arkadaşlar allah rahmet etsin demeden başka birşey diyemiyoruz ne zaman yapılır söylim sizler ancak yetkililerin bir yakını veya akrabası kaza yaparsa yaparlar yoksa yapılmaz
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar allah rahmet etsin demeden başka birşey diyemiyoruz ne zaman yapılır söylim sizler ancak yetkililerin bir yakını veya akrabası kaza yaparsa yaparlar yoksa yapılmaz
insanlar hak ettiği şekilde yönetilir.galiba yöneticileri biz seçtigimize göre bunu hak ediyoruz ama allah kimseye böyle acı yaşatmasın düşman olsa bile
o nokta jandarma alanı olsa gerek madem böyle bir sıkıntı varsa o kavşakta neden jandarma önlemini almıyor
bir üst yazıyla bildirecek gerekli yerlere uzun sürmez hemen hallolur ama nerede görevini tam anlamıyla yapan
Ben Nizip halkının hiç bir konuda tepki verdiğini görmedim, başka yerlerde bir kişi ölse hemen insanlar toplanıp eylem yapıyorlar yolları trafiğe kapatıp seslerini duyuruyorlar, Nizip'te bu veya benzer olaylarda halk çok duyarsız kimseden çıt çıkmıyor bunu anlamış değilim.
11.02.08, 14:35
E90 karayolu otoban ayrımına yonca şeklinde ve Dutlu kavşağına üst geçiş olacak şekilde kavşaklar yapılması projesi başlatıldı kabul edildi. Ödenek ise otoban maliyetine arttırım yapılmasıyla karşılandı. Yani bu işi kısa zaman içerisinde çözümleneceği Gaziantep milletvekili Mehmet SARI tarafından bildirildi.
Bu haberi sayın Adminin siteye yazma tarihinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, bu konuda şimdiye kadar hiç bir adım atılmaması gerçekten üzücü bir olay, Halbuki otobanın daha yapılması sırasında herkes buradaki tehlikeyi dile getirmişti. Buranın daha erken yapılması için illaki Allah korusun çok daha büyük kazalar mı? olmalı...Yeteri kadar masum insan ölmedi mi?
Last edited by fenomen; 21.01.09 at 09:31..
Seçim vaatlerinin en başında gelen bu kavşaklar ne zaman yapılacak çok merak ediyoruz acaba kavşaklarda ölen kişi sayısı KENDİLERİNE GÖRE az olduğu içinmi yapılmıyor
![]()
Nizip Dutlu Köyü Et Kombinesi önünde dün saat 13:30 sıralarında meydana gelen trafik kazası 2 kişinin yaralanmasına neden oldu. Alınan bilgiye göre Nizip istikametinden Birecik istikametine doğru gitmekte olan Behzat Özçetin yönetimindeki 27 HE 050 Plakalı motosiklet Birecik istikametinden gelmekte olan Yılmaz Akşimşek idaresindeki 63 FB 889 Plakalı kamyonet ile bir anda karşı karşıya kaldı. Kamyonet sürücüsü Yılmaz Akşimşek motosiklete çarpmamak için direksiyonu sağa kırdı. Ancak kamyonetin tamponuna çarpmaktan kurtulamayan motosiklet yaklaşık 50 metre sürüklendi. Her şeyin bir anda geliştiği kazada motosiklet sürücüsü 24 yaşındaki Behzat Özçetin ve Motosiklette bulunan arkadaşı 24 yaşındaki Ali Durmaz yaralandı. Her iki yaralı çevrede bulunan vatandaşların durumu bildirmeleri üzerine olay yerine gelen Nizip 112 Acil Servis tarafından Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesine getirilerek tedavi altına alındı. Kaza sonrası motosiklet kullanılamaz hale gelirken kamyonet sürücüsü Yılmaz Akşimşek ise ifadesi alınmak üzere Jandarma tarafından gözaltına alındı.Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor
Devamı İçin Tıklayınız...
