-
yazmak her?ey yaz?labiliyor ve okunuyor. ancak idama ettirdi?imiz hayatta hiç bir ?ey düzgün devam etmiyor.
nam?k kemal'in osmanl? tarihi'ni okumaya ba?lad?m. hiçnam?k kemal'in böyle bir eserinin oldu?unu biliyormuydunuz. ben bilmiyordum.resmi literatürde hiç geçmemi?ti. çünkü o muhte?em adam ne osmanl? padi?ah ve devlet adamlarına yaranabilmi? nede yeni t.c.
eserin ilk cildini öyle h?zl? okudumki. o h?zla yavuzbahad?ro?lu'nun romanlar? bile okunmaz.?ki cilde koca osmanl? tarihini öyle bir s??d?rm?? ki... bana sanki bu eserin 10 cilt yaz?ld? da sonragerekkimse okumaz diye veya sansür nedeniyle 2 cilde dü?ürüldü... bilmiyorum ama e?er tarih ö?renmek istiyorsan?z bu eseri mutlaka okuyun.
selamlar ve sayg?lar
-
dostum,
öyle bir eserden benim de bilgim yoktur.ak?c? oldu?unu anl?yorum.ve zannediyorum ki ho?una gitmi?.
görü?mek üzere
selamlar sayg?lar
-
can dostlar?m merhaba,nas?ls?n?z?
hepinizden özür diliyorum.zira uzunca bir süredir yazmad?m.ama vallahi elimde olmayan sebeplerdn dolay?.zira bilgisayar?m göçtü.bu sebepten dolay? aran?zda olamad?m.en k?sa zamanda sizlerle olaca??m.selamlar,sevgiler.
-
dostlar,
bu muharrem ne yap?yorda bilgisayaro? hep göçüyor acaba bilen varm??
yoksa karanl?k i?lermi........
selamlar sayg?lar
-
virüs program? kötü olabilir.
norton kullan?n
çöküyor., genelde
-
osmanc???m,
sadece neden buda olmayabilir?ba?ka ba?ka nedenleri mevcut.muharrem bu ne zaman nerede ve ne yapaca?? belli olmaz.....
selamlar sayg?lar
-
hoca visrüsçülere e?itimi iyi verememi? biz ne yapal?m. benim emaillerime 20 yeni veri geliyor bunun 10'u virüs. milletin i?i gücü virüs yazmak. ah ah din ahlak namus kalmam??....
selamlar ve sayg?lar
-
lübnan-suriye’den ?ran,
k?rg?zistan ve pakistan’a..
k?rg?zistan, amerika’n?n topraklarına awacs erken uyar? uçaklar? yerle?tirme iste?ini reddetti. afganistan i?galinden bu yana ba?kent bi?kek’in hemen yan?ndaki manas askeri üssünde binden fazla asker barınd?ran abd, operasyon alan?n? geni?letmek için buraya awacs uçaklar? getirmek istedi. k?rg?z yönetimi, moskova, pekin ve ?anghay ??birli?i te?kilat? üyeleriyle yapt??? isti?areler sonucu talebi reddetti. acaba k?rg?zistan’da meydana gelen ayaklanma bu geli?melerin sonucu mu?
k?rg?zistan’da ya?ananlar, sadece gürcistan örne?i de?il. k?rg?zistan’?, tacikistan’?, özbekistan’? içine alacak bir yang?n çıkar?l?yor. etnik çat??malar bütün orta asya’y? hatta pakistan’? sarabilir.
cia’n?n yay?nlad??? 2020’de dünyan?n görüntüsüne ili?kin raporda, 2015’te pakistan’?n parçalanaca??, ülkede iç sava? çıkaca??, pakistan’?n nükleer gücünün ?slamc? grupların eline geçece?i öngörülüyor. yani bu tarihe kadar pakistan’?n nükleer gücünün tasfiyesi ya da kontrolü planlan?yor. hindistan ve ?srail’in çal??malar? sonuca yakla??yor.
nükleer çal??malar? gerekçe gösterilerek ?ran’a sald?r? hazırl?klar? yap?l?yor. ülke içinde tespit edilen 3 bin 500 hedefin bombalanaca?? belirtiliyor. abd özel birliklerinin afganistan, azerbaycan ve irak’tan bu ülkeye girmeleri: ?srail uçakların?n irak’taki üslerden kalkmas?, ayr?ca ?srail’den kalkacak uçakların ürdün üzerinden ?ran’? bombalamas? planlan?yor.
