-
"Sürücü" Hatası, Cumhuriyet Savcılığı'nda Düzeltildi
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada ağır yaralananMotosiklet sürücüsü Kemal Karalar, kalp masajı ile hayata döndürülmüş, ancakkaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Olay gecesi Kemal Karalar idaresindeki 27 SD 805 Plakalısepetli motosiklet, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine, önündegitmekte olan 27 NK 320 Plakalı Panelvan tipi araca arkadan çarpmış,sürücüsünün ise Murat Özkaya olduğu bilgisi gelmişti. Güvenlik güçlerincekazayla ilgili soruşturmanın derinleşmesi üzerine yapılan araştırmada, PanelvanTipi servis aracı sürücüsünün Murat Özkaya değil, Bilal Habeş Karakuş olduğubelirlendi.
Bilal Habeş Karakuş'un puanı geçtiği için Trafik tarafından2 ay önce ehliyetine el konulduğu, sürücü olarak adı geçen Murat Özkaya'nın daserviste müşteri olarak Nizip'e geldiği ortaya çıktı.
Kazada ölen Motosiklet sürücüsü Mehmet Karalar'ın ise 300Promil alkollü çıktığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğiortaya çıktı.
-
"Etkin Anne Modeli" Konulu Seminer
Özel Afitap Koleji Konferans Salonu'nda saat 19.00'dabaşlayan "Etkin Anne Modeli" konulu seminer, öğrenci velileri tarafından ilgigördü. Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Rümeysa Didem Sezginer, çocuğunbaşarı yolculuğunda annenin ne kadar etkili olduğu konusunda çeşitli örneklerverdi.
-
Okul Harçlıklarını, Depremzedelere Gönderdiler
Özel Afitap İlköğretim Okulu öğrencileriVan'da yaşanan 7,2 lik deprem nedeniyle kampanya başlattı.
Öğretmenlerinde destek verdiği kampanya çerçevesinde okul harçlıklarını bağışlayanöğrenciler, depremzedeler için düzenlenen kampanyaya destek verdiler.
Ailelerindenalmış oldukları cep harçlıklarını Van'a göndereceklerini söyleyen öğrenciler,"Onlar bizim kardeşimiz. Bizler burada sıcak ortamda ailelerimizlebirlikte kalırken onlar orada çaresiz bekliyorlar. Belki harçlıklarımız yetmezama yinede bir faydamız, katkımız olsun" dediler.
Okulmüdürü Seyfettin tok ise, buradaki amacımız hem öğrencilerimizde yardımlaşmaduygularını ön plana çıkarmak, hem de depremzedelere katkı bulunmak, bu nedenleben kampanyamıza duyarsız kalmayan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencivelilerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
-
''Para Kontör Dolandırıcılığına Dikkat !
Türkiye genelinde son günlerde meydana gelen; "CepTelefonları ile Dolandırıcılık" olaylarının artması ve bu tür olayların geneldefarklı kişilerin adına çıkartılmış hatlar üzerinden yapıldığının tespitedilmesi üzerine, Nizip İlçe Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada; kendisini ben Hâkimim, Savcıyım,Polisim veya Jandarma'dan arıyorum diyerek, Kurum veya Kuruluş adı vererektelefonunuz dinleniyor, sizin numaranız kopyalanmış, sizin numaranızı başkakişilere gönderip borçlandıracaklar gibi sözlerle;
Pepsi Kampanyası'ndan Ödül Kazandınız, bize kontörgönderirseniz ödülünüzü alacaksınız diye mesaj gönderilmek suretiyle,
Sabit telefonlar aranarak kendilerini, Hâkimim, Savcıyım,Polisim veya Jandarma'dan arıyorum diyerek, telefonun adına kayıtlı olanşahıslardan ismi ile hitap edilerek, akabinde cep telefon numarasını alarak,cep telefonu üzerinden bağlantı kurup kişiyi herhangi bir emniyet birimine yönlendirmeden,cep telefonu açık vaziyette herhangi bir bankaya yönlendirip, farklı kişileradına verdiği T.C Kimlik Numaralarına para veya kontör gönderilmesini sağlamaksuretiyle;
Yine son zamanlarda mesaj gönderici kısmında; Turkcell.tribaresi yazılı, içeriğinde ise Turkcell'in 15. kuruluş yıl dönümü sebebiyle10.000 TL ödül kazandınız, irtibat numarası olarak ta herhangi bir numarasınınverilerek aranması istenmekte, arandığı zaman kişilere verilen T.C KimlikNumarasına banka havalesi yapılması istenmektedir" denildi.
İrtibat kurduğu kişilerden T.C Kimlik Numarasını alarak dahasonraki günlerde irtibat kurduğu kişilerden de bu T.C Numarasını vererek bankahavalesi yapmasını sağlamak suretiyle çeşitli dolandırıcılık olaylarınınmeydana gelmesi üzerine vatandaşlarımızın bu tür sesli ve yazılı mesajlaraitibar etmemeleri istendi.
-
Kalp Hastalarına, Soğuk Hava Uyarısı !
Kızılaslan Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. HikmetKarakaş, Kalp Hastalarının soğuk havalara karşı daha dikkat etmelerini, aksihalde ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.
Hava sıcaklıklarının belirli oranlarda düştüğü bugünlerdeözelikle kalp-damar ve koroner damar rahatsızlığı olan hastalarda kalp krizigeçirme riski belirgin olarak yükseldiğini ifade eden Uzman Doktor HikmetKarakaş, sözlerine şöyle devam etti.
