bakın bu secim göreceğiz insallah belediyeyle hükümet farklı üstüne basa basa söylüyorum. bu secim nizipde coşkun kazanacak iddalıyız
Yazdırılabilir Görünüm
bakın bu secim göreceğiz insallah belediyeyle hükümet farklı üstüne basa basa söylüyorum. bu secim nizipde coşkun kazanacak iddalıyız
Yahu konu Toki toki
ammi konuyu sulandırdın Bizi sulu götürüp susuz getirdin :D
Selamlar
acıkcasını söylemek gerekirse nizipde bir ağır sel bir deprem olsa ki olacak diyorlar nizipin allah muhafaza .yarısından fazlası gedecekSORUMLUSUDA BEN DEĞİLİM:d
y8mil ''bu nic de ne demekse'', felaket tellalı gibisin.
Toki istiyor nizipli
Toki çalışmaları için bir kamuoyu oluşturmak gerekiyor, fikirleriniz yetkililere iletilecek sizce Toki nereye yapılmalı?
benim arazim yok.olanlar düşünsün.önceden alınmış kelepir tarlaların yanına yapılmalı bence..:))
Bu konudaki fikirleri bende merak ediyorum anketi oylayın.
şu tokiler de kapitalizmin en renkli oyunlarından...devlet konut için yardım ediyor sözde...birileri nemalanıyor birileri hayatlarını borç ödemeye endeksliyor...işsizliğe çare olacak yatırımlar yapmak yerine gelir seviyesi düşük oy potansiyeli büyük kitlelerin ağzına bir parmak bal çalmak devletin işine geliyor...bal kovanlarını habutundan yutanlara değinmiyorum bile...100 lerce aile ev sahibi oluyor aman ne güzel...hadi alkışlayalım bu ilahi komedyayı...bu tokiler bence en merkezi yere yapılsın...kapitalizm anıtları olarak...köleleştirilmiş insanların canlı canlı gömüldüğü anıt mezar vari yapılar olarak ilerki nesillere aktaralım bu eserleri...insanlar kira öder gibi ev taksiti ödeyerek huzura refaha ermiyor...iş kapısı aç...karınları bir doysun önce...nizipin tokiden daha öncelikli sorunları var bence...gencecik insanlar boş boş geziyor...70 mt lik çukuru kartonla kapatan memleketim insanının eğitime ihtiyacı var...13-14 yaşındaki kız çocuklarını 2mt zincir 10 bileziğe ****** çeken insanları tokiyle sosyalleştiremez bu devlet...belediye yetersiz devlet yetersiz insanlar cahil insanlar aç ama olsun toki gelecek ve nizipde diğer bütün tokili yerler gibi refaha erecek...tokilerde gaflet uykusu bir başka olsa gerek...
Handan bir geldin pir geldin, sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına.
abi arada bir bakıyorum ne var ne yok diye bazen böyle tepemin tası atınca da yazıyorum...nizipin her adımı bina olmuş kalan fıstıklıkla zeytinlikle nizip ne yapacak...yazık ediyor nizipliler kendilerine...devlet bu yapılaşmaya sınır getireceğine teşvik ediyor...üzülüyorum...
yapılaşmaya sınır diyorsun ama nizipte tek katlı ev sayısından haberin yok sanırım... bunun yanında sosyal olarak bu evler güzel... ama günden güne artan nüfus sonucu yapılaşmaya nasıl bir sınır getireceksiniz... bunları da düşünmek lazım... saygılarımla...
Peki sosyal alanların yetersizliğine, harabe evlerde oturan yoksulllara, ömrü kira ödemekle geçipde ev sahibi olması imkansız görünen çalışanlara nasıl çözümler buluyorsunuz ? merak ediyorum.
Devlet devletliğini bilerek ihtiyaç sahiplerine bu evleri parasız dağıtsın yada maliyetine versin.
Yıllardır her fırsatta TOKİ ve benzeri yapı felsefesine hep karşı çıktım.
Ataköy
Bahçeşehir
Ataşehir (semt)
Bu ve benzeri isimler hep toki ve benzeri kurumlar tarafından yapılmıştır.
Bu semtlerin hiç birinde yoksulu bırakın orta düzeyde geliri olanlar oturmamaktadır.
Zenginler
Gayrı meşrü kazanç sahipleri
Emekli Yüksek bürokratlar tarafından
bu semtler ele geçirilmiş ve yoksulların elinden işgal edilmişlerdir.
TOKİ bir ihanet kültürüdür.
Müslümanlığın kullanılması
İktidarın gücünün haksız yere kullanılmasıdır.
Site kültürü
İslama ters bir anlayıştır.
Fakirle zengin
çalışanla
bürokrat
memurun
yani toplumun her kesiminin bir arada oturmadığı
kimsenin kimseyi tanımadığı
Toplumun birbirine Yabancılaşma şeklidir.
Ne yazık ki her platform ve yerde desteklediğimiz bu iktidar zamanında daha çok ve acımaz vahşi kapitalizm olarak fakirin üstünde balyoz gibi durmaktadır.
Oysa biz bu iktidarı seçerken
Fakir ve zenginin aynı yerde oturduğu
herkesin birbirinin derdiyle alakadar olduğu
mahalle kültürünü yaygınlaştırmasını
çok katlı binaları şehrin dışına taşımasını bekledik.
Ancak tam tersine site kültürü ve çok katlı bina ve alışveriş binalarının şehrin çoğu zaman yeşil alanlarını yok edecek şekilde yapıldığını görüyoruz.
İçimiz kan ağlayarak iktidar dur artık bu Toki belasından vazgeç
demek zorundayız.
Kentsel dönüşüm ile ilgili yasa çalışmaları devam ediyor.
Bu yasa bütün şehirler için devrim niteliğindedir.Nizip
için kentsel dönüşüm alanları oldukça fazla.köhne yapılar
yıkılacak yerine modern yapılar gelecek.işte TOKİ o zamöan
devreye girer...
diyelim arkadaslar yazilar cok guzel deeeee icrat nerde %54 le gelen bir bir niziple kalsa iyi ulke gidiyoooo (imdat cigliklarini duyan yok) hala borazancilar borazanini otturuyor
Taşbaş dağına yapılsa çok güzel ve havadar olur diye düşünüyorum
Doğrudur idris hocam , Nizip sürekli Birecik'e doğru gelişiyor aslında bence Gaziantep'e doğru gelişmeli ve Taşbaş bence bu konuda isabetli olur.
Yapsinlarda Yeri cok onemli deeell..
hele bir toki karar evrsinde yapılacka yer kolay ..6 senedne beri gelecek arabana geldi dhaa bize yok birecike geldi daha bize yok lafada gelince nizip marka şehir kültür şehir ..bence toki yapılana kadar nizipde coğu ev yıkılacak milletin parası yokki evini yaptırsın..bunlar göz önüne alınmalı.lafada gelince dinden allahdan bahsedilir..bence artık konuşmanın zamanı geldi
abicim benden önce felaket tellalığını tv ler yapıyor.
ne oldu bu toki daha bir acıklama yok 2020 bekelniyor bence secim vaadi olarak herhalde
ilçemizin Belkız köyü tarafına, Emniyet binasının ilerisine Toki için yer gösterilmiş,
ağaç çekimine başlanmış.
Yine mi o taraf ya neden Nizip'in batısı düşünülmüyor anlamış değilim.
Çözülüyor : Toki müjdesini Sarı ve Akdoğan verdi