-
Nizip Toplum Merkezi Hizmete Başladı
Kıbrıs Mahallesi'ne kurulan ve yapımı tamamlanan ToplumMerkezi, Nizip İlçe Halkına hizmet vermeye başladı.
Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek yaptığı açıklamada, Halkadönük olarak yapımı tasarlanan Toplum Merkezi'nin hizmet vermeye başladığınıkaydetti. Nizip'e kazandırılan Toplum Merkezi'nde sadece öğrencilere vekursiyerlere hizmet verilmeyeceğini vurgulayan Kurum Müdürü Ahmet Çiçek, buradan faydalanmakisteyen her vatandaşa, çok farklı alanlarda kurslar verileceğinibelirtti. Çalışmalar kapsamında sadece kurslarla sınırlı kalmayacaklarınınaltını çizen Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek konuşmalarını şöylesürdürdü. Sosyal ve kültürel faaliyetler de sunacağız. ToplumMerkezi'nde; "Ana Sınıfı, Dikiş Nakış Kursu Karate Kursu, Masa Tenisi, OkumaYazma Kursu, İngilizce, Arapça, Bilgisayar, Tiyatro Kursları da olacak. NizipEmniyet Müdürlüğü ile birlikte eş çalışma içinde olduğumuz; "Suça itilmişçocuklar için, Mobilya Dekorasyon Eğitimi de bulunmaktadır.Nizip Toplum Merkeziyapımında desteklerinden dolayı AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarıve Ali Şahin, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Hacı FevziAkdoğan başta olmak üzere Kıbrıs Mahallesi Muhtarı Nihat Aykut'a teşekkürederim" diye konuştu.
-
Kırsal Terminal'den Eski Antep Yolu Seferleri
Kırsal Terminal Kooperatif Başkanı Mehmet Kaya ve terminalşoförleri, konuyla yakından ilgilenen Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanve Emniyet Müdürü Mustafa Kantar'a teşekkür ettiler.
Nizip-Gaziantep eski yol üzerinde yolcu taşımacılığıyaptıklarını belirten Kooperatif Başkanı Mehmet Kaya, Nizip Sebze Hali arkasıtarihi Kilise taşınmaları ile birlikte yer değiştirme uygulamasından memnunolduklarını söyledi.
Yeni yapılan Kırsal Terminalde; Şoförler için oturma yerleri,Yolcular için bekleme salonu olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Kaya, bundanböyle taşımacılık işi bir düzene girmiştir. Sırası gelen şoför arkadaşlarımız,Sebze Hali Meydanı'na giderek, 15 dakikada bir Gaziantep'e hareket ediyor. 56şoför arkadaşımızla birlikte vatandaşlarımız hizmetindeyiz" dedi.
Nizip-Gaziantep eski yol arası taşımacılık fiyatının 4.50 TLolduğunu belirten Araç şoförleri, fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadığınıbelirterek, son model araçlarla sabah 06.30 ve akşam 17.30 saatleri arasında hizmetverdiklerini ifade ettiler.
-
İlkokul Mezunları Ehliyet Alamayacak
"İlkokul mezunlarının ehliyet alıp alamayacakları konusundabir açıklama yapan Nazar Sürücü Kursu sahibi Cabir Aslan; "3. kez durdurulup tekraruzatılan "Sürücü Belgesi Alma Şartı Kanunu" son olarak 30 Haziran 2010tarihinde; "İlkokul Mezunları Ehliyet Almazlar" şeklinde son bulmuştur" dedi.
Bazı vatandaşların para karşılığında ehliyet alınıyormuşşeklinde iddialarda bulunduğunu ifade eden Cabir Aslan, yasal yollarla ilkokulmezunu olan bir kişinin ehliyet sahibi olmasının şu an itibariyle olanaksızolduğunun altını çizdi.
Bir vatandaşın ehliyet alması için en az 8 Yıllık İlköğretimMezunu olması gerektiğini vurgulayan Cabir Aslan, ayrıca hak ettiği halde sürücübelgesini almayan adaylara seslendi. Bu adaylarımız en kısa zamandakurslarımıza gelerek, sürücü belgelerini alsınlar. Aksi takdirde yeni yılagirmemizle birlikte gelecek olan zam ve yaşanacak zorluklarla karşılaşabilirler" diyerek kazandıkları halde SürücüBelgeleri'ni almayan adaylara uyarı yaptı.
