hasan tekçe Nickli Üyeden Alýntý
nizip esnafýnýn geride kalmasý ve beðenilmemesi bence tamamen yine niziplilerin kabahati.ben kendi kendimi bildim bileli esnafým,þu an çarþýnýn içinde bir kabapçý dükkanýmýz var bide þu anda benim oturduðum tavukçu dükkanýmýz var.neden nizip halkýnda buluyorum suçu.çünkü nizip esnafýnýn geliþmesine hiç bir zaman nizipliler izin vermedi.nizip adamýna beleþ vermezsen nizip adamý seni beðenmez.önce bakar yanýnda beleþ birþey varmý.yok bireciðe gidiyomuþsun birecikte fiatlar þöyleymiþ hizmet böyleymiþ.peki o bahsedilen uygun fiatlarý ben gidince neden göremiyorum.geçen gün gittik bir yere.beni özellikle götürdüler hani kebapçý esnafýyým ya.aynen doðru sürahiyle ayran geliyo,salata geliyo tamam.ama birer porsiyon kebaba adam baþý 10 lira aldýlar.verin bakalým nizipli esnafa bir porsiyon kebaba 10 lirayý size kebabýn alasýný yapýyomu yapmýyomu.ben kebapçý dükkanýný ilk açtýðýmda 2002 yýlýnda bir dürüm yiyene yanýnda bir tabak salata ve ayran veriyorum bedava.ama bizim nizipli hemþerilerimiz beni öyle bir duruma getirdiki nerdeyse dükkaný býrakýp kaçacaktým.bir tabak salata veriyosun bide ayran veriyosun adam dürümü gelene kadar senden bide ekmek istiyo o ekmekle salata ve ayraný götürüyo.sonra dürümü geliyo bir salata bir ayran daha.oh ne ala.erkeksen hesabý ödemeye kalktýðýnda fazladan yediði ekmek ve ayranýn parasýný iste bak adamý rezil ediyomu etmiyomu.bu hareketi antepte veya birecikte yapamazsýnýz.neden çünkü orasý birecik,antep.oranýn esnaflarý kýymetli bizim esnafýmýz ayaklar altýndaki toprak.ha bide þu borcacýlýk meselesine gelelim.nizip insaný için''tamam sonra uðrarým'' cümlesi moda olmuþ durumda.tabi sonra uðrarsa.ne uðramasý yaa.dürüst adam bin tanede bir tane.ben esnafým isteyen gelip benim borç defterimi kontrol edebilir.batan ne kadar param var hesaplayabilirz.bi kere nizip esnafýnýn geliþmesi ve antebe bireciðe ayak uydurabilmesi için niziplinin bu huyundan vazgeçmesi lazým.