-
Nizip Jandarma, Kaçak Sigara ve **********ya Geçit Vermedi
Edinilen bilgiye göre Gaziantep Şanlıurfa Karayolu üzeri DutluKöyü yakınlarında yol uygulaması yapan Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri,Doğu illerinden Batı illerine götürüldüğü tespit edilen bir Yolcu Otobüsünüdurdurarak arama yaptı.
Otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada valiz ve kolileriçerisine gizlenmiş 6.500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Valiz ve kolilerinsahipleri oldukları tespit edilen Derviş U. Mustafa T. ve Fahrettin A. isimlişahıslar gözaltına alındı.
Öte yandan Diyarbakır'dan İzmir'e gittiği öğrenilen birbaşka Yolcu Otobüsü'nde arama yapan Nizip İlçe Jandarma Ekipleri, burada da 6 kilogram ***** maddesiele geçirdi. Olayla ilgili 19 yaşındaki Orhan D. İsimli şahıs da Jandarmaekipleri tarafından gözaltına alındı.
Her iki olayla ilgili gözaltına alınan şahıslardan Derviş U.Mustafa T. ve Fahrettin A. isimli şahıslar yasal işlem yapıldıktan sonraserbest bırakılırken, Orhan D. ise çıkarıldığı mahkemece, "********** Sevkıyatıve Nakletmek Suçu"ndan dolayı tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
-
Jandarma Komutanı Demiröz, Büyükoğlu'na Yemek Verdi
Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröztarafından Gaziantep Üniversitesi Dekanı Yardımcı Doçent Doktor YaşarBüyükoğlu'na bir yemek verildi.
Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde verilen yemeğe,Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz ve Gaziantep ÜniversitesiDekanı Yardımcı Doçent Doktor Yaşar Büyükoğlu'nun yanı sıra çok sayıda RütbeliAsker de katıldı.
-
Çocuk Yuvası'ndan Ziyaret
Hacı Mehmet Fatıma Özberk Çocuk Yuvası Müdürü İlknur Kılıçparlarve çocuklar, Milli Eğitim Müdürü vekili Metin Kılıçparlar ve Nizip BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Göreve yeni başlayan Çocuk Yuvası Müdürü İlknur Kılıçparlarve beraberindekileri karşılayan Müdür vekili Metin Kılıçparlar, bir süre sohbetettiği çocuklara daha sonra kitap armağan etti.
Yurt Müdürü İlknur Kılıçparlar ve beraberindekiler Milli Eğitim Müdürlüğüziyaretinin ardından, Nizip Belediyesi'ne geçti.
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın karşıladığıYurt Müdürü İlknur Kılıçparlar ve çocuklar, çalışmalar hakkında bilgiedindiler. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akdoğan, geleceğimizin teminatıolan bu çocuklara hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, çocuksevgisinin anlamı konusunda önemli mesajlar verdi.
-
Nizip protokolünden bayramlaşma töreni
Nizip ilçesinde Kurban Bayramınedeniyle Bir araya gelen protokol üyeleri birbirleriyle bayramlaştıktan sonra bir diziziyarette bulundular.
Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz başkanlığındatoplanan protokol üyelerinin ilk ziyareti Nizip Şehitliğindeyapıldı. Nizip Şehitliğinegelen protokol şehitleri ziyaret ederek dualar okudular. Daha sonra törenekatılan protokol üyeleri İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve çocuk yuvasını ziyaret ederekbayramlaşmanın heyecanını yaşadılar. Çocuk yuvasında yapılan ziyarette herçocuğa zarf içerisinde Bayramharçlıkları verildi.
Bayramlaşma törenine, NizipGarnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, ile askeri ve idari yöneticiler,sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Bayramlaşma töreninin sonunda bir açıklama yapan Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz,"Bu bayramı hem Çukurca'dayaşanan hain saldırının ardından verdiğimiz 24 şehit hem Van'da meydana gelendepremden dolayı buruk geçiriyoruz. Temennim odur ki bir daha böyle kötüşeylerin yaşanmaması bayramların barış, huzur ve kardeşlik içerisindegeçirmektir. ben başta Niziphalkının olmak üzere herkesin kurban bayramını en içten dileklerimlekutluyorum" dedi.
-
NTO \'da Bayramlaşma
Nizip Ticaret Odasında yapılan bayramlaşmaprogramında, NizipTicaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ve Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu gelenmisafirleri kabul etti.
Bayramlaşama programına, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri,Meclis Üyeleri ve iş adamlarından çok sayıda katılım oldu.
NizipTicaret Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt yaptığı açıklamada şunlarısöyledi. " Bayram havasını soluduğumuz şu günlerde,sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma anlamında yaşamış olduğumuz maneviduygulara bir de Bayram sevinci eklendi. Bu duygu vedüşüncelerle üyelerimizin, Nizipli hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslamaleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur temenni ediyorum" dedi.