-
Gerçek bunlar kanka gerçek.
-
Alıntı:
M.ENES Nickli Üyeden Alıntı
Aman efendim iltifat ediyorsunuz...Teveccühlerinize mashar olmaya çalışıyoruz:D
Abi sizin gibi memurlar cogalirsa turkiye iyi yerlere gelecektir..
-
Cok sacma bir duzenleme ne demek ilkokul mezunlari ehliyet alamaz?
Bu resmen ayrimciliktir.....
-
Başarılı okul müdürleri ödüllendirildi
Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın başkanlığında, okulmüdürlerinin katıldığı çalışma toplantısı ve ödül töreni düzenlendi.
Özel Sanko Okulları Toplantı Salonunda yapılan ÖdülTörenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, NizipMilli Eğitim Müdür Vekili Metin Kılıçparlar, Nizip Halk Eğitim Merkezi MüdürüSuna Sertpolat ve Okul Müdürleri katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasınınardından programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Milli Eğitim MüdürüEkrem Serin, Vali Erdal Ata'nın kentte göreve başlamasıyla birlikte, eğitimöğretimle alakalı hususların ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Eğitimcamiası olarak bu fırsatı ve bu süreci çok iyi değerlendirmeleri gerektiğinidile getiren Serin; "Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarda daha gayretlidaha bilinçli bir şekilde çalışma göstereceğimizi düşünüyorum" dedi.
Halk Eğitim Merkezleri arasında yapılan değerlendirmede; "Sosyal,kültürel, sportif ve proje alanında yapılan çalışmalar dolayısıyla Nizip HalkEğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serintarafından ödüllendirildi.
-
Şoförler Ve Otomobilciler Odası'na Ait Bina Satılık
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı MehmetKılıçparlar yaptığı açıklamada Cumhuriyet Caddesi üzerinde Çağdaş Ekmek Fabrikasıkarşısındaki Oda'ya ait 3 katlı binanın satışa çıkarıldığını belirtti.
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait binayla ilgilibütün resmi yazışmaların tamamlandığını ifade eden Mehmet Kılıçparlar, 3 katlıbinanın 21 Kasım 2011 Pazartesi günü sabah 09.00 ila 10.00 saatleri arasında; "AçıkArttırma Usulü" ile satışa sunulacağını vurguladı.
Kılıçparlar, Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait 3katlı binayı satın almak isteyen vatandaşların belirtilen tarih ve saatteodanın yeni binasında hazır bulunmalarını istedi.
-
Nizip\'te D- 400 Karayolu Üzerinde Zeytin Satışları Başladı
Her yıl olduğu gibi zeytin sezonunun açılmasıyla birlikte satışyapan zeytinciler, 10 metrearalıklarla tezgâh açtı. Bu bölgeden geçen vatandaşlarda yolda mola veripzeytin ihtiyaçlarını yol kenarındaki tezgâhlardan karşılamaya çalışıyor.
Zeytin sezonun başlamasıyla birlikte hareketli günler yaşadıklarını belirtenzeytin satıcıları, geçen yıl verimin çok az olduğunu ve bu nedenle her yılyaklaşık 3 ay kaldıkları satış bölgelerinde sadece 1 ay kaldıklarınıhatırlattılar.
Ancak bu yıl geçen yıllara nazaran zeytin mahsulünde bir bolluk olduğunu dilegetiren zeytin satıcıları, mahsulün bol olması doğal olarak satışlara olumluyansıdığını, Nizip Halkalı zeytininin 2 TL, Nizip Cins zeytininin 3 TL MersinMut cinsi zeytinin 2 TL ve Domat zeytin çeşidinin ise 3,5 TL' ye sattıklarınısöylediler.
-
Kömür Dağıtımında Yaşanan Gecikme
Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şube Başkanı Dede Kılıç, NizipKaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibivatandaşlara dağıtılacak olan kömürlerin şu ana kadar gelmediğini söyledi.