Geçmiş olsun bu kaçıncı kaza Birecik yolunda , bu yolda ne varki durmadan motosikletle araba çarpışıyor, motosiklet sürücülerinde mi bir hata var acaba.
cehalet E 90karakolunda motorların işi ne hala akılları başlarına gelmiyormu
karakol değil karayolu
ayy inanmiyorum yine kaza yine kaza yaa ne zaman bitcek bu kazalar:(
nedne bu kadar dikkatsiz araba kullaniliyor...hic kimsenin akli basina gelmiycek o yol cok tehlikeli oldugunu bile bile hiz yapiyorlar yaa..
gecmis olsun..
Büyük geçmiş olsun motosiklet kullananlar malesef bu yolda gereken dikkat ve itinayı gösteremiyorlar.
Selamun Aleykum değerli hemşehrilerim. Burada çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Son yıllarda Nizip'te ölümlü kaza oranının gittikçe arttığını gözlemliyoruz. Özellikle kazanın merkezi olarak ismi kalan "Otoyol kavşağı" ve "E-90 Karayolu"...
Öncelikle otoyol kavşağına değinmek istiyorum. Burada bir ışık ihlali ile korkunç kazalar ve sonuçlar ortaya çıkıyor. Tamam her yolda kaza olabilir ama kaza oranının artması normal birşey değildir. Otoyol kavşağında ise kaza oranı son 1-2 yıl içerisinde artmaktadır. Bunun sebebi ise otoyol girişinin tehlikeli bir şekilde yapılmasıdır. Bu yolda ışık ihlali yapan bir kişi yüzünden onlarca kişi hayatını kaybediyor. Ben bu yola çözüm önerisi sunmak istiyorum. Öncelikle otoban kavşağı yerine otoban köprüsü yapılmalıdır. Aslında tamamen mümkün birşeydir bu. Köprü yapılarak kaza ve ölüm oranının iyice azalacağına da inanıyorum.
İkinci olarak da Nizip E-90 karayolu girişine değinmek istiyorum. Burada ise mutlaka ama mutlaka alt geçit ve köprü lazım. Çünkü Sanayi bölgesinden gelen bir araç yoldan gelen bir araca çarparak veya tam tersi olarak vs. korkunç bir sonuca yol açıyor. Ben buna örnek olarak orada motorsiklet ile kaza yapan İlker kardeşimizi verebilirim. Motorsiklet ile karşıdan karşıya geçerken bir tırın çarpmasıyla korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. Eğer köprü yapılsaydı bu şekilde belki olmayabilirdi.
Ben öncelikle herşeyden önce Allah'tan hayırlısı demek istiyorum. Otoban köprüsünün ve E-90 girişinin köprüsünün de en kısa zamanda yapılacağına inanıyorum. Nizip Belediyesi'ne bu konuda tam bir şekilde güveniyorum. Kazada ölenlere ise Allah'tan rahmet dileyerek yakınlarına ve kalanlara sağlık ve selamet temennisi ile Allah'a Emanet Olun.
Bu kavşağın ve diğerlerinin durumu duble yollar bitince çözülebilir, ama bu yolunda biteceği falan yok.
E 90 karayolunun karkamış kavşağına kadar duble yol yapımı çok güzelde, karayolunun nizip şehir merkezine araçların giriş çıkış noktalarına mutlaka ama mutlaka alt geçit veya köprülü üst geçit yapılması şart, yoksa yapılan duble yol bir işe yaramaz ve kazalar olaya devam eder,umarım yetkililerde bunun ve otobanda olan kazaların farkındalardır, bir an önce yapılırsa derin bir oh çekilir ve yaptırına ve yapanlara dua edilir..saygılarımla
Gördüğüm kadarıyla geçit yapılmıyor sadece dönerli kavşak yapılıyor, belki acil olarak bitirmek için böyle yapıyorlar ilerde mutlaka yaparlar geçitleri.
benim açımdan bu kazaların önlenmesi için bir yukarı kavşağa birde sanayi girişine araba için üst geçit yapılması lazım.