-
"Antep Türküleri" Müzik Dinletisi
Sosyal Sorumluluk kapsamında ve Üniversite Sanayi iş birliğiningüçlenmesi amacıyla; Nizip Ticaret Odası ile Gaziantep Üniversitesi NizipYerleşkesi işbirliğinde "Antep Türküleri Dinletisi" düzenlendi.Nizip TicaretOdası Toplantı Salonu'nda yapılan ve saat 19.00 da başlayan programa; Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Özaslan, Nizip GazetecilerCemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, NTO Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı."AntepTürküleri Dinletisi" gecesinde okunan birbirinden güzel türküler, davetlilerimest ederken, geceye katılamayan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarıve Ali Şahin birer telgraf gönderdi.
-
NİZİP Otobanında'ki Cesedin Sırrı Çözüldü
Cesedin yapılan araştırma sonucunda 48 yaşındaki Gürsel Öztürk'eait olduğu anlaşıldı. Gaziantepte ikamet eden akli dengesi bozuk olduğubelirlenen Öztürk'ün kalp krızı geçirerek Otoyol ortasındaki Refuj içinde öldüğü anlaşıldı.
-
Nizip Otobanı'nda ******* Şüphesi
Gaziantep -Şanlıurfa Otoyolu 25. kilometresinde bir erkekcesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre Dedecanlar Akınsan Tesisleri civarındabulunan cesedin, 48 yaşındaki Gürsel Öztürk isimli olduğu tahmin ediliyor.
Otoyol ortasındaki Refuj içinden geçen su kanalı içinde sırtüstü yatık vaziyette bulunan cesedin, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığıtarafından yapılan ilk incelemesinde üzerinde bir miktar bozuk para ve Hastanede yapılan bir işlemde Gürsel Öztürk adına düzenlenmiş bir de belge bulundu.
Darp izi bulunmayan cesedin, dün geceden bu yana oradabulunduğu ve birileri tarafından bırakıldığı tahmin ediliyor. Nizip İlçe JandarmaEkipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor
-
Imam hatip lisesi mezunları buluştu
Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması" 15. si saat 10.00' da Nizip İmam Hatip LisesiKonferans Salonu'nda yapıldı.
"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması"na AK Parti GaziantepMilletvekilleri Mehmet Sarı ve Ali Şahin'in yanı sıra AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili Yahya Akman, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, İlçeMüftüsü Dr Mustafa Genç, İmam HatipLiselileri Derneği Başkanı Cemil Gül, Okul müdürü Refik yılmaz Okul Öğretmenlerive mezunları katıldı.
"Geleneksel Bayramlaşma" programı 1 dakikalık saygı duruşuve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarı, Nizip İmam Hatibine bu zamana kadar gereken desteği verdik, bundansonrada aynı ilgi ve desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. İnşaat çalışmalarıdevam eden Nizip İmam Hatip Lisesi Pansiyonu'na gereken yardımın yapılacağınıkaydeden Milletvekili Sarı, şunları söyledi. 2012 Yılı'nda Nizip e Kız İmamHatip Lisesi ve 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için çalışma başlatacağız.AK Parti döneminde birçok hizmetler yaptık ve bu hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
İmam Hatip Liselileri Derneği Başkanı Cemil Gül ise eskigünleri hatırlayarak davetliler arasında yoklama yapması kahkahalara nedenoldu. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencileri kontrol eden CemilGül, unutamadığı anılarını paylaştı.
Bayramlaşma programı onuruna, davetlilere yemek ikramındabulunuldu.
-
Nizip belediyesi\'nden mezbaha hizmeti
Nizip Belediyesi, Kurban Bayramında halkındaha iyi ve sağlıklı ortamda kesim yapması için mezbahayı bayramın ilk günühalkın hizmetine sundu.
Bayramın ilk günü olması nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşayan NizipBelediyesi mezbahasına vatandaşlar tarafından getirilen büyükbaş ve küçükbaşhayvanlar veteriner hekim tarafından kesim öncesi sağlık muayeneleri ve belgekontrolleri yapılarak kesime sevk edilirken ayrıca kesim işlemi sırasında isemüftülükten iki din görevlisi de hazır bulundu.
Büyükbaş havyaları getirmekte zorluk yaşayan vatandaşlar farklı yöntemlerebaşvurduğu bu nedenle bazı büyükbaş hayvanlar mezbahaya gözü kapalıgetirilirken bazıları da iple bağlanarak zorla getirildiği gözlendi.
Konu ile ilgili açıklama yapan vatandaşlar, "Belediye'nin böyle bir imkanıbizlere sunduğundan dolayı çok memnunuz burası hem temiz hem daha sağlıklı,böylelikle kurbanlarımızı getirip gönül rahatlığıyla kesiyoruz. Verilenhizmetten dolayı Nizip belediye başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve ekibineteşekkür ederiz" dediler.