amerika irak’taki askeri gücünü kuzey irak’a yerle?tirmenin hazırl?kların? yap?yor. bölge amerika’n?n ortado?u operasyonların?n merkezi haline getirilecek. sadece kuzey irak’?n gelece?ini de?il, bütün bölgenin gelece?ini etkileyecek bir amerikan-?ngiliz-?srail gücünün kuzey irak’ta y?llarca kalmas? planlan?yor. yine ayn? güçler, kuzey irak’tan ?skenderun körfezi’ne uzanan ku?a?? istikrars?zla?t?racak planlara sahip. türkiye, özellikle bu noktaya dikkat etmeli, bölgeyi yüzy?llarca elinde tutacak ?ekilde güçlendirmeli. ancak suriye’nin i?gali, tehlikeyi türkiye toprakların?n d???na ta??yabilir. bu durum ise, türkiye’yi bütün tehditlere açık hale getirecek. ayn? güçler dicle ve f?rat’? kontrolleri alt?na almak istiyor. irak i?galiyle bunu büyük ölçüde ba?ard?lar. ?imdi suyun kayna??na giden yollar tehdit alt?nda.
ortado?u-güney asya hatt?nda i?gallerle, karadeniz-kafkaslar-orta asya hatt?nda ise “demokrasi devrimleri” söylemi ad? alt?nda uygulanan kontrol stratejileri, türkiye’nin önünde nas?l bir gelecek haritas? ?ekillendi?inin açık i?aretlerini barınd?r?yor. bu bölgelerin siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik gelece?ini yeniden tan?mlayan, etnik ve mezhep eksenli ayr??malar? besleyen, s?n?r/kaynaklar sava??n?n ön ad?mların? olu?turan, bu yüzy?l boyunca devam edecek bat? nüfuzunun kurumsal temellerini atan süreç, türkiye’yi, hem iç bütünlü?ü hem de bölgesel ve küresel ili?kileri aç?s?ndan, derinden etkiliyor/etkileyecek.
sadece amerika’ya endekslenen d?? politikan?n, abd çıkarlarına endekslenen “stratejik de?er” tan?mlamas?n?n devri kapand?. sadece ab üyeli?ine endekslenmek ise türkiye’ye güvenli bir gelecek sa?lamayacak. türkiye’nin onlarca y?ld?r köklü ili?kiler geli?tirdi?i bu iki güçle ili?kisi, bundan sonra kar??l?kl? sadakatten güç alamayacak aksine kar??l?kl? güvensizlik üzerinden yürüyecek.
dolay?s?yla, bir zamanlar sadece amerika’dan çevresine bakan türkiye’nin son birkaç y?ld?r ab aç?l?m?yla zenginle?tirmeye çal??t??? d?? politika perspektifinin de yeterli olmayaca?? gerçe?i ile yüzle?iyoruz.
avrupa’ya, ortado?u’ya, güney asya’ya, rusya’ya, çin’e, afrika’ya aç?lan türkiye’nin bugünlerde çok güçlü bir inisiyatif alarak kafkaslar ve orta asya’ya yönelik çık?? yapmas? gerekiyor.
bu da umran'dan al?nm?? bir yaz? bu yaz? üzerine tart?al?m m?....
-
sevgili karde?im çok güzel bir konuyu gündeme getirmi?sin.bu mesele amerikan?n 100 y?ll?k plan?n?n bir parças? bu plan iki a?amal? .birincisi dini amaçl?; h?r?st?yan alemi ?sa (a.s) yer yüzüne inece?ini bütün insanl?k alemini bu dinin alt?nda toplayaca?? inac? ile hareket edenve bu dü?ünceye hakim (h?r?stiyan tarikat?) siyasi ve yönetim kadrosuyla amerika yönetimine hakim bir vaziyettedir.?kincisi; dünya üzerindeki her türlü yak?t,su kaynaklar? ve silahmlanma için otta do?u ile orta asyada amerikan emperyalizmine her türlü çıkar ve deste?i sa?layacak yönetimi olu?turmaya çalışıyor.bu sebeple h?r?st?yan a??rl?kl? lübnan,?sraili istedigi dengede tutabilen ba??ms?z filistin ile yola çıkt?lar zaten bu çal??man?n ad?n?da yol har?tasi dediler.buna kar??l?k avrupaya kar?? güçlü fakat kendi içindeistikrars?z(her an patlamaya hazır) bir türkiye amaçlamaktad?r.sovyetlerin y?k?lmas? bu olu?umun bir ba?lan??c? idi ama anlayamad?k.nas?l anlayabilirizki,kalemleri sat?lm?? kendi insan?n inanç ve duy?ularından uzak bir yazarlar toplulu?u ve bu toplulu?ada,medyaya ?er güçleri hakim.di?er taraftan bat? hayran? koca arap alemi bizim ülkemizden su alsalar b?rak meyve ve sebzeyi o bile türkiye için yeterde artar bile.öbür tarafta kendi idolojisini hz.