"Soğuk havalarda kalp rahatsızlığı olan hastalar ritimbozukluğu yaşayabilirler. Bu ritim bozuklukları sonucu ani kalp krizleri veölümler olabilir. Soğuk havalarda bu rahatsızlığı olan hastalar dikkatli olmalıdır.Hava değişimine bağlı olarak soğuk havada yaşayabilen mikroplar aktif halegeçiyor. Bu mikroorganizmalar kış aylarında uygun ortam oluştuğu için vücuttadaha kolay tutunabilecekleri yer buluyor ve solunum enfeksiyonlarına nedenolabiliyor. Havaların soğumasıyla birlikte kişilerin bağışıklık sistemizayıflıyor. Soğuk havada üreyerek yayılabilen mikroorganizmalar kolaylıklainsanlarda tutunarak solunum yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. Yaz aylarındaishal gibi bağırsak sistemini etkileyen mikroorganizmalar yaygın olarak görülüyor.Kış aylarında ise grip, nezle, sinüzit, zatürre, bronşit, beta, orta kulak,bademcik ve ses teli iltihabı gibi çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarıyla dakarşılaşılıyor" dedi.
-
Bay Şahin'en İlginç Evlilik Teklifi
Nizip'te Şahin lakabıyla bilinen 45 yaşındaki Şaban Kahraman,isimli vatandaş, bir türlü evlenemeyince ilginç bir yöntem buldu.
Kendisine ait olan arabanın dört bir tarafını evlilikteklifi içeren yazılar ile donatan Şaban Kahraman ve otomobil görenlerinilgisini çekiyor.
Konu ile düşüncelerini belirten Şaban Kahraman, daha önceevli olduğunu, ancak geçinemediğinden dolayı boşandığını söyledi. Şimdi isebekâr olmasına rağmen bir türlü evlenemediğini ifade eden Şaban Kahramankonuşmalarını şöyle sürdürdü.
"Çareyi böyle bir yöntemde arıyorum. Her yönteme başvurdumfakat hiç bir sonuç alamdım. Son olarak aklıma böyle bir plan geldi ve kendimeait aracımın camlarına; "Benimle Evlenmek İsteyen Bayan Arıyorum" şeklindeyazılar yazdım. En kısa zamanda bir gelin adayı bulmayı istiyorum. Benim tekistediğim evlenmek, nerde olursa ne şekilde olursa olsun, ben razıyım. Hatta içgüvey olmaya bile razıyım, yeter ki evleneyim" dedi.
-
Kızılay PTT Caddesi'nde Stant Açtı
Konuyla ilgili konuşan Kızılay Nizip Şubesi Genel SekreteriYusuf Nalçacı, Ülke genelinde olduğu gibi Kızılay Nizip Şubesi olarak yardımbaşlattıklarını ve burada toplanan yardım malzemelerinin afet bölgesine acilolarak gönderileceğini söyledi.
Bu konuda ilçemizde kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar, esnaflar ve herkestendestek bekliyoruz'' diye konuşan Genel Sekreter Yusuf Nalçacı, afet bölgesinegönderilmesi gereken acil malzemeler konusunda da bilgi verdi.
"Bölgeye acil gönderilmesi gereken malzemeler; "Battaniye,Soba, Mama, Bebek Bezi, Biberon, Su, Kuru Gıda, Temizlik Malzemeleri, SağlıkMalzemeleri, Giysi, Isıtıcı gibi malzemelerdir. Biz bu konuda Nizip İlçe halkınınkampanyamıza destek olacağına inanıyoruz. Tüm halkımızı Van'a yardım eliuzatmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
-
1 Bardak Çaya Zam
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çaya zam geldi. Zam talebini değerlendirenNizip Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Ekmekçi, Buna göre dahaönceden Kahvehane ve Çay Ocakları'nda içeride 40 Kuruşa satılan bir bardak çay50 kuruşa, yine daha önce dışarıya 35 Kuruş olan çay şimdi ise 45 Kuruşayükselmiştir" dedi.
Yapılan zamların makul seviyede olduğunu dile getiren Oda Başkanı Hüseyin Ekmekçi, şekere, tüpe, çaya ve elektriğe gelenzamlardan sonra kahveci esnafı olarak zam talep etmek zorunda kaldıklarınısöyledi. Nizip'te 19 ay önce görevi devir aldıklarını kaydeden Kahveciler veLokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Ekmekçi, zam kararının ise esnaflarla ilebirlikte alındığının altını çizdi.
-
Cumhuriyet Lisesi'nden Van'a Destek
Van'da ihtiyaç sahipleri için Nizip'te başlatılan yardımseferberliğine Nizip Cumhuriyet Lisesi öğrencileri de destek verdi.
Van'da meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlara verilmeküzere yardım kampanyası başlatan Cumhuriyet Lisesi öğrencileri depremzedelereverilmek üzere bol miktarda malzeme yardımında bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Lisesi Okul Müdürü BayramÇakır, başlatılan yardımların, Van'da yaşayan insanlarımıza ulaştırılacağınısöyledi. "Özellikle öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere tümmilletimize örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuşan OkulMüdürü Bayram Çakır, Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla hayatınıkaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
-
Karadeniz, "Nizip Gönüllüler Platformu"nu Ziyaret Etti
Van'da meydana gelen deprem olayında ağır hasar görendepremzedeler için harekete geçen Nizip'teki Sivil Toplum Örgütleri, "Nizip GönüllülerPlatformu" adı altında Çarşı Camii avlusunda yardım kampanyası başlatmış veNizip adına örnek bir tablo sergilemişlerdi.
Yapılan çalışmaları yerinde görerek inceleme yapan Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz ve beraberindekiler, yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret esnasında nakdi yardım kutusuna bir miktar parayardımında da bulunan Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz; "Devletimiz,depremzedeler için her türlü desteği veriyor. Ancak sivil kanadın yapmış olduğuyardımlarda tabiî ki çok önemli ve yerinde olan yardımlardır. Almış olduğum bilgilerdeNizip halkının kampanya ya yoğun ilgi gösterdiğini öğrendim. Bu kampanyayıdüzenleyenlere ve destek verenlere şahsım ve devletim adına teşekkür ederim"dedi.