-
Nizip'te Acemi Kasaplar
Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıkların kesimi sırasındavücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 29 kişi Nizip Devlet Hastanesi ileMehmet Cankesen Acil Ünitesi'nde tedavi edildi.
Nizip Devlet Hastanesi, Mehmet Cankesen AcilÜnitesi'nde tedavi edilen yaralılar, yapılan müdahalenin ardından taburcuedildi.
-
MHP'de Bayramlaşma
Kurban Bayramı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi'ndebayramlaşma programı düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi Nizip İlçe Başkanlığıbinasında düzenlenen bayramlaşma programında partililer ile bir araya gelen MHPİlçe Başkanı Hasan Pala, açıklama yaptı. Kurban Bayramı'nın İlçemiz halkına ve milletimize,hayırlar getirmesini dileyen, Hasan Pala, Bayramların kardeşlik, dostluk,sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyor, birlik ve dirlik içindedaha nice bayramlara erişmeyi niyaz ediyorum" sözlerini kullandı.
-
Mezarlık ziyaretleri
Nizip ilçesinde Bayram Namazı'nın ardından vatandaşlar,sabah saatlerinde mezarlığa akın etti. Hayata veda etmiş yakınlarının mezarıbaşına giden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim okudu, dualar etti. Nizip BelediyesiAsri Mezarlığına çocuklarıyla birlikte gelmeyi tercih eden vatandaşlar, Mezarsulamayı ve temizlik yapmayı ihmal etmedi. Bazı vatandaşların ise vefat edenyakınları için şeker dağıttıkları gözlendi. Nizip Belediyesi tarafından isegerek mezarlık içerisinde gerekse mezarlık dışındaki yol ve çevre düzenlemeçalışmaları nizip ve ilçe dışından gelen vatandaşlardan büyük takdir topladı.
-
Nizip'te Kasaplarda Kurban Bereketi
Bayramın son gününde açık olan ancak et satamayan kasaplar,vatandaşların getirdikleri etleri 1 TL den kıyma yapmaya başladı.
Nizip'te hizmet veren Kasaplar, işlerimiz bayram nedeniyledurdu, bizde boş kalmamak ve vatandaşa hizmet vermek için işyerlerimizi açıkbulundurmak zorunda kaldık. Günlük 300 ile 1 ton arasında eti kıyma yapıyoruz'dediler.
Etlerini buzdolabında saklamayıp kıyma yapmak isteyen vatandaşlar, kasapönlerinde sıraya girdiler. Kimi vatandaşlar 15 kilo, kimi ise 20 kilo eti kıymayapmak için sıra beklediler.
-
Zeytinler Fabrikalarda İşlenmeye Başladı
Nizip'te toplanan zeytinler, İlçemizde faaliyet gösterenZeytinyağı İşleme Tesisleri'nde işlenmeye başladı.
Üreticiler tarafından toplanan zeytinler, sektörlere aitfabrikalara getirilerek, büyük bir titizlikle işlenip sahiplerine teslimediliyor.
Bu yıl iklim şartları sebebiyle ilçedeki rekoltenin geçenyıllara göre iyi olduğunu söyleyen çiftçiler, ''geçen yıllara nazaran bu yılzeytin hasadından iyi bir verim aldıklarını, toplanan zeytinlerden bir kısmınıkendi evlerinde tüketmeye ayırdıklarını söylediler. Üreticiler, topladıklarızeytinlerin diğer bir bölümünü de işleme tesislerinde çektirip yağ olaraksatmayı düşündüklerini ifade ettiler.
Zeytin işlemi ile ilgili bilgi veren işletme sahipleri ise,ağaçlardan toplanarak tesislere getirilen zeytinler, dallarından veyapraklarından ayıklanarak dışarıya atılır. Yapraklar, tarlada gübre olarakdeğerlendirilir. Zeytinler daha sonra sıcak suda yıkanır ve makinede kırılır.Hamur halinde makinelerde işlendikten sonra, Ayrıştırıcı makinesine hortumlaaktarılarak yağı, posası ve suyu ayrılır. Bu işlemden sonra yağ ayrıştırıcısınagelen yağ, dinlenme kaplarına alınır. Posa ise ayrı bir boru hattıyla dışarıyaalınır. Ayrıştırtan sonra suya karışan yağ da tekrar makineden geçerek beklemekabına eklenir. Buradaki yağı isteyen üreticimiz kendi alır, isteyen de işletmesahiplerine satar" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
-
Kılıçparlar, Gevence İ.Ö.Okulu İnşaatını Gezdi
Gevence İlköğretim Okulu inşaat çalışmaları tüm hızıyladevam ediyor. 12 Derslikten oluşacak Gevence İlköğretim Okulu inşaatçalışmalarını yerinde inceleyen Nizip Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar,yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gevence Halkına yakışacak bir şekilde okul inşaettirildiğini kaydeden Milli Eğitim Müdür vekili Kılıçparlar, Gevenceİlköğretim Okulu inşaat çalışmalarının sona ermesiyle birlikte Fen Laboratuarı,Çok Amaçlı Salon, Bilgi Teknoloji Sınıfı ve modern Kütüphane'ye sahip olacağınıbelirtti.
Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar, 2012 - 2013Eğitim Öğretim Yılı'nda eğitime açılacak Gevence İlköğretim Okulu'nun şimdidenhayırlı olmasını temenni etti.
-
Başkan Akdoğan, Hastane Ek Binasını Gezdi
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip DevletHastanesi'ne Prof. Dr. Cahit Tanyol'un da destekleriyle yaptırılan ek binadakiçalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında Başhekim Mehmet CengizÖztop'tan bilgi aldı.
Sona gelen çalışmalar hakkında açıklama yapan BaşkanAkdoğan, Nizip Devlet Hastanesi'ne yapılan ek binanın Nizip'e yakışır ve modernbir şekilde tasarlandığını belirtti. Önümüzdeki aylar içersinde hizmete girecekolan ek binanın, Hayırsever Vatandaşımız Prof. Dr Cahit Tanyol'un ve Devletimizindestekleriyle son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Akdoğan şunları söyledi."Bilindiği üzere daha önce Nizip Devlet Hastanesi'nde odalarda 8, 9 hastakaldığı gibi ciddi manada sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak bizlerin çalışmaları vehayırseverlerimizin de desteği ile Nizip'te sağlık noktasında devrim niteliğindehizmetler yapıldı. İşte son olarak yapılan bu ek bina da yapılan hizmetlerin nedenli büyük ölçüde olduğunu göstermektedir. Ben yapılan bu güzel işte emeğigeçenlere teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Akdoğan ile birlikte ek binayı gezen veuzun zamandır İstanbul da kalan Nizipli Ahmet Topal ise; "Nizip her alanda hergeçen kendisini yenileyen ve büyük hizmetlerin yapıldığı ilçe konumunagelmiştir. Ben yapılan hizmetlerden dolayı Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanve emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.
-
Baskısız Tenekede Zeytinyağı Satışı Yasak
2. Dönem Nizip Çalıştayı'nda Zeytinyağı sektörü için kabuledilen eylem planı ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda veYem Kanunu gereği Zeytinyağı Satışı Baskısız tenekede yapılmayacak.
Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz, bu konuda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, NizipBelediyesi, Sağlık Grup Başkanlığı ve Emniyet biriminden personellerindenoluşan komisyon tarafından denetim yapılacağına dikkatleri çekti.
Baskısız tenekede Zeytinyağı satışının tespiti durumunda; ürünlereel konularak imha edileceğini ve işyerine 5996 sayılı kanunun 41. maddesinin(c) bendi gereği 5.000 TL İdari para cezası uygulanacağına işaret eden KaymakamKaradeniz, ilgililer hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti.
-
"Atatürk'ü Anma" Programı
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yılında Nizip'te yapılanetkinliklerle anıldı.
Atatürk Meydanı'nda yapılan törenin ardından Ali Alkan İlköğretim Okulutarafından hazırlanan "Atatürk'ü Anma" programı ile devam etti.
Nizip Ticaret Odası Osman Sayın Toplantı Salonu'nda 1 dakikalık saygıduruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasının ardından, Okul MüdürüMehmet Gören, Atatürk'ün hayatından kesitleri anlattı.
Okul Müdürü Gören, Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetseviyesine her alanda ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Atatürk'ü 73. ölümyıl dönümünde doğru anlamak gerektiğine işaret eden Mehmet Gören, "TürkiyeCumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 73.yılında saygıyla anıyoruz. Kurduğu cumhuriyeti, gençlere emanet eden Atatürk,hedef olarak da muasır medeniyet seviyesini göstermişti" dedi. Atatürk'ün; "Öğretmenler,yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" ve "Devletini en çok seven, ona en çokhizmet edendir" sözlerinde de dikkat çeken Okul Müdürü Gören; "Atatürk ve silaharkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz" açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunanŞiirler ve "Atatürk'ün Son Anları" konulu sine vizyon gösterimi ile programsona erdi.
"Atatürk'ü Anma" programına Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz,Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu,Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar,Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz,Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, Nizip İlçe Gençlik veSpor Müdürü Ömer Faruk Yakar ile Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler veOkul öğrencileri katıldı.
-
Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 73. Yılında Anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında tümyurtta olduğu gibi Nizip'te de törenlerle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ünebediyete intikalinin 73. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki AtatürkAnıtı'nda tören düzenlendi.
