-
Bilgisayar di?i mi erkek mi?
<div id="post_message_19323" Bilgisayar di?i mi erkek mi?
Ö?retmen ö?rencilerine sormu?; "Bilgisayar erkek mi di?i mi sizce?"
K?z ö?renciler :Bilgisayar erkektir. Çünkü bilgisayarlar asl?nda sorunlar? çözmek için yarat?lmalarına ra?men ömürlerinin dörtte ucunu sorun yaratarak geçirirler. Daha da önemlisi bunlardan bir tane ald???n?z an, biraz daha sabretmi? olsayd?n?z çok daha geli?mi? bir modeline sahip olabilece?inizi görüp pi?man olursunuz..
Erkekler Diyor Ki : Bilgisayar di?idir. Çünkü onun mant???n? yarat?c?s?ndan ba?ka kimsenin anlamas? mümkün de?ildir.Yapt???n?z en ufak hatay? bile haf?zas?na kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar. Ve bir bilgisayar ald?ktan sonra fark edersiniz ki,asil paray? ona gereken aksesuarlar için harcamak zorundas?n?z. http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/gafa[/IMG] </div
<div __________________
http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/captain[/IMG] S?ZCE????? http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/tazz[/IMG] </div
-
ISTE ERKEKLERIN BIRER MELEK OLDUGUNUN KANITI... http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/smile[/IMG] )
Bir gün ormanc?n?n biri dallar? nehrin üzerine sarkan
a?ac?n dalların? keserken baltas?n? suya dü?ürür.
"Aman tanr?m" diye ba??rd???nda bir peri belirir ve
"Ne diye ba??r?yorsun?" der.
Ormanc? baltas?n? suya dü?ürdü?ünü ve ya?am?n?
sürdürebilmek için o baltaya ihtiyac? oldu?unu söyler.
peri suya dalar ve elinde bir alt?n balta ile tekrar belirir.
"Baltan bu muydu?" diye sorar. Ormanc? "hay?r" diye cevaplar.
Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümü? bir balta ile
tekrar belirir ve yine sorar.
"Baltan bu muydu? "ormanc? yine "hay?r" diye cevaplar.
peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile
tekrar belirir ve yine sorar.
"baltan bu muydu?" ormanc? "evet" der.
Ormanc?n?n dürüstlü?ü perinin çok ho?una gider ve
baltaların üçünü de kendisine verir.
Ormanc? mutlu bir ?ekilde evine döner.
Bir zaman sonra ormanc? esiyle birlikte nehir boyunca yürürken
karisi suya dü?er.
Ormanc? "aman tanr?m" diye ba??r?r. Peri yine belirir ve
sorar.
"ne diye ba??r?yorsun?" ormanc? "karim suya dü?tü der.
Peri suya dalar ve Jennifer Lopez le birlikte geri döner.
"Senin karin bu mu?" diye sorar. Ormanc? "evet" der.
Peri sinirlenmi?tir. "yalan söylüyorsun. Gerçek bu de?il" der.
Ormanc? "özür dilerim peri, ortada bir yanl?? anla??lma söz
konusu.
e?er Jennifer Lopez için hay?r deseydim bu sefer Catherine
Zeta-Jones ile geri dönecektin, o na da hay?r deseydim kar?mla dönecek ve
her üçünü de bana verecektin. Ben fakir bir adam?m ve üç karimin
sorumlulu?unu ta??yabilecek durumda de?ilim.
Jennifer Lopez e evet
dememin sebebi budur.
Bu hikâyeden al?nacak ders :
Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve sayg?n bir nedeni
vard?r ve bu ba?kaların?n yarar? içindir.
Kendileri için birsey istiyorlarsa ekmek çarpsindir :-)
) http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/co[/IMG]
dünyaforum.com
-
<div align="center" "FONT-SIZE: 14pt; COLOR: black" Acele Karar Vermeyin </div
<div </div
<div "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Köyün birinde bir ya?l? adam varm??. Çok fakirmi? ama Kral bile onu k?skan?rm??...Öyle dillere destan bir beyaz at? varm?? ki, Kral bu at için ihtiyara nerdeyse hazinesinin tamam?n? teklif etmi? ama adam satmaya yana?mam??.. "Bu at, bir at de?il benim için; bir dost, insan dostunu satar m?" dermi? hep. Bir sabah kalkm??lar ki,at yok. Köylü ihtiyarın ba??na toplanm??: "Seni ihtiyar bunak, bu at? sana b?rakmayacaklar?, çalacaklar? belliydi.Krala satsayd?n, ömrünün sonuna kadar beyler gibi ya?ard?n.?imdi ne paran var, ne de at?n" demi?ler...?htiyar: "Karar vermek için acele etmeyin" demi?."Sadece at kay?p" deyin, "Çünkü gerçek bu.Ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdi?iniz karar.At?m?n kaybolmas?, bir talihsizlik mi, yoksa bir ?ans m?? Bunu henüz bilmiyoruz. Çünkü bu olay henüz bir ba?lang?ç.Arkas?n?n nas?l gelece?ini kimse bilemez." Köylüler ihtiyar buna?a kahkahalarla gülmü?ler.Aradan 15 gün geçmeden at, bir gece ans?z?n dönmü?...Me?er çal?nmam??, da?lara gitmi? kendi kendine.Dönerken de, vadideki 12 vah?i at? pe?ine tak?p getirmi?.Bunu gören köylüler toplan?p ithiyardan özür dilemi?ler."Babal?k" demi?ler, "Sen hakl? çıkt?n. At?n?n kaybolmas? bir talihsizlik de?il adeta bir devlet ku?u oldu senin için, ?imdi bir at sürün var.." "Karar vermek için gene acele ediyorsunuz" demi? ihtiyar. "Sadece at?n geri döndü?ünü söyleyin.Bilinen gerçek sadece bu. Ondan ötesinin ne getirece?ini henüz bilmiyoruz. Bu daha ba?lang?ç.Birinci cümlenin birinci kelimesini okur okumaz kitap hakk?nda nas?l fikir yürütebilirsiniz?" Köylüler bu defa açıkça ihtiyarla dalga geçmemi?ler ama içlerinden "Bu herif sahiden gerzek" diye geçirmi?ler...Bir hafta geçmeden, vah?i atlar? terbiye etmeyeçal??an ihtiyarın tek o?lu attan dü?mü? ve aya??n? k?rm??. Evin geçimini temin eden o?ul ?imdi uzun zaman yatakta kalacakm??. Köylüler gene gelmi?ler ihtiyara."Bir kez daha hakl? çıkt?n" demi?ler. "Bu atlar yüzünden tek o?lun, baca??n? uzun süre kullanamayacak. Oysa sana bakacak ba?kas? da yok.?imdi eskisinden daha fakir, daha zavall? olacaks?n" demi?ler. ?htiyar "Siz erken karar verme hastal???na tutulmu?sunuz" diye cevap vermi?."O kadar acele etmeyin. O?lum baca??n? k?rd?.Gerçek bu. Ötesi sizin verdi?iniz karar. Ama acaba ne kadar do?ru. Hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olaca?? size asla bildirilmez." Birkaç hafta sonra, dü?manlar kat kat büyük bir ordu ile sald?rm??. Kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere ça??rm??. Köye gelen görevliler, ihtiyarın k?r?k bacakl? o?lu d???nda bütün gençleri askere alm??lar. Köyü matem sarm??. Çünkü sava??n kazan?lmas?na imkân yokmu?, giden gençlerin ya ölece?ini ya da esir dü?ece?ini herkes biliyormu?. Köylüler, gene ihtiyara gelmi?ler... "Gene hakl? oldu?un kan?tland?" demi?ler. "O?lunun baca?? k?r?k ama hiç de?ilse yan?nda. Oysa bizimkiler, belki asla köye dönemeyecekler. O?lunun baca??n?n k?r?lmas?, talihsizlik de?il, ?ansm?? me?er..." "Siz erken karar vermeye devam edin" demi?, ihtiyar. "Oysa ne olaca??n? kimseler bilemez. Bilinen bir tek gerçek var. Benim o?lum yan?mda, sizinkiler askerde... Ama bunların hangisinin talih, hangisinin ?nss?zl?k oldu?unu sadece Allah biliyor." Lao Tzu, öyküsünü ?u nasihatla tamamlam??: "Acele karar vermeyin.Hayat?n küçük bir dilimine bak?p tamam? hakk?nda karar vermekten kaç?n?n. Karar; akl?n durmas? halidir.Karar verdiniz mi, ak?l dü?ünmeyi, dolay?s? ile geli?meyi durdurur.Buna ra?men ak?l,insan? daima karara zorlar. Çünkü geli?me halinde olmak tehlikelidir ve insan? huzursuz yapar.Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi ba?lar.Bir kap? kapan?rken, ba?kas? aç?l?r.Bir hedefe ula??rs?n?z ve daha yüksek bir hedefin hemen orac?kta oldu?unu görürsünüz." </div
<div </div
-
<div align="center" "FONT-SIZE: 14pt; COLOR: black" Ac? </div
<div </div
<div style="TEXT-INDENT: 35.4pt" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Sizin için ne derece önemi var bunu bilmiyorum ama ben bu sat?rlar? yazarken gözümden damlalar ak?yor klavye üzerine. Erkekler a?lamaz laf? bana göre de?il.A?lamaktan hiç utanmad?m, duygular?m,ac?lar?m beni bo?du?u zaman hep a?lad?m.Yine a?l?yorum... Sizleri tan?m?yorum ama sizlerle payla?mak istiyorum.Lütfen;bu sat?rlara bir seven olarak sahip çık?n ve lütfen yaz?l? sat?rlar olarak geçmeyin. Okudukça yeryüzünde insanlar neleri ya?arm?? diyeceksiniz buna eminim. Bir memur ailenin en küçük çocu?u olarak babam?n tayininin çıkt??? bir köye ta??nd?k.Huzursuzdum,okulumu bir köy okulunda okumaktansa ,?ehirde medenice okumak istiyordum.kayd?m? yapt?rd? babam okula.?lkokul 4. s?n?ftan ba?lad?m köy okuluna.Beni bir s?n?fa verdiler.Ö?retmen köyde yabanc? oldu?umu biliyordu ve hangi s?raya oturmak istiyorsan otur dedi bana.Bir k?z?n yan? bo?tu sadece oraya oturdum.Hayat?m? adad???m,gidi?iyle beni bitiren insanla ilk o zaman tan??t?m.?smi Alt?nay idi.Çocuk ya??mda bile onun güzelli?i beni çok etkilemi?ti.Masmavi gözleri,gamze yanaklar? ile arada bir bana dönüp gülü?ü,yanl?? yazd???m notlar?mda kendi silgisiyle defterimdeki hatay? silmesi beni o minik ya??mda ona ba?lad?.O dönemlerde çocukça bir arkada?l?kt?. Zaman ilerledikçe onsuz tek saniye geçiremiyordum.ya ben onlara gidip ders çalışıyor, yada o bize geliyordu.Mükemmel bir payla??mc?yd?.Yüre?ini,sevgisini,dostlu?unu daha o ya?ta vermi?ti bana.?lkokulu birlikte okuduk ve ayn? s?rada bitirdik.Hep onunla hep ona biraz daha al??arak. Ortaokula geçti?imizde ailelerimize rica ettik ve bizi ayn? okula yazd?rd?lar, hatta ayn? s?n?fa,hatta ayn? s?raya oturmam?z için babalar?m?z ö?retmenlere adeta yalvard?lar.Ba?arm??t?k. Yine ayn? s?radayd?k.Geride kalan ilkokul dönemindeki iki y?lda anlad?m ki onsuz hayat bana huzur vermiyordu.Ya??m?z olgunla?t?kça o beni,ben onu daha çok seviyordum.Çocukça ba?layan arkada?l???m?z sevgiye a?ka dönü?mü?tü ortaokul y?llar?m?z bitmek üzereyken.?ehir merkezinde.Ailelerimiz liseye geçti?imiz s?rada ortak bir karar ald?lar.Buna göre tek ev kiralayacak ikimiz ayn? evde kalacakt?k.Annem de bizimle kalacakt?.Allah'?m o karar bize iletildi?inde dakikalarca sarma? dola? kutlam??t?k bunu.Ona a??k olmu?tum.Ayn? duygular? o da payla??yordu ve bunu fareden ailelerimiz okul bitti?inde evlendirelim diye karar alm??lard? bile.Ona tap?yordum art?k.Ha?a Allah'a ?irk ko?ar gibi günah i?lercesine seviyordum.?lk elini tuttu?umda sak?n bir daha b?rakma demi?tim. Yanaklar? k?zarm??t?,utanm?? ve ba??n? önüne ! e?mi?,gülümsemi? ve elimi s?k? s?k? kavram??t?.Art?k her gün elele tutu?up okula gidiyor okuldan çıkarken elele dola??yor geziyor öyle gidiyorduk evimize.Arada bir elleri terler ve her terleyi?te elini elimden kurulamak için çekerdi.Bunu her yapt???nda k?zar elimi b?rakma diye azarlard?m,hep tamam tamam diyerek gülümser ve h?zla elini avucuma soku?tururdu. Her ?ey harikayd?,dünya cennet gibiydi gözümüzde.Y?llar ak?p gidiyordu mutluluk içinde.Nihayet liseyi de bitirmek üzereydik.karne dönemi gelmi?ti.Karnelerimizi ald?k hiç k?r???m?z yoktu.Sevinçle sar?ld?k birbirimize elimi tuttu.bunu kutlamak için bir cafeye gidip cola içerek kutlayacakt?k.Okulun az ilerisinden geçen bir çak?l yol vard?.Her zaman toz duman içinde olurdu.çak?llarla kapl?yd?.O yolun benim ve ölürcesine sevdi?im insan?n ayr?lmas?nda bu kadar rol oynayaca??n? bilsem hiç girer miydik o yola.Neler vermezdim o yolu yürümemek için. Eli yine elimdeydi,ans?z?n elini çekti,terlemi?ti yine eli.San?r?m dört ad?m atm??t?m.Dönüp yine azarlayacakt?m.Çünkü hem elimi b?rakm??,hem de geride kalm??t?.Dönüp bakt???mda Dünya ba??ma y?k?ld?.Sanki gök kubbenin alt?nda kald?m.yerdeydi ve yüzünden kan f??k?r?yordu.ne yapaca??m? bilemedim üzerine kapand?m yüzüne yap??m?? saçların? kald?rd???mda hayat?m? bitiren o görüntüyle kar??la?t?m.Ba?? kesilmi? bir tavuk gibi ç?rp?n?yordu.Surat?na bir ta? parças? b?çak gibi saplanm??t? ve bakmaya doyamad???m mavi gözlerinden biri akm??t?.Surat?n?n yar?s? yoktu.H?rl?yordu bana bir ?eyler demek istiyor kanla kapl? di?er gözünü temizleyerek bana bir ?eyler demeye çalışıyordu.Yoldan geçen bir kamyonun tekerinin alt?ndan f?rlayan bir ta? surat?na saplanm??t?.Ölürcesine bir a?k?,gelece?imizi kibrit büyüklü?ünde bir ta? parças?n?n bitirece?ini bilemezdim.Donuk donuk hiç konu?amadan yüzüne bakmaktan ba?ka bir ?ey yapam?yordum. Ellerini tuttum kald?rd?m ba??n? gö?süme dayad? ve elimi s?k? s?k? tuttu.Akan kan ellerimize daml?yordu.Yoldan geçen bir araba durmu? bizi seyrediyordu,hastaneye yeti?tirelim dedi?imde kanl? oldu?u için almad? ve kaçt? gitti.Kimse arabaya alm?yordu.çevreme bak?p yard?m eden demekten,ona dönüp seni seviyorum,beni b?rakma,dayan demekten ba?ka bir ?ey yapam?yordum.?ki dakikal?k bir ç?rp?n??tan sonra kuca??mda öldü. Cennet olan Dünya 5 dakikada cehenneme döndü.Tam dokuz y?l oldu onu yitireli.Kendime olan güvenimi yitirdim.Art?k kimseyi sevemem,kimsede beni sevemez korkusundan kurtaram?yorum kendimi.Bitkisel hayatta gibiyim.Tek elimde kalan bu net.bu net arac?l???yla sizinle payla?mak istedim.Yitiren,ya da ben yitirenle payla?mak isteyen herkese elleri terlese bile ellerimi b?rakmamalar? ?art?yla elimi uzatt?m.Dost,karde?,arkada? ne olursan?z olun ama elimi b?rakmay?n.Size sesleniyorum, elimi b?rakmay?n lütfen... </div
<div </div
<div </div
<div </div
-
<div "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Ac?lara Ben Kefilim </div
<div </div
<div "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Gözlerinin hasretinde yüregim bosluklarda sesini ar?yor... Yank?lansa sesin odama ve gözlerin geceme y?ld?z misali dü?se yeter bana..Baska bir sey istemiyorum....Bir tek gülüsün tüm ac?lar?ma iyi gelecek kadar güzel..Ve seninle yasayacag?m?z güzel günler tüm hayat?ma bedel..Bos duvarlara ismini söylüyorum ve seni y?ld?zlara soruyorum acaba neler yapt? diye...Vurulmusum sana ,gözlerine yan?yorum bir alev topu giibi..Hasretin sanki volkan gibi kösebaslarinda patl?yor..Sensiz düsüncelere dalsam her fikrim kör kursunlara ispat ediyor...Gözlerinden mahrum gecelerim katrana boyan?yor ...Ucurtmalarimi senden haber al?r mi diye omuzlar?mdan kald?rd?m..Yüregimi göcmen kuslarla sana yolladim..Bos gelmeyeceklerdi biliyorum...Yüregini ve gözlerini b?rakacaklard? avuclar?ma...