-
Nizip Meslek Yüksek Okulu'ndan Konferans Zorlaması
Her hafta değişik konularda Konferans düzenleyen NizipMeslek Yüksek Okulu tarafından okul öğrencilerine uygulanan "Konferans'a KatılmaZorunluluğu, tepkilere neden oluyor.
Çeşitli konuların ele alındığı konferans saatinde, iddiayagöre salonun kalabalık gösterilmesi için üniversite öğrencilerine uygulanan"Psikolojik Baskı" dedikodusu başladı.
İddiaya göre, Konferansa katılan öğrencilerin yapılanyoklama da mevcut olarak gösterildiği, ancak konferansa katılmayan öğrencilerinde Okul İdaresi tarafından hedef seçildiği gelen bilgiler arasında.
Oysa sınıfta olması ve ders görmesi gereken öğrencilerinkonferansa katılması halinde başına gelecek herhangi bir olumsuzluktan dolayısorumluluğu kim üstlenecek, bu da merak konusu.
-
Öğrencilerinden Van'a Yardım
Mehmet Niyazi Marufoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri Van'da yaşanan üzücüolay sonrası yardım kampanyası başlattı. İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet YılmazTürkiye'nin el birliği ile Van'daki depremin yaraların sarılacağını söyledi.
Mehmet Niyazi Marufoğlu İlköğretim Okulu olarak yüreklerinin Van'da olduğunukaydeden Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, "Van'da meydana gelen depremden dolayıbütün milletimizin olduğu gibi bizde üzüntü içerisindeyiz. Bu ıstıraba ve acıyaortak olma adına öğrencilerimizle bir yardım kampanyası başlattık. Tüm okullaraörnek olabileceğini düşündüğümüz bu kampanyada soba, ayakkabı, kışlık giyecekve çocuk bezi gibi malzemeler topladık. Ama elimizden geldiği kadarıylaöğretmen arkadaşlarımızla okul idaremizle bu kampanyaya destek vermeyi veoradaki ıstırap duyan kardeşlerimize vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmayıistiyoruz. Onların da ıstıraplarını bir noktada dindirebilecek yardım elini hepbirlikte organize etmeye çalışıyoruz" dedi.
-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Cumhuriyet'in 88. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, AtatürkAnıtı'na çelenk sunma programı düzenlendi.
Program kapsamında Cumhuriyet meydanında her okuldan 12'şerkişilik öğrenci grubu ve Okul İdarecileri hazır bulundu.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, 1dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.
Çelenk sunma programına Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, GarnizonKomutanı ve Nizip Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanvekili Hüseyin Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, Müftü Dr. MustafaGenç, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz veDaire Amirleri katıldı.
-
17. Nizip Çalıştayı Yapıldı
Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından başlatılanve 17. si düzenlen Nizip Çalıştayı'nda; "Turizm, İşsizlik, Organize SanayiBölgesi, Trafik, Suçların Önlenmesi, Tarımda Verimin Artırılması, ZeytinciliğinGeliştirilmesi, Çevre Sorunları, Hava Kirliliği, Yüksek Öğrenim, EğitimdeKalitenin Artırılması ve Engellilerin Topluma Kazandırılması" ile ilgilihazırlanan çalışma raporları ele alındı.
Nizip Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapan Kaymakam YaşarKaradeniz, yapılan Çalıştay sayesinde birçok konuya yerinde çözüm getirildiğiniifade etti. Çalıştay sürelerinin bazen uzadığını vurgulayan Kaymakam Karadeniz,amacımız ne kadar çalıştığımız ve ne kadar kaldığımız değil, asıl amacımızyerinde karar almak, vatandaşın huzuru, güveni ve refahı için alacağımız veuygulamaya koyacağımız kararlardır" dedi.
Nizip Çalıştayı Genel Sekreteri Mehmet Özyurt ise, Nizip Çalıştayı'ndaalınan kararların en kısa zamanda uygulamaya konulması benim ve Nizip halkınıntemennileri arasındadır" dedi.
-
Oyun ve Eğlence Amaçlı Patlayıcı Maddelere Düzenleme
Nizip'te oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışına yönelik yeni düzenleme getirildi.
"Piroteknik Maddelerin Satılması ve Kullanılması" hakkında yazılı bir açıklama yapan Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, karar gereğince Nizip İlçe sınırları ile bağlı Köy ve Kasabalarda huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının kamu esenliğinin sağlanması ile gerekli güvenlik önlemleri alınmadan kullanılan Piroteknik Maddelerden kaynaklanan orman ve örtü yangını, yaralanma, ölüm ve bu maddelerin izinsiz zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü, halkımızda meydana gelen korku, heyecan ve paniğin önlenmesi halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacını taşıdığını belirtti.
Nizip Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Piroteknik Maddeler oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan, çoğunlukla bayram, düğün ve eğlencelerde tüketimi artan maytap ve çatapat gibi klorat ve fosfor karışımı içeren piroteknik maddelerin özellikle küçük çocuklarda zehirlenmelere, yanıklara, kalıcı veya geçici görme ve işitme kaybına yol açabileceği için 2006 yılında yayınlanan bir yönerge ile bazı yasaklamalar getirildiği hatırlatıldı. Alınması, satılması ve kullanılması belirli kurallara bağlı bu tür patlayıcı maddelerin kontrol altında tutularak denetlenmesini amaçlayan yönergede bazı değişiklikler yapıldığı açıklandı.
Yapılan açıklamaya göre, düzenleme şu değişiklikleri içeriyor; "Söz konusu piroteknik maddeler olan şenlik ve işaret fişekleri, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler izni bulunan av bayileri dışındaki bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi yerlerde bulundurulması ve satılması yasaklanmıştır.
