-
park yapmak güzel helede halkla birleşip karar almak dahada güzel bişey bize NİZİPi kapsayan geçmişimizle özdeşleşen bi isim vermek en güzeli olacaktır.bulunmuş olduğumuz coğrafik yapıyaıda göz önünde bulundurmak gerekir isim verirken arkadaşımızın dediği gibi bu parkı belkısa giden yoluda içine alınacak olursa belkıs harabeleri bence en iyisi olur biraz otantik dekarasyon yol kenarlarında harabelerden çıkarılmış antik değerlerin birer örnekleri hem kentimize yabancı turist çeker hemde bizim benliğimizi ortaya serer .benim düşüncem bu haydi şimdiden hayırlı olsun tüm Nizipli kardeşlerime anneler babalara tüm yurttaşlara...........
-
Müslüm beyin dediği benim kafamdaki fikre yakın. Anlatmak istediğimde buydu. Zeugma kapısı derken bunu kasdetmiştim. Müze yok ! Zeugmada sergilenen sadece birtane mozaik var, onunda üzeri kapalı ! Hiç olmazsa oraya giden turistler bu parktan geçerken kendilerini Zeugma bölgesine girmiş hissetsinler ve kendilerinde parka girmek hissi uyansın, girip dinlensinler.
Hatta bu Zeugma bölgesi öyle genişletilmeli ki, Nizip''e giriş yapılan bir yol bu parka ulaşana kadar Zeugma motifleri iledonatılmalı ve adıda Zeugma yolu olmalı. Sonrasında parktaki Zeugma kapısındangeçerekZeugmaya öyle ulaşılmalı. Şuan kullanılan yollar var fakat Zeugma motifleri eksik.
-
ORHAN ÇELİK BEY KARDEŞİM;
BU YAPILACAK PARKTA BİR DE ANFİ TİYATRO PROJESİ OLURSA, EMİNİM GENÇ ARKADAŞLARIN ÇOK HOŞUNA GİDECEKTİR.
AYRICA BİR ÇALIŞMA ALANI DA OLABİLİR.
PARKLARDA ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA, ANFİ TİYATROLARDA DEV EKRAN TV YAYINLARI, TİYATRO OYUNLARI OYNANABİLİR, KÜÇÜK KONSERLER DE VERİLEBİLİR.AYRICA ZEUGMA MOTİFLERİNİN DE OLMASI MÜNASİP OLACAKTIR.
AYRICA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILACAK OLAN BU PARKA GÜVENLİK PERSONELİ DE ALINIRSA İNSANLAR DAHA RAHAT VE HUZURLUBİR ŞEKİLDE DİNLENEBİLİR.
BİLGİLERİNİZE.
Edited by - f.deliaslan on 28/05/2006 19:56:53
-
ben ce hacı fezi ve zeugma kultur parkı olsun
-
Kessinlikle Osmanlı parkı..!!.
-
<h1 Evet kesinlikle SEMPER.................
***OSMANLI PARKI***
</h1
-
Lütfen Dürümcü Emmi parkı filan olmasın. Mehmet Cankesen'in yaptığı hayırları milletin gözüne gözüne sokmak mı istiyor sayın Sabuncu.? Dürümcü emmi bulvarı var (DAha doğrusu kurban bayramı için geldiğimde vardı) Acil servisin adı, kendi yaptırdığı için verilmiş. Dahasına gerek var mı? Sayın sabuncu istiyorsa Dürümcü Emmi'nin heykelini, kendi evinin önüne dikebilir! Ayrıce Sabuncu'daki bu dürümcü emmi sevgisini de anlamış değilim. Çok değil, 2 yıl önce İstanbul'daki Nizipliler Derneği seçimlerinden sonra, söylemediğini bırakmamıştı.Hem de bu sitede. sanırım ben konudan uzaklaştım özür dilerim bunun için herkesten.