ömerin katlinden bu tarafa a??lamaya kalkan bir ?ran,ülemizi bölmeye çal??an hain suriye.bu gün amerika ilim ve teknolojide ilerlemi?,i??nlammay? bularak dünyada lojisti?i(yani 6. filoyu akdenizden bir anda karadenize indirebilen) ve ta??may? ortadan kald?rmaya çal??an,yinebeyin gücü ile e?yay? hareket ettirme,uzaydan füze atabilen uydular ile havada uçabilen araçlar? icat etmeye çal??an bir amerka ile nas?l mücadele edebileceksiniz.bu gün amerika dünya haritas?n? de?i?timeyi planlarken müslüman di?er bir karde?inin mevkisine veya arazisine göz dikerek zavall?n?n ruh dünyas?n? de?i?tirir.bizim insan?m?zda ne hikmet bir tembellik var deyme gitsin.karde?im pey?amberimiz bir hadisde ?öyle buyuruyor.allah dilerse bu dini fas?klarla dahi ihya eder. ??te insanlar (devlet olarak demiyorum.çünkü ?slam dini gerçek laikli?i savunur ?slama göre devletin dini olmaz fertlerin dini olur.) her nefis kendine islam? yani güzel ahlak? ya?atamad??? için elimizden dini islam?n hizmetkarl??? al?nm?? bu hizmet sadece manada allah dostlarında kalm??,zaten dünyadada gercekte kaçtane allah dostu kalm??ki.bu gün avrupada ve amarikada % 50 islam ya?an?yor,ya alemi islam ? pey?amberimize soruyorlar ya resullalah din nedir? din güzel ahlakd?r buyuruyorlar.ayet ve hadisler ?????nda ?slam alimler islam dinini tarif etmi?ler.?slm? yüz kabul edin %80 güzel ahlak kalan?da bütün ibadetler demi?ler.?imdi allah için dü?ünürsek kim ?slam ya??yor?ecnebi yüzde on ayd?n?yla dünyaya hükmediyor biz ne yap?yoruz falan dekan? de?i?tirelim filan atamay? yapal?m sen den benden ayr?m? yapana allah rahmet edermi hiç? zannetmiyorum.biz allah için gayret edersek mevla mahçup etmez.bir siyasetcini itiraf?nda ben ne demek istedi?ini gayet iyi anlad?m.tabi o karde?imizde i? i?ten gecince anlam??.bizim insan?m?z tarih boyunca bela musibet gelince biraz biraz ak?llanm?? ba?ka türlü anlata bilene helal olsun diye dü?ünüyorm.selamlar
-
karde?im çok güzel söylüyosun. ayr?mc?l?k olay?nda bizim biliyorsun 4 kuvvetimizin her biri bir ba?ka yöne bizi çekiyor. öncelik bu kuvvetlerimizi ayk? dü?ünmesini sa?lamak olmal?. ama bu o kadar zor güzüküyor ki. ne yapmal? bilmiyorum. k?rmadan dökmeden ... nas?l olacak merak ediyorum.
selamlar ve sayg?lar
-
k?ymetli karde?im,bende senin gibiyim nas?l bu insanlar bir can olacak, bu konuda ne yapabiliriz diye dü?ünmekten uykular?m gitti.on y?ld?r gecem gündüze döndü.gecenin ikiside,üçünde nefsimi,insanl???,devletimi dü?ünmekten yoruldum.baz??eyleri hadis ve ayetler ?????nda çözmeye idrak etmeye çalışıyorum.tabi yoruma kaçmamak kayd?yla..dü?ünüyorumda ne yaparsak yapal?m baz? ?eyler de?i?miyor.ama mücadeleyide elden b?rakmamak laz?m.çünkü pey?amberimiz bana uhut da?? ayakland? yürüyor deseniz inan?r?m.amma bana filan kulun ahlak? de?i?ti demeyin,inanmam .zira insa?n ahlak? degi?mez buyuru?.hz.ömer islam olmadan önce sertti.?slam olduktan sonra yine sertti.ancak sertli?in asbiyetin ?ekli de?i?mi?ti.biri nefsi içinse di?eri allah için olmu?tu.tarih boyunca alemi islam hep bozuldukça cenab? allah çe?itli ac?larla terbiye etmi?(sava? gibi).zaten pey?amberimiz k?yamete yak?n zamanda alemi islam?n büyük bir sava?a girece?ini,bu safhada (ayet de?il) hz..mehdi isimli birinin gelece?ini,hz.?sa pey?amberin yer yüzüne inece?ini ve yer yüzünün rahmete erece?ini hatta kurtla kuzunun birlikte ya?ayaca??n? söylemiler.t?pk? hz.ömerin zaman?nda oldu?u gibi.zaten pey?amberimiz ümmetim ya?mur gibidir ba??m? hay?rl? sonumu allah bilir buyurmu?.korkar?m dünyan?n bu gidi?at?,( amerikan oyunlar?) onu gösteriyor.yine pey?amberimiz ümmetimin soz büyük sava?? amik ovas? civarlarında olur,ümmetim ba?data,?ama ?irerde bu s?rada gayri müslimler den alm?? oldu?unuz konstantineyi sizden geri almak için on iki koldan alaylar halinde size sald?r?rlarda geçici bir süre sizden al?rlar ??te ozaman deccal zuhur eder buyurmu? rabbim bizi ogüne b?rakmas?n pey?amberimiz dahi o günün ?errinden allaha s???nm??.benim duy?ular?m bu ?n?aallah o gün insanlar?m?z birlik beraberlik içinde olurlarda ülkemiz k?yamete kadar ayakta kal?r. selamlar.