Ayrıca izni bulunan işletmelerde de 5 kilogramın üzerinde bulundurulması yasaklanmıştır. Bunun dışında şenlik ve işaret fişeklerinin (el maytabı ve çamak maytabı gibi her türlü maytaplar, havai fişekler, patlaklı ve yıldızlı roketler ve demir yollarında uyarı amacıyla kullanılan kestane fişekleri gibi her türlü fişekler ve roketleri, sinyal, gök yıldızlı ve kestaneli bombaları ile hakem bombası ve yer topları gibi her türlü piroteknik bombalar, ateş çemberi, rozet güneşi, kayaş güneşi gibi her türlü döner mamulleri, altın veya gümüş yağmuru, Romen kandili, serpantin, mızrak, çin ateşi gibi diğer şenlik malzemeleri) 18 yaş altındakilere satılması yasaklanmıştır.
Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin (içinde kara barut bulunan kurbağa ve böcek şeklindeki eğlence malzemeleri, maytaplar, şenlik mumları, klorat ve fosfor karışımı içeren patlayıcı oyuncaklar, kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları) 12 yaş altındakilere satılması 12 yaş altındakilere satılması yasaklanmışken, yapılan değişiklikle 18 yaş altındakilere satılması yasaklanmıştır. Ayrıca şenlik ve işaret fişeklerinin (A) sınıfı ateşleyici belgesi bulunanlardan başkası tarafından kullanılması ve kullandırılması yasaklanmıştır.
-
Gül; "Yardımlar, Devlet Güvencesiyle Toplanıyor"
Depremde zarar gören depremzedelere ulaştırılmak üzere "Nizip Gönüllüler Platformu" adı altında bir yardım kampanyası düzenleyen Sivil Toplum Örgütleri, Çarşı Camii önünde açtığı stantta yardım malzemeleri toplanmasına devam ediliyor.
Van Yardım Komitesi Sözcüsü Cemil Gül, vatandaşlardan toplanan yardımların Devlet güvencesi altında gerekli ve ilgili makamlara ulaştırılacağını söyledi. "Nizip Gönüllüler Platformu" adına açılan yardım kampanyası 2 Kasım Çarşamba gününe kadar Çarşı Camii avlusunda devam edecek" diye konuşan Cemil Gül, kampanyaya herkesin ilgi göstermelerini istedi.
-
Milletvekili Sarı; "Cumhuriyetimiz 88 Yaşında"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı; "Türk milleti, 1920'deki birlik ve beraberlik ruhunu bugün de yaşamanın kıvancını ve onurunu taşıyor" dedi. Milletvekili Mehmet Sarı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyet'inin 88. yıl dönümünü geçmişte olduğu gibi bugün de gururlu ve mutlu bir şekilde kutladıklarını belirtti.
Türk milletinin tarih boyunca 16 devlet kurarak bağımsızlığına ve özgürlüğüne hep düşkün olduğunu ve bağımsızlık konusundaki hassasiyetinin geçmişte olduğu gibi bugün de taviz vermeden sürdürüldüğünü ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
"Türk milleti, 1920'daki birlik ve beraberlik ruhunu bugün de yaşamanın kıvancını ve onurunu taşıyor. Hep beraber kurduğumuz Cumhuriyet ile birlikte Türk milleti kendi kendisini yöneten ve tüm dünyada söz hakkına sahip ender ülkülerden biri olmayı başarmıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren halkımız, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir.
Bu süreçte milletimiz fukaralıktan ve çaresizlikten kurtularak bugün kendi kültürel değerlerine sahip, aynı zamanda da gelişmiş ülkeler arasında söz sahibi olan, dünyada geleceği şekillendiren bir ülke olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Sevinç ve kederlerinde her zaman birlik ve beraberlik içinde olan bu güçlü milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 88. yılını kutlar, bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, hayata olan gazilerimize şükran ve minnetle saygılarımı sunarım"
-
Kaymakamlık Makamında Tebrik Kabul Töreni Yapıldı
Cumhuriyetin Kuruluşunun 88.Yılı kutlama programı çerçevesinde Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz ile birlikte tebrikleri kabul etti.
Halkın Bayramını kutlayan Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz; Milletimiz tarihinde büyük önemi olan Cumhuriyet Bayramının 88. Yılının, büyük bir kıvanç ile idrak edildiğini belirtti. Cumhuriyet'in, başlangıçtan sonuca kadar akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşama olduğunu kaydeden Kaymakam Karadeniz, şöyle devam etti. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde destan yazdığı unutulmayacak bir simgedir. Cumhuriyet doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, yaşlı ve genci ile binlerce şehit vererek, tüm zorluklara rağmen yazdığı eşsiz bir destandır. Türk Milleti; sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sığınarak tek yürek olmuştur.
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları; Türk Milletinin temel ilkelerini ve amaçlarını İstiklal savaşında en iyi şekilde savunarak, Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırarak dünyaya örnek olmuştur.
Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşlarını, gazi ve şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, şükranlarımı sunuyor, Nizip İlçe halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi. .
-
Durmaz; "Yöremiz Zeytinine Sahip Çıkalım"
Zeytin hasat mevsimine girmemizle birlikte, salamuralıkyeşil zeytin satışları da başlamış oldu. Ancak bazı zeytin tüccarlarının dışarıillerden zeytin getirmek suretiyle satış yaptığı, bunun da yöremiz zeytininindaha ucuz satılmasına yol açtığı belirtildi.
Nizip Ziraat Odası Başkanlığı ve Nizip Çiftçi Malları KorumaBaşkanlığı bu konuda ortak bir açıklama yaptı.
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz yaptığı açıklamada,bizlerin buna yaptırım gücü olmadığından tüccarlardan tek istediğimiz dışarıillerden zeytin getirmesin, İlçemizin yerli malı olan zeytinini satsın istiyoruz.Böyle olunca zeytin üreten çiftçilerimizin zeytinleri daha iyi bir fiyatasatılacaktır" dedi.