Gecikmenin kömür dağıtım yeri olan Manisa'nın Somailçesindeki kömür dağıtım yerinde yaşanan sorundan kaynaklandığını ifade edenDede Kılıç, şunları söyledi.
Soma İlçe yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Nizip içinkömürün tren vagonlarına yüklenmeye başlandığını belirtildi. Ancak Manisa'daNizip'e doğru gelen Demiryollarında da bakım ve onarım çalışmaları olmasıdolayısıyla tahminen daha 10 gün kadar gecikme yaşanacaktır. Bu gecikmelerdenNizip'teki yetkililerimizin her hangi bir ihmali yoktur. Mevsimin kış olması vehavaların soğuması ile beraber vatandaşlarımız haklı olarak kömür gecikmesikonusundaki mağduriyetlerini biz muhtarlara bildirmişlerdir. Hatta ve hatta, "Kömürbu sene dağıtılmayacak" şeklinde duyumlar aldık. Bu tamamen asılsız olup, vatandaşlarımızınbu konuda müsterih olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın 10 gün kadarbeklemelerini rica ediyoruz. Eğer isterlerse imkân buldukları bir yerden 10günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Tekrar ediyorum bu kömür dağıtımınıngecikmesinden tamamen Türkiye'ye kömür dağıtım yeri olan Soma İlçesindeki aksaklıklardankaynaklanmaktadır" dedi.
-
Esnaf Ve Sanatkâra Yüzde 5 Faizle Kredi
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin Bölge Toplantısı Yozgat'ta yapıldı.
Genel Başkan Abdulkadir Akgül, Türkiye'de yıllık kredi faizlerinin yüzde 18'in üzerinde olduğunu, oysa esnaf kooperatiflerinin yıllık yüzde 5 ile esnaf ve sanatkâra kredi sunduğunu söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Nizip Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ataoğlu ise, TESKOMB' a bağlı 930 kooperatif bulunduğunu söyledi. 10 yıl önce Türkiye geneli 930 kooperatifin vermiş olduğu toplam kredi miktarının 150 Milyon Lira olduğunu belirten Ataoğlu; "Kooperatifimizin bugün vermiş olduğu kredi miktarı, 6 Milyar Lira" dedi.
Türkiye'deki istikrar ve esnafı kendine yakın bulan hükümetin, büyük katkıları sayesinde kredinin 6 milyar liraya geldiğini ifade eden Hüseyin Ataoğlu, Bugün ise esnaf ve sanatkâra kullandırılan 6 milyar kredinin yüzde 5 ile verildiğini kaydetti.
-
marka şehir olmak için gerekli çalışmalrı bir an önce ne yapılması gerekse yapılması gerek, yoksa fazlasıyla geç kalınır:(
-
Eger nizip il olursa antep fistigi nizip fistigi mi olacak?
-
Bizdende tebrikler managers
-
Alıntı:
YakisikliAntika Nickli Üyeden Alıntı
Eger nizip il olursa antep fistigi nizip fistigi mi olacak?
bence zeugma :)sahiplenirsek daha çok daha ilgi çeker Antep fıstığı olmaz:(
-
Alıntı:
servet BÜYÜKTEKE Nickli Üyeden Alıntı
bence zeugma :)sahiplenirsek daha çok daha ilgi çeker Antep fıstığı olmaz:(
Nizipte yetisen fistiklar antep fistigi diye mi gececek..
Zeugma yerine baska bir isim(TURKCE) kullanilsa olmaz mi?
-
Bir zeugma ile mi taninacagiz???
Baska biseyimiz yok mu???
-
Nizip'in il olması yasalara göre mümkün görünmüyor, o sebeple biz belediyelik olarak kalacağız, ama nereye kadar bilinmez, Nizip 17 ilden daha büyük Kastamonuyla aynı nüfusa sahip ama olmuyor bu iş başarılamıyor.