Törene Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı veNizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan, Milli Eğitim Müdür vekili Metin Kılıçparlar, Nizip Müftüsü Dr.Mustafa Genç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Sosyal GüvenlikKurumu Nizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, Nizip İlçe Gençlik ve Spor MüdürüÖmer Faruk Yakar ile Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıdaöğrenciler katıldı.
Kaymakam Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Başkan Akdoğanve protokol Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ünson nefesini verdiği 09.05'te sirenler çaldı, bayrak ve flamalar yarıya kadarindirildi.
2 dakikalık saygı duruşu sırasında saat 09.05' te tören alanındangeçen Atatürk Bulvarı'nda trafik akışı da durdu. Araçlarından inen sürücülersaygı duruşu bitip sirenler susana kadar trafikte yollarına devam etmedi. AtatürkAnıtı önündeki yapılan törenin ardından Nizip Ticaret Odası'nda; "Atatürk'üAnma Programı" düzenlendi.
-
Sıcak İçecekler Kışın Sağlığa Faydalı
Sıcak içeceklerin insan sağlığına faydaları ve kış aylarındahangi tür sıcak içeceklerin tüketilmesi konusunda Nizip Özel Zirve Tıp merkeziacil hekimi Dr. Mehmet Nur Güngören yaptığı açıklamada, yaz aylarında soğuk içeceklerintüketilmesini önermiştik kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havalar soğududolayısıyla vatandaşlarımızın solunum yolu enfeksiyonu ve boğaz ağrılarındankorunmak için sıcak içecekleri tüketmeleri gerekirtiğini söyledi.Dr. Güngören vatandaşlarımızsıcak içecek olarak çay, elma çayı, kuş burnu vb. içecekler tüketebilirler dedi.
-
Bakliyat Satışlar Arttı
Nizip ilçesinde Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Uzunçarşı bakliyat satışları arttı.Esnaflar kış mevsiminin gelmesi bakliyatsatışlarında artışı sağladığını fiyatlarda geçen seneye oranla pek birdeğişiklik olmadığını, en çok satılan bakliyatların nohut, fasulye, mercimek vepirinç olduğunu ve uzun çarşı esnafı olarak satışlardan memnun olduklarını dilegetirdiler.Uzun çarşıda ise fiyatlar şöyle oluştu : Nohut 3-4 liraarası,Fasulye 3 lira, Mercimek 2 lira, Pirinç 2 ile 3 lira arası...
-
Bedelli askerlik iyi, bedeli ucuz !
BEDELLİ askerlik çalışmalarında vergive prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren torba yasa örnek alındı. Bedelliuygulamasından daha fazla kişinin yararlanması için, ödeme kolaylıklarıüzerinde çalışılıyor. Taksitlerin vadelerinin uzun tutulması,kredi kartı ile ödemegibi seçenekler üzerinde de duruluyor. Yaş sınırı konusunda ise bir netliksağlanamadı.
Yetkililer, yaş sınırının TSK'nın asker ihtiyacını riske atmayacak düzeydeolacağını bildirdiler. Bedelli askerlik ücretinin ise 10 ile 15 bineuro olması ağırlıkkazandı. Bedelli askerlik konusunda yapılan çalışmalarda, yaş sınırından çoködeme sistemi üzerinde yoğunlaşıldı.
Hükümetin çıkaracağı bedelli askerlik konusundavatandaşların belli bir kesimi bedelli askerlik çalışmasını iyi bulduklarınıyalnız bu bedelin düşük olduğunu, bu şekilde bir uygulamanın sonucunda zenginvatandaşlar askerlik yapmazken maddi durumu kötü olan vatandaşların askerlikyapma konusunda mecbur kalacaklarını söylerken, vatandaşın farklı bir kesimiise bedelli askerlik konusuna kesinlikle karşı olduklarını belirterek, bizaskerlik yaptıysak bu ülkenin vatandaşı olan herkesinde vatani görevi olan askerliği yapmalı diye görüş bildirdi.
-
Tüfeğini Temizlerken Yeğenini Vurdu
Nizip'te Namık Kemal Mahallesi Telli Sokak No: 58'de meydanagelen olay, şöyle gelişti. Edinilenbilgiye göre, Tuncay Kaya isimli şahıs evde bulunan av tüfeğini temizlemeyeçalıştığı sırada tüfek bir anda ateş aldı. Bu sırada odada bulunan yeğeni 11yaşındaki Yusuf Kaya, tüfekten çıkan saçmaların sol ayağına isabet etmesisonucu yaralandı.
11 yaşındaki Yusuf Kaya, kısa sürede olay yerine gelen 112Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nizip Devlet HastanesiMehmet Cankesen Acil ünitesine getirildi. Ancak durumunun ağır olduğu öğrenilenYusuf Kaya, burada yapılan müdahalenin ardından, tedavi edilmek üzere GaziantepAvukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesine sevk edildi.