-
vay can dostalar?m nas?ls?n?z???te geldim.kar??n?zday?m.
öncelikle;karada?a,ömer k?l?çparlara,ömer k?l?ca,nalçac?ya,doktora ve re?ata:
karde?lerim,lütfeniyi dileklerimi (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????) kabul buyurunuz.sizleri allah için seviyorum!
baz? karde?lerim benim bilgisayar?m?n göçtü?üne inanm?yorlar.vallahi de billahi de göçtü.yoksa sizleri yaln?z b?rak?r m?y?m?
ama daha kötüsü ak?am yapt?klar? yetmezmi? gibi beni en zay?f noktam olan (hem de sabah sabah) ci?er dürümünden vurdular.alaca??n?z olsun.bo?az?n?zda kals?n! üstelik yarın da topluca nohut dürümü yeme eylemi yapacaklarm??.osman ben bunlar? vurmuyay?m da kimleri vuray?m?adamların topluca yapt?klar? eylemlere bak!
dün gece ömer k?l?ç'?n yan?ndalarm?? ve hem de yukar?da ismini zikretti?im hain alt?l?n?n tamam?.bir de aray?p g?c?k vermezler mi?kudurdum.ama ben de yaz?n onların burnundan bunlar? fitil fitil getirece?im.hem de en ac?l?s?ndan.
sözün k?sas? dün gece yan?n?zda olmay? gerçekten ama gerçekten isterdim.benim ?ans?m sadece dört ki?iyi bir araya getirebildim.alaca?iniz olsun!
neyse psikolojik durumum yukar?da sayd???m sebeplerden dolay? iyi olmad??? için üzgün ve depresyona girmi? bir vaziyette sözlerime burada son veriyorum.en k?sa zamanda bu ?oku atlat?p tekrar aran?za dönmek için yo?un çaba içerisinde olaca??m?n ilgili taraflarca bilinmesini istiyorum.
ayr?ca güzel yaz?lar? ile sayfam?z? ?ereflendiren "fsoyarik" karde?imize de aram?za ho? geldiniz diyorum.
yürekten sayg? ve selamlar?mla...
-
sev?ili muharem ve di?er sa??de?er karde?lerim beni aran?za kabul etme inceli?inizden dolay? hepinize ayr? ayr? tesekkür ederim,ayr?ca on biry?ld?r gurbette no?utcu mahamedin ve ciger kabab?n?ndan uzak kalm?? bir ma?dur olarak bende karde?lerime tessüflerimi bildiriyorum. bizi süt dökmü? kediye dönderen arkada?lar helal olsun kul hakk? var ha unutmay?n. allaha ematet olun selamlar
-
dostlar,
valla ne d?yey?m b?lm?yorum.ama nohut,c??er,f?r?k p?lavi vb.özled???m?z bütün yemeklere ?k? günde doymadim g?tt?.
yemek ?steyem varsa bu taraflara gels?n
selamlar saygilar
-
ye hepsi sizin. biz burada fakir bir durumda kalal?m. yeyin yeyin.
selamlar ve sayg?lar
-
selamün aleyküm
nas?ls?n?z can dostlar?m?in?aallah iyisinizdir öncelikle muharrem karde?im bizim yapt???m?z hainlik de?il olsa olsa dostun dosta ikram?d?r.gönül ne kahve ister nede kahvehane gönül sohbet ister ziyafet bahane.gönül sofram?z tüm dostlar?m?za açıkt?r.
doktor ?dr?s bütün arkada?lari bahçeye davet ed?yor.söylemed? demey?n.tar?h? s?z?n müsa?t olaca?iniz zamana kaydirab?l?r?z.
ama her?eyden çok muharremin bu ziyafetten mahrum oldu?una üzülüyorum.gerçi biz arkada?lar olarak onların yerinede vazife yapt?k ama neyse bo?ver.geldiklerinde kameraya ald?k izletebiliriz.selam ve dua ile...ömer ve yusuf.
-
felsefe ve muharrem karde? ne zaman geleceksiniz?gelece?iniz zaman? bildirin de haberimiz olsun.selamlar.
-
muharrem karde? bilgisayarın göçtü ise sendemi göçtün benim sevgili!!! karde?im.teknik servis denen bir?ey var vesselam.
yusuf
-
dostlar,
doktorun bahçesindeki ziyafete muharrem,osman,salim ve di?er tüm arkada?lar? bekliyoruz.
selamlar sayg?lar
-
ne diyeyim ben size,rezil malamat olas?n?z desem sonuçta yine s?k?nt?n?z? ben çekicem
bo?az?n?zda kal?r in?aallah desem de olmayacak,zira zaten yemi?siniz
daha ben size ne diyeyim????????????????*
gelmek için söz veremiyorum.zira hepinizce malum olan benim tedavi i?i var.her?eyimiz ona ba?l?.hay?rl?s? ile bir neticeye ba?lan?rsa bak?n ben o zaman sizlere neler yapaca??m.....
