Resimlere kaldığımız yerden devam edelim.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
Değerli Müslüm abim sen olmasan Bursa gezisi tatsız tuzsuz olurmuş:)Vallahi komiksin en doğalından:)
Hepinize hayırlı günler diliyorum.Ben Nizipli değilim.ama birlikte çalıştığım üç arkadaşım da Nizipli.(Ahmet abi,sadık abi ve emrah)hayatımda böyle güzel dostluk görmedim..herşey çok güzeldi..bizi misafir eden abilerimize çok teşekkür ediyorum..Mahmut abi,Fatih abi ve İlker Abi ile tanıştığıma çok memnun oldum.Ayrıca ismini bilmedigim diger abilerime de çok teşekkür ediyorum..İlker abi evini biraz dağıttık..hakkını helal et..zaten oktay abi gemlikte yengeden defalarca helallik diledi..Mahmut abi sen de hakkını helal et..güzel bir ortamdı..tüm nizipcom üye ve ailesine şükranlarımı sunuyorum.bundan böyle ben de gelişmeleri takip edecegim..Ramazan beyin dedigine göre sırada İzmir varmış.. :)))
![]()
Gezmekten bitap düşüpte karnımız acıktı deyince Bursalılar bizi simitçiye götürdü, hepimize birer simit aldılar, yahu bu simitlerle biz doymayız deyince hadi bari birerde ayran içinde konuşmayın dediler,
![]()
Şaka bi yana simitler gerçekten çok güzeldi fırından çıkar çıkmaz getiriyorlar, Bursaya giderseniz yemeden gelmeyin, mübarekler nizip kahkesi gibiydi,
![]()
Daha sonra eve dönmeden Mahmudun babasını evinden almaya gittik rahatsızlığı yüzünden kendi başına gelemiyormuş ama maşallah bizden dinçti sorduğumda 69 yaşındayım dedi,
![]()
Yine nostaljik bir bursa caddesi,
![]()
Mahmudun babasını beklerken ağalar arabadan inmediler,
![]()
Ve sonunda eve döndük yemek hazırlıkları başladı,
![]()
![]()
Evin hamarat erkeği, ben hayatımda bu kadar candan bu kadar neşeli bir insan görmedim Mahmudum Allah sana hayatta ne istersen versin,
![]()
Oktay mutfakta kavurma dersleri veriyor,
![]()
Ramazanada ayran koyma görevi düştü
Valla, Bursa'nın o güzel kızları varken elin turistine kim bakar yavvv? Hem ben Bursa'ya 1976'da görüp çarpıldığım ve aşağıdaki şiiri adına yazdığım Kızı bulabilirmiyim diye gitmiştim:))) Ama bir benzerini Orhangazida zeytincide gördüm ve aklım orada kaldı? Acep bir sonraki Bursa seferi ne zaman?Admine yalvaracağım yeni bir Bursa seferi başlaması için:))))
Bursalım
1976
Bir dakika ayrılıp, hoş hatırayla an'ın;
Güzeli çok bilirdim, ben o yeşil Bursa'nın!
Birden rüyada sandım, onu görüp kendimi;
Akla ilk o gelecek, güzel kimdir(?) dendi mi?
O süt beyaz tenini, kıskanırdı hep ak'lar;
Nice nadide güller, açan pembe yanaklar!
Yeşillikler rengini, gözlerinden almıştır;
Bu güzellikler sana, acep kimden kalmıştır?
Onu gördüm göreli, gönlüm kaldı hep ah'ta;
Profilin dokundu, hangi usta tezgah'ta?
Bağrımı eritirdi, o baygın bakışların;
Hangi hünerli elden, çıktı o nakışların?
O ipeksi saçları, bilmem neyle taradın?
Dinmez gönül sızımı, dindirmeye yaradın! ...
Ahengiyle tamamlar, güzelliğini boy'u
Elbet asillerdendir, sormak gereksiz, soyu!
Siz bahar rüzgarları, bugün yavaş esin de;
Belki yari bulurum, Uludağ zirvesinde!
Şöyle göz ucuyla bak, gönlüme neşe salım;
Fazlasına kalbim hiç, dayanamaz Bursa'lım! ..,
Mahmut Küçük
Abi cebinde orada kalmış :)
Mahmut abiye hanımından izin aldınmı diye soranlara güzel cevaplar.
5 yıl önce ordaydım çok güzel bir sehir ahh ne cabuk geciyo yıllar:( neyse siz çok eglenmişsiniz belli ehuehue:))
Vala çok cesurca bi yorum..Mahmut abiyi tebrik ediyorum..Umarım zeynel anasına ispiyonlamaz..benim ilk şiir kitabım olan "hep böyle kal" yayınlandığında hanım beni bir hafta ecel soruları ile boğmuştu..Yok bu şiiri kime yazdın..yok şu dörtlükte neyi demek istedin felan...yaw sanatçıya yazara şaire sual sorulurmu...ilham geldi yazdık..ne yapacam kimin nesidir kime yazmışım felan...gel de anlat...şimdi elimde ödüllü şiirlerim var korkudan basamıyoruz.. :))))