Kaza ile yeğenini vuran amca Tuncay Kaya. ise Nizip İlçeEmniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, evde bulunan av tüfeğininruhsatlı olduğu belirtildi.
-
Aracınızın Kışlık Bakımını Yaptırın
Araç sürücülerinin araçlarını kullanırken mutlaka kışşartlarını düşünerek yavaş, güvenli ve daha dikkatli olarak hareket etmelerindefayda var. Kış mevsimini iyice hissettiğimiz şu günlerde, sürücülerdenaraçlarının kış bakımını ihmal etmemelerini isteyen Oto Tamirciler, Radyatörlereantifriz- akülere asitli su koymayı, aracınıza zincir ve çekme halatıbulundurmayı öneriyor.
Güvenli bir seyahat için bu tür eksikliklerin sürücülertarafından acilen tamamlanması gerektiğini ifade eden esnaflar, Kış mevsimininkendini göstermeye başladığını, araçların kış mevsime uygun bakımlarınınyapılmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu söylediler.
Yedek Parça satıcıları ve Oto Tamirciler bunun için; "Kışlastiği takılmalı, Çekici zincir bulundurulmalı, Fren, Direksiyon, Şanzıman,Diferansiyel ile Motorun yağ bakımı, Akülere asit, Radyatörlere Antifriz,Balatalar, Silecekler, Diskler, Elektronik aksam, Kalorifer-Klima sistemikısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidiruyarısında bulundu.
-
Nizip Spor Yönetiminden, Karadeniz'e Ziyaret
Son haftalarda aldığı galibiyetlerle puanını yükselten NizipSpor, destek arayışlarını sürdürüyor.
Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i makamında ziyareteden Nizip Spor Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı, Nizip Spor'un son durumuhakkında bilgi verdi. Nizip Spor 2. Başkanı Onur Ekmekçi ve Yönetim KuruluÜyesi Hüseyin Yılmaz'ında hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde bir açıklamayapan Kaymakam Karadeniz, kendi imkânları ile ayakta durmaya çalışan NizipSpor'a sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Nizip Spor Kulüp Başkanı MehmetKaraçalı, Nizip Spor'un iddialı ve azimle yoluna devam ettiğini ve başarıdanbaşarıya koştuğunu belirtti.
Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz'e isminin ve memleketiSamsun'un Plaka İmi yazılı bir forma armağan eden Kulüp Başkanı MehmetKaraçalı, ayrıca 20 Kasım 2011 Pazar günü yapılacak müsabakaya da davet etti.
-
Kömür Sıkıntısı Endişelendiriyor
Kömür firmalarının taahhüt ettiği teslimatları teslimedememesi nedeniyle şehir genelinde bir sıkıntı yaşanırken, Nizip Kömürcüler,Oduncular ve Prinacılar Derneği Başkanı Salih Uzunaslan, sorunun 15 güniçerisinde çözülmesini beklediklerini söyledi.
Kömürdeki Sıkıntı Çözülecek
Kaloriferlik kömürlerin vatandaşlara tam zamanında ulaşmadığınısöyleyen Salih Uzunaslan, bunun en büyük nedenlerinin kömür fiyatlarının geçenyıla oranla bu yıl artış görmesi ve vatandaşın Doğalgaz'a geçme endişesindendoğan sıkıntının kaynağı olarak gördüğünü ifade etti. Önceki senelerde kışaylarında bu tür sıkıntıların yaşanmadığını, vatandaşların bu yıl kömüralımında geciktiğini dile getiren Salih Uzunaslan, sorunun sadece Nizip'tedeğil tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesinde baş gösterdiğini söyledi. Kömür sıkıntısınınen geç 15 güne kadar çözüme kavuşacağını da belirten Nizip Kömürcüler,Oduncular ve Prinacılar Derneği Başkanı Salih Uzunaslan, Bina ve siteyöneticilerinin ve sakinlerinin hiçbir endişeye kapılmamalarını, sınırlıgelecek kömürün idareli kullanılmasını kaydetti.
-
Kuşlara Gözü Gibi Bakıyor
21Yıldır Çarşı Camii avlusunda Çay Ocağı işleterek çevredekiesnaflara ve avluda dinlenen sakinlere çay servisi yapan Mehmet Işıkaltın,Camii avlusuna konan kuşlara da çocukları gibi bakıyor.
Önceleri kendi imkânları ile buraya konan kuşlara yemverdiğini ifade eden Çay Ocağı İşletmecisi Mehmet Işıkaltın, şimdilerde iseçevre sakinlerinin de katkıda bulunmak amacıyla bu kuşlara sahip çıktığınısöylüyor. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın talimatlarıdoğrultusunda haftada bir kez Camii avlusunun temizlenmesi için ekip gönderildiğiniifade eden Mehmet Usta, Başkan Akdoğan'a da teşekkür etti.