bana yap?lan bahçe teklifini kabul etmemem mümkün de?il.ama in?aallah rabb?m beni muvaffak eder de ben sizi rahat b?rakmam.
hepinizi sayg? ile selaml?yorum
allah'a emanet olunuz
-
dostum,
allah yard?mc?n olsun.yinede bekleriz
selamlar sayg?lar
-
her gün yeni yaz? yazmak ne güzel. ara?t?rma yapt???m konular var ama bitiremedim.
yazaca??m bitsinde
ahmet bir nizibe gidiyor ve i?i bitiriyor.
neyse allah büyük elbet bizde istifade edece?iz bir gün.
selamlar ve sayg?lar
-
sevgili osmanc???m,
bu günlere ula?abilmek ad?na on y?l gurbette geçti.b?rakta biraz tad?n? çıkartal?m.çok imrendiysen gelde tad?n? beraber çıkartal?m.
selamlar sayg?lar
-
arkada?lar dün bursal? mustafakemalpa?al?) esnaftan üç be? arkada?a hava atmak Nizip yemeklerinden patl?can kebab?n? yedirmek ve dirseklerine kadar akan suyunu yalatmak için k?ra götürdüm ,allah hayr?m?z? versin ?i?leri unutmu?um. neyseki malzemeyi közde pi?irdim etinide köfte yapt?m.valla adamlar deli divane oldular en az yiyen üç dürüm yedi.gelin arkada?lar allah için sizlerede hürmet edeyim.halfetili 6 ki?i lokantaya gidip ba? kö?eye kurulup,masay? yumruklayarak garsona ba??rmaya ba?lam??lar.
-garson buraya bak len bize bir?orba alt? ka??k getir. oglum biz buraya para yemeye geldik.
hepinize selamlar
-
sevgili faruk bey yani akl?m?za patl?can kebab?n? getirdin ya helal olsun
?imdi ahmet karda??m?n yerinde olsam bir tepsi yapt?r?r oturur yerim. cöp telefonuna kaydeder internete capcanl? yay?nlard?m.
muharrem ben birde erol var (?stanbul emniyeti kendisinden sorulur) bak?p bak?p imrenirdik. meyan ?erbeti ve nohut dürtümü benim favorilerim. geri kalan? bo? ver.
selamlar ve sayg?lar
-
can dostlar?m güzel insanlar,nas?ls?n?z? ben ?imdilik çok iyiyim.çünkü daha sonras?nda ne olaca??n? bilemiyorum da.... bugün tam 19 (ondokuz) y?ldan beri göremedi?im sevgili karde?imiz mehmet özel ile görü?tük.vallahi ben çok sevindim.?n?aallah o da sevinmi?tir.sa?olsun evime kadar geldi.?n?aallah sizler de gelirsiniz.eski günleri yad ettik.foto?raflara bak?p hat?ralar?m?z? tazeledik.dedim ya vallahi ben çok memnun oldum. ?imdi gelelim ?u güzel tatlardan konu?maya.osmanc???m e?er durumlar?m elverirse yaz?n gitmek için çaba sarfedece?im.bu hain alt?l?ya hergün yemek ?smarlataca??m.hatta uzunca bir süre burada yemek yemeyip perhize girecem ve oradakilere bunun bedelini ödetece?im.e?er gerekli yemekleri ?smarlamazlarsa alem-i internte ilan verip onlar? beni aç koyduklar? için rezil malamat edece?im.bak?n ?imdiden söylüyorum.
karde?im o meyan ?erbeti de?il,biyan ?erbet?. yaz?n nasip oldu.tad? hala güzel.
sevgili faruk karde?imizin dedi?i gibi bizim balcan kebab?n?ilk kez tadanlar hakikaten bay?l?yorlar.tecrübe ile sabit.didimde iken yap?p da tatt?rd???m herkes tad?na hayran kald?. ama yak?nda k?smet olursa oturdu?um apartman?n alt?ndaki f?rına karaf?rın da konulacak.sen seyreyle o zaman beni.san?r?m uzunca bir süre o tatlar? tatma ?ans?m olacak.
fakat benim favorilerim hepsi.yeter ki Nizip'te pi?mi? olsun.?nan?n ba?ka yerde ayn? tad? vermiyor.bugün ayn?s?n? özel de söyledi.suyundan m?d?r havas?ndan m?d?r bilemiyorum ama o ?irin Nizip'tekilerin tad? bir ba?ka oluyor.
hele bir de ak?am saatlerinde o atatürk bulvarında seyyar kebapç?lar yok mu...
neyse in?aallah Niziptekiler bu tatların fark?ndad?rlar.ar?k k?smet olursa daha s?k yazmak için çaba sarfedece?im.
