çocukluğumuz cumhuriyet mahallesinde,dolayısıylada o parkta geçti
Yazdırılabilir Görünüm
çocukluğumuz cumhuriyet mahallesinde,dolayısıylada o parkta geçti
Nizibimizin ilk parkında çocukken ne oyunlar oynamıştım. Şimdiki hali çok güzel oldu. Keşke parka gelenlerde temiz kullansa çok daha iyi olacak. Siğara izmaritleri boş pet şişeleri kuruyemiş kabuklarını orada sağa sola atacaklarına çöp kovasına atsalar iyi olacak. Orada her ne kadar temizlik görevlileri oranın temizliği ile ilgilenselerde başta çevrecilik bizlerin içinde olması gerek. Bu güzel parkı bize kazandıran başta sevgili başkanımız Hacı Fevzi Akadoğan'a ve emeği geçen tüm kişilere teşekkür ediyorum....
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nizip Belediyesi İmar işleri Müdürü Latif Karadağ, Okan Parkı içinde bulunan Kahvehane, lokanta ve internet cafe’nin yıkımına geçtiğimiz günlerde başladıklarını söyledi. Yıkım amaçlarının çevre görüntüsü açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Karadağ bu sayede Adliye kavşağını genişletme çalışmalarının tamamlanacağını hemde Okan Parkının çevre düzenlemesinin yapılacağını ifade etti. Çalışmaların sona ermesiyle birlikte Adliye Kavşağında sinyalisazyon sisteminin devreye gireceğini hatırlatan Nizip Belediyesi İmar İşleri Müdürü Latif Karadağ trafiğin büyük ölçüde rahatlatılacağı yönünde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Devamı İçin Tıklayınız...
Nizip Belediyesi tarafından aylar önce başlatılan Okan Parkı Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Adliye Kavşağı güzergahında bulunan Okan Parkı içerisindeki Kıraathane Nizip Belediyesi tarafından yıkılarak daha sağlıklı bir görünüm vermesi amacıyla yerine yeni bir bina ile birlikte çevre düzenlemesi tamamlanarak vatandaşın dinlenebileceği bir ortam haline getirildi. Adliye Kavşağı trafiğin rahatlaması yönünde başlatılan yol genişletme çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte yepyeni bir görünüme kavuşan Okan Parkı Çevre Düzenlemesi kapsamında şu sıralar Çim Çalışmaları başlatıldı. Çimlendirme çalışması en kısa zamanda tamamlanacağını belirten yetkililer bu tür hizmetlerin süreceğini açıkladılar.
Devamı İçin Tıklayınız...
nizipimizin güzelleşmesinde emeği geçen herkesten allah razı olsun
allah yapan ve yardımcı olanlardan razı olsun.mükemmele yakın olmuş
fakat şöyle yabancıların uğrak yeri olan ve herkes tarafından görülen yunusemre camii yanındaki parkda bir osmanlı parkının minyatörü olabilirdi.acaba yapılacakmı yapılırsa inan çok ama çok güzel olur.tabi bu değerlı dostum orhan beye bir hatırlatma olsun.
yine allah razı olsun emeği geçenlerden.
Parklarımız çok güzel oldu da ah birde temiz kullanabilsek.Çok mu zor sevgili Nizip'liler.
artık osmanlı parkı oldu galiba burası biraz sessiz olur
yınede başkanımızın ellerine saglık nizipi nizip yapaşak işallah
Bu parkta ufak kozalaklı çamlar vardı, halamoğlu Ayhan Avkan'la gider o küçük kozalakları toplar sonra rampayı çıkan kamyonların camından şoförlere atardık, garibim şoförlerde zaten sıcaktan bunalmış birde rampa çıkıyorlar bize el kol hareketi yapar ama duramazlardı, çocukluk işte. Her Nizipli gibi benimde o parkta çok anım vardır.
hatırlamak bile güzel bizimde cok hatıramız var okan parkında
arkadaşlar konu parktan ve yeşillikten, yeşil alandan açılmış iken ben nizipli hemşehrilerime soruyorum. Nizip'teki yeşil alanlar, yeşil alanlıktan çıkarılıp neden imara açılarak betonlaşıyor. Bunlarıda sorgulayalım
Hangi yeşil alandan bahsediyorsun, Nizip'in yeşil alanları zaten parmakla sayılacak kadar az, onlarda imara açılmıyor, sen yeşil alandan fıstık ve zeytinlikleri kastediyorsan ona birşey diyemem, Nizip bir şekilde büyüyor bunlar gayet normal, ama ben yeşil alanlara ev yapıldığını görmedim.
nizip in nufusu gün geçtikçe artıyor haliyle yeni yerleşim yerleri açılıyor tabi bu yerleşim yerleri açılırkende gerekli hassasiyet gösteriliyor