"Kedi, köpek, kuş fark etmez, bunlara bakmak bizimgörevimiz" diye konuşan Mehmet Işıkaltın, buraya konan kuşları sadece beslemeklekalmayıp, sevgi ve şefkatte göstermemiz gerektiğine işaret etti.
-
Sayin baskan oncelikle bu kulube tesis lazim.
Belediye baskani ve isadamlarimiz destek vermek icin ne bekliyorlar acaba????
-
Yüksek Maaşlı Memura Kötü Haber
Üst kurullarda maaşlar dondu. Kamuda kariyer memuru olarak çalışanlara "Başbakanlık uzmanı" kriteri getirildi. Hükümetin "eşit işe eşit ücret" düzenlemesinde kamuda aynı unvanlarda çalışanların maaşları eşitlenirken, ekonomiyle ilgili kurumlara sınavla ve az sayıda alınan uzmanların aleyhine bir durum oluştu.
Özellikle Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme, Rekabet, Enerji Piyasası gibi üst kurullarda yüksek maaşla çalışan uzmanların maaşı aynı seviyeye gelene kadar artırılmayacak. Eşit işe eşit ücret düzenlemesi en çok üst kurul uzmanlarını vurdu.
Düzenlemeyle 1 Ocak 2012'de birinci derece Başbakanlık uzmanı 3 bin 951 TL alacak. Rekabet Kurumu'nda aynı derecede çalışan bir uzmanın maaşı ise halen 4 bin 500 TL. Yeni yılda yürürlüğe girecek düzenlemeyle, Başbakanlık uzmanının maaşı 4 bin 500 TL olana kadar artmayacak.
Ancak hükümet isterse, 631 sayılı Kanuna göre, bu kurumlarda çalışanların maaşlarında memurlara verdiği zam oranında artış yapabilecek. Bazı kurumlar "ücrette eşitlik" kararnamesinin dışında tutuldu. Merkez Bankası, Sayıştay, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlemler Borsası (VOB) ve Yatırım Promosyon ve Destek Ajansı'nda (YPDA) çalışanların maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmadı. "Eşit işe eşit ücret" kararnamesiyle, Rekabet Kurumu, BDDK ve EPDK gibi kurumlarda 4.500 lira olan uzman maaşları, Başbakanlık uzmanının 2012 yılında 3.951 liraya çıkacak maaşı aynı seviyeye gelene kadar artmayacak.
-
Okul Öğrencileri Sandığa Koştu
Nizip Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Temsilciliği İlçe Meclis Başkanlığı Seçimi yapıldı. Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda saat 10.00'da yapılan seçime; 6 Lise ve 7 İlköğretim Okuldan 13 aday 63 seçmen katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, Seçimin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılından beri uygulamaya konulan bir proje olduğunu söyledi. Öğrencilerde seçme seçilme, demokrasi kültürü uyandırmak, kendini ifade etme ve sorumluluk alma bilincini yüklemek amacıyla uygulandığını söyleyen Şube Müdürü Dağlı, bu seçimin genel seçimlerde olduğu gibi Evet mühür'ü, Oy Pusulası ve Zarf kullanıldığını belirtti.
Şube Müdürü Abdullah Dağlı, seçime katılan öğrenciler ise güzel bir şekilde oy kullandılar, bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim.
-
"Markalaşma ve Nizip" Konulu Konferans
Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesi Çarşamba Eğitimleri konferans programı çerçevesinde "Markalaşma ve Nizip" konulu konferans düzenlendi. Nizip Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve saat 14.00'de başlayan "Markalaşma ve Nizip" konulu konferansın açılış konuşmasını, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt yaptı.
Mehmet Özyurt konuşmasında, Şehir pazarlaması alanında başarıya ulaşmış yurt içindeki ve yurt dışındaki örnek şehirler ve bu şehirlerin pazarlama stratejileri hakkında geniş bilgiler verdi.
Mehmet Özyurt, Şehirler ve sembolleri, kentleri birbirinden ayırt edici özellikler ve şehirlerde markalaşma gibi konulara örnek olarak Fransa Paris'te bulunan Eyfel Kulesi, İstanbul Boğazı, Köprüler, Las Vegas kumar şehri, Gaziantep tarihi turistik mekân ve iş-sanayi şehri, Nizip'te Zeugma, Fevkani Kilise ve Nohut Dürümünü örnek verdi.
Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından çalışmalarından dolayı Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt' a bir Plaket takdim edildi.
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Karabacak ise Başkan Özyurt'a çiçek sundu.