-
Alıntı:
müslüm akpek Nickli Üyeden Alıntı
Nizip'in il olması yasalara göre mümkün görünmüyor, o sebeple biz belediyelik olarak kalacağız, ama nereye kadar bilinmez, Nizip 17 ilden daha büyük Kastamonuyla aynı nüfusa sahip ama olmuyor bu iş başarılamıyor.
Neden nizipin il olmasi yasalara gore mumkun degil???
-
Nizip sittiyn sene il falan olamaz, hele hele marka şehir hiç olamaz "Mehmet ÖZYURT; Nizip'te Zeugma, Fevkani Kilise ve Nohut Dürümünü örnek verdi" Bu tırnak içinde anılan şeylerle markalaşmaya çalışan varsa yanılır...Nizip bir 100 yıl sonra bile bir milim İLERLEYEMEZ.Kendimizi kandırmayalım.
-
Alıntı:
YakisikliAntika Nickli Üyeden Alıntı
Neden nizipin il olmasi yasalara gore mumkun degil???
Konu çok detaylı internetten yaz il olma koşulları diye vaktin varsa oku, çok uzun.
-
Markalaşma ve Nizip Konulu Konferans gerçekleşti.
Zeytinler Fabrikalarda İşlenmeye Başlandı. Nizip'te toplanan zeytinler, İlçemizde faaliyet gösteren Zeytinyağı İşleme Tesi. ...
www.yavuzelihaber.com/.../markalasma-ve-nizip-konulu-konf...
Kaynak...
-
Nizip'te İntihar
Edinilen bilgiye göre, intihar olayı dün gece Şahinbey MahallesiSalih Ekmekçi Sokak'ta, gerçekleşti.
Söz konusu adreste ikamet ettiği öğrenilen Mehmet Saygılı,evinin merdiven boşluğunda annesi Endam Saygılı tarafından iple asılı vaziyettebulundu.
Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Mehmet Saygılı'nınhayatını kaybettiğini belirledi.
Saygılı'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Nizip Devlet Hastanesi morgunakaldırıldı.
44 yaşındaki Mehmet Saygılı'nın, üç yıl önce eşinden boşandığı, annesiylebirlikte yaşadığı ve bir süreden beri psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.
-
Depremzede Öğrencilere Kayıt Kolaylığı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Van'dan diğer illere gidecekvatandaşların çocuklarının gittikleri illerde kayıt ve nakillerinde gerekliğikolaylığın sağlanması için makam onayı alındı. Resmi onay belgesinde, sözkonusu öğrencilerin e-okul sisteminde adres kontrolü dışında tutularak Van'dakideprem öncesinde öğrenim durumunu gösterir belgeyle müracaat etmeleri şartıylakayıt ve nakillerinin yapılmasına izin verilmesi istendi.
Van'da yaşanan deprem felaketi sonrası ilçemize yerleşendepremzede ailelere de, Nizip Kaymakamlığı ve Nizip Belediyesi'nden sonra MilliEğitim Müdürlüğü de destek verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Müdürvekili Metin Kılıçparlar, yapılan çalışma kapsamında, depremzede öğrencilereyönelik Okul Kayıtlarının başladığını söyledi. Depremzede ailelere seslenenKılıçparlar; "İlçemiz de eğitim veren ve kendilerine en yakın Okullara kayıtyaptırmak isteyen öğrenciler için, Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde destek vereceğiz" dedi
-
Nizip Halk Eğitim'den İki Farklı Kurs
Nizip Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Kenan Aykutyaptığı açıklamada; "Hızlı Klavye Kullanımı" ve "Doğal Gaz Kalorifer Ateşçisi" adıaltında kurs açılacak" dedi. İlçemizin Doğal Gaza kavuştuğunu ve Doğal Gaz kullanımınınyaygınlaştığını ifade eden Kenan Aykut sözlerini şöyle sürdürdü.
Doğal gazlı kalorifer yakabilecek kalifiye elamanlaraihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenden dolayı merkez binamızda hafta sonlarıyapılmak kaydıyla; "Doğal Gaz Kalorifer Ateşçisi" kursu açılacaktır. Kursumuzakatılabilmek için daha önceden katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateş çisi belgesialmış olması gerekmektedir. Ayrıca merkezimizce 160 saatlik "Hızlı Klavye Kursu"eğitimi verilecektir. Bu kurs sonunda 3 dakikada 90 kelime yazı yazabilenlerlise mezunu ise ve KPSS' de en az 70 puan almışlarsa Adalet Bakanlığında kâtipolarak görev almaya başvurabileceklerdir.