hepinizi allah'a emanet ediyor ve en kalbi selamlar?mla selaml?yorum
-
www.herkul.org
mutlaka ziyaret edin
pes bak??lara fer vermesi dile?iyle
-
kare?im felsefe nohut dürümü bu s?caklarda a??r makinal? gibi olur.sonra çevreye verdi?in gürültüden dolay? özür dilemek zorunda kal?rs?n. ayr?ca meyan ?erbetini içipte bir duvar kö?esi arama.sevgili muharem ahmet., erol vediger muhte?em alt?l?y? Nizipde bir p?nar ba??nda toplay?n ya biz gelelim, yahut sizler toplan?p bursaya gelin ben çok bonkör bir adam?m size bir tavuk keseyim doyaya yiyin,yaln?z ?sa a?can?da almay? unutmay?n. bu iyili?imide unutma. mevla yar ve yard?mc?n?z olsun.bir gün kar??la??r?z in?aallah fatih soyar?k selamlar
-
faruk bey bizim onların ne zaman yendi?ini unuttu?umuzu anlam??s?n. ama bu ahmet bey var ya o gidip antebe yerle?ti güzel güzel bu yemekleri yiyor. birde hocalar? kafaya alm?? onlar? sö?ü?lüyor. helal olsun. ?ifa versin.
bursaya ve ankaraya gidece?im i? çıks?n bak ?u anda ayda 10 gün rizedeyim. herhalde 1 y?lda bu böyle devam edecek. bazen bursadan teklif istiyorlar ama i? yok. sonuç alam?yorum.
selamlar ve sayg?lar
-
osmanc???m,
hocalar? sö?ü?lemiyoruz.hocalar bizi davet ediyor.
yak?nda doktor beyin bahçesine gidece?iz.sizleride bekliyoruz.
selamlar sayg?lar
-
selamun aleyküm
muhterem arkada?lar?m nas?ls?n?z iyimisiniz?
osman,muharrem,ahmet ve di?er arkada?lar.
Nizipe geldi?inizde misafirim olursunuz.ben size ?unu veya bunu keserim demiyorum ama
evimizi y?k?p yüzümüzü a?art?r?z in?aallah ve bunu bir iyilik de?il lütuf olarak görüyorum kendime.
-
sevgili felsefe karde?im bu hoca taifesinin karın k?sm? be?tir biri devaml? bo?tur onlar yiye dursun mevla büyük.?n?aalah hay?rl?s? ile bursada bir i? çıkar gelirsin,doktor de?iliz bahçemiz yok ama çevremiz çok bahçede çok sen gelirsen sabahleyin ben evde sana bir nohut dürümü yapt?r?r?m elhamdülüllah k?l?b?k de?il ,kaza??z ö?le üzeride sana duble iskender yediririm,sen karn?n? ka??yarakhaz?m edip genirirken.ben han?mdan iyi bir izin al?r?m nede olsa kaz??zberaberce muharrem karde?e gideriz muharrem can?n evinin alt?na kara f?rın aç?yorlarm?? ak?am muharrem can bize lava?l? bir patl?can kebab? yapt?r?r afiyetle yeriz .sabaleyin mis gibi bir tarhana çorbas? içeriz ö?leye do?ru Nizip usuli sar?msakl? taksi tekeri gibi lahmacun,çamur gibi ayran yan?nada mustafa kemalpa?a tatl?s? üstünde 250 gram dondurma eehh deyme keyfimize gitsin art?k ikimizinde sa??nda solunda kimse gezmezsin... 5 metre yan?m?zda kimse demir atmas?n. nas?l karde?im biz nizpliyiz hayalimiz bile zengin elhamdülüllah gün gelir olur in?allah hepinize selamlar
-
bizim gelmemiz zor ve s?n?rl? oldu?undan ömer karda??m ahmet'i bizim vekilimiz olarak görsün.
burda da yazarlarsa kim ne yemi? kaç gr yemi? bizde yemi? gibi olaca??z.
neyse dünya ve türkiye siyasi olayların? gözlemleyince ortaya bizim kendi aram?zdaki gibi güzel bir ?eyin olmad???n? görüyoruz.
suriye suriye suriye
abd suriye ve lübnan? yok ederek ?srailin önünü irak ve ?rana do?ru açmak istiyor. ayn? zamanda buralarla ?ran ve di?er dü?manlarına gözda?? verecek. yani suriyenin ka??n?n alt?nda gözü olmasa bile i?gal edecek.
irak? istedi?i raya oturtabilirse s?radaki plan? bu. besbelli apaçık aleni...
?imdi devlet olarak biz pek iyi bir durumda de?iliz. abd ne isterse devletimiz maalesef yapmak zorunda. üs vermek liman vermek her türlü di?er olanaklar? sa?lamak.
tarihten ben size yine örnek verece?im.