Nizip Çiftçi Malları Koruma Başkanı Doğan Aslan ise, bundanböyle Vergi Müdürlüğü denetimlerini arttıracaktır. Amacımız ceza yazmak değil,tek amacımız Nizipli zeytinine sahip çıksın malımız para etsin istiyoruz" dedi.
-
Kış Yaklaştı, Kömür Satışları Başladı
Yaz Mevsimini geride bıraktığımız şu günlerde, kömürcülerinde yüzü gülmeye başladı.
Yaz mevsiminden dolayı işlerinde durgunluk yaşandığınıbelirten Koç Odun ve Kömürcülük İşletmecisi Salih Koç, havaların soğumasıylabirlikte sektörde hareketlilik yaşandığını belirtti.
Geçen yıla göre kömür fiyatlarında bir değişiklik yaşanmadığınısöyleyen Salih Koç, alımlarda erken davranan vatandaşların kârlı çıkacağınısöyledi. Kış ayına girmeden yakacak hazırlığı yapan vatandaşlarımızın erkendavranması gerektiğini de söyleyen Salih Koç, İşlerimizde yaza göre dahabir hareketlilik var. Ancak birçok abone doğal gaz aldığı için pek bir umudumuzyok, bizler eski esnaf olduğumuz için ayakta duruyoruz" diye konuştu.
Ancak işlerinin iyi olduğunu belirten Koç Odun ve Kömürcülükİşletmecisi Salih Koç, "Soğuk havaların bastırmasıyla, satışlarımız hızlandı.Şuan başlangıç olarak iyi durumdayız, Kömür alacak insanların erkendavranmaları lazım" dedi.
-
Okul Öğrencilerinden Mavi Kapak Desteği
Bilal Saide Marufoğlu İlköğretim Okulu Nizip EngellilerDerneği tarafından düzenlenen "Bir Umut Işığı da Sen Ol" adı altındaki PlastikKapak Toplama Kampanyası'na destek verdi.
Okul öğrencileri ve öğretmelerin topladığı 16 Bin mavi vediğer renklerden de 12 Bin olmak üzere toplam 28 Bin kapak, düzenlenen törenleNizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk'a teslim edildi.
Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Davut Küçükaçar; "Engellikardeşlerimize elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız" dedi. Kapak toplamakampanyasının burada bitmeyeceğini ve toplamaya devam edeceklerini ifade edenOkul Müdürü, tüm öğrencilerimizden aynı hassasiyeti, aynı özveriyigöstermelerini bekliyorum" dedi.
Bilal Saide Marufoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri baştaolmak üzere Okul İdaresi'ne teşekkür eden Nizip Engelliler Derneği BaşkanıPamuk ise; "Engelli vatandaşlarımız için toplanan kapaklardan aldığımızparalarla birer Tekerlekli Sandalye alacağız" dedi
-
Nizip Spor, Çıkışını Sürdürdü
Nizip Spor, Şenyurt Sakıcı Spor karşılaşması Nizip İlçeStadyumunda saat 14.00'te başladı. Yapılan karşılaşmada iyi bir mücadele verenNizip Spor rakibi Şenyurt Sakıcı Sporu 2-1 mağlup edince, 3 Puan Nizip Spor'unoldu.
Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı, Nizip Spor'un puansıralamasında ikinci olduğunu belirterek, Nizip Halkı başta olmak üzere tümtaraftarların destek vermelerini istedi.
-
Bayram Şekeri Piyasada
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tezgâhlarda sergilenenbayram şekeri satışları başladı. Bayramşekeri fiyatlarının geçen yıla oranla aynı olduğunu belirten İlçemiz esnafları,ancak Kurban Bayramı olduğu için şeker satışlarının şu sıralar durgun geçtiğinibelirttiler.
Vatandaşların kurbanlık alma telaşında olduğunu söyleyenesnaflar; "Her şeye rağmen Bayram Şekeri sezonunu açtık, halkımızı bekliyoruz"dediler
-
Bağ-Kur'lu olan Esnaflara Uyarı
Sosyal GüvenlikKurumu Nizip Merkez Müdürü Mustafa Aydoğdu; "Sosyal Güvenlik kapsamında bulunanhem Tarım Sigortalısı, hem vergi kaydından dolayı Bağ-Kur'lu olan esnafların,01 Mart 2011 tarihinden itibaren Tarım Sigortasını terk etmeleri gerektiğinibelirterek, o tarihten bu yana terki yapılmamış bu tür sigortalıların ise zamankaybetmeden müracaat etmelerini istedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Merkez Müdürü Mustafa Aydoğduaçıklamalarına şöyle devam etti. "Son çıkan Torba Yasası dediğimiz 6111 sayılıKanunla bu zorunluluk hale getirildiği için kanunun yayımlandığı Şubat 2011sonu itibariyle Tarım ve Esnaf Bağ-Kur'u olanlar, Kurumumuza müracaat ederek,tarım terki yaptırmaları gerekiyor. İleri de yüklü bir borç miktarı ilekarşılaşmasınlar. 01 Mart 2011 tarihinden beri Tarımdan dolayı prim ödeyenler,esnaf Bağ-Kur'lu sayılacağından aradaki prim farkı ve gecikme zammını da ödemekzorundadırlar. Zaman geçmeden sigortalılarımızın Müdürlüğümüze müracaatetmelerini bekliyoruz" dedi.
-
"Kurban Bayramı Yardımı" Başlıyor
Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma VakfıBaşkanlı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere, Kurban Bayramı yardımıolarak 80 TL yardım yapılacak.