Her iki kursumuzda hafta sonu başlayacaktır, kursa müracaatetmek isteyenler ise en geç 24 Kasım 2011 Perşembe günü merkezimizebaşvurmaları gerekmektedir" dedi.
-
Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait Bina Satıldı
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı MehmetKılıçparlar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde Çağdaş Ekmek Fabrikası karşısındabulunan ve Oda'ya ait 3 katlı bina satışının bugün gerçekleştirildiğini söyledi.
Nizip Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait binayla ilgilibütün resmi yazışmaların tamamlandığını ifade eden Mehmet Kılıçparlar, 3 katlıbinanın bu sabah yeni oda binasında yapılan "Açık Arttırma Usulü" ile satışasunulduğunu ve İhaleye 4 firmanın katıldığını belirtti.
125 bin TL' den satışa sunulan binanın, 175 bin TL ile İbrahimHalil Çiçek tarafından satın alındığını vurgulayan Mehmet Kılıçparlar, ihaleyeGaziantep Esnaf Birlik Temsilcisi Hüseyin Kök, Nizip Esnaf Kefalet BaşkanıHüseyin Ataoğlu, Esnaf Kefalet Denetim Kurulu Üyesi Salih Turan, Yönetim KuruluÜyesi Musa Kılıçparlar ve Şoförler Odası 2. Başkanı Mehmet Özoğlu'nun katıldığınıkaydetti.
-
İnsan kendine nasıl kıyar allah kimsenin başına vermesin.
-
Ecel gelince illaki birsey bahane olacak allah herkese olumun hayirlisini nesip etsinnn..
-
Evinde asılı olarak bulundu
Gaziantep'in Nizip ilçesinde, evinde asılı vaziyette bulunan Mehmet Saygılı'nın 3 yıl önce eşinden boşandığı ve bir süreden beridir psikolojik sorunları olduğu bildirildi. Şahinbey Mahallesi Salih Ekmekçi Sokak'ta, evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »
Kaynak...
-
Van'dan Gelen Aileler, Evlere Yerleştiriliyor
Hizmet -İş Sendikası Nizip İlçe Başkanı Murtaza Cengiz, Van'dameydana gelen deprem nedeniyle Nizip Sivil Toplum Kuruluşları arasında oluşturulan"Nizip Gönüllüler Platformu" tarafından başlatılan yardım kampanyasına gösterilenilgi ve alakadan dolayı Nizip Belediyesi ve Nizip İlçe Halkına teşekkür etti.
Nizip İlçe Halkının yaptığı yardımların yerine ulaştığındanmüsterih olmalarını isteyen Murtaza Cengiz; "Bir kamyon yardım toplayabilirmiyiz derken, Üç tır yardımı bayram öncesi Nizip Kızılay Başkanlığına teslimederek Van-Erciş'e gönderip köylere dağıtımını yaptık" dedi.
Van'da meydana gelen ilk depremin ardından ikinci bir depremdaha olduğunu ve halkın korku ve endişe içerisinde, diğer illere göç emek içinVan'ı terk ettiklerini ifade eden Cengiz şunları söyledi. İlçemize yaklaşık 50aile başvurmuştur. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın talimatıyla BaşkanYardımcısı Salih Uygur'un Başkanlığında Afet Koordinasyon Kurulu oluşturulmuşolup, Van'dan gelen aileler Belediyenin ve gönüllü vatandaşların tahsis ettiğievlere yerleştirildi" dedi.
Maddi durumu iyi olan hayırsever vatandaşların NizipBelediyesi'ne müracaat ederek yardımlarını Nizip Belediyesi aracılığıyla veyabizzat depremzedelere ulaştırabileceklerini vurgulayan Murtaza Cengiz, GönüllülerPlatformuna katkı sağlayan Nizip Sivil Toplum Kuruluşlarına ve özellikle emeğigeçen Cemil Gül Hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
-
Kızılay, Kan Bağış Kampanyası Düzenledi
Türk Kızılay'ının "Birbirimize İhtiyacımız Var" sloganıylaülke genelinde başlattığı kampanyaya Nizip İlçe Halkından da destek geldi.