Ac?ların yarınlarda müjde kokan ciceklerdi..Düsünsene karların alt?ndaki citlenbikleri...Aylarca toprakla kar aras?nda kal?rlar..Ama içlerinde hicbir zaman umutsuzluguna yenilmezler.Yapraklar? hazani and?rsa da icindeki umutların? sererler dudaklarına..Bahar oldu mu nazl? bir gelin gibi günesin koynuna girerler.. Tüm umutların? günesle sevda kokan yüreklere sererler...Ayn? o misal sende hicbirseye yenilmeyeceksin..Yarınların? bahar addedip icindeki sevgi yaprakların? yüregime sunacaksin..Her yaprag?da ölümüne sevdanin naif durusunu, yaln?zl?ga karsi dik basl?l?g?n? ve ac?lara kars? metanetini görecegim..Gördükce s?ms?k? saracag?m seni..B?rakmayacagim seni ac?ların kollarına ...Bu kadar kolay pes etmeyecektik fani yaralar?m?za...?yilesmesi y?llar? sürecek ac?larına ben her gün nefesimle merhem olacagim..Yavas yavas iyileseceksin...her güneste sana umutlar? b?rakacagim ve gözlerin dünden daha iyi parl?yorsa o zaman daha cok saracagim iyilesmen icin...Tüm ac?larına ben kefilim..Yeter ki sen mutluluklara gülümse. </div
-
<div "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" </div
<div align="center" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Affet Babac???m </div
<div </div
<div style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt 35.4pt; TEXT-INDENT: 35.4pt" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Evlili?inden beri evinde kalan babas? yüzünden e?iyle sürekli tart???yordu. E?i babas?n? istemiyor ve onun evde bir fazlal?k oldu?unu dü?ünüyordu. Tart??malar bazen inan?lmaz boyutlara ula??yordu. Yine böyle bir tart??ma an?nda e?i bütün ba?lar? kopard? ve 'Ya ben giderim, ya da baban bu evde kalmayacak' diyerek rest çekti.
E?ini kaybetmeyi göze alamazd?. Babas? yüzünden çıkan tart??malar d???nda mutlu bir yuvas? sevdi?i ve kendini seven bir e?i ve birde çocuklar? vard?. E?i için çok mücadele etmi?ti evlili?i s?ras?nda. Ailesini ikna etmek için çok u?ra?m?? ve çok sorunlarla kar??la?m??t?. Hala onu ölürcesine seviyordu. Çaresizlik içinde ne yapaca??n? dü?ündü ve kendince bir çözüm yolu buldu. Y?llar önce avc?l?k merak? yüzünden kendisi için yapt?rd??? kulübe tipi da? evine götürecekti babas?n?. Haftada bir u?rayacak ve ihtiyac? neyse kar??layacak, böylelikle e?iyle de bu tür sorunlar ya?amayacakt?. Babas?na laz?m olacak bütün malzemeleri hazırlad?ktan sonra yatalak babas?n? yata??ndan kald?rd? ve kucaklad??? gibi arabaya att?. O?lu Can 'Baba ben de seninle gelmek istiyorum' diye ?srar edince onu da arabaya ald? ve birlikte yola koyuldular.
Karak???n tam ortalar?yd? ve korkunç bir so?uk vard?. Kar ve tipi yüzünden yolu zor seçiyorlard?. Minik can sürekli babas?na 'Baba nereye gidiyoruz ?' diye soruyor ama cevap alam?yordu. Öte yandan nereye götürüldü?ünü anlayan ya?l? adamsa gizli gizli gözya?? döküyor o?lu ve torununa belli etmemeye çalışıyordu. Saatler süren zorlu yolculuktan sonra da? evine ula?t?lar. Epeydir buraya gelmemi?ti. Baraka tipindeki da? evi art?k çürümeye yüz tutmu?, tavan ak?yordu. Barakan?n bir kö?esini temizledi hazırlad? ve arabadan yüklendi?i yata?? oraya itina ile serdi. Sonra di?er malzemeleri ta??d?. En son da babas?n? s?rtlayarak yata?a yerle?tirdi. Tipi adeta barakan?n içinde hissediliyordu. Barakan?n içinde f?rt?na vard? adeta. Çaresizlik içinde babas?n? izledi. Daha ?imdiden ü?ümeye ba?lam??t?. Yarın yine gelir bir yorgan ve birkaç battaniye getiririm diye dü?ündü. Öyle üzgündü ki Dünya ba??na göçüyor gibiydi. O bu duygular içindeyken babas? yüre?ine b?çak saplanm?? gibiydi. Y?llarca emek verdi?i o?lu taraf?ndan bir barakaya terk ediliyordu. Gururu incinmi?ti içi yan?yordu ama belli etmemeye çalışıyordu. Minik Can ise olanlara hiçbir anlam veremiyordu. Anlams?zca ama dedesinden ayr?lacak olman?n vermi? oldu?u üzüntüyle sadece seyrediyordu. Art?k gitme zaman?yd?. Babas?n?n yata??na e?ildi yanakların? ve ellerini defalarca öptü. Beni affet der gibi sar?ld?, koklad?. Art?k ikisi de kendine hakim olam?yor ve h?çk?ra h?çk?ra a?l?yordu. Buna mecburum der gibi bakt? babas?n?n yüzüne ve Can'?n elini tutup h?zla barakay? terk etti.
Arabaya bindiler. Can yol çıkt?klarında a?lamaya ba?lad? neden dedemi o so?uk yerde b?rakt?n diye. Verecek hiçbir cevap bulam?yordu, annen böyle istiyor diyemiyordu. Can 'Baba sen ya?land???nda bende seni buraya m? getirece?im' diye sorunca Dünyas? ba??na y?k?ld?. O sorunun yöneltilmesiyle birlikte deliler gibi geri çevirdi arabay?. Barakaya ula?t???nda 'Beni affet baba' diyerek babas?n?n boynuna sar?ld?. Baba o?ul s?k? s?k? sar?lm?? ve çocuklar gibi h?çk?ra h?çk?ra a?l?yorlard?. O?lu 'Baba beni affet, sana bu muameleyi yapt???m için beni affet' diye hatas?n? belli ediyordu.. Babas? o?lunun bu sözlerine en anlaml? cevab? veriyordu...
'Geri gelece?ini biliyordum yavrum. Ben babam? da? ba??na atmad?m ki, sen beni atas?n. Beni bu da?da b?rakamayaca??n? biliyordum </div
<div </div
<div </div
<div </div
<div </div
<div </div
-
<table height="100" cellspacing="0" cellpadding="0" width="490" border="0"
<tbody
<tr
<td valign="top" width="490" colspan="2" height="20"
<p align="center" Ayakkab?.
</td
</tr
<tr
<td valign="top" width="6" height="73" </td
<td valign="top" width="484" height="73" Sanki gelecek ay gökten para ya?acak. Hem ev sahibim de zengin biri say?lmaz ki. Kimseden borç istemeye de yüzüm kalmad?. 20 milyon da kiraya verince elde 10 kalacak, bakkal art?k beklemez, 5 de ona. Kalan 5 de bir hafta yeter ya sonra”.
Adam evine geldi?ini farketti. ?çeri girdi, s?k?nt?ların? olabildi?ince ailesine yans?tmayan biriydi. Yüzündeki s?k?nt?l? ifadeyi zorla da olsa de?i?tirdi, güler yüzle içeri seslendi;
--Alo !. . . kimse yok mu? Bu yorgun ve ya?l? adam? kar??layacak kimse yok mu?
Han?m? ko?arak geldi, ceketini ald?;
-Kusura bakma bey, geldi?ini duymad?m.
-Eh elimiz bo? olunca yüzümüze bak?lm?yor, ne yapal?m.
-Öyle deme bey.
-?aka yapt?m can?m ?aka yapt?m, hemen dar?lmaaa. . . elim dolu olsa da yüzüme bak?lm?yor, diyecektim !. .
Onun ?akalarına al??m?? olan kar?s? bu kez ses çıkarmad?, sadece gülümsedi.
-Yorgun görünüyorsun.
-Biraz yorgunun han?m.
-Ac?km??s?nd?r, hemen yeme?ini getireyim.
-Han?m ac?kt?m ac?kmas?na da, zahmet olmazsa ba?ka bir ?ey rica edecem.
-Esta?furullah bey, buyur !. . .
-Ya sen de yorgunsundur ama ayaklar?m çok a?r?m??, bir le?ene az bir su koysan, sana zahmet.
-Tabi hemen getiriyorum.
Adam e?ofman?n? giyip oturmu?tu ki, han?m? bir legen suyla girdi. Adam yorgun ayakların? suya dald?rmadan merakla sordu;
- Benim tatl? k?z?m nerde bakay?m, sakland? m? yaramaz?
Anne ba??n? önüne e?di,
-Ne oldu, bir ?ey mi var? …Söylesene can?m.
-?çerde…a?l?yor.
-A?l?yor mu !. . . Niye?
-Ayakkab? istiyor.
-Daha önce konu?mu?tuk, alamayaca??m? söylemi?tim. Hem ayakkab?s? eski de?il ki?
-Eskidi?i için de?il, arkada?larında gördü?ü, yeni çıkan bir ayakkab?dan istiyor.
-Han?m biliyorsun para durumunu…
-Ben biliyorum da…
-Bir daha konu?ay?m bakal?m, benim k?z?m anlay??l?d?r. Ça??r gelsin.
Kad?n k?z?n? ça??rd?, kalkmak istemeyen k?z?n?, zor da olsa ikna ikna etti, babas?n?n yan?na getirdi. Babas? yan?na oturttu. Olabildi?ince k?rmamaya çal??arak konu?tu;
-K?z?m, seninle daha geçen ak?am konu?mu?tum. Ayakkab? alacak kadar param?z yok, hem aya??ndakiler de eski de?il.
-Ba?kas? nas?l al?yor?
-Yavrum onların durumu daha iyiyse alabilirler. Bizim ?imdi iyi de?il. Bekle belki bir kaç ay sonra alabiliriz.
-Banane arkada?lar?m ald?, ben de alacam.
Yine a?lamaya ba?lam??t?.
-Ne kadarm?? o ayakkab? fiyat?n? biliyor musun?
-4 milyon.
-K?z?m sana o ayakkab?y? al?rsak elimizde para kalm?yor. Getir bakay?m sen ?imdi giydi?in ayakkab?ların?.
K?z h???mla getirdi, yere att?. Adam çocu?un sayg?s?zl???n? görmemezlikten geldi. Küçük çocuklar için böyle heveslerin ne derece önemli oldu?unu biliyordu. Hele arkada?larından biri onu k?skand?rd?ysa, o küçük dünyas?nda tüm hayali o ayakkab? olmu?tur, ba?ka bir?ey dü?ünemez bile, diye akl?ndan geçirdi. Fakat adam?n da yapacak bir?eyi yoktu. Çok uzun bir sessizlik oldu, adam k?z?n? k?rmadan nas?l çözüm bulaca??n? dü?ünüyordu. Han?m? ise kocas?n?n, ayakkab?ların yere at?l???na sinirlendi?ini dü?ünüp endi?e ile bekliyordu. Adam umutsuzca k?z?na bir daha sordu;
-K?z?m, bu ayakkab?lar hiç de eski görünmüyor, bir kaç ay daha giysen.
-Eski i?te eski, giymem. Bunlar eski !. .
Adam’?n içi içini yiyordu. Bir medet arar gibi han?m?na bakt?. Y?llard?r s?k?nt? içinde ya?ayan ama eve her geli?inde güler yüzünü eksiltmeyen vefakar kar?s?, yapacak bir?eyi olmad???n? göstermek için, ellerini iki yana açt?. Adam birden aya?a kalkt?, giyinmeye ba?lad?.
-K?z?m madem benim, “Ayakkab?n eski de?il” sözüme bakm?yorsun, giy ayakkab?ların? d??arda az öne gördü?üm bir çocu?a soraca??z, sen soracaks?n. E?er sordu?un çocuk, bu ayakkab?lar için, eski derse veya be?enmezse söz istedi?in o ayakkab?lar? alaca??m.
Ayakkab? al?nmas?ndan tamamen ümitsiz olan k?z bunu duyunca heyacanland?. Hemen hazırland?. Baba k?z el-ele soka?a çıkt?lar. Hiç konu?madan bir kaç sokak geçmi?lerdi ki, babas? az ilerdeki kö?eyi gösterdi;
-Bak ?u kö?ede oturan bir çocuk var, hemen hemen senin ya?larında. Sor bakal?m ayakkab?ların güzel mi de?il mi !. . .
K?z hevesle çocu?un yan?na ko?tu ama durdu kald?. Çocu?un ?a?k?n bak??lar? aras?nda birkaç saniye orda kald?ktan sonra a?layarak babas?na do?ru ko?tu. Soramam??t?.
Babas? a?layan k?z?n? b?rak?p, kö?edeki çocu?un yan?na gitti. Cebindeki bozuk paralar?, çocu?un önündeki mendile b?rak?p döndü. Çocuk hâlâ, a?layarak uzakla?an k?za bak?yordu, duvara yaslad??? koltuk de?neklerinin aras?ndan. </td
</tr
</tbody
</table
-
<table height="100" cellspacing="0" cellpadding="0" width="490" border="0"
<tbody
<tr
<td valign="top" width="490" colspan="2" height="20"
<p align="center" Aray??.
</td
</tr
<tr
<td valign="top" width="6" height="73" </td
<td valign="top" width="484" height="73" ?nsan hayat? ço?unlukla aray??larla geçer iyi bir i? iyi bir arkada? çevresi iyi bir gelecek iyi bir e? gibi
Aray??lar böylece sürüp gider birini yakalay?nca birini kaybeder ötekine ula??nca birini çoktan yitirir tam buldum i?te bu dedi?inde sonras?nda istemedi?i bir sonuçla kar??la??nca yitirilen zamana ac?r insan
Ve aray??larla elde edilenler hiçbir zaman e?itlenmez sürekli bir aray?? içerisinde sürüklenmeye mecbur kal?rs?n
Umut tükenmeyen bir sermaye aray??larda kullan?lan yegane servettir. Umut bitmez bitti?i yerde aray?? bitmi? ölmü? yada ya?arken ölenlerden olmu?uzdur.
Her nedense aray??lar her zaman bir sevgide toplanm?? hak edilen hatta hak edildi?i halde al?namayan bir sevgi aray???yla süre gider hayat, ama ufuk geni? ve ülkü ula??lamayacak kadar uzak de?ildir. Sevgi kutsal gizemli bir ?ekle girer sevgideki ilahiyat? bulabilmek ümidiyle birçok güçlük def edilir ve aray??lar devam eder.
Arzulananlar al?n?p aray??lar sonuçland???nda çekilen ac?lardan kurtulmak en az?ndan ac?lar? dindirmek üzere yaln?zl?k seçilir.
??te o an , gönül da??ma kurdu?um ba? evine çekilir kendi yaralar?ma kendim merhem olmaya çal???r türküler e?li?inde tan yerindeki ela gözlerle beni gözledi?ini hisseder her dald???mda beni dü?ündü?ünü hayal eder yaralar?m? iyile?tirmeye çal???r?m. ??te o an tüm ac?lardan kurtulur yeniden do?ar ve koynumda biriktirdi?im tüm ???lt?lar? serper gök yüzüne saçlar?ma ya?an y?ld?zlarla bütünle?ir ku?lar kadar özgür olur k?rard?m esaret zincirlerini
Dinen s?z?lar iyile?en yaralarla ama yara izleri bedenimdeyken dönerim hayata çarklar aras?ndaki yerimi al?r büyük ve ac?mas?z çarklar aras?nda y?pranmadan ve yok olmadan ya?amaya devam eder mutluluk oyunu oynar?m.
sahte göz ya?ların?n tuzlu sudan ba?ka bir ?ey olmad???n? anlad???m anda rüyam?n pembeli?i bozulur ve uyan?r?m. Tatl? ama ac? veren uykumdan. Elde kalan sermayemle ilahi sevgiyi bulma ümidiyle devam ederim hayata ve aray??lar?ma.</td
</tr
</tbody
</table
-
<div align="center" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Anka Ku?u </div
<div "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Rivayet olunur ki, ku?ların hükümdar? olan Simurg Anka, Bilgi A?ac?'n?n dallarında ya?ar ve her ?eyi bilirmi?...
Ku?lar Simurg'a inan?r ve onun kendilerini kurtaraca??n? dü?ünürmü?. Ku?lar dünyas?nda her ?ey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarm??. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe ku?kulan?r olmu?lar ve sonunda umudu kesmi?ler.
Derken bir gün uzak bir ülkede bir ku? sürüsü Simurg'un kanad?ndan bir tüy bulmu?. Simurg'un var oldu?unu anlayan dünyadaki tüm ku?lar toplanm??lar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yard?m istemeye karar vermi?ler.
Ancak Simurg'un yuvas?, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Da??'n?n tepesindeymi?. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi a?mak gerekirmi?. Ku?lar, hep birlikte gö?e do?ru uçmaya ba?lam??lar. Yorulanlar ve dü?enler olmu?.
Önce Bülbül geri dönmü?, güle olan a?k?n? hat?rlay?p;
papa?an o güzelim tüylerini bahane etmi?(oysa tüyleri yüzünden kafese kapat?l?rm??);
Kartal; yükseklerdeki krall???n? b?rakamam??;
bayku? y?k?nt?ların? özlemi?,
bal?kç?l ku?u batakl???n?.
Yedi vadi üzerinden uçtukça say?lar? gittikçe azalm??.
Ve nihayet be? vadiden geçtikten sonra gelen Alt?nc? Vadi "?a?k?nl?k" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokolu?"ta bütün ku?lar umutların? yitirmi?... Kaf Da??'na vard?klarında geriye otuz ku? kalm??.
Simurg'un yuvas?n? bulunca ögrenmi?ler ki;
"S?MURG ANKA - Otuz Ku?" demekmi?.
Onların hepsi Simurg'mu?. Her biri de Simurg'mu?.
Simurg Anka'y? beklemekten vazgeçerek, ?a?k?nl?k ve yokolu?u da ya?ad?ktan sonra bile uçmay? sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden do?abilmek için kendimizi yakmad?kça, her birimiz birer Simurg olmay? göze almad?kça batakl???m?zda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde ya?amaktan kurtulamayaca??z.
?imdi kendi gökyüzünde uçmak zaman?d?r... </div
-
<div align="center" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Arkada b?rakt???n ?eyleri dü?ünme! </div
<div style="TEXT-INDENT: 35.4pt" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" ?imdiye kadar kazanm?? oldukların?, bundan sonra kazanabileceklerini, vazgeçemeyeceklerini, y?llarca korudukların?, daha y?llarca muhafaza etmek istediklerini...
Arkada b?rakt???n ?eyleri dü?ünme!
Herkesin ya?amak istedi?i bir ki?isel hayat? vard?r ve onu ya?ayabilmesi için arkada b?rakt??? ?eyleri dü?ünmemesi gerekir. Bilmelidir ki o birçok ?eyi istedi?i zaman bütün evren ona yard?mc? olur. Herkes yüre?inin sesini dinlemeyi ve yüre?inin diliyle konu?mas?n? ö?renmek zorundad?r.