Bu konuda yazılı bir açıklama Türkiye Muhtarlar DerneğiNizip Şubesi Başkanı Dede Kılıç; "Yardım listeleri Sosyal Yardımlaşma Vakfıtarafından tüm Mahalle Muhtarlarına verilmiştir" dedi. Yardımdan faydalanacakvatandaşların muhtarlıktaki listeden ismini kontrol etmeleri gerektiğinihatırlatan Dede Kılıç, 01 Kasım 2011 Salı günü başlayacak dağıtımların haftasonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Dağıtımların ise Sosyal Yardımlaşma veDayanışma Vakfı'nın bulunduğu yer olan Yeşil Kart Bürosu'nda yapılacağınıhatırlatan Dede Kılıç, şunları söyledi.
"Yardım almaya giden vatandaşlarımız yanlarında 2 adetkimlik fotokopisi bulundurmak zorunda. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, dağıtımyerine gelerek boş yere kalabalık etmesin ve dağıtım görevlileri vemuhtarlarımız ile Polemik yaratmasın. Yardım listeleri tamamen Nizip KaymakamlığıSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerince tespit ve tanzim edilmişolup, muhtarlarımız ile bir ilgisi yoktur.
Mahalle Muhtarları adına bu nakdi yardımı iyi günlerdekullanması dileği ile tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutluyorum"dedi.
-
Akdoğan, Kırsal Terminali İnceledi
Nizip Belediyesi tarafından Fevkani Mahallesi'ne yaptırılanve son aşamasına gelinen Kırsal Terminal çalışmalarını yerinde inceleyen NizipBelediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Akdoğan; "Nizip Çalıştayı'nda ortak akıl ile alınan karardoğrultusunda yapılan çalışma son aşamasına gelmiştir. Kırsal Terminal, eski Antepyolunu kullanan ve Nizip Gaziantep arası Yolcu Taşımacılığı yapan firmalaratahsis edilecek" dedi.
Mescit, Lavabo veMutfağı bulunan Kırsal Terminalin en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağınıvurgulayan Başkan Akdoğan, Kırsal Terminalin yapılmasında emeği geçenlere ve kırsalterminalin yapıldığı bölgeye katkı sağlayan Böler Ailesi'ne teşekkür ederim"dedi.
-
Yeşillik Halk Pazarı Hizmete Girdi
Kısa bir süre önce hizmete giren Yeşillik Halk Pazarı, ilgi görmeye başladı. İş yeri sahibi Müslüm Satan; "Onlar geldi fiyatlar düştü" sloganı doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.
Hizmet vermeye başladıkları günden bu yana piyasalarda rekabet başladığını ifade eden Müslüm Satan, müşterilere günlük sebze ve meyve reyonlarında uygun fiyat sunacaklarını belirtti.
-
Tatlı Satışları Arttı
Kış Mevsimine girmemizle birlikte tatlı üretiminde artış görüldü. Tatlı satışlarından memnun olduklarını ifade eden Vıctorıa Pastanesi tatlı ustası Mehmet Oğuzcan, her çeşit tatlı bulunduğunu söyledi.
İmalattan halka uzanan tatlı fiyatlarının oldukça uygun olduğunu savunan Mehmet usta, Düğün, Nişan ve Hediyelik gibi siparişlere yer verdiklerini söyledi.
-
Kurban Bayramı Yardımı Sevinci
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile bayram yardımı ödemelerine başlandı
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan daha önce yardım almış ve yapılan incelemeler ile fakirlik ve mağduriyetleri saptanmış kişilere öncelik verilerek dağıtılan Kurban Bayramı yardımları devam ediyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bulunduğu yer olan Yeşil Kart Bürosu'nda yapılan Kurban Bayramı yardımları hafta sonuna kadar devam edecek.
-
Kurbanlık Telaşı Başladı
İlçemiz Hayvan Besicilerinden Mehmet ve Müslüm Bulut kardeşler, bu sene kurbanlıklarda artışın söz konusu olmadığını söylediler.
350 ile 600 TL arasında değişen koyun fiyatlarının herkesime uygun olduğunu söyleyen Mehmet Bulut, vatandaşların koyun alırken özellikle dişi koyun alımlarında hamile olup olmadığına mutlaka dikkat etmelerini istedi.
Hayvan Besicilerinden Müslüm Bulut ise büyük baş hayvanlarda fiyatların 9.50 TL olduğunu belirterek, kurbanlıkların görücüye çıkarıldığını ifade etti.
-
Halk Eğitim'den "Hızlı Klavye Kullanım" Kursu
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Adalet Bakanlığı tarafından Adliyelerde Kâtip olarak çalıştırılmak üzere kadrolu personel alımı yapmayı planladığını söyledi.
Başvuru şartları konusunda bilgi veren Suna Sertpolat, "En az Lise mezunu olmak, KPSS den en az 70 almak ve Bilgisayarda 3 dakikada 90 kelime yazı yazabilen adaylar için Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi olarak, "Hızlı Klavye Kullanım" kursu planlandığını söyledi.
Başvuruların Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne en kısa süre içerisinde kimlik fotokopisi ile yapılması gerektiğini hatırlatan Suna Sertpolat, "Hızlı Klavye Kullanım" kursunda 160 saatlik eğitim verileceğini belirtti.
-
Kantar'dan "Bayram Uyarısı"
Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla Sahte Para, Dolandırıcılık, Hırsızlık ve Yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı ve daha dikkatli olmaları istendi.
Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Büyükbaş ve Küçükbaş kurbanlık alım satım esnasında sahte para ve şüpheli şahıslara karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.
Kendisini; "Ben Hâkimim, Savcıyım, Polisim veya Jandarmadan arıyorum diye Kurum veya Kuruluş adı vererek telefonunuz dinleniyor, sizin numaranız kopyalanmış, sizin numaranızı başka kişilere gönderip sizi borçlandıracaklar" gibi sözler söyleyen kişilere itibar edilmemesini isteyen Emniyet Müdürü Kantar, ayrıca "Pepsi Kampanyası'ndan ödül kazandınız, bize kontör gönderirseniz ödülünüzü alacaksınız" gibi mesajlara aldanmamaları konusunda uyarıda bulundu.