Türk Kızılay'ı Gaziantep Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Nizip Şubesi tarafından düzenlenenve Okan Parkı'nda yapılan kampanya çerçevesinde, vatandaşlar kan verdi.
Kızılay sorumlusu Dr. Kadriye Rezzan Belli, kampanyada 1doktor ve 3 hemşirenin görev aldığını söyledi.
Kan Bağışının önemine değinen Dr. Belli, kan bağışıkampanyasının 1 gün boyunca devam ettiğini belirtti.
-
Kasım 2011 Er Celbinde Silâh Altına Alınacaklara Duyuru
Kasım 2011 er celp döneminde silâhaltına alınacak erstatüsündeki yükümlülere yönelik, celp ve sevk işlemleri açıklandı.
Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı BinbaşıCem Çerkezoğlu, Kasım 2011 Er Celbi 1'inci Grupta Sevke Tâbi Yükümlülerin 21-24 Kasım 2011, 2'nci Grupta Sevke Tâbi Olanların ise 04 -06 Ocak 2012tarihleri arasında sevklerinin yapılacağını belirtti.
Yapılan açıklamada, Kasım 2011 Er Celp döneminde;
A- 1991 doğumlu ve bunlarla işleme tâbi er statüsündekiyükümlülerden, kayıtlı olduğu Askerlik Şubesi'nin genel celp dönemi Kasım 2011olanlar,
B - Celp Dönemi Kasım 2011 olmadığı halde, Kasım 2011 Celp dönemindeSilahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,
C - Yasal nedenlerle askere sevkleri tehir edilenlerden, Kasım2011 er celp döneminde sevke tâbi olanlar,
Ç - 1111 Sayılı Askerlik Kanununun 86 ve 89'uncu maddelerinetâbi iken aynı kanunun 36'ncı maddesi gereğince ertelemeleri yapılan veertelemeleri 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek yükümlüler 02 Ocak 2012tarihinde sevk işlemine tabi tutulacak.
Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri eğitim merkezlerini03 Kasım 2011 tarihinden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
Kasım 2011 er celp döneminde sevke tâbi yükümlülerin isimlisteleri, 03 Kasım 2011 tarihinden itibaren Askerlik Şubelerinde ilan edilecek.
Yükümlüler sevk işlemlerini yaptırmak için; nüfus cüzdanlarıile birlikte 03 Kasım 2011 tarihinden itibaren Askerlik Şubelerine başvurarak sevkevrakını alabilecekler.
Kasım 2011 er celbi 1'inci grupta sevke tâbi olanlardan 24 Kasım2011 dâhil, 2'nci grupta sevke tâbi olanlardan 06 Ocak 2012 dâhil, 02 Ocak 2012tarihinde sevke tâbi olanlardan aynı gün askerlik şubelerine müracaat edereksevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerinetanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılıaskerlik kanunu'nun 89'uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tâbi tutulacak"denildi.
-
Kızılay, Kan Bağış Kampanyası Düzenledi
Türk Kızılay'ının "Birbirimize İhtiyacımız Var" sloganıylaülke genelinde başlattığı kampanyaya Nizip İlçe Halkından da destek geldi.
Türk Kızılay'ı Gaziantep Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Nizip Şubesi tarafından düzenlenenve Okan Parkı'nda yapılan kampanya çerçevesinde, vatandaşlar kan verdi.
Kızılay sorumlusu Dr. Kadriye Rezzan Belli, kampanyada 1doktor ve 3 hemşirenin görev aldığını söyledi.
Kan Bağışının önemine değinen Dr. Belli, kan bağışıkampanyasının 1 gün boyunca devam ettiğini belirtti.