Buldu?un ve arkada b?rakt???n için seni tedirgin eden a?k önünü kesmesin. Ki?isel hayat?n? gerçekle?tirmeni engellemesin. Yeter ki buldu?un ve arkada b?rakt???n a?k ''saf madde''den yap?lm?? olsun. Üzerinden bin y?l geçmi? bile olsa, orada, o biçimde, senin b?rakt???n haliyle duruyor olacakt?r. Çürümeden, bozulmadan... Ve sen, nas?lsa günün birinde oraya döneceksin.
Korkuların?, tedirginliklerini, kafa kar???kl?kların?, beni seviyorumların?, ben onu seviyorumların?, onunla ya?ayabilir miyimlerini...
?hanet senin beklemedi?in bir darbedir. Ama sen, yüre?ini tan?yacak olursan, sana bask?n yapmay? hiçbir zaman ba?aramayacakt?r. Çünkü onun dü?lerini ve arzuların? tan?yacaks?n ve onlar? hesaba katacaks?n. Hiç kimse kendi yüre?inden kaçamaz. Bu nedenle, en iyisi onun söylediklerini dinlemek. Böylece kendisinden beklemedi?in bir darbe indiremeyecektir kesinlikle, sana.
Kendi yolunda yürü. Ba??n? dik tut. Kendini yenilmi? hissetme. Ki?isel hayat?n? ya?a. Kahraman?, ba? rol oyuncusu sensin. Bu senin öykün. sen sadece ya?a. Yüre?inin sesini dinleyerek, yüre?inin diliyle konu?arak ya?a! </div
-
<div style="TEXT-INDENT: 35.4pt" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" A?k, Uydurdu?umuz En Güzel Yalan! </div
<div style="TEXT-INDENT: 35.4pt" "FONT-SIZE: 7.5pt; COLOR: black" Bir gün içimden gittin, anlad?m. Nereye gitti?in de?ildi önemli olan... Kiminle gitti?in, hangi havay? soludu?un, hangi ?ehrin, hangi soka??nda yürüdü?ün önemli de?ildi. Sen içimden gitmi?tin... ?çimde ne varsa bana ait, seninle gitmi?ti.
Renklerim, ruhumdaki yaz, güne?im gitmi?ti.
“Bana kalan,
Beni kalans?z bölen bu ?ehir.
Ah! bu ?ehir, yalan ?ehir”
demek isterdim; ama yalan olan sendin. Benim yaratt???m, inanmak için y?llar?m? harcad???m kocaman bir yaland?n sen. Gerçek oldu?unu gördüm. Sen gittin...
Asl?nda içimden giden sevgili de?ildi. Ben sadece, yalan?ma inanm??t?m. O, gerçekti... A?k bitmi?ti. Dü?ünüyorum da acaba a?k, ruhumuzun derinliklerinde yarat?lan koca bir yalan m?? ?iirde, müzikte ya da sözde, nerede a?k varsa orada bir de yalan yok mu? A?k ve yalan, güzel ile çirkin, iyi ile kötü gibi birbirini besleyen, de?i?tiren ve dönü?türen; biri olmadan di?eri varolamayan ya da anlams?z kalan evrimin temel dinamiklerinden ikisi olabilir mi? Ya da a?k, yalana sesde? mi? “Seni seviyorum” derken, asl?nda içimizde yaratt???m?z en güzel yalana övgüler mi düzüyor, kendimize olan hayranl???m?z? m? dile getiriyoruz?
“Bir gün içimden gittin, anlad?m.”
A?k, uydurdu?umuz en güzel yalan! Ve a?k, yalan varsa a?kt?.
?nsan?n do?as?nda var. Do?rular ne kadar da az cezbeder bizi. Yasakl? ya da yanl?? ne varsa, yapt?klar?m?z hanesine yazmak isteriz. Durduralamaz bir dürtüdür bu. Yalan? bazen istem d??? kullan?r?z. Söyleyen biz de?ilizdir ama, söyleten ta kendimizdir.
?çimizdeki yasakl? kimliktir O:
Mülkiyet duygusu ve egosu ola?anüstü geli?mi?; ihtirasl?, doyumsuz ve a?ka her zaman hazır. Pembedir, mavidir ve daha çok k?rm?z?. C?v?l c?v?ld?r, yerinde duramaz. Yaz gibidir: Islak ve s?cak. Zaaflar? vard?r, yasak ve güzel olan her?eye. O cennetteki en güzel meyveyi tadan, ilk ihaneti gerçekle?tirendir. K?sacas? O, ya?ayan taraf?m?zd?r. En güzel an?lar?m?z, en heyecanl? anlar?m?zd?r...
Bir gün içimden gittin, anlad?m. Nereye ve neden gitti?in de?ildi önemli olan... Kiminle gitti?in, hangi havay? soludu?un, hangi ?ehrin, hangi soka??nda yürüdü?ün önemli de?ildi. Sen içimden gitmi?tin... ?çimde ne varsa bana ait, seninle gitmi?ti.
Renklerim, ruhumdaki yaz, güne?im gitmi?ti.
</div
-
Böyle alimler ?imdi nerdeeeeeeeeee.Ruhu ?ad olsun.
-
11 ki?i
<div id="post_message_20579" 11 kisi bir helikopterden sarkan halata asilidirlar.
10 erkek ve bir kadin.
Halat herkesi tasiyacak kadar guclu olmadigi icin birinin birakmasi
gerektigine karar verirler yoksa duseceklerdir.
Bu kisinin kim olacagina karar veremezler, ama o anda kadin
çok etkileyici bir konusma yapar.
Tamamen gonullu olarak ipi birakabilecegini söyler.cunku bir
kadin olarak, kocasi icin, cocuklari icin ve aslinda genelde erkekler icin
her seyi birakmaya alisik oldugunu söyler, hem de karsiliksizca...
Hikayesini bitirir bitirmez, tum erkekler onu alkislamaya
baslarlar.... http://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/smile[/IMG] ))))
Bu hikayeyi akilli bir kadin okusun ki bugun gulumsemek
icin bir nedeni olsun</div
-
Cevap : Vatan ?eh?tler?
<div id="post_message_10231" Asker olmak en büyük hayaliydi VATAN ?EH?TLER? - Binlerce ?ehidin binlerce gazinin ve 15 y?ld?r a?layan Türkiye'nin öyküsü - IV
Osman SERTO?LU Mehmet Alus en büyük hayalini gerçekle?tirmi? ve 14 ya??nda askerî liseyi kazanm??t?. Arl?k vatan? u?runa her?eyi yapabilir, can?n? bile verebilirdi.
Asker olmak, vatan? için hizmet etmek en büyük hayaliydi Mehmet Alus'un. ?lkö?retimde okurken sürekli asker olaca?? günlerin hayalini kurar ve üniformal? olarak dü?ünürdü kendisini. Hem hayal kurar hem de çok çal???rd?. Çünkü askeri liseyi kazanacak ve vatan? için hizmet edecekti. 14 ya??nda Kuleli Askeri Lisesi'nin s?navlarına girdi. Heyecanl? ve bitmek bilmeyen bir bekleyi? ba?lad?. Acaba hayallerine kavu?abilecek mi ve asker olabilecek miydi? S?nav?n sonucunu ö?rendi?inde dünyalar onun olmu?tu. Evet art?k asker olabilecekti.
14 ya??ndaki Mehmet Alus'un kaleminden Kuleli Askeri Lisesi'nde okurken yazd??? günlü?ü:
"25 A?ustos 1978, bugün hayatimin bir dönüm noktas?. Bunu hayat?m?n ikinci dönemi de diyebilirim. Bugünden sonra hayat?m? bir asker olarak devam ettirecektim. Bu olay, akrabalar ve tan?d?klar aras?nda, sevinç yaratt?. Övünmek için söylemiyorum ama a??r ba?l?l???mla ve terbiyemle, mahalleye kendimi sevdirmi?tim. Bundan sonra, vatan?m ve milletim için, çal??man?n mutlulu?u içindeydim, icab?nda hayat?m? seve seve verebilece?im. Kutsal ?eyler için, annem, babam ve ailem için okuyacakt?m. Milletime faydas?z ve hatta zararl? olursam, bütün emekler bana haram olsun.
Gözlerimdeki y?ld?zlar?m kadar parlak bir gelecek sa?layan, bugünlere gelene kadar, hiçbir fedakarl?ktan kaç?nmayan, can?m anneci?im. Ne kadar eline öpsem, bizim için yapakların? ödeyemem. Çabalarına lay?k olabilmem için, çal??aca??mdan ?üphen olmas?n.
Geldi?im gece, ilk nöbetimi tuttum. Sanki bu nöbet, vatan?n tüm s?n?rlar? içerisinde tutulan nöbetlerdi. Benim için vatan?n bütün yükünü o bir saat içinde omuzlar?mda ta??yordum. Elektrikler kesilmi?, ortal?k velvele içindeydi. Nöbetçi aste?men zorla herkesi yat?rd?, ilk gece yata??ma yatt???mda, geçmi? günlerimi, çekti?im s?k?nt?lar? ve ailemi tek tek dü?ündüm. Bunların hepsi art?k geride kalm??, komutanlar?m, annem ve babam olmu?tu. Vatanda??n vergileriyle yeti?ecek ve onlara lay?k bir subay obuaya çal??acakt?m. Bunların verdi?i mutlulukla rahat bir ?ekilde uyudum."
?ehit Mehmet Alus'un kaleminden yaz?lan bu yaz?lar, ilk heyecanlar?, ilk bekleyi?leri, ilk umutlan anlat?rken, kader hiç de öyle beyaz bir sayfa açmam??t? onun için. 1994 y?l?n?n 4 Nisan'da Urfa Gültepe'de bir çat??ma s?ras?nda hain bir kur?un isabet etmi? ve orada ?ehit olmu?tu. Geride gözü ya?l? bir e?, babas?z bir erkek çocu?u, ci?eri yanan bir anne ve baba b?rakm??t?.
Sevim Ana yüre?indeki korla o?lunu anlatmaya ba?l?yor. Anlatt?kça a?lryor, a?lad?kça h?çk?r?klara bo?uluyor, i?te Sevim Ana'n?n a?z?ndan o?ul ?ehit Mehmet Alus...
ASKER OLMAK ?Ç?N YARATILMI?TI
O?lum çok iyi bir insand?. Herkesle konu?ur, herkesin derdini dinlerdi. Sokaklardan hayvanlan toplay?p eve getirirdi, insan ili?kileri çok güzeldi. Bir defa ben o?luma dedim M: "O?lum insanlar seninle çat???rlarsa gelip ellerini kald?r?rlarsa seni vurabilirler." O?lum da: 'Anne ben o kadar vicdans?z m?y?m? O can? k?rabilir miyim. O insan? yakalay?p ne laz?msa yapar?m. Çat??mada vurmak ba?ka, gözümün önünde vurmak ba?ka" derdi. Çok merhametliydi. Evli ve bir çocu?u vard?. Çok insanc?l, kendini insanlara sevdirmi?, sayd?rm??, terbiyeli bir insand?. Bütün komutanlar? onu parmaklar?yla gösterirlerdi, ölmeden önce üstün ba?ar? madalyas? alm??t?. Bir sene önce de o?luma, yüzba?? unvan? gelmi?ti. Zaten k?demli üstte?mendi. Çocu?um harcand?, ?ngiliz, Alman ve Rus dillerim çok iyi bir derecede konu?urdu. Askerli?i çok severdi. Asker olmak için yarat?lm??t? sanki.
?EH?T OLACA?INI 14 YA?INDA H?SSETM??T?
Kuleli Askeri Lisesi'ne girmeden önce, arkada?? te?men olup ölmü?tü. Ben de "O?lum bak arkada??n öldü. O da bana "Anne ne kadar güzel bir?ey. ?ehit oldu. Allah onu bana da nasip etsin" dedi. Ölmeden önce cebinin içine borçların? yazm??, öldü?ü zaman, elbisesini gelinim y?karken görmü?, ?u kadar borcum var. ?ehit olursam öderler. Ölmeden dokuz gün önce, devre arkada?? ölmü?. Abisine telefon açm?? ve çok üzüldü?ünü söylemi? ve in?allah, Allah bana da nasip eder demi?. ?ehit olmay? arzu etmi?. 68 ya??ndaki Sevim Ana, o?lunun ac?s?n? yüre?ine gömmü?. Her gece onun için dua ediyor, her gece onun için a?l?yor. Gelini ile torunu ise onun için bir deva. Ama yetmiyor, "O?lum Mehmet'i çok özlüyorum. Burnumun direklerinin s?zlad???n? hissediyorum." diyor. Herkes için, her siyasi için de bir diyece?i var Sevim Ana'n?n.
Sevim Ana, en çok da siyasilerin vefas?zl???ndan yak?n?yor. Onların kendilerini sürekli kand?rd???n? iddia ediyor. "Onlan ne bir siyasi, ne de milletvekili olarak çal??an birisi olarak görüyorum. Hepsi ba?a gelece?i zaman bir ?eyler vaat ederek geliyorlar. Say?n Çiller, ba?a geldi?i zaman, ?ehit anne-babalarına, ister-istemesin, sand?kta saklanmak kayd? ile, maa? ba?lad?. Dört ay sonra, la?vetmi?, bu kanunu kald?rm?? ve hiç kimseye bu kanunu kald?rd???n? söylememi?. Bütün ?ehit aileleri gariband?r. Alt? ay maa? ald?k ve sonra eve bir yaz? geldi. Ya bu paralan bankaya verin, ya da hakk?n?zda dava açaca??z. Çiller, Amerikada bulunan bütün servetimi, ?ehit Ailelerine verece?im demi?ti.
O?LUMLA SON KONU?MAM
O?lumla en son 94 y?l?n?n ?eker Bayram?'nda konu?tuk. Bayram sabah? telefon aç?p, "Anneci?im, nas?ls?n, iyi misin?" dedi. Ben de, "iyiyim yavrum, seni çok özledim" dedim.
Oysa ki çok hastayd?m. Telefonla konu?tuktan hemen sonra beni hastaneye yat?rd?lar. O?lum, "Anneci?im yan?ma gel" dedi. Ben de, "O?lum ben hastay?m nas?l gelece?im" dedim. O?lum 'Dün burda vurulanlar oldu anne. Çat??ma iki tarafl?, durumlar çok kötü ve beni görmeye gel, seni çok özledim" dedi.
Onun yan?na gidemedim, ancak ona bir kart yollad?m. Kartta da ?unlar? yazd?m: "O?ul, o?ul, ci?erlerim yand?, hasretin yakt?, vuslat ne zaman yavrum." O?lum o kart? ald?ktan sonra çok üzülmü?. Nereden bileyim üzülece?ini onu çok özledi?imi yazm??t?m ben.
E?i, ALUS'UN ?EH?T OLU?UNU ANLATIYOR
E?im gece çal???rd?, devriye çıkar, çat??madan çat??maya ko?ar, hemen hemen her gece böyleydi... Bazen kaçakç?lar veya teröristler geçit yaparlar, bölü?e merhaba derlerdi. Eve de hat?ra olarak birkaç mermi b?rak?rlard?. Hele bir keresinde de güne? do?ana kadar evi tarad?lar. O?lumun karyolas?na barikatlar kurar yast?klarla desteklerdim. Ben de sabaha kadar oturur. E?imin bölü?e dönmesini dualarla beklerdim.
E?imin ?ehit oldu?u geceyi anlatmak gerçekten zor. Ancak arkada?larından ö?rendi?ime göre ?u ?ekilde olmu?: "O gece e?imin s?rt?nda Lav Tüfe?i gözünde gece görü? dürbünü, elinde 63 piyade tüfe?i ile ba?ka bir karakolda geçi?i engellemeye çalışıyormu?. Bat?ya tayimizin çıkmas?na iki ay vard?. S?n?r görevini kendisi istedi. 04-04-1994 ak?am? her zamanki gibi e?imi bekliyordum. Ba?ka karakola gitmi? ve o s?rada s?n?rın ????? birkaç saniye sönmü?. I??ktan sorumlu asker, komutan?m, radarda 6-7 gölge görüyorum demi?. E?im Mehmet de PKK'l?lard?r demi?. I??k sönerken e?im iki korumasryla birlikte çat??ma bölgesine girmi?. O anda birinci korumas? yaralanm??. Daha sonra da Mehmet çat??ma yerine gitmi? ve geri dönmemi?.
Sonunda alay komutan? söyledi. Olanlar olmu? çat??ma s?ras?nda l kur?un kocam? vurmu? hemen o anda ?ehit olmu?. Ancak PKK'l?lann vah?eti bitmemi?. Kocam? vurduktan sonra ellerindeki b?çakla bo?az?n? 4 santim ve karn?n?n bir k?sm?m kesmi?ler. Panzer yeti?meseymi? kocam?n ba??n? götüreceklermi?.
Ad?-Soyad?: Mehmet Sarper Alus
22.09.1964 Do?du.
04.04.1994 Öldü.
Öldü?ü Yer: ?anl?urfa, Akçakale, Gültepe.
Unvan?: 7. Hudud. Bölük Komutan?
Memleketi: Adana
E?inin kaleminden, 2 ya??ndaki o?lunun cümleleriyle ?ehit Mehmet Alus'a ithaf edilmi?tir:
Bugün yine seni bekledim, babac???m
Anneme sordum dönece?in saati
Sonra zaman h?zla geçsin diye
Kaç kez bozup kurdum oyuncak paketi
Hâlâ gelmedin yine pusuya m? gittin
Öyleyse ?imdi uyuyorum bir gözüm açık
Bir kula??m kap?da sesini duymaya hasret
Hadi gel babac???m, hadi ortaya çık
Babam... Babam... Üstte?men babam...
Seni hep bekleyece?im ömrûmce her an
Askerin elindeki ta??nan resmine bakt?kça
Senin gibi olaca??m, senin yerini alaca??m
??te o zaman kork benden hain dü?man
??te o zaman y?ld?r?mlar inecek beynine
??te o zaman Ata's?na ödeyecek borcunu vatan
Rahat uyu ?ehit üstte?menim, ?ehit babam.... </div
-
ÇOBAN VE A?AÇ
<p style="FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" Ya?l? çoban sürüsünü otlatmak için yaylaya çıkt???nda tepeye yak?n bir elma a?ac?n?n alt?nda dinlenir ve e?er mevsimiyse, onunla konu?arak:
"Hadi bakal?m evlad?m, derdi. Bu ihtiyarın elmas?n? ver art?k".
Ve bir elma dü?erdi, en güzelinden, en olgunundan. Ya?l? adam sedef kakmal? çak?s?n? çıkartarak onu dilimlere ay?r?r ve küçük bir tas yo?urtla birlikte ekme?ine kat?k ettikten sonra, babas?ndan kalan Kur'an'?n? okumaya koyulurdu. .