?smet pa?aii. dünyasava??nda almanlardan yana tav?r koyar do?al olark. türkiyenin çıkarlar? için. almanlar hertürlü demir vs malzeme ihtiyaçların? bizden sat?n al?rlar. ?smet pa?a sava?a girmeden büyük kazanç sa?layan devlet adam? türkiye ise almanlara beraber olupta zarar görmeyen tek ülkedir. burada üzerinde durmam?z gereken iki kelime sat?n alma ve ülke çıkar?d?r. hitler bize büyük paralar kazand?rd?. ancak sava?? kazanamay?nca bize di? bile abd ve ?ngiltere (bu sat?nalmadan dolay?) ?smet pa?a'y? yok etmenin veya türkiyeyi i?gal etmenin planların? yaparlar ve ?smet pa?a hay?r der ben gidiyorum.
ve türkiyede çok partili seçim olur chp gider dp gelir. ??te bizim demokrasi mizin gerçek sebebplerinden birisi bu.
benim denokrasi memokrasiyi dü?ündü?üm yok.
abd ve ?ngiltere bundan sonra ?öyle bir stratejibelirlerler.1) türkiye'de alman ekolü iktidara getirilmeyecek... 2) türkiyede kuvvetler ayr? tutulacak
?imdi ayn? durumla tekrar kar?? kar??yay?z.
ya suriye ve ?ran'?n yan?nda olaca??z. yada abd'nin yan?nda hiç bir kazanç beklemeden yan?nda olaca??z. rahmetli turgut özel irak sava??nda 1 koyup 3 alaca??z demi?ti. açıkças? 3 koyduk 1 alamad?k. kriz en çok bizi vurdu o zaman.
?imdi abd bize hiç bir ?ey vermiyor vermeyecek te. pkk'ya deste?ini bile çekmiyor. niye 3. 5 y?lda türkiyenin bölünmesi var o zaman pkk'y? kullanacak çünkü.
yazd?k yazd?kta biz ?imdi ne yapaca??z. bende bilmiyorum. karar? elbette devlet verecek. halk olarak bizim yapaca??m 1- birbirimize kenetlenmek 2- çok çal??mak 3-?ktisatl? ve sab?rl? olmak.4- art?k sava? durmunda oldu?umuzu bilmek.
ayr?cab?rak?n ii. k?l?çarslan? bir ?smet pa?am?z bile yok.
hükümet abd gezisindeneli bo? dönecek. çünkü abd bize bir?ey vermiyor. gaziantep bundan yine çok etkilenecek(suriye'ye ambargo gelecekve suriye ticaretimiz bitecek)
hükümetin kozu yok.çünkü borçluyuz. imf'ye ihtiyac?mz? var. imf'e ise tamamen abd'ye ba?l?.
abd hay?r deyince çöpçümüzün dahi maa??n? veremeyece?iz.
yok olacakm?y?z. irak gibi. allah bilir. sava?a devam etmek zorunday?z.
önce tutumlu olmak ?thal mal kullanmamak çok üretemek borçlar? kapatmak. milletçe kenetlenmek.unutmayal?m ki hükümetleri güçlendiren halklar?d?r.
yazacak çok ?ey var biraz da siz yaz?n.
selamlar ve sayg?lar
-
felsefe karde?imiz çok önemli bir konuya temas etti.osmanl?n?n y?k?l??? sonra dünya haritas?na türkiye konumundan bir bakal?m. bat?m?z komple hiristiyan alemi geli?mi? güçlü fakat amerika hariç parça parça bir avrupa. do?umuzgeli?memi? ve geli?melere kapal? ülkeler toplulu?u.kuzeyimiz h?r?stiyan ve güçlü slav milleti.güneyimizse heyhhat insanl?ktan uzak bat?n?n sömürgesi olmu? safahatç? osmanl?dan kalan her?eye dü?man bir arap alemi.devletler askeri ve sivil uzmanlar? ile 50-100 y?ll?k strateji belirleyerek ülkelerinin çıkarlar? do?rultusunda içeride e?itim ve ekonomik de?erlerle a??rl?k vererek insan yeti?tirerek herkes kendi ülkesine hizmet etmeye çal??t?.??te amerika,çin ,rusya,japonya ve komple avrupa,sosyalisse sosyalist,kapitalisse kapitalst, emperyalisse emperyalist insan yeti?tirmi? bütün devlet düzeninide bunun üzerine kurmu?tur.ya biz ne yapt?k ve yap?yoruz devletin hiç bir sistem ve düzeni yok olamy?ncada ne sisteme ba?l? insan yeti?iyor,nede sistem sa?lana biliyor.bu gün amerikada ya?an hangi bir zenci (say?lar? 100 milyon civarında) din de?i?tirdikleri veya sosyal kimlikleri ile alakal? ba?ka bir ülkeden yard?m alarak hak aram??.mümkün de?il vatan?n? ba?kalarına pe?ke? çekmez veçekilmesinede müsade etmez keza ayn? durum avrupadada söz konusu.ya biz ba? örtümüzü dahi avrupaya ta??yoruz.biz osmanl?dan sonra devlet kurduk ama sistem kuramad?k ?slam dini ile demokrasi ikiz karde? gibiyken ikisinide anlamad?k ikisindende mahrum kalarak ça??n çok çok gerisinde kald?k.bu gün amerika sovyetleri parçalarken bizim d?? i?leri bakanl???m?zda türkcumhuriyetleri ile ilgili bir masam?z dahi yoktu.bizim politikac?lar?m?zsakendi adam?m?z? ?uraya tayin edeyim ,?u ihaleyi ben alay?m sevdalar? ile yan?ptutu?uyordu.arkada?lar islam kimli?i kimseye bi?ey kazand?rmaz.araba foto?raf? olan?n arabaya sahip olam?yaca?? gibi.i? ?slam?n namaz?n? orucunu ya?amakla bitmiyor.?slam 100 k?s?m isebunun 80 ni güzel ahlak nerede,yok yüzde sekseniya?amayan islam?n be? ?art?n?da kibir ve riya ile yapan kimlik sahibine mevla ne yaps?ntabiki ad? islam olmayan ancak ölçüleri ve ya?ant? ?ekli ile güzel ahlak ya?ayan gayri müslüme verecektir.unutmay?n amerika dünyay? orta asya ve orta do?udan idare edecek kendi kontolündeki bir türkiye ar?yor, bulamay?ncada ya iç sava? çıkaracak yada ba??ms?z bir kürdüstan ile bizi sava??n içine çekecekler.