-
Karadeniz, Öğretmenler Günü'nü Kutladı
Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, 24 Kasım Öğretmenlergünü münasebetiyle yaptığı açıklamada, "Büyük Önder Atatürk'ün MilletMektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları günün 82'nci yıl dönümünde, onubir kez daha minnet ve saygı ile andıklarını söyledi.
1981 yılından bu yana kutlanan Öğretmenler Günü vesilesiyletüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kaymakam Karadeniz, "Geleceğibugünden yakalamak, geleceğimizi temsil eden evlatlarımızın milli değerlerimizebağlı, gelişme ve ilerlemenin yegâne koşulunun çalışmak ve üretmek olduğunubenimsemiş olarak yetiştirilmesiyle gerçekleşecek bir hedeftir" dedi.
Öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen,öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslekolduğuna işaret eden Kaymakam Karadeniz, şunları söyledi. "Bu açıdanbakıldığında öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir. Yetiştirici, öğreticikimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerininoluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri yüce görevnedeniyle, toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konumedinmişlerdir. Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde geleceğimize yönveren, her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizdeyaşattığımız öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyor,esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.
-
İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak Kömür Geldi
Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şube Başkanı ve İstasyonMahallesi Muhtarı Dede Kılıç Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve DayanışmaVakfı Başkanlığı'nca fakir vatandaşlara dağıtılmak üzere olan kışlık yakacakkömürlerin Nizip'e geldiğini söyledi.
500 ton gelen kömürü, 1'er ton olmak üzere toplam 500 aileyedağıtılacağını vurgulayan
Dede Kılıç, dağıtımlara ilk olarak İstasyon, KıbrısMahallesi ve Yunus Emre Mahallelerinde başlanacağını ifade etti. Kömürlerinvatandaşlara 38'er torba halinde verileceğini belirten Dede Kılıç, şunlarısöyledi.
Nizip'e gelen kömürlerden numune alınarak tartıldı ve 25 kilogram üzerindeolduğu ve yolda nakil esnasındaki yırtılma ve dökülmelerde göz önüne alınarak, 38'ertorba olarak dağıtımına karar verilmiştir. Belirtilen Mahallelerin dışındakimse kömür dağıtım yerine gitmesin. Kömür almaya gidecek olan vatandaşlarımız,ilk önce bağlı bulunduğu Mahalle Muhtarına uğrasın ve listede ismi olup olmadığınıkontrol etsin. Kimliklerini de yanlarına alarak kömür dağıtım yeri olan NizipTren İstasyonu'na gitmeleri kendileri ve görevlilere yardımcı olma açısındankömür dağıtımı daha da kolaylaşacaktır. Kömür gelmeye devam ettikçe, bizler desıra ile diğer Mahallelere dağıtacağız. Vatandaşlarımızın soğuk kış günündeyuvalarının sıcak olmasını dileyerek, kömürlerini güle güle kullanmalarınıistiyoruz" dedi
-
Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı
Nizip Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Zekâ OyunlarıKulübü Rehber Öğretmeni Ali Kılıç rehberliğinde hazırlandıkları yarışmasonucunda 90 puan elde ederek 26 Kasım Cumartesi günü Gaziantep'te yapılacakolan Yarı Final Yarışmasında mücadele edecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zekâ Oyunları Kulübü RehberÖğretmeni Ali Kılıç, bu yıl 16.sı düzenlenen "Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması Oyun 2011" ineleme aşamasının 9 Ekim tarihinde başladığını söyledi. Yarışma ile ilgili tümokullara duyuru yapıldığını hatırlatan Ali Kılıç, konuşmalarına şöyle devametti.
"Nizip Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 13 öğrenci yarışmayakatılmak için başvurdular. Bu öğrencilerimizle yaklaşık olarak 1 aydıryaptığımız çalışmalar neticesinde eleme sorularından 90 puan alarak yarı finaleyükselmişlerdir. 26 Kasım 2011 Cumartesi günü Gaziantep Özel Sanko Okullarındayapılacak olan Yarı Final Yarışması'nda mücadele edeceklerdir. Buöğrencilerimizin yarışmaya katılım konusunda yardımcı olan Nizip Anadolu ÖğretmenLisesi Yöneticilerine teşekkür ediyor, yarışmacı öğrencilerimize de yarı finaldebaşarılar diliyorum" dedi.