<p style="FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" Çoban, bu a?ac? yirmi y?l kadar önce dikti?inde s?k s?k sular, bunun için de büyükçe bir gü?üme doldurdu?u abdest suyundan geriye kalan? kullan?rd?. Elma a?ac?n?n kökleri, belki de bu sularla kuvvet bulmu? ve k?sa sürede serpilip meyve vermeye ba?lam??t?. Çoban o zamanlar henüz genç say?ld???ndan ?öyle bir uzand? m? en güzel elmay? ??p diye kopar?rd?. Fakat aradan geçen bunca y?l içinde beli bükülüp boyu k?salm??, a?ac?nkiyse bir ç?nar gibi büyüyüp göklere yükselmi?ti. Ama boyu ne olursa olsun, a?aç yine de yavrusu de?il miydi? Onu bir evlat sevgisiyle ok?arken :
"Ver yavrum, derdi, gönder bakal?m bu günkü k?smetimi."
Ve bir elma dü?erdi hiç nazlanmadan, y?llar boyu hiçbir gün aksamadan. .
<p style="FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" Köylüler, uzaktan uza?a gözledikleri bu hadiseyi birbirlerine anlat?p ya?l? çoban?n veli bir zât oldu?unu söylerlerdi. .
<p style="FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" Ya?l? adam, a?ac?n alt?nda dinlenip namaz?n? k?ld??? bir gün, yine elmas?n? istedi. Ancak dallar dolu olmas?na ra?men nedense bir?ey dü?memi?ti. Sonra bir daha, bir daha tekrarlad? iste?ini. Bekledi?i ?ey bir türlü gelmiyordu. Gözya?lar?, yeni do?mu? kuzuların tüylerini and?ran beyaz sakal?n? ?slat?rken, a?ac?n alt?ndan uzakla??p koyunların aras?na att? kendini. Yavrusu, meyve verdi?i günden bu yana ilk defa reddediyordu onu. ?htiyar çoban?n beli her zamankinden fazla bükülmü?, güçsüz bacaklar? da vücudunu ta??yamaz olmu?tu. Hayvanların? usulca toplay?p köye do?ru yöneldi?inde, a?a??daki caminin her zamankinde daha nurlu minarelerinden yank?lanan ezan sesiyle irkildi birden. Yeniden do?mu?tu sanki çoban. Bir?ey hat?rlam??t?.
Çocuklar gibi sevinerek a?ac?n yan?na ko?tu ve ona ?efkatle sar?l?rken :
"Can?m" dedi, h?çk?r?p a?layarak.
"Benim güzel evlad?m, mis kokulum. ?u unutkan ihtiyar? üzmeden önce neden söylemedin, bu günün Ramazan'?n ilk günü oldu?unu ?" .
-
<p style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" <a name="koyun" </a ÇOBANIN Z?YAFET? VE TOPAL KOYUN.
<p style="FONT-FAMILY: arial narrow; TEXT-ALIGN: justify" ?ran'a açt??? seferde Sivas'a do?ru yol almakta iken, ya?l? bir çoban ko?arak Yavuz'un huzuruna geldi ve:
- Sula??m?za ho? geldin Sultan?m! Görüyorum ki yorgunsun, açs?n. Bu fakire misafir olursan gönül al?rs?n, dedi
Yavuz Sultan Selim Han:
- Ben tek ba??ma de?ilim çoban baba. Ard?mda koca bir ordu var, buyurunca, çoban tevekkülle boynunu büktü ve:
- "FONT-WEIGHT: bold" Allah Teâlâ kerimdir. Hele sen bir mola ver. Misafir k?smetiyle gelir , dedi.
Sultan Selim Han:
" "FONT-WEIGHT: bold" Bunda bir hikmet olsa gerektir " diyerek ordusuna mola emri verdi. Çad?rlar kuruldu. Çoban sürüden dört koyun seçerek yüzüp temizledi ve kazana koydu. Sonra Sultan Selim Han'a:
- "FONT-WEIGHT: bold" Sultan?m, askerler eti yerken kemikleri k?rmas?nlar , diyerek tenbihde bulundu.
Kazanlarda etler pi?irildi ve gaziler davet edilerek kemiklerin k?r?lmamas? bir daha tenbihlendi. Nöbet nöbet sofralara oturuldu. Bütün ordu doyuncaya kadar koyunlardan yemelerine ra?men bu dört koyunun etlerini bitiremediler. Sonra çoban, kemikleri bir araya getirerek dua etti. Askerler " "FONT-WEIGHT: bold" Âmin " dediler. Koyunlar Allah Tela'n?n izniyle dirildiler ve sürüye tekrar kat?ld?lar. Sadece koyunlardan biri topall?yordu. Olanlara herkes ?a??rm??t?. Yavuz Sultan Selim Han, çobana:
- "FONT-WEIGHT: bold" Bu niçin topall?yor? diye sorunca çoban:
- "FONT-WEIGHT: bold" Bir kemi?i noksan oldu?u için , dedi.
Bunun üzerine Sultan Selim Han, saklad??? a??k kemi?ini çıkard? ve:
- "FONT-WEIGHT: bold" Baba! Sizi denemek istemi?tim. Kamil bir veli oldu?unuz anla??ld?. Kusurumuz afola. Bizi duaların?zdan eksik etme, diye rica etti.
Çoban da:
- "FONT-WEIGHT: bold" Allah Teala'n?n yard?m? senin üzerindedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili ve ?erefli Peygamber Efendimiz ve sahabeleri senin yan?ndad?rlar. Merak etme, zafer senin olacak, muzaffer olarak döneceksin, dedi.
.
-
Ekmek Veren Eli K?ran Baba
Ba?dat'? k?tl?k k?r?p geçiriyordu. Herkesten önce de hamallar açl?k çekiyordu. ?çinde ekmek pi?ti?i, soka?a kadar yay?lan kokudan belli olan bir evin kap?s?ndan seslendi hamal?n biri:
- Allah r?zas? için birazc?k ekmek. Günlerdir lokma girmedi a?z?mdan.
Tand?rın ba??ndaki kad?n taze ekmekleri k?z?na uzatt?. "Ver ?u adama" dedi. K?zca??z ekmekleri güzelce katlay?p verdi aç hamala.
Hamal?n sevincine s?n?r yoktu. Evine do?ru h?zland?. Kim bilir kaç günlük açl???n? giderecekti? Tam bu s?rada kar??dan gelen birinin sert ikaz? durdurdu onu:
- Çabuk söyle, bu ekme?i hangi evden ald?n?
Geriye bak?p eliyle i?aret etti:
- ??te ?u evden.
Adam k?zg?n ?ekilde sallad? ba??n?:
- Yan?lmam???m, böyle zamanda ba?ka kimin evinden al?nabilir ekmek? diyerek eve do?ru ilerledi.
Kap?y? açar açmaz da sordu:
- Kim verdi ekme?i hamala?
Han?m korkudan k?z?n? gösterdi. Güya k?z?na ac?r, bir ?ey yapmaz diye dü?ünmü?tü. Halbuki adam?n ?ükürsüzlük ve cimrilik içine i?lemi?ti. Elindeki sopay? h?zla havaya kald?rd?, k?z?n?n ekmek veren eline öyle bir indirdi ki bilek zedelenip burkuldu, el çarp?k kald?. Söyleniyordu kendi kendine:
- Ben herkese ekmek versem bu evde ekmek kal?r m?? diye.
Halbuki nimet ?ükür isterdi. ?ükürsüzlük nimetin gitmesine sebepti. Nitekim bu ?ükürsüzlü?ün akibeti de öyle olacakt?. Olmaya ba?lad? bile. K?sa zamanda i?leri bozuldu, çar??n?n en i?lek yerindeki dükkan?n? satmas? da onun bozulan i?lerini. Bir ara o hale geldi ki, evine ekmek alamaz duruma bile dü?tü. Nitekim bir ak?am eve gelmi?, k?zca??z?na da ac? sözü söylemi?ti;
- Art?k benden ümidinizi kesin. Çünkü bu ak?am ekmek alacak kadar da olsa elime para geçmedi. Çar??ya in, ekmek paras? iste.
K?zca??z çar??ya inmi?, utana s?k?la satt?klar? dükkan?n kar??s?na geçerek bir tan?d?k görürüm diye beklemeye ba?lam??t?. Kendisini gören dükkandaki adam hemen yan?na gelerek:
- Sen masum birine benziyorsun, ne bekliyorsun burada? diye sormu?tu. O da anlatm??t? gerçek durumu:
- Ekmek alacak param?z kalmad?, bir tan?d?ktan ekmek paras? istemek üzere bekliyorum burada.
Hemen elini cebine att? adam. Hat?r? say?l?r bir miktar paray? uzatarak "Al" dedi. "Bununla istedi?in kadar ekmek alabilirsin. Ben de nimetin ?ükrünü eda etmi? olurum böylece."
K?zca??z elinin birini arkas?na saklam??, ötekiyle paray? al?rken adam?n dikkatin çekti bu saklay??;
- Elinde bir yara bere varsa tedavi ettireyim, niçin sakl?yorsun? Allah bana nimet verdi, ?ükrünü eda etmek için iyilik yapmam gerek, dedi.
K?zca??z önce açıklamak istememi?se de adam?n ?srar? üzerine anlatt? elinin durumunu:
- Ben bir yoksula ekmek vermi?tim. Babam yolda rastlay?p sormu?, o da evi gösterip '??te oradan ald?m' demi?, bizi haber vermi?. Babam eve gelince elindeki sopayla ekmek veren elime öylesine bir darbe indirdi ki, elim böylece çarp?k kald?. Göstermekten utan?r oldum. Bu yüzden de evde kald?m.
Bu açıklamay? dinleyen adam ba??rmaya ba?lar:
- Kom?ular! Çabuk buraya gelin, ben hayalimdeki alt?n kalpli k?z? buldum, hayat arkada??m i?te kar??mda, siz de ?ahit olun... diyerek ba?lar anlatmaya:
- Ekme?i isteyen fakir bendim. Ben o gün üç bir hamald?m. Demek ki elinin çarp?k kalmas?na ben sebep olmu?um. Hem sebep olay?m hem de seni bu halinle ba? ba?a b?rakay?m. Buna Allah raz? olmaz. Seni görünce içimden bir sevgi selinin koptu?unu anlad?m, bana ekmek veren k?za ne kadar da benziyor diye dü?ünmü?tüm. Yan?lmam???m. Baban ?ükürsüzlük etti?inden Allah onun dükkan?n? elinden al?p bana nasip eyledi. ?imdi ise imtihan s?ras? bana geldi, ben de ayn? ?ükürsüzlü?e dü?mek istemem. Haydi gel, nikah?m?z? yapt?r?p birlikte baban? s?k?nt?dan kurtaral?m.
Yola koyulurlar, ekmek veren eli sakatlayan ?ükürsüz babaya do?ru...
"?ükrederseniz ço?alt?r?m, etmezseniz elinizden al?r ?ükredene veririm. ?ükürsüze de azab?m ?iddetli olur..."
-
Do?rulu?un Sonu Böyle Olur!
Adam, Harem-i ?erif'in kap?s?nda hep ayn? duay? okuyordu:
- Ey do?rulara yard?m eden, haramdan kaç?nanlar? koruyan!..
Ona 'Sen ba?ka dua bilmez misin?' dediler. O ?öyle açıklama yapt? bu duay? tekrar etme sebebi olarak:
- Ben Beyt-i ?erif'i tavaf ederken aya??ma tak?lan ?eyi e?ilip ald?m. Bir de bakt?m ki, içinde bin alt?n bulunan bir kese. ?eytan?mla iman?m mücadeleye tutu?tular. 'Bin alt?n çok para, senin bütün ihtiyaçların? kar??lar.' dedi ?eytan?m.
?man?m ise, 'Bu haramd?r, bo?una saklama, sahibini bul, teslim et.' dedi. Ben böyle mücadele içinde iken birinin sesi duyuldu.
- Burada içinde bin alt?n?m bulunan kesem kaybolmu?tur. Kim buldu ise versin, ona otuz alt?n müjde vereyim.
Bin haramdan, otuz helal hay?rl?d?r, diyerek keseyi sahibine teslim ettim. O da bana otuz alt?n verdi. Bunu al?p bak?rc?lar çar??s?nda gezerken bir Arap kölenin bu paraya sat?ld???n? görünce hemen sat?n ald?m. Bir müddet sonra bu kölenin yan?na bir k?s?m Araplar gelip gizlice konu?maya ba?lad?rlar. Köleden ne konu?tukların? sordum. Saklamay?p aynen anlatt?:
- Ben Ma?rip sultan?n?n o?luyum. Babam, Habe? melikiyle cenk edip sava?? kaybetti, beni de esir al?p buralarda satt?lar. Babam bunlar? göndermi?, elli bin alt?n da vermi? ki, beni sat?n al?p götürsünler. Sen bana çok iyilik ettin, kendi evlad?n gibi bakt?n. Bundan dolay? memnun oldum. Bunlar beni sat?n alacaklar sak?n az alt?na raz? olma, elli bin alt?na sat beni.
Dedi?i gibi oldu. Elli bin alt?na satt?m köleyi. Bu kadar büyük sermaye ile bir k?s?m mallar al?p Ba?dat'a gittim. Orada açt???m dükkanda mallar?m? sat?yordum. Bir tan?d???m gelip, 'Me?hur tüccar dostum vefat etti, ay gibi güzel k?zca??z? yetim kald? gel bunu sana alal?m.' dedi. Ben de kabul ettim. Çeyiz olarak birtak?m tabakların üzerinde içi alt?n dolu keseler vard?. Hepsinin üzerinde de biner alt?n yaz?l? iken birinin üzerinde dokuz yüz yetmi? alt?n yaz?l?yd?. Bunun sebebini sordu?umda k?zca??z dedi ki:
- Babam bu keseyi Harem-i ?erif'te kaybetmi?, bulan bir helalzade keseyi verince otuz alt?n? ona müjde vermi?, geride kalan alt?nd?r içindeki.
Bunun üzerine ben Allah'a hamd ve ?ükürde bulundum, bunlar hep do?rulu?un, iyili?in bereketi, diyerek olay? k?zca??za anlatt?m. Mutlulu?umuz daha da perçinlenmi? oldu!...
-
"yazi" Erzurum’da bir Habib Baba varm?? eskiden (IV. Murad devrinde). Evliyaullah’tan bir zat...
Bu zat, hacca gitmeye karar vermi?. O günlerde hac?lar yurdun dört bir yan?ndan gelip ?stanbul’da toplan?r, oradan da kervanlar halinde yola çıkarlarm??.
Habib Baba da, “Yola çıkmadan önce bir temizlik yapay?m” deyip ?stanbul’da bir hamama gidivermi?. Aksilik ya, o gün o hamama vüzerâ (vezirler) gelecekmi?; dolay?s?yla da kimse içeri al?nmam??. Habip Baba da bu yasa?a al?nm?? ama,
-“Ben ?urac?kta bir kurnada y?kan?veririm”
diye yalvar?p yakarınca sadece ona hususi bir izin vermi? hamamc?.
Biraz sonra vezirler bütün ihti?amlar? ve debdebeleriyle cümbür cemaat gelivermi?ler. Bu arada IV. Murad da tebdil-i k?yafet ederek halktan biriymi? gibi, o da bu hamama gelmi? o da yalvar?p yakarm??.
-“?urac?kta bir kurnada su dökünürüm” demi? ve zorla içeri girmi?.
Tabiî Habib Baba ile ayn? kurnaya dü?mü?ler. Derken birbirlerinin s?rtların? keselemeye s?ra gelince bir ara IV. Murad
-“Bir bize bak, bir de ?u vezirlere. Bu dünyada padi?aha vezir olmak varm??” deyince, Habib Baba
-“B?rak sen onu, öyle bir Padi?aha vezir ol ki, bütün bu vezirlerin padi?ah?na, senin uyuzlu s?rt?n? keseletsin” deyivermi?...
-
<table cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%" border="0"
<tbody
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <center
http://www.Nizip.com/images/flags/tu-flag[/IMG]
http://www.Nizip.com/images/icons/icon_group[/IMG]
<acronym title="Üyelerimizden RamazanTarhan' adl? üyenin bilgileri" RamazanTarhan</acronym </center
<div id="imPanelt1524" style="DISPLAY: none"
<table width="100" align="center"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" Ramazan Tarhan
durumu:
?ehir: Istanbul
Turkey
</td
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" Bio http://www.Nizip.com/images/icons/icon_profile[/IMG] </td
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/pm[/IMG] ÖM</td
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" E-Mail http://www.Nizip.com/images/icons/icon_email[/IMG] </td
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" </td
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" </td
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1524" style="DISPLAY: block"
<table width="100%" align="center"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG]
http://www.Nizip.com/noavatar[/IMG]
387 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" colspan="3"
<table height="10" cellspacing="0" cellpadding="5" width="100%" border="0"
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 28 ?ub 2006 : 16:43:15 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
<h1 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <o:p </o:p </h1
<p class="MsoBodyText" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" Türkiye’ye Japonya'dan bir e?itim heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak, neticeyi
yetkililere aktaracaklar. Gerekti?i kadar da ikili i?birli?i gerçekle?tirecek. i?ler buraya kadar
çok iyi...Japon heyeti yurdumuzun baz? bölgelerinde gerekli incelemelerini yapar. Sonra
Bakanl?kta toplan?rlar. Heyetin hakk?m?zdaki tespiti ilginçtir: "Sizin çocukların?zda milli ?uur yok".
.