PARKIN İSMİ "NİZİP KÜLTÜR PARK" OLSUN! VE MÜMKÜNSE KÜLTÜREL FAALİYETLER YAPILIN. ADMİNİN ÖNERİSİ ÇOK YERİNDE. MÜZE HAVASI VERİLEBİLİNİRSE( vE O ESERLERİN SAHİDEN ÇOK GÜZEL TAKLİDİ YAPILIRSA) ÇOK İYİ OLABİLİR. YA DA KURTULUŞ SAVAŞINDA YARARLIK GÖSTEREN ANTEP HARBİNİN KAHRAMANLARINDAN BİRİ OLAN "ÇETE HABEŞ" İSMİ DE OLABİLİR!
-
BABA YİĞİT TEŞEKKÜR EDERİM
İLTİFATLARINA VE ÇOK HAKLISIN
TÜRÇEDE YAZI KURALLARINDA BAZI YAZILAR
NEREDE NİÇİN KULLANILIR BURADA..O YAZILARDAN BİRİ VAR
SAYGILARIMLA
AMA GENEDE ISRAR EDİYORUM TEKLİFİMDE
.
-
Evet Bencede [u]OSMAN'LI PARKI</u Olmalı.
-
F.Deliaslan beyfendi,anfi konusunda bende sizinle hemfikirim,sayın imar müdürümüze bu konuda gençlerle beraber teklif yaptık,ama anfinin bu projeye uymayacağı söyledi,kendisini dinlediğimizde hak verdik. Ama anfi konusunda imar müdürümüz Latif Karadağ beyfendiyi sıkıştırmaya devam edeceğim.İşin şakası bir tarafa başka bir yerde anfi inşaa etme fikri , müdürümüzün programında sanırım var. Tabii dediğim gibi buraya değil,farklı bir yere olabilir. SAYGILAR...
-
"Code"
<h3 "Code" "Title" "Code" "FONT-WEIGHT: bold" "Code" "Title" "Code" OSMANLI PARKI </h3
Edited by - Nizip72 on 29/05/2006 11:44:55
-
bence emeği geçen başkanın adını vermek lazım .
-
sevgi ve barış kardeşlik parkı
-
sevgi ve barış kardeşlik parkı
-
<h1 align="center" "Code" style="WIDTH: 69.06%; HEIGHT: 36px"
<h3 nİzİp-zEuGmA GeNçLiK ve KüLtÜr parkı</h3
</h1
<address Nizip halkına hayırlı uğurlu olsun..
pazar günü Nizipteyimmm...
asigenc457@mynet.com
www.remyo.mku.edu.tr
</address
-
<h2 NİZİPPARK- OSMANLI PARKI- HACI FEVZİ AKDOĞAN PARKI- YEŞİL PARK-
YEŞİL NİZİP PARKI
AKPARK- KÜLTÜR PARK- YEŞİL PARK-
ayyıldızpark- SEVGİ PARKI - GENÇLİK PARK
</h2
-
bence OSMANLI PARKI...uygun olacak galiba?
-
yahu, attarali icin de teklif etmistik, kaale alan olmadi!...
yurt, vatan savunmasinda kahramanlik! gostermis, bir avuc cetesi ile koskaca fransiz mufrezelerini "palamut patlatarak' dize getirmis unlu, sanli gazimiz, hele de ulusalciligin kabardigi su ortamda, "HABES BOLER' e vefamizi gostermenin tam yeri ve zamani degil mi?...
"HABES BOLER" parki olsun, koskaca Nizipi kurtaran kahramanimizin bildigim kadariyla bir sokaga verilmis adi bile yok ( yaniliyor olabilirim )..
boylelikle hem kendimizi affetirir vefa borcumuzu oderiz hem de zatisahanelerini 'onore' etmis oluruz yahut 'serefyap' oluruz...
ote yandan, 'Nizip zeugma parki' ya da ahmet aksoyun da teklifi 'osmanli' iyi olur...
-
Attar Ali meydanı o isimle özdeşleşmiş olduğundan,Attar Ali meydanı olarak değişiklik yapılmadı.. Sizin söylediğiniz her şey yapılacak diye bir kaide yok sanırım. Burada fikirler alınır,tartışılır beğenilir beğenilmez ayrı şey. Ama buraya verilecek isim kesinlikle bu forumdan çıkacaktır.Bu konuda sayın başkanım bana söz verdi.Ben günlük olarak bu kısmın çıktısını alıp arşivliyorum.Yani diyeceğim kesinlikle ciddiye alınıyor. SAYGILAR....
