![]()
İşte Nizip'te "O an" Semerci Ustamızın iğneyi çuvaldızı batırdığı an. Öyle anlamlı batırıyor ki Mllet çok etkilenmiş olmalı :D
Yazdırılabilir Görünüm
Ben şahsen çok etkilendim. Senin kalabalık kuş fotoğrafından çok iyiydi. En azından güzel bir kadraj, netlik, emek ve alınteri var fotoğrafta. Bir mana var ve hiç oynama yok fotoğrafta.
Yarışma ulusal veya ödüllü değildi, tepki göstereceğini biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Faydası varsa yeter. Bir etkinlik yapalım dedik, demediğin lafı bırakmadın. Düzenleyenlere güvenmiyorsan katılmazsın arkadaşım.
Biz orada beş kişiydik, çıkarılmasına beş kişinin onay verdiği fotoğraflar çıkarıldı.
Kalanlar arasında herkes dört fotoğraf söyledi ve kağıda yazdık.
En çok oy alana göre sıralama oluşturduk.
Senin kuş fotoğrafına gelince, öncelikle öyle noise uygulamışsın ki, fotoğrafta netlik kalmamış. Kadraj desen zaten yoktu. Kalabalık bir kuş grubunun içerisinde fotoğraf boğulmuştu. Keza Taşbaş fotoğrafında da öyle bir oynamıştın ki oda resimden öteye gidemiyordu.
Bence fotoğraflar arasında Fatih beyin mükemmel bir karesi vardı. Netlik, Kadraj, renkler, altın noktalar, mana, geçmişe özlem ve O an ...
![]()
Fakat kendisi böyle bir etkinliğe katkıda bulunmak ve Nizip'de fotoğrafı sevdirmek manasına beni kırmayıp jüri oldu, değerli zamanını İbrahim Şimşek'le beraber ayırarak bizlere yardımcı oldu. Bunu yaparkende benim az önce bahsettiğim fotoğraf kendisine ait olduğu için çekmek zorunda kaldı. O böyle bir özveriyi gösterdiği halde senin günlerdir bu konuyu tenkit etmen üzücü. Kaldı ki 3. fotoğrafda seninki. Yani yanlı bir karar olsaydı ki kimse buna ternezzül etmez, senin fotoğraflarının hiçbirinin dereceye girmemesi lazımdı. Fakat dereceye girdiğine göre art niyet yoktur. Amma illa benimki birinci olacak dersen orada durmalısın. Daha ciddi bir yarışma açacağım merak etme. Konuları belli, ödülleri belli, jürileri de dışardan gelecek. Tabi iştahım kalmadı ayrı konu
Admin abi gerçekten Fatih Abiyi çok seviyorum. Mükemmel bir insan. Keşke söyleseydiniz PS müdahalesi olmayan fotoğrafı getirseydim. Keşke kategori "O an" olmasaydı. Benim elimde binlerce fotoğraf var. Ama abi sende beni eleştiriyorsun anlamıyorum ki herkes gibi sende bana suç atıyorsun. Valla kötü bir maksatım yok. Ben birşey demiyorum ki fotoğraflar çok güzel ama o an kategorisine girecek nitelikte değil. Ben sadece bunu anlatmaya çalıştım :D
Abi bir daha düzenlerseniz sitede anket yaparız fotoğrafları Nizip.com üyeleri seçer :D
bi daha ki yarışma ne zaman
Bu fotoğraftamı kadraj yok. Bu fotoğrafta mı anlam yok. Nizip'te bu kadar güvercini bir araya getirip çeksinler bu işi bırakırım. Nizip'te o an budur. Bu fotoğrafa bakan kendi kendine sorar "Yahu Nizip'te güvercin de mi varmış" diye. Bu fotoğrafta bayrağımız var, 80 yaşında amcanın hayata tutunması var. Bu fotoğrafta hayvan sevgisi var. Bu fotoğrafta güzellik var, özgürlük var, görsellik var. Sizin yok dediğiniz kadraj var bence :D Ama valla amacım tamamen sinerji kızmayın bana... Sayglar...
fotoğrafın photshopsuz halini bulup ekliyorum.... Saygılar....