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" Bizimkiler ?a??r?r! "Bizim çocukların damarlarındaki kan milli duygumuzun kayna??d?r." Yine
de fazla ses çıkarmazlar! Ne de olsa misafirdir! Bizimkiler sorar, "Peki, Sizin gençlerinizde
milli ?uur var m?d?r?Japon uzmanlar? anlatmaya ba?lar: Biz gençlerimize ilkokula ba?lamadan
"?ok testler" uygular?z. Mesela uçak gibi h?zl? giden trenlerimize bindirir, bir tur yapt?r?r?z. çok
katl? yollardan da geçen tren, onlar? söyle bir sarsar. Mini mini çocuklar?m?z teknolojinin bu
ba? döndürücü neticesini görerek bir ?ok olurlar.Sonra...Bu ?oktan sonra Hiro?ima’ya
götürürüz. Bölgeyi aynen koruyoruz. Bombalanm?? bu bölge hakk?nda bilgilendirir; de?il
hayvan, bitkinin bile ye?ermedi?ini gösteririz. Ve deriz ki "E?er sizler çal??maz, sizden
öncekileri geçmezseniz vatan?n?z, i?te böyle dü?manlar taraf?ndan bombalan?r. Hiçbir
canl? ya?ayamayacak biçimde size b?rak?p giderler.Çal???rsan?z, bindi?iniz h?zl? trenleri
bile geçecek yeni vas?talar yapars?n?z. Gerisi sizin bilece?iniz i?. Çocuklar?m?z bununla
ikinci bir ?ok daha ya?arlar. Sizlere ?unu hat?rlatal?m ki, Türkiye’de birçok teknik
eleman?m?z bulunmaktad?r. Bunların herhangi birine bu konuyu sorabilirsiniz."Bizimkiler
?a?k?nl?k içinde sorarlar:"-Peki ya Türkiye için tespitiniz var m?? Varsa gözlemleriniz
nedir?" Japonlar; "elbette var" derler. "Bizimkinden çok daha önemli. Bir tanesi
Çanakkale Sava?lar?’n?n oldu?u bölge. Bu bölge gençlerinizin ?ok olmas? için yeter de
artar bile. Bir metre kareye alt?bin merminin dü?tü?ü sava?ta, Türk’ler her ?eyera?men
galip çık?yor, olamayaca?? olur hale getiriyorlar. En son teknolojiye ve donan?ma
meydan okuyarak, inanc?n galip geldi?inin ispat?n? yap?yorlar. üstelik kar??larında tek bir
dü?man de?il, müttefik güçler; sizin tabirinizle yetmi? iki millet var. "<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" Evet M²'ye 6.000 Mermi!...<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" M²'ye 6.000 Mermi!...<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" 6.000 Mermi!...<o:p </o:p .
"FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: TR; mso-fareast-language: TR; mso-bidi-language: AR-SA" Bileniniz var miydi ?
</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="center" width="120" Yazan</td
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_topic_prev[/IMG] Konu http://www.Nizip.com/images/icons/icon_topic_next[/IMG] </td
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="right" colspan="2" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_locked[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_pencil[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_delete[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_new_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] </td
</tr
<tr
<acronym title="Üyelerimizden kkasim' adl? üyenin bilgileri" kkasim</acronym </center
<div id="imPanelt1488" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" kasim boler
durumu:
?ehir: Nizip
Turkey
</td
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" Bio http://www.Nizip.com/images/icons/icon_profile[/IMG] </td
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/pm[/IMG] ÖM</td
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" E-Mail http://www.Nizip.com/images/icons/icon_email[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1488" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%"
http://www.Nizip.com/avatars/bayrak2.jpg[/IMG]
21 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 24 ?ub 2006 : 15:16:11 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top" "postbody"
Küçük k?z, kendini bildi?i günden beri annesinden büyük bir ?efkat görmü? ve ondan duydu?u sözlerle, pamuk prensesten daha güzel oldu?una inanm??t?. Ona göre, nur yüzlü ve badem gözlüydü. Bir tanecik yavrusuydu her zaman.
Ama ilk okula ba?lay?nca i?ler de?i?ti. Arkada?lar?, onun hiçte güzel olmad???n?, hatta çirkin bile say?ld???n? söylemekteydi. Küçük k?z, ilk önceleri onlara inanmad?. Çünkü herkes birbirini k?skan?yordu. Ama bir kaç y?l içinde gerçeklerle yüzle?ti. Annesinin bir pamu?a benzetti?i yüzü, çiçek bozu?u bir cilde sahipti. "Badem" dedi?i gözleri ise ?a??yd?. Vücudu da bir serviyi and?rm?yordu. Demek ki annesi onu aldatm?? ve y?llar y?l? çekinmeden yalan söylemi?ti.
Genç k?z?n anne sevgisi, k?sa bir süre sonra nefrete dönü?tü. Evlenme ça??na gelmi? olmas?na ra?men yüzüne bakan yoktu. Üstelik de gözleri, bütün tedavilere ra?men düzelmiyordu. Genç k?z, doktorların gizlice yapt??? konu?malardan kör olaca??n? anlad???nda ç?lg?na döndü ve kendisini hâlâ çocukluk y?llarındaki ifadelerle seven annesinin bu yalanlarına dayanamay?p evi terk etmeye karar verdi.
Fakat annesi, uzak bir yerde i? buldu?unu söyleyerek ondan önce davrand?. Ve kazand??? paralar? bir akrabas?na gönderip, k?z?na bakmas?n? rica etti. Genç k?z bir süre sonra görmez oldu. Karanl?k dünyas?yla ba? ba?ayd?. Bu arada annesini hiç merak etmiyordu. Yalanc?yd? annesi, ölse bile bir kay?p say?lmazd?.
Bir gün doktorlar, uygun bir çift göz buldukların? söyleyerek k?z? ameliyat ettiler. Ancak o, gözünü açt???nda yine ayn? yüzü görmekten korkuyordu. Fakat kör olmak zordu. En az?ndan kimseye yük olmazd?. Genç k?z, ameliyat sonunda aynaya bakt???nda, müthi? bir ç??l?k att?. Kar??s?nda bir dünya güzeli vard?. Gerçekten de harika bir k?zd? gördü?ü. Yüzündeki bozukluklar tamamen kaybolmu?tu. Çok kemerli olan burnu düzelmi?, kepçe kulaklar? normale dönmü? ve yaban otların? and?ran saçlar?, dalga dalga olmu?tu. Genç k?z, yan?ndaki ya?l? doktora sevinçle sar?larak
- Sanki yeniden dünyaya geldim!. dedi. Yüzümde hiçbir çirkinlik kalmam??. Estetik ameliyat? siz mi yapt?n?z?
Ya?l? doktor:
- Böyle bir ameliyat yapmad?k k?z?m!. diye gülümsedi. Annenin ba???lad??? gözleri takt?k. Sen, O' nun gözünden gördün kendini!..
</table
</td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="center" width="120" Yazan</td
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_topic_prev[/IMG] Konu http://www.Nizip.com/images/icons/icon_topic_next[/IMG] </td
<td class="mwpThemeBlock_subTitleCell" nowrap="nowrap" align="right" colspan="2" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_locked[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_pencil[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_delete[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_folder_new_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] </td
</tr
<tr
http://www.Nizip.com/images/flags/da-flag[/IMG]
<acronym title="Üyelerimizden ayferulu' adl? üyenin bilgileri" ayferulu</acronym </center
<div id="imPanelt1462" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" ayfer ulu
durumu:
?ehir: -
Denmark
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1462" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG]
58 Yan?t? Var
Online </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 22 ?ub 2006 : 14:41:22 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
THY KONU?MA KAYITLARI.
-Iyi günler danisma..
-Iyi günler bugün nereden bilet alabiliriz ?
-Sadece Taksim ve havalimani açik bugün.
-Anladim. Taksim'deki havalimaninin telefonunu alabilir miyim ?.
-Semiha Yanki Havalimani'nin telefonunu alabilir miyim ?
(Sabiha Gökçen demek istiyor ).
-Diyarbakir'a yer var mi acaba ?
-Maalesef yok efendim ?
-O zaman beni yedek kulübesine yazar misiniz ?.
-Iyi günler iç hatlar..
-Bant kaydi misiniz, yoksa gerçek mi ?
-Gerçegim hanimefendi
-Iyi o zaman iyi günler..
-Istanbul'a son uçak kaçta?
-Nereden ?
-Buradan
-Nereden ariyorsunuz ?
-Sehir içinden
-Nereden?
-Erzurum'dan...
Trabzon'dan bir yolcu havaalanini arar ve sorar:
-iyi aksamlar hanfendi trabzon-istanbul arasi ne kadar sürüyo acaba
-(hatun adami beklemeye alir) bi saniye efendim
-tamam tesekkürler,iyi aksamlar (telefonu kapatir).
-ne kadar kalicaksiniz almanya da?
-neden soruyorsunuz??
-ona gore bilet kesecegim onun için
-e olsun ben ucakta kalmiycam ki otelde kalicam.
-cocugumla ben ucucam ogluma cocuk fiyati istiyorum ne kadardi.
-cocugunuzun 12 yasini asmamasi gerekiyor kac yasindaydi
-32 yasinda...
- telefona ingilizce hat geldigini ekrandan goren personel :
reservation may i help you??
- aa ben yanlis basmistim.simdi ingilizce bastim diye ingilizce mi
konusmam gerekicek??.
- cocugun adini alabilir miyim?
- mustafa ibrahim suheyl isabeyoglu...hayvan babasi boyle bi isim
vermis..sanki arap seyhi ufacik cocuk...dayisiyim cok uzuluyorum da
cocuga..afedersin yani hanfendi...
-hiç yer yok malesef
-ama ben askerim?
-hiç yer yok malesef
-hiç mi yok?
-hiç yer yok malesef
-ben yere otursam?.
-bizans class a rezervasyon istiyorum? (favorim:).
uçak henüz yolcu alirken bir yolcu telefon açar
-"beyefendi kapatin telefonunuzu"
-"tamam be üff"(konusmaya devam eder)
arkadan gelen baska bir yolcu, tam bir çamyarmasi herifin bogazini
sikarak:
-"ulan sen benim hayatimla nasil oynarsin lan , kapat lan
telefonu".
-"tamam tamam pardon beyefendi", daha sonra yemek dagitilirken;
-"verme ona yemek falan aç kalsin pust"
-"tamam ben zaten aç degilim".
adana ucaginda yolcu karsilayan hostes koltugunu bulamayan yolcuya sorar;
- hangi numarada oturuyorsunuz beyfendi?
- sanayi mahallesi 14
.
</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
</tr
<tr
<acronym title="Üyelerimizden NURAY' adl? üyenin bilgileri" NURAY</acronym </center
<div id="imPanelt1431" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" NURAY ÖZKARTAV
durumu:
?ehir: YSTANBUL
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" msn http://www.Nizip.com/images/icons/icon_msn[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1431" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
16 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 16 ?ub 2006 : 14:21:44 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Genç k?z, el aynas?nda makyaj?n? kontrol etti; "-Gayet iyi." dedi. Güzelli?inden emindi.Çevresindeki erkeklerin pervane olmas?ndan zaten biliyordu güzel oldu?unu. Hayat?n tad?n? çıkaran, rahat ya?ayan biriydi. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Cep telefonu çald???nda, ak?am arkada?lar?yla hangi e?lence yerine gidece?ine karar vermeye çalışıyordu. Telefondaki numaraya bakt?, arayan annesiydi. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Alo.k?z?m, nas?ls?n? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - ?yiyim anne. Ne oldu * </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Sana bir sürprizim var. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Sürpriz mi? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Evet.Çok eski bir arkada??m, dostum ?ehrimize gelmi?.. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Eee kimmi?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Kim oldu?u sürpriz. Fakat, onu senin alman? istiyorum. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Ben mi? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Evet, senin i? yerine yak?n olan park? biliyormu?. Parka gitmesini ve seninle bulu?mas?n? söyledim. Senin de parka gidip onu alman? istiyorum. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Anne, ben böyle ?eyleri sevmem, kendin halletsen. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - K?z?m 1-2 saatlik bir i?im var. Ayr?ca seni bebekli?inden tan?yan bir arkada??m. Seni görünce mutlaka çok sevinecektir. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Amaaan. Peki peki. Nas?l tan?yaca??m. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Evden çıkarken üzerine giydiklerini tarif ettim.O parkta baz? oturaklar piknik masas? ?eklinde. Park?n sinema taraf? giri?indeki ilk piknik masas?na otur. O gelince seni bulacak. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Tamam anne..tamam. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - K?z?m senden her gün mü bir ?ey istiyorum.Üniversiteyi bitireli, hele de i?e gireli bir fatura yat?rmaya bile göndermedim. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Hemen dar?lma, tamam dedim ya. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" O nas?l tamam demekse. neyse, hadi o zaman, izin al da çık, bekletme. Ben de i?lerimi bitirip hemen gelece?im. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Genç k?z, izin al?p çıkt?.K?sa bir yürüyü?ten sonra parka vard?. Bu parkta daha önce hiç oturmad???n? farketti. Arkada?lar?yla hep paral?,lüks e?lence yerlerine giderlerdi. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Annesinin tarif etti?i, giri?teki ilk masay? buldu, bo? olan k?sm?na oturdu. Masan?n di?er taraf?nda bir köylü kad?nla, küçük k?z oturuyordu. Onlarla ayn? yerde bulunmaktan utand???n? hissetti. "-Annemin arkada?? çabucak gelse de, ?unlardan kurtulsam" diye dü?ündü. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Köylü kad?n çekinerek seslendi; </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Afedersin k?z?m, bir ?ey sorabilir miyim? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" "K?z?m" diye seslenmesi iyice sinirlerini bozdu. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Ne var, adres mi soracan! .. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Sert çık?? kar??s?nda kad?n sesini alçaltt?; </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Hay?r k?z?m, ba?ka bir ?ey soracakt?m. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Sizin gibi cahiller ya adres sorar, ya para ister. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Köylü kad?n?n k?zaran yüzüne ald?rmad? bile. O s?rada ??k ve lüks giyimli, orta ya?l? bir kad?n?n uzaktan yakla?t???n? gördü. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" "-Nihayet." diye dü?ündü. Aya?a kalk?p kad?n? kar??lamaya çal???rken, kad?n yanlarından geçip gitti. Somurtarak geri oturdu. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Yan?ndaki küçük k?za daha s?k? sar?lm?? köylü kad?n?n gözünden bir damla ya??n süzüldü?ünü gördü.Kad?n gözya??n? saklamak için di?er tarafa dönünce bir yüzündeki büyük yan?k izi göründü. Genç k?z manal? manal? güldü; </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Bak kolayca gözya?? dökebiliyorsun, yüzünde de çirkin bir yan?k izi var. Burda ne bekliyorsun geç bir kö?eye aç mendilini a?la. Fakat a?lamayla benden bir ?ey koparaca??n? sanma, tamam m?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Kad?n dayanamad?; </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Cahil deyip duruyorsun. Ne cahilli?imi gördün. Tan?mad???m bir kad?na, torununun yan?nda hakaret mi ettim! . </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Oooo... laf yapmay? da biliyormu? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Anla??ld? k?z?m, sen üniversite bitirmi?, çok ?ey ö?renmi? olabilirsin ama insanl?ktan s?n?fta kalm??s?n. Torunumu okutmak için u?ra?acakt?m. Fakat seni görünce vazgeçtim. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Ya?l? kad?n, küçük k?z? al?p masadan kalkarken, bo?alan yere do?ru ??k giyimli bir kad?n yakla?t?. Cevap vermek için hazırlanan genç k?z zengin giyimli, ??k kad?n? görünce uzakla?an ya?l? kad?na cevap vermekten vazgeçti. Ya?l? kad?n geriye bakmaya çal??an küçük k?z?n ba??n? eliyle engelledi. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Bir süre sonra, genç k?z?n annesi parkta yan?na geldi. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Merhaba k?z?m, Zeynep teyzen nerde? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Kimse gelmedi anne. En son bir bayan geldi, yan?ma oturdu. O da sadece dinlenmek için gelmi? biriymi?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Allah Allah! ... giyindiklerini çok iyi tarif etmi?tim, seni nas?l bulamad? anlamad?m. Yan?nda küçük bir k?z olacakt?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Genç k?z bir an duraklad?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Küçük bir k?z m?? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Evet </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Anne! . biz zengin, kültürlü insanlar?z. Herhalde arkada??n da zengin, kültürlü biridir, de?il mi? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Kültürsüz de?il ama zengin de?il. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Sak?n bana köylü bir kad?n oldu?unu söyleme. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Köyden gelen kad?na ne denir ki! .. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Oh. iyi iyi, köylü kad?nlar? kar??lamaya beni gönderiyorsun. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - K?z?m, o kad?na bir borcumuz vard?. O zamanlarda borcumuzun kar??l??? bir ?ey veremedik. ' - Gün gelir, bir ihtiyac?m oldu?unda, ben kap?n?z? çalar?m'. Dedi ve i?te bu gün kap?m?z? çald?. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Ne istiyormu?? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Torununu okutmam?z? istiyor. Baban ?imdi arabayla gelip hepimizi alacak, kayıt için okula götürecek. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Anne, o köylü kad?na ne borcun olabilir ki, anlayamad?m? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" Annesi, k?z?n?n öfkeli ses tonuna dayanamad?; </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - K?z?m, sen bebekken biz köydeydik. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Eee. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Sana y?llar önce bahsetmi?tim, köydeyken evimiz yand?, biz de inekleri,atlar?,tarlalar? neyimiz varsa hepsini sat?p köyden göçtük, demi?tim. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" -Evet, hat?rlad?m. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - O yang?nla ilgili bir ayrınt?y?, seni üzülebilir veya seni evde yaln?z b?rakt???m?z için dar?labilirsin korkusuyla anlatmam??t?k. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Herhalde ?imdi anlatacaks?n. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Baban evde yoktu, ben de su doldurmaya köy p?narına gitmi?tim. Lodos mu ne diyorsunuz, i?te o rüzgar bazen ters esiyormu?, yukardan a?a?? filan. Sen be?ikte uyuyorken rüzgar bacadan içeri esince közler ocakl?ktan tahtalara s?çram??, yang?n ba?lam??. P?nar yerinden dumanlar? görüp ko?tu?umda alevler her yeri sarm??t?. Birazdan y?k?lacak gibi görünen eve yine de girmek için at?ld???m anda Zeynep teyzen kuca??na seni alm?? oldu?u halde d??ar? f?rlad?. O sahneyi hiç unutamam; onun kuca??ndan seni ald???mda o ç??l?klar at?yordu. </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Niçin? </div
<div "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" - Seni kurtar?rken, sa? taraf? yanm??t?. Gelince görürsün sa? yana??nda a??r bir yan?k izi var. Çok ac? çekti çook. Dur a?lama, seni bu kadar üzece?ini bilmiyordum. Tamam k?z?m, bak makyaj?n ak?yor, a?lama. Hah! .. baban da geldi. Fakat Zeynep teyzen hala bizi bulamad?. </div
<table style="BACKGROUND: white; WIDTH: 100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" border="0"
<tbody
<tr
<td style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%"
<div </div
<div style="BACKGROUND: white" "FONT-SIZE: 10pt; COLOR: black" ____________________________________________________________________________
"FONT-SIZE: 7pt" </div
</td
</tr
</tbody
</table
<div </div
---------------
</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <a name="pid8447" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden gokhandokuyucu adl? üyenin bilgileri" gokhandokuyucu</acronym
<div id="imPanel8447" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" GÖKHAN DOKUYUCU
durumu:
?ehir: ELAZIG
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" msn http://www.Nizip.com/images/icons/icon_msn[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel8447" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG]
http://www.Nizip.com/avatars/gokhan[/IMG]
501 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-16 ?ub 2006: 16:05:40 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG]
Çok ibret verici bir hikaye çok sa?ol allah kimseyi geldi?i yeri unutturmas?n.
