Aynen öyle, senin zamanının öğretmenlerinden
Yazdırılabilir Görünüm
Aynen öyle, senin zamanının öğretmenlerinden
ÇOLAK CUMA: CUMA BOZKURT:
YILARCA NİZİPTE SİMSARLIK YAPTI SONRA SANAYICI İŞ ADAMI OLDU. ŞU ANDA NİZİPTE
TANINMIŞ BİR MERCİMEK TÜÇARIDIR.
ÜNÜ İÇ ANA DOLUYA YAYILMIŞ BİR İNSANDIR LAFINI BİLEREK ESİRGEMİYEN BİR İNSANDIR..
SUÇU MEMET CAVUŞ: MEHMET GÜNDAL:
RAHMETLİ COK TEMİZ BİR İNSANDIR NİZİBE İLK SU GETİREN İNSANDIR LAĞAPTA ORDAN KALMA. BABASI YEMENDE ŞEHİT OLMUŞTUR.KENDİSİ ŞEHİT COÇUĞUDUR.ALLAH RAHMET EYLESİN.
DOMATES ALI: ALİ KANPOLAT:
ORUL BELDESİNDE YAŞAR NİZİPTE DOMATE ALİ OLARAK BİLİNİR.İŞ GÜÇÜ KAHVEDE OTURUP ZAMAN GEÇİRMEK YAŞLI VE MÜLAİM BİR İNSANDIR.
OCAKBATIRAN MEMET MEHMET AKSU
bıyık m emet ali
uyuz seyit
berkel mamet ; özdemir mehmet
çangal mamet. mehmet özcan
hörçovvvv: mehmet
ınnı mamet: .....
mılla mamet: memet bulut
varyimez mamet: ,,,,,,,,,,
dımışkı mamet: ,,,,,,,,,,,,,,,
yalancı mamet :memet keskin
şıltın mamet: memet yıldız
şirfitli recer .: racap keskin
patates mamet :memet aydın
ÇİKİR CUMA : cuma gözübüyük
kom halil : HALİL balcı
abıt mamet : memet öztetiK
BUNLARDA ULUYATIRIN GÜZİDE LAKAPLI İNSANLARI DEVAMI HAFTAYA
birde asvalt memet var....benim babam... aslan babam.. senelerce Nizip belediyesinde operatör olarak calıstı.. asvalt silindirini kullandı.. Nizipte yapmadıgı yok kalmadı... her köy ylonunda onunda emegi vardır... simdi emekli oldu.. kendi halinde hayatını yasayıp gidiyor.. allah nizibe ve Niziplilere faydası olanlardan razı olsun...
1960'lı yıllarda sokaklarda kara çarşafı ve elinde akezesi ile gezerek yardım toplayıp geçinmeye çalışan, kızdırınca bastonunu etrafa sallayan, hatta gençliğinde çok güzel olup gönül ehli olan Kör Senemi unutmamak gerekir...[/SIZE][/COLOR][/FONT]
tarıhı bedesten cay evı
KAHVECI HACI AHMET (KILICKIRAN)
BU KAHVE IRFAN MECLISI VE ESNAFLARIN CIFTCILER(ZEYTINCI VE BAHCECI)
DERTLESTIGI PIYASASI IHL GENCLERIN BULUSTUGU CAY EVI YAZIN SICAGINDA
BULUNMAZ SERIN YER KARA YAHYALAR HACI SEPPO CAVUS DAYI SALIH AMACA DEMIRCI HABES KAYANKACI YASAR
MUFTU KARA MUSTAFA KOM KEMAL HAI HAVRAN MAMET MECNUN MUSTAFA OKKES AMCA LASTIKCI MEMHET KAZAKCI AHMET
DEDE EFENDI NOHUTCU MAMET VE FARKLI SIYASI PARTI ADMLARI GELIR TARTISIRLARDI
NERDO O GUZEL ADAMALAR
tarıhı bedesten cay evı
KAHVECI HACI AHMET (KILICKIRAN)
BU KAHVE IRFAN MECLISI VE ESNAFLARIN CIFTCILER(ZEYTINCI VE BAHCECI)
DERTLESTIGI PIYASASI IHL GENCLERIN BULUSTUGU CAY EVI YAZIN SICAGINDA
BULUNMAZ SERIN YER KARA YAHYALAR HACI SEPPO CAVUS DAYI SALIH AMACA DEMIRCI HABES KAYANKACI YASAR
MUFTU KARA MUSTAFA KOM KEMAL HAI HAVRAN MAMET MECNUN MUSTAFA OKKES AMCA LASTIKCI MEMHET KAZAKCI AHMET
DEDE EFENDI NOHUTCU MAMET VE FARKLI SIYASI PARTI ADMLARI GELIR TARTISIRLARDI
NERDO O GUZEL ADAMALAR
ahmet kardeşim bu güzel insanların adını satır olarak tektek yazsan anlayabiliriz.ben bişy anlamadım..
bide SÜMERBANK AHMET varmış eskilerden şimdi istanbuldaymış
Nede çok lakabı olan insan varmış Nizipte Maşallah diyelim artıkk..:) Nede olsa yiğit lakabıyla anılır.
arkadaşlar bende Nizipliyim arada bir siteyi kontrol ediyorum.Lakaplara baktımda birde büyük parkın kahvesinde kıyyık metin var o aklıma geldi herkese saygılar
mulla mamet[mehmet alpay] vardı bide. amcamdır. ziraat bankasının karşısında foto ipek in şimdiki yerinde akücülük yapardı oğullarıyla birlikte.nur içinde yatsın.