-
Ayrıca Yusuf kardeşim şunu da belirteyim; <HABEŞ EFENDİ CADDESİ> var ve bizim dönemde bu isim verildi. Duyarlılığınız sevindirici ama önce araştırsanız daha iyi olur..
-
Orhan kardeşim Yusuf bilmeden yazmış, sende biliyorsun ki arkadaşımız yurt dışında ve ilçemizdeki gelişmelerden pek haberdar olmuyor. Hem attar ali meydanına ne isim verilsin diye konu açılmadı attar ali meydanına ne yapılsın dendi. Hem düşünebiliyormusun Attar Ali Meydanı'nın isminin değişmesini kesinlikle olacak birşey değil. Nizip'in adının değişmesi gibi olur.
Parka verilecek isim hususunda inşallah İlçe meclisimizden forumda önerilen isimlerden biri çıkacaktır. Ben yine tekrar ediyorum Firdevs Bahçesi Parkı veya Osmanlı Parkı.
-
sevgili orhancelik bey hemsehrim, teveccuh gostererek zatima cevap lutfetmeniz son derece mesrur etti...
ve bu ala duygular icre belirtmeliyimki yanlis bir tasavvur soz konusu....
adi gecen zatin ( habes boler )sizin doneminizde ''onore edildigi malumatindan yoksun olarak tedbiren ''yaniliyor olabilirim'' ayraci ile bildigim kadariyla tumcesini belirtmistim, ayrica yanlis anlatimi duzeltmek isterimki, duyarliligim dusundugunuzun ziddinadir....
aslolan teklifim ise "Nizip zeugma ya da osmanlı''dir...
''attari ali'' meselesi ise daha ziyade vukfuyetinizin noksanligindan olup baskaca bir belediye gorevlisinin buna benzer bir isim verme eylemiyle ilintilidir....
son olarak sunu da ifade etmek isterimki: digerlerini bilmem ancak benim yazi ve sozlerimi dikkate alip almamaniz ( cumle cun de gecerlidir ) zatialilerini baglar, inceliginize tekrar sukranlarimi arzederim...
-
<h1 OSMANLI PARKI---
NİZİBE YAKIŞIR </h1
-
ŞU İSİMLERİ BİR LİSTELESEK
GELEN TEKLİFLER LİSTE OLSA
OY ÇOKLUĞUNA GÖRE SIRAYA DİZİLSE
DAHA SONRADA
HER BİR ÜYE KULLANICI 1 DEFA OY KULLANARAK
OYLAMA YAPIULIR İSE ADİL OLUR
BEN ISRAR EDİYORUM
DÜRÜMCÜ EMMİ PARKI
VEYA
MEHMET CANKESEN PARKI OLSUN
DAHA NİCE CADDELERE-OKULLARA-PARKLARA VERİLMESİ DİLEĞİYLE
SUAT SABUNCU
.
-
EVET UZAKLARDAN KATILIYORUM.TÜM İSİMLERİ OKUDUM AMA EN GÜZELİ BAZI ARKADAŞLARINDA ISRARINA CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM EVET İLLA "background-color: rgb(153, 204, 0);" OSMANLI "background-color: rgb(255, 255, 255);" PARK OLSUN. OSMANLILAR SEVDALILARINA SELAMLAR OLSUN. "background-color: rgb(255, 0, 0);" "color: rgb(0, 255, 0);"
-
"Title"
<div align="center"
<address OSMANLI PARKI</address
</div
-
"quote" yusuf demişki:
''''attari ali'''' meselesi ise daha ziyade vukfuyetinizin noksanligindan olup baskaca bir belediye gorevlisinin buna benzer bir isim verme eylemiyle ilintilidir....
şu ilintiyi bir açıklasan orhan bey'in de vukufiyeti olurdu.
-
Sevgili Yusuf abi Nizip dilince konusursan ne demek istedigini anlarım ama senın yazıların bana biraz garip geliyor ben bu kelimeleri ilk kez senden duyuyorum dersem inan sasırma:) yinede nezeketinizden dolayı zatialilerini baglar, inceliginize tekrar sukranlarimi arzederim.