-
Motorin Fiyatlarında Değişiklik
Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi, dün akşam yaptığı düzenlemenin ardından motorin fiyatlarına 8 -10 kuruş arasında zam yapıldı. Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.
Konuyla ilgili Nizip'te Petrol Ofisi sahibi ve işletmecileri, motorine gelen artışın genel bir zam olduğunu ve Petrol Ofislerinin zammı uygulayacaklarını belirttiler. Artışın ister istemez yakıt satışlarını olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen işletmeciler; "Zam, sadece motorine gelmiştir. Diğer yakıt ürünleri aynı fiyatta seyrediyor" diye konuştular.
-
M Enes abi bu habere sevinmeyecek hahahaha
-
Yavrucuğum ben genel müdür,müsteşar, uzman v.s değilimki üzüleyim. Ben devletin en alttaki kıytırık bir memuruyum...Kallaviler düşünsün demi .
-
Alıntı:
M.ENES Nickli Üyeden Alıntı
Yavrucuğum ben genel müdür,müsteşar, uzman v.s değilimki üzüleyim. Ben devletin en alttaki kıytırık bir memuruyum...Kallaviler düşünsün demi .
Kanka aşkolsun ya kıytırık lafı sana hiç yakışıyor mu sen benim gözümde bu devletin en has memurusun, ciddi söylüyorum Fatih kardeşimle birlikte sizler örnek alınacak insanlarsınız, sizin gibi memurlar çoğalırsa bir yerlere gelebiliriz.
-
Alıntı:
M.ENES Nickli Üyeden Alıntı
Abi sen bizim gozumuzde butun saydigin kisilerden daha ustunsun seninle gurur duyuyoruz saygilar...:):)
-
Rüşvet yemeyen idealist insanlar bizim Nizipli memurlarımız.
-
Alıntı:
müslüm akpek Nickli Üyeden Alıntı
Kanka aşkolsun ya kıytırık lafı sana hiç yakışıyor mu sen benim gözümde bu devletin en has memurusun, ciddi söylüyorum Fatih kardeşimle birlikte sizler örnek alınacak insanlarsınız, sizin gibi memurlar çoğalırsa bir yerlere gelebiliriz.
Alıntı:
YakisikliAntika Nickli Üyeden Alıntı
Abi sen bizim gozumuzde butun saydigin kisilerden daha ustunsun seninle gurur duyuyoruz saygilar...:):)
Alıntı:
müslüm akpek Nickli Üyeden Alıntı
Rüşvet yemeyen idealist insanlar bizim Nizipli memurlarımız.
Aman efendim iltifat ediyorsunuz...Teveccühlerinize mashar olmaya çalışıyoruz:D
-
Nizip Spor Yönetiminden, Akdoğan'a Ziyaret
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ı ziyaret edenNizip Spor Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı, Nizip Spor'un son durumu hakkında BaşkanAkdoğan'a bilgi verdi.
Nizip Spor Kulüp Başkanı Karaçalı'nın yanı sıra 2. BaşkanıOnur Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yılmaz ve Teknik Direktör Şaban Yalçın'ında hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde bir açıklama yapan Başkan Akdoğan, Nizipsporun kendi arasında kategorilere ayrılıp bu şekilde daha fazla başarı eldeetmesi benim uzun zamandır hayalimdi" dedi.
"İnanıyorum ki eğer 5 tane takım hazırlarsanız, Nizip Spor,5 yıl sonra dışarıya sporcu satacak seviyeye yükselir" diye konuşan BaşkanAkdoğan, Nizip Spor'un başarısı arttıkça, Milletvekilleri, Kaymakamlık,Belediye ve Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmayahazırız. Yeter ki siz başarı getirin" dedi.
Teknik Direktör Şaban Yalçın ise Nizip'teki okulları gezdim,Nizip Spor'a uzun yıllar fayda sağlayacak arkadaşlarımız, gençlerimiz olduğunugözlemledim, eğer bir kişiyi sporla hayata kazandırırsak bu bizim için büyükbir mutluluk kaynağıdır" dedi.
Nizip Spor'un başarısı arttıkça kamuoyunun dikkatini dahaçok çekeceğine inandığını belirten 2. Başkan Onur Ekmekçi ise; "Önemli olanNiziplilerin Nizip Spor gibi bir takımları olduğunu bilmeleri ve bunuunutmamaları" dedi.
Spor Okulu projesinin gerçekleştirildiği zaman Nizip Sporiçin bir alt yapı oluşturulacağını kaydeden Nizip Spor Kulüp Başkanı MehmetKaraçalı ise, başarıdan başarıya koşan Nizip Spor'un hayli iddialı olduğunuifade etti.
Yapılan konuşmalar sonrası Başkan Akdoğan, Lescon markasısahibi Nizipli işadamı Aydın Erbay'a, Nizip spor'a katkılarından dolayı teşekküretti.