.
--------------
http://www.Nizip.com/images/icons/icon_go_up[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" <a name="pid8477" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden cengizkrbck adl? üyenin bilgileri" cengizkrbck</acronym
<div id="imPanel8477" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" cengiz krbck
durumu:
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_homepage[/IMG] Web </td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_yahoo[/IMG] ahoo </td
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel8477" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG]
173 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-17 ?ub 2006: 15:22:40 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG] daha ne denebilirki bir ?ey söylameye gerek kalm?yor... payla??m?n için sa?ol
--------------
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <a name="pid8485" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden omer_kiev adl? üyenin bilgileri" omer_kiev</acronym
<div id="imPanel8485" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" durumu:
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel8485" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
http://www.Nizip.com/images/noavatar[/IMG]
3 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-17 ?ub 2006: 18:31:59 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG] kutlarim guzeldi...
--------------
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" <a name="pid8494" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden ahmetaksoy adl? üyenin bilgileri" ahmetaksoy</acronym
<div id="imPanel8494" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" Ahmet Aksoy
durumu:
?ehir: Gaziantep
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_homepage[/IMG] Web </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel8494" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG]
http://www.Nizip.com/avatars/aksoy.jpg[/IMG]
701 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-17 ?ub 2006: 19:35:50 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG] Nuray han?m sitemize bir geldin pir geldin yaz?n için kutlar?m
--------------
AHMET AKSOY. GAZETEC?-YAZAR YEN? OLU?UM GAZETES? http://www.Nizip.com/images/icons/icon_go_up[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <a name="pid8548" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden benbaskan adl? üyenin bilgileri" benbaskan</acronym
<div id="imPanel8548" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" durumu:
?ehir: ünye
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel8548" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/green[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/green[/IMG]
http://www.Nizip.com/avatars/002[/IMG]
102 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-18 ?ub 2006: 11:26:12 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG]
zengin olmak insan olmak demek de?ildir payla??m için tesekkürler.
--------------
benbaskan http://www.Nizip.com/images/icons/icon_go_up[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
</tr
<tr
<acronym title="Üyelerimizden seyita' adl? üyenin bilgileri" seyita</acronym </center
<div id="imPanelt1438" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" seyit uzun
durumu:
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1438" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
8 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 17 ?ub 2006 : 20:13:15 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <o:p </o:p Sevgili dost ku?um!.
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" insan?n hayat?nda basarmak zorunda oldu?u olaylar vard?r. Ancak insan?n bu amacyna ula?abilmesi için ilk önce ba?araca?yna inanmasy gerekir. Çünkü inanmak, ba?armanyn ön ko?uludur. Kendisine inanmayan insana hiç kimse inanmaz. Y?te bundan dolayy ba?araca?yna olan inanç seni ba?ary yolunda emin adymlarla yürütecek ilk donanymyndyr..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Sanyyorum ö?renci olmandan dolayy senin sorun olarak gördü?ün ?ey derslerinde olan ba?arysyzly?yn ve ba?kalarynyn da sana olan güvensizli?idir. Bak bu konuyla ilgili bir hikaye anlatayym. Kurba?alaryn bayrak asma yary?y varmy?. Bu yary?ta ilk önce hangi kurba?a bayra?y tepeye dikerse, o birinci oluyormu?. Y?te yary? ba?lamy?. Kurba?alarda bir hyrs, bir azim, zyplayarak tepeye ula?maya çaly?yyorlarmy?. Ancak etrafta onlary seyreden di?er hayvanlar onlara acyyarak bakyyor "mso-spacerun: yes" ve “zavally kurba?alar oraya nasyl çykacaklar. Buna güçlere yetmez” diye onlara acyyor ve onlaryn ba?aramayaca?yny yüksek sesle dile getiriyorlarmy?. Bu sesler kurba?alaryn azmini kyryp ba?aryly olmalaryny engelliyormu?. Sonunda kurba?alar tek tek suya dü?üp yary?tan çekiliyorlarmy?. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Sonunda bir tek kurba?a kalmy? yary? alanynda. O seslere aldyry? etmeden bayra?y tepeye dikmeye çaly?yyormu?. Uzun mücadelenin sonunda tepeye ula?my?. Elindeki bayra?y dikmi?. Medya ordusu ellerinde mikrofonlar ve kameralarla onun yanyna gidip ba?arysyny tebrik ederler. Ama zirvedeki "mso-spacerun: yes" kurba?a yanyna gelenlere hiçbir tepki vermez. Onlaryn ne dedi?ini anlamaz bile. Ancak ba?armanyn mutlulu?u yüzünde bir güne? gibi y?yldamaktadyr. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Di?er kurba?alaryn kulaklarynda esen ba?arysyzlyk rüzgarlary bu kurba?anyn kula?ynda yankylanmady?y gibi sevinç çy?lyklary da, ona bir anlam ifade etmemektedir. Çünkü bu kurba?anyn kulaklary sa?yrdyr. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Y?te sevgili dost ku?um insanlaryn yüre?inde estirece?i olumsuzluk rüzgarlaryna kar?y kulaklaryny sa?yr eder de yoluna emin adymlarla devam edersen, inan seni ba?arydan alykoyacak hiçbir güç yoktur..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Sana bir de kulaklaryna küpe olarak takaca?yn çok güzel bir nasihat küpesi vereyim. Belki bunu kula?ynda bulundurdu?un "mso-spacerun: yes" müddetçe azmini yitirmezsin. Dü?ün bakalym bir damla su çok büyük bir kayayy delmeye yeter mi? Buna cevabyn sanyyorum, su damasy sürekli olursa en sert kayayy bile delebilir olacaktyr. Peki bir soru daha; acaba kayay? delen suyun ?iddeti mi yoksa süreklili?i midir? Galiba bunu da “suyun süreklili?i” diye cevaplandyryyorsun. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" iite sevgili dost ku?um hiçbir ders bir kaya kadar sert ve a?ynmaz olmad??? gibi, senin beyin gücün de hiçbir su damlasy kadar güçsüz de?ildir. O halde önemli olan zeka damlacyklaryny ders kayalaryna kar?? sürekli olarak damlatma kararlyly?ydyr. Bunu gerçekle?tirirsen, inan basaramayaca?? hiçbir ?ey yoktur..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" Unutma inanç rüzgarynyn önünde durabilecek hiçbir engel yoktur. Yeter ki o rüzgary kullanmasyny ve de?erlendirmesini iyi bil..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" <o:p </o:p .
</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
</tr
<tr
<acronym title="Üyelerimizden seyita' adl? üyenin bilgileri" seyita</acronym </center
<div id="imPanelt1439" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" seyit uzun
durumu:
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1439" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
8 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 17 ?ub 2006 : 20:15:42 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <o:p </o:p ..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-INDENT: 35.4pt; TEXT-ALIGN: justify" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align="center" ÖFKE VOLKANINDA GEZ?.
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: right" align="right" "mso-spacerun: yes" "FONT-SIZE: 10pt" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-spacerun: yes" “Öfke gelir göz karar?r” "mso-spacerun: yes" der atalar “öfke gider yüz k?zar?r” Öfke insan?n beklentilerinin gerçekle?memesi kar??s?nda göstermi? oldu?u duygu tepkisidir. Öfke an?nda sinirler vah?i kurtlar gibi sald?rganla?arak, iradeyi etkisiz hale getirirler. Bu duygusal atmosferde insan?n sa?l?kl? dü?ünmesi olas? bir hal de?ildir. "mso-spacerun: yes" Patolojik ruh hali insan? çepeçevre ku?atm??t?r. "mso-spacerun: yes" Böylesi bir duygu yanarda??n? içinde barınd?ran insan?n her an çevresine yak?c? lavlar saçmas? muhtemeldir. ?ayet böyle bir insanla kar?? kar??ya gelinecek olursa yap?lmas? en do?ru i?lerden birisi, ya arkam?z? dönüp gitmek veya susmay? tercih etmektir. Çünkü o ortamda söylenen her söz, yanarda??n?n daha fazla lav yaymas?na neden olacak ate? parçac?klar? mahiyetindedir. Öfkeli bir insan?n hareketleri o derece sert bir ?ekil al?r ki, kar??s?nda bulunan kimsenin öldürülmesi bile söz konusu olabilir. Bununla ilgili birçok örnek ya?anm??t?r. ??te onlardan birisi; iki i?çi evlerine dönerken bir araba, ellerindeki çantaya çarpar. ??çilerden birisi; ehliyeti kasaptan m? ald?n, gözünün önüne baksana der. Arabadaki genç “kasaptan ald?m, ne var” der. Ve elinde büyük bir b?çakla arabadan iner. Olay?n ?a?k?nl???n? ya?ayan adamlardan birinin bo?az?na, di?erinin de karn?na b?ça?? saplar ve oradan kaçar. Sonuç; iki ölü bir hapis… "mso-spacerun: yes" Bu olaylar günün her vaktinde ya?anan ola?an hallerden görülmeye ba?lam??t?r. Öfke sendromu ya?ayarak duyguların? sald?rganla?t?ran insanlar, o ana kendi benliklerinden uzakla?arak,”öfke efendisi”ne kar?? uysal bir köle gibi davran?rlar. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Öfke insan?n güçlülük duygusunun bir göstergesi gibi alg?lanmaktad?r. Kendisinin hâkim olma halinin ortadan kalkmas? durumunda aniden canlan?r. Otoritesinin yeniden in?a edilmesi için al?nan bir tedbir gibi görülür. Bu yakla??m paradoksal bir ?ekilde insan? iç çat??maya sevk eder. "mso-spacerun: yes" Bilinç düzeyinde geli?tiremedi?i h?rç?nl???n? bilinçalt?na atar. Oportünist bir mant?kla kendisinden güçlü birine kar?? duygusunu bast?rarak, zay?f ve güçsüz gördü?ü ki?ilere fütursuzca sald?rganla??r. Bu da a?a??l?k kompleksinin bir göstergesidir. ??yerinde patronuna kar?? uysal bir köle gibi davranarak öfke lavların? içine ak?t?r. Damarlarında ate? k?v?lc?mlar? olarak dola?an k?zg?nl???n? köle gibi gördü?ü e?i ve çocuklarına yans?t?r..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" ?nsanlarda görülen bu duygu lavlar? sözsel, eylemsel ve içsel olmak üzere üç ?ekilde görülebilir. Sözsel h?rç?nl?k; küfür, kaba ve kalp k?r?c? sözler, hakaret, alay ve küçümseme ?eklinde kar??dakini yaralar. Eylemsel h?rç?nl?k ise öldürme, yaralama, darp, sakat b?rakma, i?kence, tecavüz biçimini alarak bedende onar?lmas? zor yaralar açar. ?çsel h?rç?nl?k ise insan?n sözsel ve bedensel ?ekilde gösteremedi?i h?rç?nl??? içine atarak kendisini için için kemirmesine neden olarak intihara kadar sürükler. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Öfkenin ben’e yöneltilmesi depresyonu olu?turur. Bunun sonucunda ki?i kendi can?na kast ederken asl?nda öfke duydu?u fakat h?rç?nl???n? göstermekten aciz kald??? veya öldürmeye k?yamad??? kimseleri cezaland?rmak istemektedir. Bununla ilgili bir ö?rencimin an?s? dikkate de?erdir. Bir gün ö?rencimi s?n?fta üzgün bir ?ekilde otururken gördüm. Kendisine ne oldu?unu sordu?umda; önemli de?il hocam, dedi. Konunun söylenmeyecek derecede özel olabilece?ini dü?ünerek üstelemedim. Fakat zil çal?p da d??ar?ya çıkt???mda; hocam bir dakika bakar m?s?n diye bir ses duydum. Döndü?ümde o ö?rencinin oldu?unu gördüm. Söyle k?z?m ne var dedi?imde, kendisini bunal?ma sevk eden olay? anlatt?.” Bizim evin kar??s?nda bir genç vard?. Sürekli olarak pencereden bana el sall?yor, sevgi sözcükleri gönderiyordu. Genç bana kar?? ilgi duymakta ve benimle evlenmek istiyordu. Fakat ben onun hiçbir beklentisine kar??l?k vermedim. Çünkü ona kar?? içimde sevgi duygusu yoktu. Bunun için beklentilerine olumlu bir tepki göstermedim. Bu olay onun öfke sendromu geçirmesine neden olmu?. Beni unutmak için yurt d???na çıkm??. Bir müddet sonra orada intihar etti?ini ö?rendim. Bu olaydan dolay? ailesi beni suçlamakta ve onun ölümüne benim neden oldu?umu söylemekteler.” .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" ?ntihar "mso-tab-count: 1" "mso-spacerun: yes" eden genç asl?nda kendisini de?il, sevgisine kar??l?k vermeyen k?z? cezaland?rmak, istemi?tir. Ancak burada sevgisi ona zarar vermeyi engelledi?i için onu kendisiyle aynile?tirerek kendisinde onu cezaland?rd???n? dü?ünmektedir. ??te intihar olayların?n bir k?sm? bu gibi öfke sendromlarından kaynaklanmaktad?r... "mso-spacerun: yes" ?nsan bu gibi durumlarda sa?l?kl? dü?ünme melekesini kaybetti?i için sonradan pi?manl???n fayda veremeyece?i olumsuzluklara dü?me riski ya?amaktad?r..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Öfke yanarda??n? içinde barınd?ran insan kendisine kar?? haks?z davran??ların?n sonunda özür dileyerek hatas?n? kabul edenleri güçsüz olarak niteleyerek, onlara üstünlük kurmak ve a?a??lamak e?iliminde bulunur. "mso-spacerun: yes" Kibarl?k onun için zay?fl?k ve korkakl?k olarak de?erlendirilir. Fakat kendisinden güçlü ve hâkim duyguya sahip birisine kar?? kendisi bir gül bahçesine dönü?ür. "mso-spacerun: yes" Bu sefer kendisi alçal?r. Bununla ilgili olay? bir arkada? bana ?öyle anlatt?; ben arabayla arka arka çıkarken sa?dan gelen bir arabay? fark edemedim. Benim dikkatsizli?imin neticesinde araba neredeyse bana çarpacakt?. Ben haks?zl???m?n fark?nda olarak araban?n sürücüsünden özür diledim. Adam benim bu özrümün kar??s?nda; kör müsün gözünün önüne baksana lan “ gibi kaba sözler saf etti. Benim olabildi?ince alttan almalar?ma kar??l?k adam hakaretlerini artt?r?yordu. Dayanamad?m, arabadan indim. “ne diyorsun bir sorunun mu var, özür diledik hatam?z? kabul ettik, daha ne istiyorsun? ?n a?a??ya, diye sert bir çık??ta bulundum. Birden o argo sözleri söylemekte tereddüt etmeyen adam; olur karde?im, insan hata yapabilir ne olmu? yani önemli de?il diye yumu?ad?. Ve arabas?n? h?zla sürerek oradan uzakla?t?. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Pireyi deve eder, gözlerindeki öfke.
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-spacerun: yes" Seni de rezil eder, sabr? bilmezsen bilge..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Öfkeyle kalkan zararla oturur, atasözü gere?i insan olay?n geli?imi ve sonucunu dü?ünmeden duygu f?rt?nas?yla harekete geçerse pi?manl?k çölüne sürüklenir. ?nsanların beklentilerini gerçekle?memesi veya beklemedi?i davran??lar, sözler kar??s?nda öfkelenmesi do?ald?r. Ancak, öfkeyi her davran???n sonunda vazgeçilmez bir duygu tepkisi olarak içselle?tirmek patolojik bir durumdur. ?nsan duyguların? sab?rla kontrol alt?na almas?n?n gereklili?ini ö?renmelidir. Olgun bir ki?ilik anl?k duyguların?n etkisiyle davranmadan önce eylemlerinin neticesini, getirisi ve götürüsü üzerinde kafa yorar..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" Alfred Adler’de bu hususla ilgili olarak “kendi gücüne inanan insan, böyle ?iddetli ve sald?rgan hareketlerde bulunmak ihtiyac? duymaz.” demektedir. "mso-spacerun: yes" ?nsan olarak kendisini de?erli görmeyen ki?i, kar??s?ndakilerinin ezikli?inde de?erini aramaya ba?lar. Hataların?n yardakç?larına lütuf rüzgârlar? estirirken do?rular? söyleyerek yanl??l???n? dile getirenlere öfke tufan? olur. Bu gibi insanların h?rç?nl?k batakl???ndan kurtulmas? imkâns?z gibidir. Çünkü ilk önce ki?inin k?zg?nl???n?n bilincinde olmas? ve bunun yerli yersiz kullanmas?n?n menfili?ini ön ko?ul olarak kabul etmesi gerekir..
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" "mso-tab-count: 1" “?ki ak?ll? ki?inin kavga ve tart??mas? olmaz. Cahil ise, esen rüzgârlarla çat??maya kalkar.” "mso-spacerun: yes" ?ki olgun insan birbirini anlay?p hataların? ho? görecekleri için k?zg?nl?klarına ra?men kavga ve dü?manl?k etmezler. ?nsan olarak o an bir zaaf?n bulundu?u onun için böyle h?rç?nl?kta bulundu?unu dü?ünerek ho? görüyü kalkan gibi kullan?r. Arkada??n?n öfke yanarda??ndan saçt??? lavlarına sab?r okyanusunu perde yaparak onu yat??t?rmaya çal???r. Böylece dostlu?un bekas? yolunda emin ad?mlar atm?? olur. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify" align="right" "mso-tab-count: 1" S?n?r? a?an öfke korku yarat?r, der. Sadi “ zamans?z yumu?akl?k da heybeti giderir. Ne kendinden b?kt?r?rcas?na sert ol, ne de onu bunu ba??na çıkartacak kadar yumu?ak ol” öfkeyi vazgeçilmez bir huy veya baldan tatl? meyve ?eklinde ya?am?n?n bir parças? edinen ki?i insanlardan uzak kalmakla kar?? kar??ya kal?r. Yaln?zl??a mahkûm olur. ?nsanlar taraf?ndan bazen maskeli ki?ili?in ard?ndan, bazen de perdesiz bir ?ekilde nefrete maruz kal?r. Ancak insanlar taraf?ndan sevilmek ad?na bize yap?lacak her türlü haks?zl??a ve olumsuz davran??a tepkisiz kal?nmas? do?ru de?ildir. Bu yakla??m tarz? hataların yardakç?s? olmay? sa?layarak karakter bozuklu?unu ve köle ruhlulu?u beraberinde getirecektir. Bunun için her yerde her ?artta her zaman af ve sab?r de?il, gerekti?i yerde gerekti?i kadar olmal?d?r.