SabredeLim MevLam NeyLer, NeyLerse MevLam Güzel EyLer...
-
Parkın adı Atatürk Kültür Parkı olsun ve Nizip'in kültürünün yaşadığı bir alan haline getirilsin... Heykeller, tarihi anlatan özetler fln filan........ Ama ben hala ısrarlıyım park çok yanlış olur. Spor alanında ısrar ediyorum....
-
Bana göre park ın ismi NECDET YAŞAR olması çok uygun.Necdet YAŞAR kim diyeceksiniz?Necdet YAŞAR NİZİP Lİ vede dünyanın en büyük tanbur ustaların dan biridir,vede akademisyendir...
-
bu parka verilecek en güzel isim M.NEZİR GÜL ismi olacaktır.M.NEZİR GÜL PARKI .
-
"quote"
coskun demişki:
"quote" yusuf demişki:
''''attari ali'''' meselesi ise daha ziyade vukfuyetinizin noksanligindan olup baskaca bir belediye gorevlisinin buna benzer bir isim verme eylemiyle ilintilidir....
şu ilintiyi bir açıklasan orhan bey'in de vukufiyeti olurdu.
"hafizayi beser nusyan ile maluldur" tabii aceleyle de yazinca isim vermeyle "ne yapilmali" olayini karistirmisiz, ozur dileriz...
orhan celik beyefendi, olay asli "coskun" hemsehrimin belirttigi gibidir "vakiftir" arz ederim....
<table class="mwpThemeSmallBlock" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" cellspacing="0" cellpadding="0" width="95%" align="center" border="1"
<tbody
<tr
<td valign="top" nowrap="nowrap" bgcolor="#e7e7ea" cali</td
<td valign="top" bgcolor="#e7e7ea" Sevgili Yusuf abi Nizip dilince konusursan ne demek istedigini anlarım ama senın yazıların bana biraz garip geliyor ben bu kelimeleri ilk kez senden duyuyorum dersem inan sasırma:) yinede nezeketinizden dolayı zatialilerini baglar, inceliginize tekrar sukranlarimi arzederim</td
</tr
</tbody
</table
"turk dili zayif degildir, ne "lastik gibi suner" ne de kafa karistirir, esseklik etmek serbest ama essek demek suctur yani.".... turkcenin zenginligi fakir agizlarda yozlasmaktadir, kelime hazinesini konustugu kadariyla mahdud sayanlar, savlariyla dumurlari arasinda lastik gibi sunmektedirler vesselam...
teklifimi yineleyeyim de konudan uzaklasmamis "yazilalim"!...: "NIZIP ZEUGMA veya OSMANLI"
-
yine anlamadım desem Ne dersin Yusuf BEY? Ha Birde ''essegin kim oldugunu biliyorum ama Ben Kimseye esek demedim''....yinede nezeketinizden dolayı zatialilerini baglar,inceliginize tekrar sukranlarimi arzederim...
SabredeLim MevLam NeyLer, NeyLerse MevLam Güzel EyLer...
