haklı bulmak lazım
bayanlarında sorununu dökeceği bir ortam olsa çok güzel olacaktır
eminim
selametle
Yazdırılabilir Görünüm
haklı bulmak lazım
bayanlarında sorununu dökeceği bir ortam olsa çok güzel olacaktır
eminim
selametle
Hayırlısı olsun.
Hayırlısı olsun.
Mesaj alındı.
Her zaman derim bu Müslüm abi iyi adam diye, biraz suyuna gidin :)
Ya ben? ya ben?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yook sende iyi oğlansın
super olur ve bayan arkadaşların da şikayetleri biter.hatta geleneksel hale getirirseniz daha da iyi olur.şimdiden hayırlı olsun.
Sonunda bayanlar kazan kaldırdı.
Niye bunlar yeniçerimi ki kazan kaldırsınlar. Ver coşkuyu abicim, ver coşkuyu ver.
Eşlerimizin de hakları var.. Kazan mı ..tencere mi ??.. Artık kaldırsınlar bea yaw!!...
Sonuna kadar destekliyorum..
Başka türlü haklarını alamayacaklarını anladılar.
Bak şimdi ömür deyince kömür, kömür deyince de aklıma mangal geldi ha.
Bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!
Biri kalkip figan ediyor 'biz de katilacagiz' diye digerleri de apartopar 'hak dagitiyor!
Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz Allah askina? Kadinlar(bayan yoktur TURKCEDE!) mi ayri canli, erkekler mi? Hele Muslum abim gibi bi CHP'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen SKANDAL. Bu nasil bir zihniyettir?
Bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?
He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece Nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????
Gelene itiraz edecek bir babayigidin oldugunu sanmiyorum yani! Oteyandan kadin erkek birlikte durmalarinda beis goren de ote durur!
Su gune kadar bu sitede gordugum en anlamsiz konu olmus ve daha da gormek istemiyorum sahsen.
Ha bu arada 'esleriyle' gelme meselesi vardi:))) Sevgili hemsehrilerim latife, edeni uslup vs disinda insanlarin ESI OLMAZ, Turkcede 'hayvanlarin esi olur'! Kadinin 'kocasi' erkegin de 'Karisi' OLUR. Kisacasi benim bildigim toplanti herkese acik, dolayisiyla suna buna ne ayri bi davetiye lazim ne de HAKK! Yaniliyorsam duzeltin lutfen.....
senin klavyen neler yazıyor öyle...afaroz edilirsin yakında...bayan üyeler ve bizim sitenin erkek üyeleri bir arada olacak....!!!!! bu mümkün değil...sitede fikir beyan etmelerine dahi tahamülü olmayan üyeler varken...ne işi var internet sıtelerınde forumlarında bayanların..heleki site toplantılarında ..başımıza taş yağacak taş...kıyamet alameti bunlar...:)
Mahmut her hafta sonu mangal yapmaktan içimiz dışımız kebap oldu, mangalda başka ne yapılır anlatsana.
Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.
- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar. NUR SURESİ 30: AYET
Muslum abim yorum yapmamis:))))
[QUOTE=Polen2734;200769]İstanbuldaki nizip.com toplantılarımıza az da olsa kadın üyelerimiz katılıyor ve bu da çok normal. Kadın erkek her anlamda eşittir.
Mahmut Bey, kadın erkek eşit değil. Tam tersi, günümüz toplumunda kadın üstün.
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوافُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ
Bahsi gecen ayet bu. Simdi bu ayetin neyi anlattigi sorusunu bilerek mi soruyorsun yoksa benim bilmedigimi mi kastediyorsun? Konuyu fazla yaymadan izah edeyim ama yine de gerekirse acariz. Oncelikle tercume cok yanlis yapilmis!
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ = 'Mumin erkeklere soyle, يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ = Bakislarini koreltsinler, وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ = Fecrlerini(malum yerlerini) ortsunler, korusunlar, ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ = Bu onlar icin hostur, إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ = Kesinlikle Allah hakkiyla haberdardir.
Bu ayetin tefsiri soruldugunda da daha evvel verdigim Hz. Ali'den nakilli hadis kayitlidir!
Bu arada sunu da siddetle vurgulamam gerekirki 'asri saadette' kadinlar ve erkekler birbiriyle rahatlikla gorusurlerdi ve fakat daha sonra bunlar 'fitne gerekcesiyle' YASAKLANMISTIR. Asri saadet kisa anlamiyla peygamber donemi uzun anlamiyla sahabe donemi yani dort halife donemini kapsar.
Ne oldu yahu yine bir sürü mesaj uçmuş Allah Allah,Allah Allah.:mad:
Bak uçmamış mesajlar burada.
Madem biliyorsun da neden ben bakarım yada bırakın baksınlar tavrı yapıyorsun sayın serçe,mesele kadınlarla erkeklerin bir araya gelmesi değil ki mesele kaldırımları işgal edip kaldırımdan gelip geçen bayanları önce gelirken sonrada geçtikten sonra köşeyi dönene kadar bakıp rahatsız etme meselesidir. Gayri ihtiyari bir bayana bakabilirsiniz ama bununda bir usulü olmalı değilmi.Şimdi bana tefsir yazdırma buraya.
oooo burası diyanet işlerine döndü.
sevgili nizipin yegane anarşisti bazarov serçe ( yahut raskalnikov ) kardeşim...bir edeb-iyatçı olarak "BU da" hitab kelimeni sana yakıştıramadım..(başkası yazsa bir şey demem ,sen olduğun için ,sana değer atfettiğim için sana yakışmamış)üstelik her zamanki yaptığıın gibi farklı ve dar bir forum olan nizip lisesi pansiyonunda bana taş atmak için yazmanda şık durmamış.yani bu biraz yersiz bir yazı gibi olmuş..ilgili ilgisiz yazarak konu dağıtımının güzel örneklerinide bu şekliyle isbat etmiş oldun. başka forumlarda bari yapma bunu.yoo rahatsız olmadım ha...hakikaten seni önemsiyor ve seviyorum...tamamen bana özel bir taş attığın için özel bir yazışma olduğu için cevab yazma ihtiyacı hissetim.özel mesaj okumaya tenezzül etmediğini bildiğimden özel mesaj yazmadım.
eğer site yönetimindeki dostlar senin üstteki mesajını ve bu mesajı muhtelif tartışmalar kısmına alırlarsa nizip lisesi pansiyonu topicinde şahsa özel mesajlarıda ayıklamış olurlar.
Siz daha oylarınızı AKP ye vermeye devam edin.
Müslüm bey konuları siyasi alana çekmeyiniz. Taman siz eyi adamsınız
Solcular iktidarda olsaydı ne elektrik kesilirdi ne de su, onu demek istemiştim.