Seyit Ahmet UZUN .
</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
</tbody
</table
-
<tbody
<tr
</tr
<tr
<acronym title="Üyelerimizden Huzeyfe' adl? üyenin bilgileri" Huzeyfe</acronym </center
<div id="imPanelt1326" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" huzeyfe YEMAN
durumu:
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" http://www.Nizip.com/images/spacer[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanelt1326" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/cyan[/IMG]
http://www.hablullah.org/avatar/avatar%20(108).jpg[/IMG]
180 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</td
<tbody
<tr
<td valign="top" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi- 21 Oca 2006 : 06:04:23 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] </td
</tr
<tr
<td valign="top"
.
A?a??da anlataca??m hikaye Japonya'da yasanm?? gerçek bir olayd?r..
Kertenkelenin a?k?.
Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon bunun için bir duvar? y?kar. Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar aras?nda çukur bir bo?luk bulunur. duvar? y?karken, orada d??ardan gelen bir çivinin aya??na batt??? için s?k??m?? bir kertenkele görür. Adam bunu gördü?ünde kendini kotu hisseder ve ayni zamanda meraklan?rda kertenkelenin aya??na çak?lm?? çiviyi görünce. Muhtemelen bu çivi 10 y?l önce, ev yap?l?rken çak?lm??t?. Nas?l olmu?tu da kertenkele bu pozisyonda hiç k?p?rdamadan 10 y?l boyunca yasamay? ba?arm??t?? Karanl?k bir duvar bo?lu?unda hiç k?p?rdamadan 10 y?l boyunca yasamak çok zor olmal?yd?. Sonra bu kertenkelenin 10 y?ld?r hiç k?p?rdamadan nas?l 10 y?l yasad???n? du?undu- ayak çivilenmi?ti!! Böylece çal??may? b?rak?r ve kertenkeleyi izlemeye baslar, ne yiyor acaba? Sonra nereden çıkt???n? fark edemedi?i ba?ka bir kertenkele gelir a?z?nda ta??d??? yemekle... ?nan?lmaz!!! Adam? sersemletir gördü?ü manzara. Bu nas?l bir sevgi? Aya?? çivilenmi? kertenkele, 10 y?ld?r di?er kertenkele taraf?ndan beslenmekteydi... Bu hikayeyi ilk duydu?umda çok etkilendim ve aralarındaki muhtemel ili?ki turunu dü?ünmekten vazgeçtim: es, arkada?, sevgili, a?abey, k?z karde?....... > > > SIZI SEVENLER? ASLA TERK ETMEY?N, UNUTMAYIN ONLARI....
.
---------------
SELAM OLSUN THE ?MAM L?SES? MEZUNLARINA</td
</tr
</tbody
</table
</td
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <a name="pid7941" </a <center
http://www.Nizip.com/images/flags/da-flag[/IMG]
<acronym title="Üyelerimizden ayferulu adl? üyenin bilgileri" ayferulu</acronym
<div id="imPanel7941" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" ayfer ulu
durumu:
?ehir: -
Denmark
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel7941" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/silver[/IMG]
66 Yan?t? Var
Online </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-07 ?ub 2006: 10:10:09 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG]
YA BEN ÇOK DUYGULANDIM...ÇOK GÜZEL B?R OLAY BU....
--------------
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" <a name="pid7954" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden gokhandokuyucu adl? üyenin bilgileri" gokhandokuyucu</acronym
<div id="imPanel7954" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" GÖKHAN DOKUYUCU
durumu:
?ehir: ELAZIG
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel7954" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
http://www.Nizip.com/avatars/gokhan[/IMG]
501 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-07 ?ub 2006: 17:06:27 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG] çok sa?ol inan?lmaz bir olay bu sevigdende öte sadakat zaten tek sonu olmayan sevgi sadakat de?il mi ...
kertenkelenin yerinde olmak iiçin o çiviye çak?lmaya araz? olacak kaç ki?i kald? dersiniz?:(
--------------
</tr
<tr
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" <a name="pid7974" </a <center
<acronym title="Üyelerimizden geda adl? üyenin bilgileri" geda</acronym
<div id="imPanel7974" style="DISPLAY: none"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" tuncay ta?kyn
durumu:
?ehir: g.antep
Turkey
</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" http://www.Nizip.com/images/spacer[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
</tbody
</table
</div
<div id="avPanel7974" style="DISPLAY: block"
<tbody
<tr
<td valign="top" align="center" width="50%" http://www.Nizip.com/images/Stars/green[/IMG] http://www.Nizip.com/images/Stars/green[/IMG]
http://www.hablullah.org/avatar/avatar%20(33)[/IMG]
78 Yan?t? Var
Offline </td
</tr
</tbody
</table
</div
</center </td
<td valign="top" bgcolor="#f1f1f4" colspan="3" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] Gönderilme Tarihi-07 ?ub 2006: 19:57:58 http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_edit_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_ip[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_delete_reply[/IMG] MUHTE?EM B?R ?EY,YÜRE??NE SA?LIK KARDE?.
--------------
MEVLANA VE ?EMS GYBY... http://www.Nizip.com/images/icons/icon_go_up[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
-
Yaw huzeyfe hakkaten çok güzel bir yaz? ama içerik olarak. yani özünde güzel. Fakat kertenkelenin aya??ndaki çivi gangren eder öldürür yaw. 10 sene karde?im dile kolay 10 sene .
hem kertenkelenin ortalama ömrü bildi?im kadar?yla 2 y?l kadard?r. Anlamad?m gitti.
-
<table id="AutoNumber1" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td
<div align="center" <center
<table id="AutoNumber3" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td
<p align="center" ALTIN ELB?SEL? ADAM
Bir Türk Tigin'ine ait ve her ?eyi saf alt?ndan olan elbisenin dünyada e?i yok... .
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<p align="justify" ALTIN ELB?SEL? ADAM
1970 y?l?nda, Kazakistan'da Alma-Ata'n?n 50 km. kuzeyinde bulunan Esik kasabas?nda, garaj yapmak ve yol açmak için alçak bir tepenin düzeltilmesine karar verildi ve kaz? ba?lad?. O tarihe kadar o alçak tepenin bir höyük oldu?unu kimse bilmiyordu. Çevrede eski kal?nt?lar da yoktu.
Kaz? yap?l?rken kullan?lan araç büyük bir kayaya çarpt?, i?çiler, kayay? parçalamak için üzerini örten topraklar? kürekle açt?lar ve bunun i?lenmi? bir kaya oldu?unu gördüler.
Durum, ilgili resmî makamlara bildirildi ve inceleme yapan arkeologlar tarihi bir eserle kar??la?t?kların? gördüler. O tepe bir höyüktü, büyük bir mezarın üzerine y???lan kum tümsek idi.
Höyü?ü açan arkeologlar muhte?em bir mezarla kar??la?t?lar. Bu, bir lâhid de?il, M?s?r piramidlerindeki firavun odas?n? and?ran, her taraf? kapal?, süslü kayalarla yap?lm?? bir oda idi. Bu oday? itina ile açt?lar ve as?l ?a?k?nl?k o zaman oldu. Çünkü, bu ölü odas?n?n içi p?r?l p?r?l alt?n e?ya ile doluydu. Alt?n olmayan e?yalar da çoktu..
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<table id="AutoNumber4" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="760" border="0"
<tbody
<tr
<td width="126" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise01.jpg[/IMG] </td
<td width="15" </td
<td valign="bottom"
<p align="justify" ALTIN ELB?SE
En göz al?c? ve harika nitelikteki e?ya, alt?ndan yap?lm?? bir elbise idi. Çizmesinden ba?l???na, kemerinden k?l?çlarına kadar her ?eyi saf alt?n olan bir elbise.
Alt?n elbisenin ba?l??? ok ve tu?larla süslü. Al?n hizas?nda koç, geyik ve at kabartmalar? var. Bu kabartmalara, kama k?l?f?nda ve öteki e?yalarda da rastlan?yor. Belindeki kemerin solunda bir k?l?ç, sa??nda ise bir kama as?l?. Ceketin alt?ndaki düz pantolonun paçalar? çizmenin içine giriyor. Ceket, yüzlerce üçgen alt?n?n birle?tirilmesinden meydana gelmi?, çorab?n çizme ile diz kemi?i aras?nda kalan k?sm?nda yine üçgen parçalar, çizmede ise dörtgen parçalar var.
Tarihçiler bu elbisenin bir tigine (prense) ait oldu?unu söylüyor, fakat tiginin kimli?ini henüz bilemiyorlar. Onun için yaz?larda ad? "Alt?n Elbiseli Adam" olarak geçiyor.
.
<p align="justify" Kazakistan'da Alma-Ata'n?n yak?n?ndaki Esik höyü?ünden çıkar?lan ve M.Ö. 5. yüzy?lda ya?am?? bir Türk tiginine ait alt?n elbise. Halen Alma-Ata müzesinde bulunan bu elbise ve di?er e?yalar, 25 as?rl?k geçmi?ten Türk tarihine ???k tutan belgelerdir. Saf alt?ndan yap?lan böyle bir elbise dünyan?n ba?ka hiçbir yerinde yoktur..
</td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<p align="justify" SAKA TÜRKLER?NE A?T
Mezarda, 4.800 parça alt?ndan ba?ka, tabaklar?, vazolar?, kepçeleri, ayna ve tarak k?l?fların?, gümü? ka??klar? inceleyen tarihçiler,bunların, M.Ö. 5. yüzy?la ait yüksek bir medeniyetin ürünleri veya belgeleri oldu?unu oybirli?i ile kabul ediyorlar. Yine bu tarihçilerin kanaatlerine göre, bu yüksek medeniyetin kurucular?, Çin bask?s? ile Altaylardan kalk?p bugünkü Kazakistan bölgesine gelerek yerle?en ve 'Sakalar' olarak an?lan bir Türk kavmidir.
Sakalar, M.Ö. 8. ve 4. yüzy?llar aras?nda, önce Tiyan?an'da, sonra da güneybat? Asya'da ya?ayan Turanî kavimler toplulu?una verilen bir add?r. Daha sonra bunlara ?ran kökenli So?dlar da kar??m??t?r.
Sakalar, Fergana, Ka?gar, Aral Gölü, Hazar Denizi aras?ndaki alanda ve bugünkü Rusya'n?n güneyinde kalan yerlerde hâkimiyet kurmu?lard?. Bunların inan??lar?, ölü gömme törenleri ve örfleri, Altayl?larınkinin ayn? idi. Hunların ve Göktürklerin âdetlerine de uyuyordu.
Bir yandan ?ranl?ların, öte yandan Çinlilerin sürekli bask?larına u?rayan Sakalar, M.Ö.4. yüzy?lda devlet olarak ortadan kald?r?ld?lar. Bugün Yakut Türkleri kendilerine 'Saka' demektedirler. .
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<table id="AutoNumber5" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="760" border="0"
<tbody
<tr
<td valign="bottom"
<p align="justify" EN DE?ERL? E?YA
Alt?n Elbiseli Adam'?n bir Türk tigini oldu?u anla??lmaktad?r. M?s?r piramitlerinden sonra mezarından en çok alt?n çıkan, ba?tan ba?a, her ?eyi ile saf alt?ndan elbisesi olan veya zaman?m?za kalan yaln?z odur.
Fakat, Alt?n Elbiseli Adam'?n mezarında bulunan en de?erli ?ey ne bu alt?nlard?r, ne de di?er e?yalar. Bu mezarda bulunan en de?erli tarihi belge, yar?s? k?r?k bir kab?n üzerindeki 26 harflik iki sat?r yaz?d?r. Bu yaz?, tarih ilmîne, özellikle Türk tarihi ve medeniyetine ???k tutan, yeni boyutlar kazand?ran bir belgedir.
Bugüne kadar bilinen en eski Türk yaz?s?, Yenisey ve Orhun an?tlarındaki yaz?lard? ve bunlar zaman?m?zdan ondört as?r geriye uzan?yordu. Oysa, Esik'deki mezarda bulunan bu yaz? 25 as?rl?k bir belge idi.
Sovyet tarihçilerinin okudu?u 26 harflik yaz?n?n anlam? ?udur:
"T?G?N 23'ÜNDE ÖLDÜ. ES?K HALKININ BA?I SA? OLSUN.".
</td
<td width="20" </td
<td style="BORDER-TOP-WIDTH: 1px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 1px; BORDER-LEFT: 1px solid; BORDER-RIGHT-WIDTH: 1px" bordercolor="#808080" width="20" </td
<td width="200"
<table id="AutoNumber6" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="200" border="0"
<tbody
<tr
<td http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise02.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td
<p align="justify" EN DE?ERL? BELGE:
Esik höyü?ünden alt?n bir elbise ve yüzlerce de?erli e?ya çıkt?. Bu e?yalar aras?nda tarih bak?m?ndan en de?erli olan?, yar?s? kararm?? bir gümü? tabakt?r. Bu taba??n üzerinde bulunan iki sat?r yaz?, en eski Türk yaz?s? say?l?yor..
</td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<p align="justify" KAZI DEVAM ED?YOR
Esik dolaylarında kaz?lar devam etmektedir. Daha büyük ve ba?ka mezarlar da bulunmu?tur. Fakat bunların soyuldu?u, de?erli e?yaların çal?nd???, mezarların bombo? b?rak?ld??? görülmü?tür. Bununla beraber ta? lâhidler, yontmalar, çe?itli buluntular, ayd?nlat?c? belge niteli?indedir.
Esik höyü?ünde bulunan alt?n elbise ve di?er e?yalar halen Alma-Ata müzesindedir. .
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<p align="center" Alt?n Elbiseli Adam?n mezarından çıkan süs e?yalar? .
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<table id="AutoNumber7" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="760" border="0"
<tbody
<tr
<td align="center" width="253" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise03.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="253" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise06.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="254" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise04.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
<td align="center" width="253" </td
<td align="center" width="254" </td
</tr
<tr
<td align="center" width="254" </td
</tr
<tr
<td align="center" width="253" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise05.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="253" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise07.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="254" http://www.karahilal.com/tarihi_bilgiler/altinelbise08.jpg[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td </td
<td width="10" </td
</tr
<tr
<td width="10" </td
<td
<p align="right" Tarihi Bilgiler.
</td
<td width="10" </td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td
<table id="AutoNumber2" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td align="center" width="130" http://www.karahilal.com/resimler/kh-ts-sol-kucuk[/IMG] </td
<td align="center" Tigin 23'ünde öldü.
Esik halk?n?n ba?? sa?olsun...</td
<td align="center" width="130" http://www.karahilal.com/resimler/kh-ts-sag-kucuk[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
</tr
<tr
<td </td
</tr
</tbody
</table
-
<table id="AutoNumber1" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td
<p align="center" Yaradan'?n büyüklü?ünü bir kez daha idrak ettirecek mucizeler....
</td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td
<table id="AutoNumber3" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td align="center" width="10" </td
<td align="center" width="330" colspan="3" Rükûya durmu? olan a?aç</td
<td align="center" width="34" </td
<td align="center" width="330" colspan="3" Gökyüzünün gül halinde aç?lm?? hali</td
</tr
<tr
<td align="center" width="165" </td
<td align="center" width="33" </td
</tr
<tr
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/rukuda_agac_1-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/rukuda_agac_2-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/uzayda_gul_1-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/uzayda_gul_2-kucuk.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="760" colspan="7" </td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="363" colspan="3" A?açlardaki Mucize</td
<td align="center" width="363" colspan="3" Meyvalardaki Mucize</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/agaclarda_yazi_1-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/agaclarda_yazi_2-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/domateste_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/elmada_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="363" colspan="3" Bal?ktaki Mucize</td
<td align="center" width="363" colspan="3" ?bretlik Resimler</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" "FONT-SIZE: 9pt" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/balikta_tevhid_2-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/balikta_tevhid_1-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/ibret_cocuk-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/koyunda_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" Firavun</td
<td align="center" width="165" Erciyes Da??</td
<td align="center" width="165" Bulutların Hali</td
<td align="center" width="165" Bal Pete?indeki Mucize</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/firavun-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/erciyeste_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/bulutta_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/balda_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" Kaktüsteki Mucize</td
<td align="center" width="165" Elin ?ekli</td
</tr
<tr
</tr
<tr
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/kaktuste_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
<td align="center" width="165" http://www.karahilal.com/mucize_olaylar/elde_Allah-kucuk.jpg[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
</center </div
</td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td </td
</tr
<tr
<td
<table id="AutoNumber2" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="0" cellpadding="0" width="780" border="0"
<tbody
<tr
<td align="center" width="130" http://www.karahilal.com/resimler/kh-ts-sol-kucuk[/IMG] </td
<td align="center" Ne hasta bekler sabah?, Ne taze ölüyü mezar.
Ne de ?eytan bir günah?, Seni bekledi?im kadar...</td
<td align="center" width="130" http://www.karahilal.com/resimler/kh-ts-sag-kucuk[/IMG] </td
</tr
</tbody
</table
</center </div
KONUYLA NE ALAKASI VAR DEMEY?N.</td
</tr
<tr
<td BAZANDA OKUMAK YER?NE GÖRMEKDE GEREKL?....</td
</tr
<tr
<td </td
</tr
</tbody
</table
-
Dua'ya davet...
"postbody"
Mevlâna’dan ,
Dua edenin, 'Rabbim' demesi, Allah'in 'efendim' demesinin ta kendisidir.
Birisi her gece kalkip Allah'i aniyor, O'na dua ediyordu.. Seytan ona dedi:
- Ey Allah'i cok anan kisi, bütün gece 'Allah' deyip çagirmana karsilik seni buyur eden var mi? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?..Adamin gönlü kirildi, basini yere koydu ve uyudu.
Rüyasinda ona söyle dendi:
- Kendine gel uyan! Niye duayi, zikri biraktin?..Neden usandin?..
Adam: 'Buyur' diye bir cevap gelmiyor ki, kapidan kovulmaktan korkuyorum dedi. Bunun üzerine dendi ki ona:
- Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir..