özellikle Altınbaş lisesinin oradaki otoban kavşağı çok tehlikeli şimdiye kadar onlarca ölümlü kaza oldu o bölgede trafik ışığı çözüm değil çünkü büyük araçlar malesef bu kurallara uymuyor ayrıca hızla gelen araç nasıl olsa geçerim diyerek ışığı ihlal ediyor bu sürücü hatları ama yine onlarca insan ölüyor çözüm çok basit mevki olarakta yüksek bir konumda olduğu için oraya rahatlıkla bir alt geçit yapılır hem kaza azalır hem trafik rahatlar dört gözle bekliyoruz.
Kesinlikle arkadaşlar nixip giriş ve çıkışlarda üst geçit şart. Daha dün bir servis kaza yaptı. E-90 karayolu normal bir yol değil ki çok işlek bir yol ipek yolu. Oradan geçen araçlar hiç yavaşlamadan transit geçmeleri lazım. Duble yol sadece göz boyaması başka bir şey değil.Evet belediye başkanımız nizipimiz için güzel şeyler yapıyor ama işe yarar şey yapması daha önemli.Bu yollarda kaybedilen canlar bu kadar ucuz olmamalı. 100 bin nufuslu bir ilçeye bir üst geçit yapmak bu kadr zor olmamalı....
hizmetin iyisi kötüsü olmaz hizmet hizmettir
Tırafik kurallarına uymayan ve alt geçit üst geçit kavşak mavşak diyen arkadaşlar kural ve ikaz ışıklarına uyarsanız bir pıroblem yaşamayacagınıza eminim ve onu bunu eleştirme zorunda kalmaz işinize gücünüze bakarsınız. daha gaziantebe köprülü kavşak yapılalı kaç gün olduki
Bir nizip'li olarak bunu üzülerek söylüyorum bugün otoban gişesinin şuan ki yerinde olmasının tek bir sebebi var. O da ilçemizin sahiplerinin ilçemizin çıkarlarından önce kendi çıkarlarını düşünmeleridir.şehrimiz hızla büyümekte ve gelişmektedir ama halkımız bunun farkında değil ne yazık yöneticilerimizde ya farkında değil yada görmek istemiyorlar bu gelişimi... çünkü bazı semtlerde gerek alt yapı bozuk gerekse de sokaklar yürünmez halde bu sorunları düzeltmek için çalışmaları gerek...
sitemiz bi çok konuya öncülük etmişti fakat bi bu konuya yetkililer el uzatmadı...
Anladığım kadarıyla Nizip, Birecik tarafına doğru büyüyecek yada büyütülecek, onun için otoban çıkışı oraya yapıldı, ama eski Nizip hiç düşünülmedi.
Bu videoyu internette buldum.
Seyretmesi son derece üzücü olsada konunun önemini belirtmesi açısından burayada ekliyorum.
Belki kavşak yapılması sürecine hız kazandırır.
[ame="http://www.dailymotion.com/video/x90x9r"]Dailymotion - Niz-otoban ç?±k?±ÅŸ?± kazalar?± - Son Dakika Kanal?±@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/video/x90x9r_niz@@AMEPARAM@@x90x9r_niz[/ame]
Bu video 2009 un 4 üncü ayında yüklenmiş, o zamandan beri bu kavşakta onlarca kaza ve ölümler oldu, şu an kavşağın durumu nasıl değişen birşey oldumu.
Bu tür kavşaklar ülkemize yakışmıyor ,Türkiyenin her yerinde bu tür kavşaklar, ışıklar konuyor bu yanlışa kim dur? diyecek standartları ne zaman yakalayacağız.