Neyse benim için konu kapandı.
Daha heyecanlı bir yarışma için teknik altyapı hazır. Birkaç sponsor bulup en güzel kareleri çekmek için sizleri teşvik edeceğim. Selamlar
Sabırsızlıkla bekliyorum Mehmet abi
İbocan sen bana saygısız mı demek istiyorsun! Arkadaşım lütfen sözlerini iyi ve dikkatli seç. Emekten bahsediyorsun. Ne emek var dijital bir makine ile çekip internete atmışsın. Ona bakarsan ben www.Nizip.com a yüzlerce fotoğraf attım. Bu emeğe kim ne diyecek. Lütfen... Sizin bana "Kendini beğenmiş, dik başlı, saygısız, emeğe saygı göstermeyen" gibi sözleriniz sizce ne kadar saygı seviyesinde.... Kusura bakmayın ama güneş balçıkla sıvanmaz..... Size verilecek en büyük ceza www.Nizip.com a hergün harika fotoğraflar ekleyerek ziyaretçilerin beğenisini toplamak. Bakalım bu mu emek o mu emek... Saygılar....
5-6 kişi olupta beni üstelemeniz hiç ama hiç hoş değil.....
İşte başlıktaki mesajlarım neresi yanlış!!
"O an" fotoğrafçılıkta kelime olarak "Bir anlık, gözün görmekte, görürsede anlamakta zorlanacağı anlamına gelmekte." "Abi şöyle bir durda fotoğrafını çekeyim." yada "Teyze hele şöyle hüzünlü hüzünlü bak ya" diyerek çekilen fotoğraflarda "O an" göremiyorum. "Kuşların efendisi" adlı fotoğrafta buğday tanelerini tane tane havada yakalamışım, kısacası ağzım ile kuş tutmuşum ama o an kategorisine girmemiş. Fotoğrafçılıkta "O an" portre ve hatıra fotoğraflarından ayrılır. Ben bunu İbrahim Şimşek ve Fatih İzler'in bildiği kanısındaydım. Bir daha ki sefere inşallah rahmetlik nenemin vesikalık fotoğrafı ile katılacağım."
"NİZİP'TE ARTIK GÜVERCİLERİNDE VAR OLDUĞUNU ANLATAN, GÜVERCİNLERİ NİZİP'E KAZANDIRABİLECEK OLAN BU FOTOĞRAF, MAALESEF DERECEYE GİRMEDİ. BEN KESİNLİKLE 1. OLUR DİYE HESAP EDİYORDUM. BASÇEK AYARLARLA DEĞİL TAMAMEN MANUAL AYARLA. BİR KAÇ PS MÜDAHALESİ. AMA SAĞLIK OLSUN."
"
Orhan abi sık hazırlanmana gerek yok. Bence sürpriz oyna. :D Abi o çok beğendiğin fotoğrafı benden istemiştin. Bu başlıkta var alabilirsin."
"Gökhan Kardeşim Allah razı olsun. Ama farketmez benim için küçük Nizip için büyük kayıp"
"Bir daha ki sefere inşallah 1. fotoğrafı Nizip.com üyeleri seçecek"
"İbocan kardeşim ben çok fotoğraf attım. Zaten yarışmanın amacı yarışmaktan çok Nizip ile ilgili resimlerin sayısının artması ve arşivin genişlemesiydi. Ben bu gayret içerisindeydim. Nizip'e çok güzel kareler kazandırdığıma inanıyorum. Sende mansiyon almışsın bunu gördüm tebrik ederim. Benil eleştirmek istiyorsun sanırım. Bunu yapmadan önce kendi fotoğrafın ile benim fotoğraflarımı karşılaştırmanı tavsiye ederim...."
