muş’taki tüm yönetici ve üyeleri evet demek için istifa etti. 7300 DSP’li “Hayırcıları görünce AK Parti ve Erdoğan’a saygı duymaya başladık” dedi
• DSP Muş İl Başkanı Mehmet Ek ile aralarında belediye başkanı, belde ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 7 bin 300 üye “evet” demek için istifa etti. Ek, ilçe başkanları ve parti üyeleriyle il binasında düzenlediği basın toplantısında, teşkilat olarak, partiden istifa ettiklerini belirterek, aydınlık yarınlar, cuntasız ve Ergenekonsuz bir Türkiye için referanduma “evet” diyeceklerini söyledi. Sivil anayasaya, çağdaş demokrasiye “hayır” diyenlerin, 12 Eylül anlayışına hizmet ettiğini ifade eden Ek, şöyle dedi: “Bu ülkede ‘her şeyin sahibi benim ben devletim dilediğimi yaparım’ mantığı ‘hayır’da buluşanların mantığıdır. Bu mantıkla hareket eden siyasetçi ve bürokratları tanıdıkça, AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a daha çok saygı duymaya başladık. Sonuç itibariyle, iflas etmiş paradigmaya ‘dur’ demek adına referandum sürecinde ‘evet’ diyerek katkı sunacağız.”
Özgür bir ülke için oy vereceğiz
• Diyarbakır’da bir araya gelen 40 sivil toplum örgütü 12 Eylül günü yapılacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını yapan Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Sabaz daha özgür yaşanabilir bir ülke için 12 Eylül’de yapılacak olan seçimlerde evet oyu kullanacaklarını söyledi.
Mardinli kadınların oyu beyaz
• Mardin’de 14 kadın kuruluşu referanduma evet oyu kullanma kararı aldı. Töre lerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği Başkanı Zeynep Alkış başka töre lerinin olmaması için referanduma evet diyeceklerini söyledi ve tüm kadınları da evet vermeye çağırdı.
kaynak star gazetesi
http://www.facebook.com/?tid=1261095387120&sk=messages
İzlenmesini tavsiye ederim.selamlar
Ben Evet veya Hayir DEMIYORUM.
Zaten rey de vermiyorum. Gorunen o ki EVET cikacak ve maalesef AKP iyice palazlanacak!
Bundan güzel bir haber olabilir mi ?
Halkın istediği olacak ki halkın istediği yönde sonuç çıkacak !
Devlet içinde derin devlet olanların,
Kapıları kapatıp, halkın geleceği üzerine oyun oynayanların oyunları bozulacak !
Merak etmeyin geleceğin Türkiye'si kazanacak,
Ümit var olun !
Geleceği Türkiye kazanacak.
Fatih abi o linkte ne var. ben açamadım.
Bahane hazır ! "hayır diyenler baskı altındaydı"
Dananin kuyruqu koptu kopacak.Bakalim nasil olacak bu refarandum.
Coşkun kardeşim bende açılıyor özel gönderirim.Selamlar
12 elülde sandıga beyaz giyerek gidinz aydınlık bir gelecek için büyük bir EVET!!!!!
son anket konda dan 0/0 56.8 evet
Vallaha buyuk qun qeldi catti,Bakalim ne olacak????Ulkemiz hakkinda hayirlisi olur insallah sonucta bu ulke hepimizin.
Ben parti falan desteklemem ama kemal kilicdaroqlunun bazi konusmalarida hosuma qitti.iyi bir muhalefette en az hukumet kadar onemlidir.Keske hukumet ile refarandum konusunda oturup orta yolu bulsaydilar cok iyi olurdu.
gandi oy kullanamadı oyu yok muş gelmiş siyaset yapıy
Dananin kuyruqu koptu,Insallah bundan sonrasi ulkemize hayirli olur.Aslinda merak ettiqim konu su neden halkin yuzde yuzu katilmamis,bu halka verilen bir sans ve bu sansi halk iyi kullanmalidir.Evet veya Hayir demek bu kadar zormu qeliyor.Buda qosteriyorki bizim halk ne yapacaqini bilmiyor.