düzelir inşallah düzelir karamsarlığa kapılmayın
Sarı, D -400 Bağlantı Noktasını İnceledi
Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Yakar, Nizip Radyo Televizyon Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan ve Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat ile birlikte önce D- 400 Devlet Karayolu’nda yapılan Duble Yol çalışmalarını hemen ardından D -400 Bağlantı noktasında Köprülü Kavşak ve Demiryolu İnşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Şantiye Şefi Seyhan Erdoğan’dan bilgi alan Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı yaptığı açıklamada Duble Yol çalışmalarıyla ilgili bir çok yerde çalışmalar yapıldığını bu kapsamda Sanayi Sitesindeki Kavşak Çalışmaları, Devlet Demir Yolu çalışmaları ve D -400 Köprülü Kavşak çalışmalarının gece gündüz demeksizin sürdürüldüğünü kaydetti. Milletvekili Sarı ve İnşaat şefi Seyhan Erdoğan ile yaptığı incelemelerinin ardından, Nizip ilçesi Karkamış yol ayrımına kadar olan yaklaşık 3 bin metrelik bölümün büyük oranda tamamlandığını belirterek, Tut’ luk mevkisindeki Köprülü Kavşak çalışmasının devam ettiğini çalışmaların bu yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Nrt sayfasından aldığım bu habere göre en azından bir bağlantı noktası köprülü kavşak olmak üzere. Acaba otoyol bağlantı yolunun eski bireck yoluyla kesiştiği kavşakta durum nedir?
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ; Köprülü Kavşak Projesinin uzun uğraşlar sonucu Nizip’e kazandırılan bir hizmet olduğunu belirtti. Özellikle Şanlıurfa -Gaziantep Otoyolunun bir parçası olan Nizip Bağlantı Yolu’nun Nizip’in doğusundan verilmesi ve geçişinde Nizip Bağlantı Yolu’nun, Dutlu Yolundan Hemzemin Geçit olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Nizip –Dutlu Bağlantı yolunda bu güne kadar yaşanan sıkıntıların sona ermesi için yapılın çalışmada sona gelindiğini söyledi.
Kaynak NrtMedya
Gaziantepten Nizip e geldiniz. Şehire bir sanaayinin bir de huzur evlerinin biraz üstten ana giriş var. Şehirler arası tarfğin rahat akması için bu 2 noktaya da köprülü kavşak lazım.
Öncelikle hayırlı olsun. Ancak Nizipten uzakta olunca haberde kastedilen mutlu son konusunu anlamak güçleşiyor. Değişik zaman ve yerlerde çıkan bazı haberlerde köprülü kavşağın yapımımın başladığını düşünmüştüm. Ancak bunu teyit edemedim. Şimdi bu habere göre kavşak yapıldı ve bitti mi? yoksa henüz ihale mi edilecek yani onaymı alındı? yoksa parasımı bulundu? Haberi detaylandırabilenelere şimdiden teşekkür ederim..
pardon abiciğim
nizipte bir düğün olduğunda kız evinden çeyiz alınır bahsi geçen yoldan torumahmut (dutlu köyü)' a doğru gidilir oradan dönülür çeyiz indirilirdi.bunu nizipte yaşadığım yıllarda hep gördüm ve bunun mutlu sona yani evliliğe atılan bir adım olarak değerlendirdim. sanırım bu köprülü kavşak da aynı hikaye....
Nizip’in çehresini değiştirecek olan Köprülü Kavşak Projelerinin onaylanmasıyla birlikte 2 ayrı bölgede başlatılan çalışmalara devam ediliyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, D -400 Karayolu üzerinde başlatılan Köprülü Kavşak çalışmasında son aşamalara gelindiğini, Dutlu Kavşağında başlatılan Köprülü Kavşak çalışmasının ise yaklaşık 4 ay içinde tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.
Dutlu girişine şu sıralar yapımı devam eden Köprülü Kavşak çalışmalarının daha önceleri Hemzemin olarak yapılmasına karar alındığını vurgulayan Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, ancak Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın yoğun gayretleri ve çabaları sonucu bu bölgeye de Köprülü Kavşak yapılması için alınan karar ve başlatılan çalışmalar bizleri memnun etmiştir dedi.
Daha önceleri birçok kez yaşanan ve hafızlardan silinmeyen Trafik Kazalarının sona ermesi bakımından başlatılan Köprülü Kavşak çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte gerek Şanlıurfa –Gaziantep, gerekse Nizip-Birecik bağlantı noktalarının kesiştiği bu bölgede yaşanan sıkıntıların sona ereceğini kaydeden Latif Karadağ, her iki çalışmada yakında tamamlanacak dedi.
Haberin Devamı...
Kaynak NrtMedya