"Suçluları yakalamamız ve sizin aklanmanız için bize kontör gönderin" Sakın kimseye bir şey söylemeyin" "Biz sizi uydu'dan takip ediyoruz" diye kandırarak, konuşma esnasında arkadan telsiz sesi çıkartıp gerçek süsü vererek, vatandaşların dolandırıldığını belirten Kantar, Halkımızın iyi niyetini suiistimal ederek maddi menfaat temin etmeye çalışan şahısların, Polis 155 İmdat telefonuna bildirilmesini istedi.
Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar; "Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramı'na daha yaklaşmanın mutluluğu ve sevincini hep birlikte yaşamak Nizip Halkının Kurban Bayramını Kutlarım" dedi.
-
Ayakkabılarda Kışlık Sezon Satışları
Ayakkabı Mağazaları, Mevsim sezonu nedeniyle düzenleme yaptı. Nizip'te hizmet veren Fark Var Ayakkabı ve Çanta Mağazası" birbirinden güzel modellerini müşterisine sunmaya başladı.
Bayanlar için bu sene gri ve lacivert tonların gündemde olduğunu belirten işyeri yetkilileri, yanı sıra Bay, Bayan ve çocuklar için bot çeşitlerinin satışına başlandığını fiyatların da geçen yıla oranla aynı olduğunu söylediler.
-
Özel Zirve Tıp Merkezi'ne Kadın Doğum Uzmanı
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor SalimSezer, Özel Zirve Tıp Merkezi'nde göreve başladı.
Nizip'te hizmet veren ve çalışmalarıyla hastaların takdirinikazanan Özel Zirve Tıp Merkezi Uzman Doktor kadrosu'na her geçen biraz dahagüçlendiriyor.
Özel Zirve Tıp Merkezi'nde Kadın Hastalıkları ve DoğumUzmanı olarak göreve başlayan Salim Sezer, Nizip'te göreve başladığı için mutluolduğunu belirterek, Özel Zirve Tıp Merkezi'nin birçok il hastanesinden ileridurumda olduğunu söyledi.
Bundan sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum konusundahastaların Özel Zirve Tıp Merkezi'ne başvurmaları gerektiğine vurgu yapan UzmanDoktor Salim Sezer, yaklaşan Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.
-
Nizip Ziraat Odası\'na ziyaret
İran Fıstık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. HüseyinHokmabadi, ''Antep fıstığı bahçelerinde suluma yapılması durumunda daha fazlaverim alınacağını söyledi.
Hokmabadi, Antep fıstığı Araştırma Enstitüsü MüdürüSelim Arpacı ile birlikte, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz'ı ziyaretisırasında Antep fıstığı üretimi ve verim hakkında bilgiler aldı.
Hokmabadi, burada yaptığı konuşmada, Antep fıstığıüretiminde gelecekte daha iyi verim alınacağını ifade ederek, şunları anlattı:
''Gaziantep bölgesinde fıstık bahçelerinde gelecekyıllarda sulama yapılırsa Antep fıstığı ürünler arasında dünya genelindebirinci sırada yer alacaktır. Bu gibi güzel sonuçların elde edilmesi ve Antepfıstığının ön sıralarda yer alması için Türkiye'de fıstık tanıtımı ile ilgiliönemli projelerin olması ve sulamanın yapılması ve fıstık işleme sanayisininyenilenmesi şart. Eğer bunlar yapılırsa daha gösterişli ve beyaz kabuklu fıstıkpazara sunulabilir. Şuanda biz İran'da hasat zamanında dekar başına 1 tonfıstık topluyoruz. Ama Türkiye'de yani Gaziantep bölgesinde dekar başına 250kilogram fıstık toplanılıyor. Bizlerdeki fıstık Antep fıstığına göre daha irioluyor, buda hasat edilen fıstıkların taze kavrulmasından kaynaklanıyor.''
Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacıise şunları dile getirdi:
''Bizim bu tür etkinlikleri yapmamızdaki amacımızüreticilerimizin gelir seviyesini artırmak, işte bu tür konularda hem İran'dangelen uzmanlar ile hem de bizim yeni geliştirdiğimiz teknikler ileüreticilerimiz eğitmeyi hedefliyoruz. Bu gün yapılan ziyarette bunun birparçası bu nedenle yapılan fikir alışverişi sonrasında İran'daki üretim şekliveya bizdeki aksaklıklar yapılan görüşmeler ile düzeltilmeye çalışılacaktır.Yapılan ziyaretin verimli ve olumlu olduğuna inanıyorum.''
Nizip Ziraat Odası Başkan Sıddık Durmaz ise ortak akılve fikir alışverişiyle yapmış olduğumuz toplantı çerçevesinde Antep fıstığınınşu anki konumunu daha üst seviyelere çıkarmayı ve üreticilerimize daha verimliolmayı hedeflediklerini belirtti ve ziyaret dolayısı ile Hokmabadi'ye teşekküretti.
-
Köylerde Yaşayan Engelli Vatandaşların Tespiti
Nizip Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Ağaç, yaptığıaçıklamada Köy Muhtarları'nın Derneğe üye olmalarını istedi.
İlçemize bağlı köylerde yaşayan engelli vatandaşların,kimlik fotokopileriyle birlikte Nizip Köy Muhtarları Derneği'ne getirmeleriiçin Köy Muhtarları'na çağrıda bulunan Ahmet Ağaç; "Nizip Engelliler Derneğiile birlikte maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olalım"dedi.