HIZARÇI YUSUF: YUSUF UYĞUR
Yılarca Nizipte hızarçılık yaptı.Sonra emlakçılık yaptı.Bir ara siyasete atıldı. şimdi sanayıçı işadamı.ALLAH YARDIMÇISI OLSUN.
OCAK BATIRAN MAAMET: MEHMET AKSU
Yılarca Nizipte şehir gazozlarını yapıp sattı.ömrünün sonuna kadarda bu işi yaptı bir ara siyasete ğirdi halk arasında sevilen bir insandı. ALLAH RAhmet eylesin.
HIZARÇI METİN: METİN UYĞUR
Metin emi yılarca ğızarçılık yaptı ve yapmaya devam ediyor Nizipte ve sanayıda sevilen bir insandır yayan yürümeyi seven insanların hal ve hatırını soran bir insandır.her kese selam verir.
KAHVEÇİ HÜSEN: HÜSEYİN OĞUZCAN
Yılarca kahveçilik yaptı insanların sorunlarını cözer dertlerini dinler ve yardımçı olurdu.bazende davaları üstüne alır barış sağlardı.Mahalesinde sayılan ve sevilen bir insandı.Namı yurt dışına taşmış bir kişidir.ALLAH RAHMET EYLESİN.
Seninki ney onuda öğrenelim ibram kardaş lakabın..
KAHVECI SAKALI HACI AHMET: AHMET KILICKIRAN
Yılarca Nizipte bedestende kahveçilik yaptı.sabah namazından sonra cayı hazır olan tek insanlardan biridi.namazdan çıkan hemen yanına gelir hafız imam hoçada sürekli müşterisidi.insanlarla dertleşir dertlerini dinler kimin müşkülü varsa hal eder biridi. temiz güler yüzlü bir insandı ALLAH RAHMET EYLESİN.
MANAV DURDU: DURDU DÖRTBUDAK
Yılarca Nizipte manavlık yaptı kimsede olmayan sebze ve meyve kendisinde olurdu.ömrünün sonuna kadar Niziplilere sebze ve meyve satışına devam eti.Bir gün gördüm bir insan gelmiş falan meyva nasıl yenir diye kendisine soruyordu işine bağlı müşterisine sadık namusuna dorğu olan bir insandı.bazen kafası bozulunca kimseye kızmamak için ....... alır ve evine giderdi.BEN NİZİPLİYİM DİYEN HERKES KENDİSİNİ TANIR.EN SON NİZİP HALK PAZARINI AÇTIRAN VE NİZİBE UÇUZ SEBZE MEYVE YEDİREN İNSANDIR ALLAH TAKSİRATINI AFEYLESİN.
21.yüzyılda ve Nizip.com sayesinde artık insanlar nickleriyle tanınıyor.
mesela admin , benim cepte bile kendisi ADMİN diye kayıtlı bazen araştığımızda ilk anda adı aklıma gelmiyor "admin abi " dediğim oluyor.
sonra metal elementi , felsefe osman , huzeyfe ve ben ilkaytrade ... v.s v.s uzayıp gidiyor.
bence yeni nesil artık nickleriyle tanınacak
selamlar,
ilker kayar
selam arkadaslar bir Nizip li olarak sitenizi büyük bir zenk le okuyorum sizlere tesekkürler herzaman böyle olun .sizlere yardimci olmak isterim her ne kadar yillardir yurt disinda olsamda.elimden geldigi kadar tabi ha unutmadan bizim birde serbetci faik ustamiz vardi buz gibi serbet diye heykelin orada tezgahini kurardi bilmem hatirladinizmi.saygilar
ŞERBETÇİ FAİK USTA : FAYIK ..........
Faik usta gerçekten nizibimize emeği geçmiş ustalardandı.hata dahası ben küçüken onun yanında çalıştım.faik usta her güm maya şerbetini ikindi namazından sonra hazırlardı.beş vakit namazını kılardı hemde camide her Nizipli kendisini tanır.ALLAH Rahmet eylesin.
KAYNAKÇI YAŞAR USTA: YAŞAR ........
Yaşar usta zaten başlı başına bir efsane.Ben onu ermişlerden sayıyorum.daha bu güne kadar kımsenin kalbini kırmamıştır.kimseyede borçu yoktur.Dışarda alacağı çok herkesle selamlaşır sevdiği insanların yanına gider.beş vakit namazını imamla beraber kılar her kesle tokalaşır Maşallah hep güler ALLAH hem bu dunyada hem ahirete kendisini güldürsün.yar ve yardımcısı olsun.