-Senin yalvarisin, Allah'in senin ruhuna haber uçurmasindandir..
-Senin çabalarin, çareler araman, Allah'in seni kendine yaklastirmasi,ayaklarindaki baglari çözmesindendir..
-Senin korkun, sevgin, ümidin Allah'in lütfunun kemendidir..
-Senin her 'Yarabbi' demenin altinda, Allah'in buyur demesi vardir..
Gafilin, cahilin cani, bu duadan uzaktir..
Çünkü 'Yarabbi' demeye izin yok ona..Agzinda da kilit var, dilinde de..Zarara ugradigi zaman, aglayip, sizlamasin diye Allah ona dert, agri,sizi,gam, keder vermedi..
Bununla anla ki; Allah'a dua etmeni, O'nu çagirmani saglayan dert, dünya saltanatindan daha iyidir..Dertsiz dua soguktur. Dertliyken yapilan dua gönülden kopar..
Mevlana Celaleddin-i Rumi Mesnevi 3:22
-
Karde? bu tip payla??mlar ufkumuzu aç?yor,Rabbim seni yüceltsin,çok güzel yaz?lar devam et..
-
KARDE? ALLAH DUASI KABUL OLAN KULARDAN EYLES?N AM?N EJMA?N AM?N
-
tebrikler kas?m ayr?ca tesekkür.
-
Yönetici-Üye Muhabbeti ADM?N?M?E HED?YE VAR:)
<div id="post_message_22397"
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once verilmisti. Forumu aramadan niye konu aciyorsun.
user: arama emrim yoktu arayamadim ehuehueheu
Forum yoneticisi: Banned !
user: Hocam actigim konuyu kilitlemissin ya
Forum yoneticisi: ee
user: Bizim bir arkadas icerde kalmis , ustune kilitlemissin konuyu, bi aç da cikiversin ehuehuehu
user: Haci program isteklerimizi burada mi yapiyoruz.
Forum yoneticisi: evet
user: O zaman siradaki program sevip de kavusamayanlara gitsin ehuehuehu
Forum yoneticisi: Arkadasim konuyla alakasiz basliklar acmayin demedik mi!
user: Biz forumla alakasiz yoneticilere karisiyok mu ehueheuehu
User: Haci sen ne is yapiyon ?
Forum yoneticisi: Bir Forumda ust duzey yoneticiyim.
User: oldu
User: Bir zamanlar hor gorup de banladigin , repsiz ama gururlu bir user vardi ya
Forum yoneticisi: ee ?
User: Yok yani abi bani artik kaldir da foruma girelim diyiciydim
User: Abi forum yoneticisi forumda ne yapar?
Forum yoneticisi: Yanlis yere acilmis konulari tasir, kurallara aykiri mesajlari siler vs..
User: Getir gotur isleri yani, hani ofislerde calisan ofisboylar gibi , baska bir deyisle forumboy da diyebilir miyiz?
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once aç?lm??t? !
User: Konu çok fazla ra?bet görünce bi tane de biz açal?m dedik ehuehuehu
Forum yoneticisi: Banned!
User: Hocam bi dakika bakar m?s?n ?
Forum yoneticisi: Ne var lan üser
User: Hocam windows bölümünde bir soru sormu?tum.Kimse cevaplamam??.Çok acil hocam ya bi cevaplasan diyordum.
Forum yoneticisi: Ben anlamaz windowzdan kurban
User: ee iyi de sen windows bölümünde moderatorsun
Forum yoneticisi: ha o mu? Admin bizin halao?lu oli.Sa?olsun bizi k?rmad?, beni de moderator mu ne diyin, i?te ondan ?eyyettirdi
User: Hönk !
User: Haci ben avatar olarak babamin resmini koysam olur mu?
Forum yoneticisi: Bana ne kardesim ya , istersen git dedenin resmini koy! Hatta gel benim yerime sen yonetici ol, ben intihar etmeye gidiyom!
User: Haci bizim bi arkadas foruma uye oluyor.Hani kayit olurken referans yazilan bir bolum var ya
Forum yoneticisi: ee?
User: Oraya belediye meclisinde encumen uyesi olan dayimin ismini yazsam olur mu diye soruyor
Forum yoneticisi: jilet verin lan banaaaaaaaa!!!!
User: Abi baksana bi
Forum yoneticisi: buyur
User: Abi var ya ben oldum olasi forum yoneticilerine hayranim
Forum yoneticisi: Aferim sevdim seni
<div align="center" http://www.genclikdunyasi.com/avatar/gg9[/IMG] </div
</div
-
Islamiyet Ve INSAN
<div id="post-158635" class="postcolor" http://www.harunyahya.org/bilim/detay_sanati/res/1.jpg[/IMG]
Ortalama 100 trilyon hücreye sahibiz. Sahip oldugumuz her hücrede birer tane DNA molekülü vardir. Bunlardan "sadece bir tanesinin" içinde 3 milyar farkli konuda bilgi bulunur. Bu bilgiler toplam 1 milyon sayfalik bir seri kitap olusturabilirler. 1 milyon sayfalik kitap yaklasik 1000 cilttir. Bu 1000 ciltlik eserin sayfalarini yan yana uzatabilsek, uzunlugu Kuzey Kutbu'ndan Ekvator'a kadar uzanabilir. Bu 1000 ciltlik eser 24 saat hiç durmadan okunacak olsa, eserin tamamlanmasi 100 yil sürer. Bu muazzam bilgi, tek bir tirnagimizda, saçimizin tek bir telinde veya kolumuzun üzerindeki herhangi bir tüyde bulunan "tek bir DNA"ya aittir.
1000 ciltlik bir kütüphane, nasil gözle göremedigimiz tek bir tüycügün içinde saklanmis olabilir? Nasil o tüycügü meydana getiren tüm hücrelerde ayri ayri paketlenebilir, nasil bizleri olusturan "tüm diger hücrelerin" içine sigdirilmis olabilir? Tek basimiza tasimamiz mümkün olmayan 1000 kitaba sigacak bilgi, nasil 100 trilyon kere bedenimize yerlestirilmistir? Bunu insan istese, kendi kendine basarabilir mi? Bunu basarabilecek herhangi bir teknoloji var midir? Bu muazzam bilginin tesadüf eseri hücrelerin içine yerlesmis olmasi mümkün müdür?
Ne rastgele olaylarin, ne insanin, ne de teknolojinin, bu hayranlik uyandirici eseri meydana getirecek gücü olmadigi açiktir. Bu, bilimsel olarak da delillendirilmis bir gerçektir. Bedenimizde tasidigimiz bu hayranlik uyandici eser, herseyi diledigi gibi yapmaya gücü yeten Allah'a aittir.
Alinti
Harun YAHYA
ALLAH’IN DETAY SANATI
</div
-
<div align="right" http://www.harunyahya.org/bilim/detay_sanati/res/3.jpg[/IMG] </div
Bir canl?n?n Dünya üzerinde ya?ayabilmesi için Güne?'e belirli bir uzakl?k, belirli aral?klarda ?s?, karbon, ozon ve su döngüsü, mikroorganizmaların aç??a çıkard??? mineraller, fotosentez, Dünya'n?n özel e?imi, yerçekimi kuvveti, atom parçaların? bir arada tutan kuvvetler ve bunun gibi pek çok önemli detay gereklidir. Yeryüzü, bu ?artların tümünü bir arada tutacak ?ekilde korunmu?tur. Bu mucizevi gezegeni saran ve tüm bu dengeleri koruyan atmosferi ortadan kald?rsan?z, ya?am sona erer
?nsanların Dünya üzerinde ya?amas?n? sa?layan belli bir ?s? ve ???k aral??? vard?r. Uzaydaki kavurucu s?cakl?klar, dondurucu so?uklar, öldürücü ???nlar aras?ndan atmosfer bize sadece bizi ya?atacak olan miktarlar? ula?t?r?r. Güne?'te meydana gelen tek bir patlaman?n aç??a çıkard??? enerji oldukça büyüktür. Tek bir patlama, Hiro?ima'ya at?lan?n benzeri olan 100 milyar ton atom bombas?n?n gücüne e?ittir. Bu yak?c? etki de atmosfer arac?l???yla Dünya'ya en ideal ?ekliyle ula?maktad?r. E?er Dünya yüzeyine, ?u an yeryüzüne ula?andan biraz daha fazla miktarda k?z?l ve mor ötesi ???n, gama ve mikro dalga ???n ula?sa, tüm canl?lar yok olacaklard?r.
Yeryüzü milyonlarca y?ld?r ayn? korunmu? tavan ile korunmaktad?r. Milyonlarca y?ld?r, ayn? ???nlar yeryüzüne ula?makta ve ya?ama olanak vermektedir. Bir gün atmosfer, kendi i?levini yerine getiremese, Dünya için, onun yerini tutacak ba?ka bir koruyucu tavan olu?turmak mümkün müdür? ?nsan?, h?zla kendisine ula?an öldürücü ???nlardan ve kavurucu s?caktan koruyacak bir yöntem var m?d?r? Ku?kusuz böyle bir ?eye ne insan?n gücü yetebilir ne de buna güç yetirebilecek bir teknoloji vard?r. Böyle bir durum kar??s?nda, tesadüfler sonucu yeni bir atmosfer olu?mas?n? beklemek mant?kl? m?d?r?
Elbette bu son derece mant?ks?zd?r. Bu kusursuz eserin kör tesadüflerle olu?mas?na ak?l ve irade sahibi hiçbir insan elbette ihtimal vermeyecektir. Kald? ki böyle bir bekleme süresi de olmayacak, ya?am daha ilk anda sona erecektir. Atmosferin bu mükemmel yap?s?, her an, her hadisede büyüklü?ünü gösteren, kuvvet sahibi, Yüce Allah'?n muhte?em bir sanat?d?r.
Yeryüzünde, onlar? sarsmas?n diye, sabit da?lar yaratt?k ve do?ru gidebilsinler diye geni? yollar açt?k. Gökyüzünü korunmu? bir tavan k?ld?k; onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 31-32)
O, sabah? yar?p çıkarand?r. Geceyi bir sükun (dinlenme), Güne? ve Ay'? bir hesap (ile) k?ld?. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen
Allah'?n takdiridir.
(En'am Suresi, 96)
-
inler gayb? bilirler mi ve kay?p e?yalar? bulabilirler mi?
Cevap:
Gerek ömürlerinin uzunlu?u, gerekse seri hareket etmeleri, cinleri insanlardan farkl? k?lmaktad?r. Bu yüzden insanların görüp bilemedi?i pek çok ?eyi onların görüp bildikleri anla??lmaktad?r. Bu sebeple kay?p e?yalar? bilmeleri ve bulmalar? mümkündür. Ancak onlar var olan ve bizim göremedi?imiz, yerini unuttu?umuz veya bilmedi?imiz ?eylerdir. Zat?nda Allah’tan ba?ka kimsenin hakk?nda bilgi sahibi olmad??? “Gayb” konusu ile ilgili de?ildir. Çünkü Kur’an-? Kerim’de, gayba ait baz? konuların özellikle Allah’tan ba?kas? taraf?ndan bilinemeyece?i belirtilmektedir: Mesela:
“Gayb?n anahtarlar? Allah'?n yan?ndad?r; onlar? O'ndan ba?kas? bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun ilmi d???nda bir yaprak bile dü?mez. O yerin karanl?klar? içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Ya? ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptad?r.”(6:59) Ayetinde belirtilen insanların ve kainat?n gelece?i ile alakal? hususlarla, k?yamet, ölüm, kader, ecel, r?z?k ve do?acak çocu?un iyi mi, kötü mü olaca??n?, karakterini, cennetlik mi, cehennemlik mi oldu?u konuların? da kimsenin bilemeyece?i belirtilmektedir: “K?yamet vakti hakk?ndaki bilgi, ancak Allah'?n kat?ndad?r. Ya?muru O ya?d?r?r, rahimlerde olan? O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanaca??n? bilemez. Yine hiç kimse nerede ölece?ini bilemez. ?üphesiz Allah, her ?eyi bilendir, her ?eyden haberdard?r.”(31:34) Yine Kur’an-? Kerim’de, Allah’?n görünmeyen ve bilinmeyenleri bildi?i ifade edilirken, Allah (c.c) Peygamberlerden diledi?i kimselere de gayb? bildirece?ini de haber vermektedir: “O bütün görülmeyenleri bilir. S?rlarına kimseyi muttali k?lmaz; Ancak, (bildirmeyi) diledi?i peygamber bunun d???ndad?r. Çünkü O, bunun önünden ve ard?ndan gözcüler salar...”(1) buyurulmaktad?r. Konu Cin suresinde geçmesine ra?men, cinlerin de gayb? bilebilecekleri veya onlara da bildirilece?i ifade edilmemektedir. Ayr?ca, açıkça cinlerin gayb? bilemeyece?ini bildiren ayetler de vard?r: “Süleyman'?n ölümüne hükmetti?imiz zaman, onun öldü?ünü, ancak de?ne?ini yiyen bir a?aç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) y?k?l?nca anla??ld? ki cinler gayb? bilselerdi, o küçük dü?ürücü azap içinde kalmazlard?.”(34:14)
Bu sebeple k?saca diyebiliriz ki, cinler gayb? bilmez. Ancak gayb hükmünde olmayan, bizim kaybetti?imiz veya var oldu?u halde bilmedi?imiz ?ahadet alemine, yani ?u bizim ya?ad???m?z görünen aleme ait ?eyleri bilebilirler ve yitik e?yalar? bulabilirler. Bunda h?zların?n, boyutların?n ve ömürlerinin uzun olmas?n?n etkisi büyüktür.
(1) Cin, 72/26-28; Âl-i ?mran, 3/44, 179; A’raf, 7/62; Hûd, 11/29; Yûsuf, 12/15, 37, 86, 96, 101; Kasas, 28/86.
Arif Aslan
--------------------
<div class="signature" "font-size: 12pt; line-height: 100%;" N’eylersin ölüm herkesin ba??nda.
Uyudun uyanmad?n olacak.
Kimbilir nerde, nas?l, kaç ya??nda?
Bir namazl?k saltanat?n olacak,
O taht misali musalla ta??nda.
Cahit S?tk? TARANCI </div
-
Beyhude
Yaln?zl?k bir uçurumsa e?er beni en dipte bulabilirsin.
Gelmek istersen e?er çekinme sen de gelebilirsin.
Nas?l olsa
Bu uçsuz bucaks?z gönül tarlaların?n sonunda
Hayata küsmü?lerin ye?ertti?i
Suya kavu?mu? toprak gibi canl?
Sevgi çiçekleri açan bahçelerden çok var.
Çekinme gel
Burada her yaln?za yer var.
Yaln?z,
Sak?n buradaki yaln?zlara imrenme.
Bütün bu güzelliklerin içinde ya?ayan
Ya??yormu? gibi görünen biz yaln?zların ula?amad???
Güzellikler çok daha fazla ac? veriyor bana
Bak?p da görememek nedir bilir misin?
?steyip de alamamak, sevip de ok?ayamamak.
Bu yüzden ne olur
Sen yukar?da kal. F?rsat bulursam
Ben sana gelirim.
Ahmet ALTAN
-
al?nt?:
"quote" gokhandokuyucu demi? ki:
Yönetici-Üye Muhabbeti ADM?N?M?E HED?YE VAR:)
<div id="post_message_22397"
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once verilmisti. Forumu aramadan niye konu aciyorsun.
user: arama emrim yoktu arayamadim ehuehueheu
user: Hocam actigim konuyu kilitlemissin ya
Forum yoneticisi: ee
user: Bizim bir arkadas icerde kalmis , ustune kilitlemissin konuyu, bi aç da cikiversin ehuehuehu
user: Haci program isteklerimizi burada mi yapiyoruz.
Forum yoneticisi: evet
user: O zaman siradaki program sevip de kavusamayanlara gitsin ehuehuehu
Forum yoneticisi: Arkadasim konuyla alakasiz basliklar acmayin demedik mi!
user: Biz forumla alakasiz yoneticilere karisiyok mu ehueheuehu
User: Haci sen ne is yapiyon ?
Forum yoneticisi: Bir Forumda ust duzey yoneticiyim.
User: oldu
User: Bir zamanlar hor gorup de banladigin , repsiz ama gururlu bir user vardi ya
Forum yoneticisi: ee ?
User: Yok yani abi bani artik kaldir da foruma girelim diyiciydim
User: Abi forum yoneticisi forumda ne yapar?
Forum yoneticisi: Yanlis yere acilmis konulari tasir, kurallara aykiri mesajlari siler vs..
User: Getir gotur isleri yani, hani ofislerde calisan ofisboylar gibi , baska bir deyisle forumboy da diyebilir miyiz?
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once aç?lm??t? !
User: Konu çok fazla ra?bet görünce bi tane de biz açal?m dedik ehuehuehu
Forum yoneticisi: Banned!
User: Hocam bi dakika bakar m?s?n ?
Forum yoneticisi: Ne var lan üser
User: Hocam windows bölümünde bir soru sormu?tum.Kimse cevaplamam??.Çok acil hocam ya bi cevaplasan diyordum.
Forum yoneticisi: Ben anlamaz windowzdan kurban
User: ee iyi de sen windows bölümünde moderatorsun
Forum yoneticisi: ha o mu? Admin bizin halao?lu oli.Sa?olsun bizi k?rmad?, beni de moderator mu ne diyin, i?te ondan ?eyyettirdi
User: Hönk !
User: Haci ben avatar olarak babamin resmini koysam olur mu?
Forum yoneticisi: Bana ne kardesim ya , istersen git dedenin resmini koy! Hatta gel benim yerime sen yonetici ol, ben intihar etmeye gidiyom!
User: Haci bizim bi arkadas foruma uye oluyor.Hani kayit olurken referans yazilan bir bolum var ya
Forum yoneticisi: ee?
User: Oraya belediye meclisinde encumen uyesi olan dayimin ismini yazsam olur mu diye soruyor
Forum yoneticisi: jilet verin lan banaaaaaaaa!!!!
User: Abi baksana bi
Forum yoneticisi: buyur
User: Abi var ya ben oldum olasi forum yoneticilerine hayranim
Forum yoneticisi: Aferim sevdim seni
<div align="center" http://www.genclikdunyasi.com/avatar/gg9[/IMG] </div
</div
gökhan pa?am muhte?em olmu?...
-
EY KUL
B?R AK?AM YATSI NAMAZINDAN SONRA
B?R KIRIK SURAH?DE SULU AYRAN
BI PARÇA KURU EKMEK