-
-
öncelikle teşekkür ederim
yeşil Nizip . veya çanakkale parkı diyebiliriz
-
Sporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........... Unutmayın Sporcu'dan kötü adam çıkmaz.... Ama park çocukların barınağı haline gelir ve durum her geçen gün kötüye gider.... Zaten orada bir park var... Yapmayın etmeyin eylemeyim.... elinizi vicdanınıza koyun...... Orada olan spor sahaları onlarca yıl sahipsiz kaldı... Gençler direklerini kendi elleriyle monte etti... kendi elleriyle kallelerini kaynak etti..... Nizipli gençlere ne yapmaya çalışıyorsunuz...... Park olan alana ve bir Allah'ın kulunun dahi uğramadığı parkın yanına bir kocaman daha park yapmaya çalışıyorsunuz.... Nizipte ne kadar sporcu genç var... Ne cevherler var... Onları keşfetmek yerine burada oturmuş parka isim vermeye çalışıyorsunuz..... Spor alanı yapsanız... etrafına portatif tribünler koysanız vatandaşlarda gelip sporcuları izlese fenamı olur..... Eğerki diyorsanız "halı sahacıların çeperine çomak sokarız" diyerek onları savunmaya çalıyorsanız bir şey demek istemem..... Nizipte ne basketbolcular var.... Hiç birinizin bundan haberi bile yok... Diyorsunuz park yapılsın... Sizlerki akşama kadar bilgisayarın başında chat yapan insanlarsınız.... Sizlerin parka gidipte oturacağınızdan emin değilim.... Nizipin merkezinde bulunan kocaman parka bile gelip giden yok....... Spor alanı yapın ve etrafını yeşillendirin.... Banklar koyun bu gibi çalışmalar yapın ama park yapmayın..... Bir yere isim vermek isteyen o kadar çok kişisinizki üzülmeyin spor alanına da isim verebilirsiniz..... Öncelikli yatırım gençlere yapılsın..... Bunu o kadar içten istiyorumki.... Çünkü ben o köstebek yuvasına dönmüş olan eski alanda çok spor yaptım.... Ne çilelerle basketbol oynardık.... Yetkililer nasılki verilen isimleri dikkate alıyorsa, benim bu düşüncelerimide dikkate alırsa sevinirim...... Yapılacak alan hakkında hala bir açıklama bile yapılmadı... Projesi bile yok.....
-
Askerli şubesi yanında, 6000 metrekarelik alanı belediye bünyesine kazandırmış olup,oraya türübünlü bir futbol sahası,basketbol sahası ve voleybol sahası yapacağız. Ayrıca soyunma odaları ve wc leri de olacak.Bu yaz ayında inşaallah başlıyoruz.
İstek ve taleplerinizi medeni bir şekilde istemek yerine,hakaretvari birüsluba hiç gerek yok. ''çet yapmaktan parka gidecek vaktiniz olmaz '' diyorsunuz,istek ve taleplerinize cevap vermemiz,size göre çet anlayışı oluyorsa,söyleyecek sözüm yok.
-
osmanlı parkı olması en mantıllısı.
-
Ben bunu 4. yazışım... İstek ve taleplere o kadar hızlı cevaplar veriyorsunuzki ne zamanki sert bir konuşma olsa o zaman hesaba alıyorsunuz..... Söylediğimde hala ısrar ediyorum... O alan spor alanıydı spor alanı olarak kalmak zorunda..... Bilindiği üzere orası şehrin merkezi...
Düşünün Petek Evler''den gençler sizin söylediğiniz alana spor yapmaya gidiyorlar ve oradaki gençler alanın kendi mahallelerinde olduğundan dolayı sert bir tavır göstereceklerdir... Oraya park yapılsın benim dediğim alanada spor alanı yapılsın.... Belediyenin görevi yapıp çizmek değildir, geleceği de görerek ona göre hsaplar yapmaktır.... Buyrun bide buradan yakın...
Sizce bir parkın yanına park yapmak daha mı mantıklı, yoksa parkı olmayan bir alana park yapmak daha mı mantıklı... Sizin spor alanı yapılması planladığını belirttiğiniz mahallede bir tane bile park yok... Oraya park yapında oradaki fakir kesimde sebeplensin.... İllaki zenginlerin dibine park yaparak onlara rant kazandırmanın bir anlamı yok... Lütfen kentin rantını kente bırakın..... Askerlik şubesinin yanına park yapın... Orası da değer kazansın... Saygılar... Yanlışım varsa affola...
Edited by - haberg on 04/06/2006 13:47:13
-
"quote" haberg demişki:
... Sizin spor alanı yapılması planladığını belirttiğiniz mahallede bir tane bile park yok... Oraya park yapında oradaki fakir kesimde sebeplensin....
O dediğiniz çevredeki parkları sayıyorum:
1-Menderes parkı
2-Fırat parkı
3-Esenkent parkı
4-Müslüm avkan parkı
5-Akevler çamlığı (ışıklandırması ve bank çalışması bitti,çevre düzenlemesi bu yaz yapılacak)
Eğer size göre az ise bir tane daha yaparız.