Nizip Köy Muhtarları Derneği olarak elimizden gelen tümimkânları engelli vatandaşların hizmetine sunacağız" diye konuşan Ahmet Ağaç,Kurban Bayramı'nın da tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diledi.
-
Bıçaklar Kurban İçin Bileniyor
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle işleri yoğunlaşanbıçakçılarda yüzler gülüyor. Yılın 365 gününün sadece 3 -4 günü yoğunlukyaşayan bıçakçılar, her türlü bıçakları 1 TL karşılığında bileyerek geçimlerinisağlıyorlar.
Normal zamanlarda sadece kasapların bıçaklarını bileyerek vebıçak satarak mesleklerini icra eden bıçakçılar, Kurban Bayramına sayılı günlerkala yıl içinde kazandıkları ücreti sadece birkaç gün içinde kazanmanınsevincini yaşıyor.
Nizip'te 18 yıldır bıçakçılık yapan Mustafa Karaçalı isimlivatandaş, normal zamanlarda ayda 100 bıçak bile zor bilediklerini, bayramnedeniyle 3-4 günlük zaman içinde ortalama 500 bıçak bilediklerini söyledi.
Nizip'in en eski bıçakçısı olan Mustafa Usta, mesleğini çoksevdiğini ve bırakamayacağını söyledi.
Mustafa Usta, bıçak bileme işinin bir sanat olduğundan dabahsederek: "İşin ehli olmayanlara bıçak bileten vatandaşlarımız, bıçağınkesmediği şikâyeti ile bize geliyor. İyi bir kurban bıçağı, öne ve arkaya doğrueğilmelidir. Bu bıçaklar kurbana eziyet çektirmez ve eti güzel keser." diyekonuştu.
-
Nizip Ticaret Odasından Ayakkabı Yardımı
Nizip Ticaret Odası, her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibiçocukları bu yıl da sevindirdi. Geleneksel hale getirilen "Ayakkabı Yardımı"Yeşil evler Mahallesinde bulunan Hatice Kamil Pekmez İlköğretim Okulu'nda yapıldı.
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,Genel Sekreter Serpil Gündogdu ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri'ninde katıldığı programa ayrıca Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı' dahazır bulundu.
Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt yaptığıaçıklamada, geçen yıl Bin altı yüz öğrenciye, bu yıl ise 30 okulda toplam İkibin öğrenciye ayakkabı dağıtım yaptıklarını söyledi. Bundan sonraki yıllarda dabu yardımlarımız artarak devam edecektir" diye konuşan Mehmet Özyurt, Kurban Bayramı'nıntüm çocuklara ve tüm insanlığa bolluk bereket getirmesini diliyorum" dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı ise; Nizip Ticaret Odası'nınher yıl devam ettirdiği "Ayakkabı Yardımı" için Yönetim Kurulu Başkanı MehmetÖzyurt başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi
-
Nizip Spor Yönetimi Destek Bekliyor
Nizip spor başkanı Mehmet Karaçalı ve 2. Başkan OnurEkmekçi, Spor ve Dostluk adına Nizip İlçe halkından ve taraftarlardan manevidestek istedi.
Nizip Spor Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı Karaçalı, Nizip Spor'unligde iyi bir durumda olduğunu söyledi. Lig mücadelesinde yapılan 6 maçta 4galibiyet 2 mağlubiyet alarak 2. sırada olduklarını dile getiren Kulüp BaşkanıMehmet Karaçalı, taraftarlardan destek bekliyoruz" dedi.
Önümüzdeki günlerde NRT ekranlarında yapılacak bir AçıkOturum programında Nizip Spor'un geleceğini tartışacaklarını söyleyen 2. BaşkanOnur Ekmekçi ise halkımızı tam anlamıyla bilgilendirerek, Nizip Spor'a sahipçıkılmasını isteyeceğiz diye konuştu.
-
Nizip Sanayi Sitesi Esnafları Ödüllendirildi
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi ile Nizip Madeni SanatkârlarOdası işbirliği ile yürütülen "Esnaf Zamanı SODES' le Yakalıyor" projesi, Plaketve Belge Töreni ile birlikte sona erdi.
Proje süresince gelişen Teknolojiye ayak uyduramamış ve işhacmi daralan esnaflara yönelik Mesleki ve Teknik bilgi verilerek, gelişenteknolojiye uyum sağlaması sağlandı. Proje gereği Nizip Mesleki EğitimMerkezi'ne; "Doğalgaz İç Tesisat, Doğalgaz Kaynakçılığı ve Otomotiv Motor TestAtölyeleri" kuruldu.
Eğitim çalışmaları sırasında ise; "Bilgisayarlı ÇizimTasarı, Doğalgaz İç Tesisatçılığı ve Kaynakçılığı, Otomotiv Diagnostiği, BinaDış Yalıtım Sistemleri ve CNC Operatörlüğü" olmak üzere toplam 14 kursdüzenlendi. Toplam 236 esnafın katıldığı kurslar başarıyla tamamladı
Bununla birlikte Nizip Sanayinin bu güne gelmesinde, yıllarcaemek veren sanayimizin temel taşlarını oluşturan, birçok ustalar yetiştirendeğerli ustalarımıza düzenlenen törenle birer Plaket verildi. Program, projeninson dönem kurslarını başarıyla bitiren 50 kursiyere kurs bitirme belgeleriverilerek sona erdi.
Nizip Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan Plaketve Belge Töreni'ne; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı BinbaşıCem Çerkezoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Milli Eğitim Müdür vekili MetinKılıçparlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Madeni SanatkârlarOdası Başkanı Hüseyin Kök, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk ve çoksayıda esnaf katıldı.
Törende ayrıca Nizip Sanayi Sitesi'ne yıllarını veren, emek sarfeden geçen Ustalara birer Plaket verilirken, vefat eden Sanayi Esnafları ve şuan hayatta olan ustalar da ayakta alkışlandı.