"İbocan Kardeş "Profesyonel Değilim" diyorsun bende profesyonel değilim. Ben bir gazeteciyim. Gördüklerimi çekiyorum. Zaten illa güzel olması için 1000 kare çekmek gerekmezki. Ben zaten çok resim attım ve belirttim Kuşların Efendisi ile katılmak istiyorum diye. Ama Jürimizin hoşuna "Kolay Gelsin Amca" adlı fotoğraf gitmiş. Ama takma kafana sıkma canını ne de olsa mansiyon ödülünü almışsın..."
"Selam Herkese. Ben sadece topicde görüşlerimi dile getirdim. Tabiki arkadaşları tebrik ediyorum. Ama niyese hep beni eleştiriyorsunuz. Ben bir şey demiyorum ki Portre ve Hatıra fotoğrafını o an kategorisine koyan sizsiniz. Sonrada Thalep yanlış konuşuyorsun diyen sizsiniz. Bence kusura bakmayın ama fotoğraftan anlamıyorsunuz. Ben sadece tepkimi dile getirdim. Yine tekrarlıyorum ben çok fotoğraf attım siteye. Hemde çok ama zaten yarışmanın amacı da bu değilmiydi. Söyleseydiniz atmazdım .... PS'de renk düzenlemesi yaptım diye 1.ci olamadım bunun da altını çizeyim.. ."
"Admin abi gerçekten Fatih Abiyi çok seviyorum. Mükemmel bir insan. Keşke söyleseydiniz PS müdahalesi olmayan fotoğrafı getirseydim. Keşke kategori "O an" olmasaydı. Benim elimde binlerce fotoğraf var. Ama abi sende beni eleştiriyorsun anlamıyorum ki herkes gibi sende bana suç atıyorsun. Valla kötü bir maksatım yok. Ben birşey demiyorum ki fotoğraflar çok güzel ama o an kategorisine girecek nitelikte değil. Ben sadece bunu anlatmaya çalıştım :D
Abi bir daha düzenlerseniz sitede anket yaparız fotoğrafları Nizip.com üyeleri seçer :D"
BU MESAJLARI YAZMA HAKKIM KADAR DOĞAL NE OLABİLİR Kİ NERESİNDE SAYGISIZLIK VAR. BENCE SİZE YAPTIĞIM SAYGISIZLIK NE BİLİYOR MUSUNUZ? KRALIN ÇIPLAK YANİ FOTOĞRAFLARINIZIN DERECEYİ HAKETMEDİĞİNİ SÖYLEMEM OLDU...
Talip arkadaş polemiğe gerek yok ki bu konuda .Sen benim resmimi eleştirmişsin niyeki tamam o kadar profosyönel bir resim değil. ben o an a uygun olarak öylesine çekmiştim.İstersen sen ikinci ol önemli değil.Yani tartışmaya gerek yok bence.Benim için önemli olan gönüllerin hoşnutluğudur.
Kısacası şu ifadeleri size itrak ediyorum.i
Allahü teâlâ, kendini beğenip övünen hiç kimseyi sevmez.) [Lokman18]
Arkadaşını mağlup etmekle övünen bir cemiyette, kardeşliğin tesisi mümkün olur mu? Övünmek, başkasını hakir, aşağı görmekten ileri gelir. Halbuki hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Din kardeşini hakir görmek, kötülük olarak yeter.) [Müslim]
Hakkı kabul edememek kibirdendir. Kibir ise büyük günahtır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlânın en sevmediği kimse, hakkı kabul etmekte inat edendir.) [Buhari]
(Hakkı küçük görmek kibirdendir.) [İ.Gazali]
Herkesin sizden iyi bir şekilde söz etmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse kendinizi övmeyin.PASCAL
Allaha emanet olun....
http://www.Nizip.com/gallery/displayimage.php?imageid=1791
talepciğim sana öneriler getiriyoz hala etrafa laf atıyorsun...
sana sadece kapı arlığından bakıyorum...