1975 yılında çekilmiş.
Yazdırılabilir Görünüm
1975 yılında çekilmiş.
Leylek camiden akişe giden yol
leylek camiden carşicamiye giden yol
Kasım kardeş teyyyyyyyy evliya celebinin tesbiti nerde bu fotograf nerde malesef eski çamlar bardak oldu.Selamlar
nizip bu su misali insan resimlere baktıkça daha bir huzur dolu oluyor düşünüyor vay be buralara gelmek için neler vermedik ki nice savaşlar şahinbeyler şehit kamiller ve nice gaziler verdik güzel şehrim bir kez daha çok güzel olduğuna kanıt getiren abilerime teşekkür ederim
bu güzel resimler için teşekkürler.
bir çok resim bana mardin i hatırlattı diyebilirim.bu eski evlerden kaç tanesi kalmıştır,korumaya alınmış mıdır,restarasyon görmüşmüler,bilgi verirseniz sevinirim.
görünen camii şıhlar camii mahalleolarakda şimdiki şıhlar mahallesi
bu cadde uzun carsinin alt caddesi
cadde degil aslinda sokak burasi
bedestenin arka sokagi yani carsi caminin o taraftan cekilmis
karsidaki cami ise sihlar camii
soldaki ilk evin yerinde simdi gülnihal magazasi var
sokaktan camiye dogru giderken cok ince bir sokak var caminin arka kapisi var orda hemde
ince sokoga cikmadan saga dönersen uzun carsinin ilk basina cikarsin
ince sokaktan sonra saga dönünce ise sebse halinin yokusuna cikarsin
cok ilerdeki camiiye gelince o cami dedemgilin mahallesindeki belkis mahallesindeki camii ismi ne bilmiyorum ama belkis mahallesinde o camii
bu görünen daglar ise sagdaki zergil tarafini gösteren daglar
soldaki daglar ise akcakent tarafini gösteriyor ama simdi oralardan otoban gecti
eger bir imkani olan varsa gitsin uzun carsinin alt sokagindan carsi caminin yakinlarindan bu fotografin yenisini ceksin
karsilastiralim
uzun zamandir yazmiyordum ama bu konuya yazmam lazimdi :=)
:D bu cadde uzun çarşının alt caddesi
:D cadde değil aslında sokak burası:D
Walla güldüm şimdi cadde mi sokak mı:D:)
![]()
bu cadde uzun carsinin alt caddesi
cadde degil aslinda sokak burasi
bedestenin arka sokagi yani carsi caminin o taraftan cekilmis
karsidaki cami ise sihlar camii
soldaki ilk evin yerinde simdi gülnihal magazasi var
sokaktan camiye dogru giderken cok ince bir sokak var caminin arka kapisi var orda hemde
ince sokoga cikmadan saga dönersen uzun carsinin ilk basina cikarsin
ince sokaktan sonra saga dönünce ise sebse halinin yokusuna cikarsin
cok ilerdeki camiiye gelince o cami dedemgilin mahallesindeki belkis mahallesindeki camii ismi ne bilmiyorum ama belkis mahallesinde o camii
bu görünen daglar ise sagdaki zergil tarafini gösteren daglar
soldaki daglar ise akcakent tarafini gösteriyor ama simdi oralardan otoban gecti
eger bir imkani olan varsa gitsin uzun carsinin alt sokagindan carsi caminin yakinlarindan bu fotografin yenisini ceksin
karsilastiralim
uzun zamandir yazmiyordum ama bu konuya yazmam lazimdi :=)
o dedigim cadde sen degilsin bak insandan bile cadde oluyor nik olarak :))sokaktan olmu$ cokmu
Bence burası altınbaşların evinden sabancı pazarına dogru olan ara yer
Arkada Taşbaş sağ köşede Çarşı Camii...
cok güzel resimlerdi insanı bu zamandan alıp oralara goturuyor tesekürler devamını bekleriz:)
yakar petrolün önünden cumhuriyet meydanına giden yol burası şimdiki haline hiç benzemiyor tahmini resimdeki caminin minaresini baz alarak yaptım doğrumu yanlışmı bence doğru
İbrahim'in 1930 yılı fotoğrafına eniştemin yorumunu paylaşıyorum:
"Sağ alttaki sokak, Kabaltından Şıhlar Cami2ne çıkan sokaktır."
Eminim diyor...