GÜNÜMÜZDE İYİ BİR MÜSLÜMANDIR.ALLAH KENDİSİNİ ELE AYAĞA DÜŞÜRMESİN AMİN.
DOKTOR ŞAKİR: ŞAKİR ÇİLKIZ
Doktor şakirin oğludur.nizibin halis hulis yerlisidir.son yıların ve eskilerin hepsi onu tanır.Haksızlığı sevmez kötüleri sevmez zalimleri sevmez.fakirine bakmayan zengini hiç sevmez.Fakirine bakmayan zenginin ...... ....... .... derdi.bazen bende dorğu derdim.
BIÇAKCI KASIM: KASIM........
Bıçakcı kasım nizibin eski ustalarındandır.işini mükemel yapar hakını alırdı ne eksik ne fazla almazdı.Bıçak,zırh,etsatılı,dehre,kılıç,hançer ve benzeri madeleri keskinlerdi işini yaparken başında duranı sevmezdi dakikti iş verdiği saate yapar teslim ederdi.Senede bir baştan aşağı kendini GAZ YAĞIYLA YIKARDI.sebebin bende bilmim.ALLAH TAKSİRATINI AF ETSİN.
RAHMETLİ DOKTOR ŞAKİR SÖYLEMİŞ.... BAŞKA SÖZE GEREK YOK
BAHÇESİ OLUPTA İT BESLEMEYEN
FAKİRİ OLUPTA DESTEK ETMEYEN ZENGİNİN TAAAAAA BURDAN ORA KADAR.
Çökelek ahmet,eşekçi mustafa,köşker apdullah,hilton bilal,sarı ahmet,gavur ali,gözübüyük mehmet,
Daha ne cevherler var Nizipde :)
SLM ALEYKÜM AĞIR TOP HAMASI UNUTMUŞSUN ABİ
Yok unutmadım ilk aklıma gelenlerdi daha geliyor düşündükce
tıntın habeş,dayı mehmet,söbelek osman,kel ergün,ingiliz kemal,
selamlar
sevgili hemşerilerim hepinize kolay gelsin.
aranıza şu an dahil oldugum için bu sitenin hazırlanmasın da emegi geçen mehmet akpek ve orhan kardeşimize hatta belki de bilmedigim bütün adsız kahramanlara teşekkür eder,ellerinize saglık diyorum.
yigit lakabıyla anılırmış.lakapları okurken bir de baktım DELİ ABİT HOCA.
ben bu adamı hatırlıyorum diye zihnimi yokladıgımda babam oldugunu farkettim.
düşünüp yazanlara teşekkür eder,babama da hatırlanacak kadar Nizipte iz bıraktıgından allah rahmet etsin diyorum.yıllarca mazlum kitapevinde çalışmış sonrada yaysat bayiligiyle Nizipli kardeşlerimize hizmet ediyorumdum.
2000 yılından beri gaziantepte ayakkabı ve terlik imalatıyla ugraşmaktayım.hepinize saygılar sunarım,görüşmek dilegiyle.
SELAM
MESHUR KEBABCI TOLO MAMETİ UNUTMAYALIM
NIZIPIN SAYILI PARK BEKCISI HALAF AMCA HAYIR SEVER KUYUMCU HAYRI AMCA
TUHAFIYESI KILISLI AMCA
HERKESIN ONUN YANINDA NEFES ALDIGI VE MEVLANA HAZRETLERI USULUNDE SOHBETLERI VE IRFAN MECLISI OLAN
DUKKANDA KUNDURACI ZEKERIYYA HUSEYIN AMCA
1980-1995 YILLARI ARASINDA NIZIPLI OGRENCILERIN UZERİNDE BUYUK EMEGI OALN
ÖĞUT AILESINDEN HUSEYIN OGUT HOCAMA SELAM
AHMET KILICKIRAN
selam arkadaşlar güzel bir çalışma olmuş ismi yazılanlardan sağ olanlara allah uzun ömür versin aramızdan ayrılmış olanlara da allah rahmet eylesin diyor bir isim de ben ekliyorum. KOVBOY ALİ .Yıllarca taksi şöförlüğü.sinemacılık ve kamyon şöförlüğü yapmıştır şimdilerde emekli olup delipalta petrolun oralarda küçük bir dükkanda yoğurt satmaktadır .Allah uzun ömür versin.SAYGILAR....
ya arkadaşlar birde parkta gıyyık metin var onuda unutmayın
arkadaşlar şimdi tatildeyim inşallah dönüşte devam ederim.
www.yenidogu.com
RAHMETLI HOROZ BEKIR OTO BOYACISI MEMEDIN BABASI ALLAH MEKANINI CENNET ETSIN
RAHMETLI DEDEM KERIZLI HACI MEGMEDEY AGA DEDEM ALLAH MEKANINI CENNET ETSIN
hırnik dayıyıda var kubitürk iyi bilir