felsefe karde?im çok güzel yakalam?? son dönem türk siyasi tarihine bir bak?nrahmetli özal amerikan yanl?s? politika izliyordu.tarhin en büyük hatas?n? yapt? cumhurba?kan? oldu tabi devletde avrupa yanl?s? mesut y?lmaz?n eline geçti,karde?ler y?llarca solcular ba??rd? ama biz anlayamad?k bu ülkede iktidarlar? ya avrupa,ya amerika belirliyor.allah raz? olsun zahirde i?i bilenbaz? pa?alar ile bürokratların gayreti ,manadada birkaç salih insan?n dua bereket ile bu ülke y?k?lm?yor.karde?im rahmetli ?nönüyü yazm?? do?ru,bir devlet büyü?ü otuz k?rk y?lda yeti?iyor kolay de?il hemen muhalifler olmamak laz?m,kuran size bir fas?k haber getirirse ara?t?rın buyurmu?.?ki taraf?n görü?ünü dinlemeden karar vermemek laz?m.ben biliyorum ömrünün son y?llar? namaza ba?lam??t?.zira pey?amberimz cenab? allah siz devlet büyü?ünü bana b?rak?n diler hidayete erdiririm,diler karanl?kta b?rak?r?m buyurmu?,biz ne yap?yoruz hakl? dahi olsak g?ybet,g?ybet....yazacak çok ?ey var ama sayfalar dolacak ba??n?z? ?i?irece?iz.allah devlete zeval vermesin ama pey?amberimizin söyledi?i o kara ?ünlere gidiyor gibiyiz yapa bilece?imiz tek ?ey herkes kendi alan?nda bir iman ya?ayarak devletine bütün insanl?a hizmet etmeye çal??mas?. selamlar
-
sevgili faruk iyi ettin bizim foruma geldin yaz yazda bu di?er arkada?lar (muharrem ahmet ömer) yaz? görsün. devam ett ne olur.
muharrem karde?im okullar bitti ?u anda bo? geziyorsun. ?stanbula gel istersen.
selamlar ve sayg?lar
-
selamün aleyküm
muhterem karde?ler?m nasilsiniz ?n?aallah ?y?s?n?zd?r.
osman karde??m ne alemdes?n.ne zaman gel?yorsunuz.gerç? gelsende b?z görmüyoruz ya. ba?kalarindan duyuyoruz osman geld? g?tt? d?ye.
garda? bu fsoyarik karde??m?z? taniyamadim k?m bu ?ney?n nes??
hocalara ta? atiyor ama söyled??? ?eylere ve hayal alem?ne bakilirsa sof? so?an yemez yersede kökünü komaz hesabindanmi acaba?
b?z bunun el?ne su dökemey?z garda?.
-
-
ihsan bey yazman?za ben sevindim. elebettki tüm arkada?lar?da sevindirdiniz. ara s?ra sesinizi duymak isteriz.
selamlar ve sayg?lar
-
dostlar,
osman beyin,bir yaz?s?nda "iyi ettin bizim foruma geldin yaz yazda bu di?er arkada?lar (muharrem ahmet ömer) yaz? görsün. devam ett ne olur. " ?eklindeki yakla??m? beni üzdü.
osman bey sadece bu cümlenize k?r?ld???m? belirtiyorum.
ve ben bir süre (20 haziran 2005 tarihine kadar) " yaz? görmek "maksad?yla yazmayaca??m.
maksad?n? a?an ve a??r bir cümle olmas? nedeniyle böyle bir eylem karar? ald?m.
selamlar,sayg?lar
Edited by - Ahmet karada? Tarih: 14 Haz 2005 11:27:16
-
sevgili ahmet ba??m?n tac?s?n seni k?rd?ysam özür dilerim. sen ve ad? geçen tüm arkada?lar?mdan tekrar tekrar özür dilerim. ?stersen o yaz?m? sileyim. özürümü kabul ettirmek için ne yapmam gerekiyor.
selamlar ve sayg?lar.
Edited by - felsefefe Tarih: 14 Haz 2005 11:42:53