-
Aslında Nizibe şöyle güzelce bir el atılsa, çok daha harika insanlar yetişir.
İstanbulda gençlik bozulmuş, okıullara bakıyosun, ders dışında herşey ilgi alanlarına giriyor, herkes moda takibinde.
kız peşinde, kız erkek demeden herkesin ağzında bir küfürdür gidiyor, öğretmenlere tehditler savruuluyor.
Nizipteki gençlik henüz bu aşamada değil.. değişmeden el atılmalı.. Okullardaki kültür seviyesinin yükselmesi için daha çok emek verilmeli bence..
tebrik ederim arkadaşlarımızı da ayrıca :)
-
24 Kasım Öğretmenler Günü
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, birmilletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımındankalkınmış olmasının, öğretmenlerin çalışmalarıyla yakından ilgili olduğunubildirdi.
Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığımesajda, Türkiye'nin, Cumhuriyet'in geleceğinin emanet edildiği yeni nesilleri,aklın ve bilimin rehberliğinde hızla değişen, dünyaya ayak uydurabilecek,bilgili donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmeninkendileri için hayati önem taşıdığını belirtti.
Bu kapsamda, öğretmenlerin mesleklerini büyüktitizlikle yerine getirdiğini, genç ve dinamik nüfusu, ilmin ışığındaişleyerek, dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olacak nesilleryetiştirmeye devam ettiğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
''Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlüve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerimizin çalışmalarıylayakından ilgilidir. En zor şartlarda Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanımızaulaşarak feragatlerin en büyüğünü gösteren öğretmenlerimiz, bilginin,çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütünkesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olarak ortaya çıkmıştır.Duygularımıza, ruhumuza fikirlerimize ve hayatımıza en güzel desenleri verentüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Türk eğitimineyıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenniediyor, hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına veöğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.''
-
Okyanus Alışveriş'ten "Öğretmenlere Özel" İndirim
Kadın, erkek, genç ve çocuk koleksiyonları ile "UlaşılabilirModa"nın vazgeçilmez adresi olan Okyanus Alışveriş Merkezi geleceğimize yönveren Öğretmenlerimize 24 Kasım günü özel indirim imkânı sunuyor.
Okyanus Alışveriş Merkezi sahibi Hüseyin Yaprak, 24 Kasımgünü Öğretmenleri ve Öğretmen ailelerini özel indirimler beklediklerinisöyledi. Özellikle Takım Elbise ve Ayakkabı reyonlarında indirimuyguladıklarını ifade eden Hüseyin Yaprak, 27 Kasım tarihine kadar devam edecekolan Öğretmenler Günü'ne özel kampanya hakkında şunları söyledi. "
"Süvari, Abbiati, Lizzalli ve Neyir Takım Elbislerde,Süvari, Polen ve Rido Gömleklerde Karaca ve Neyir Kazaklarda Süvari ve PolarisAyakkabılarda göz kamaştırıcı indirimler başladı. Nizip'te olay yaratacağınainandığımız bu özel indirim fırsatına paralel olarak Kredi kartlarına taksitimkânı sunduk. İlçemizde görev yapan tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nükutluyor, kampanyamıza bekliyorum" diye konuştu.
-
Nizip'te Kömür Dağıtımına Başlandı
Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'ncaKömür Dağıtımları'na başlandı.
İstasyon, Kıbrıs ve Yunus Emre Mahallelerinde başlayan Kömürdağıtımlarından faydalanan her vatandaşa 38'er torba halinde toplam 1'er tonkömür veriliyor.
Kömür dağıtımı dolayısıyla bir açıklama yapan Nizip İlçeKaymakamı Yaşar Karadeniz, vatandaşların bağlı bulundukları Mahalle Muhtarı'nauğrayarak, listeleri kontrol etmelerini istedi. Kömür dağıtım sırasındagörevlilere yardımcı olunmasını da isteyen Kaymakam Karadeniz, Nizip'e kömürgelmeye başladığını ve sırayla diğer mahallelere de dağıtılacağını kaydetti.