Müslüm abi teşekürler.
Yazdırılabilir Görünüm
Müslüm abi teşekürler.
Dilerim çabalar boşa gitmez...
Bu konuda 'sayıları azdan da az olan' çabalayanlara saygılarımı sunarım.
Kemal bey inanın başlattığımız imza kampanyası sırasında, bana ne bunlar ya, Antep'e gitse ne olur, diyen mi ararsın, arkamdan bu Ermeni galiba baksana kilise için uğraşıyor diyenmi ararsın, daha neler neler, ama biz yılmayacağız, hakkımızda ne konuşurlarsa konuşsunlar artık yeter, birileri Nizip'e sahip çıkmalıi Sayın Milletvekilimiz Mehmet Sarı bu konuda çok mücadele veriyor ama arkasında halk desteği olmadan her şey bir yere kadar sonra o da vazgeçecek, Niziplinin bu konuda duyarlı olması gerekiyor.
Muşlu Hacı abiyle birlikte Güngörendeki esnafı dolaştık büyük çoğunluğu bu konuda destek sözü verdiler, hacı abi sağolsun imza defterinide kendisi dolaştıracak, sanırım bu kampanya çok ses getirecek.
abi kendimizi tannitigimiz sayfada söylemistim gercek ismimi
ama inan suna ki
bana okul zamanindan beri hakan derler
sinifta 4 tane hasan vardi
Benim soyismim kalkan oldugu icin
hasanin ha si kalkanin kan i oluyor hakan :))
msn adreside hakan olunca herkes de hakan dedi gitti
Ben bile artik hasan diyen olunc abakmiyorum bile:)))
abi bu mozaiklerle inan sen cok ilgileniyorsun helal olsun sana
o kadar kagitlar bastirmissin cebinden hemde
helal olsun sana
senin gibi bi tane de ankaradan nizipli cikmasi lazim
ayrica bu cektigin resimler slayt gösterisi olarak ana sayfada yayinlanmali
Kilise olduğu söylendi. Niziplilerin bu esere sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu mozaiklerde buradan sökülüp Gaziantep Müzesine götürülürse Nizip olarak tarihi değerlere sahip olamıyoruz demektir. Zeugmayı açık hava müzesi yapamadık, bari şu küçük yeri müze yapalım ve eserler çıktığı yerde sergilensin.
abi gereken ilgi gösterilmezse bu mozaikler gidecek malesef.ben hergün ordayım ve hergün bu konuyu konuşuyoruz .bir sponsor olmazsa bu mozaikler gider diyo arkeologlar.çünkü bunlar için zaten kurul kararı alındı ,götürülecek diyolar.hatta yanılmazsam cuma günü sökme işlemlerine başlanacaktı yeni mozaikler bulununca durdular.söylenen şu:bize 500 milyar para lazım,eğer bu para bulunmazsa biz bunları götürürüz diyolar.
10 ocak 2010 da Güngören nizipliler derneğinde yapılan geleneksel kahvaltıda, konunun önemini anlattım ve imza kampanyasına destek verilmesi gerektiğini söyledim.
Konuya duyarlı davranan dernek başkanımız sayın Ali AĞIR'a çok teşekkür ederiz.
Kampanyamıza destek verenlerden bazılarının resimleri aşağıda.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sayın başkanımıza ve değerli hemşerilerimize teşekkür ederiz. Lütfen bu konu ile ilgili olabiliecek arkeolog, sanatsever, bürokrat, siyasetci, köşe yazarı kişi veya kurumları, gazete, dergi, tv yayınları, proğramları kim varsa tanıdıkları haber edip bilgilendirsinler. neler yapılabileceğini öğrensinler. bizede bilgi versinler.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var derler.
allah rizası için afişlerden dagıtın dükkanlarımıza asalım.bana ulaşırsa afiş sanayiye ben dagitim yaparım.
bu güzel du .afişler her tarafta asıldı.
deyerli hemşerilerim birlik olup yetkili büyüklerimiz lütfen nizip de çıkan tarihi eserlerin nizipde sergilenmesi konusun da biraz çaba gösterirlerse belki nizip kilisesini de nizip müzesi olarak görürüz hiçdeyilse kilisede korumaaltına alınmış oluryetkili ve ilgili tüm büyüklerimden bukonuyla ilgilenmelerini saygı ile ricaediyorum
arkadaşlarb afişleri heryere dagıtalım ki duyarlı olan insan sayısını artıralım
tarihi eserlerin nizip te çıkması beni mutlu etmiştir yetkililerimizin uyanık olup antep e kaptırmamasını diliyorum kilise restore edilip müze haline getirilebilir.burada istitam saglanır ayrıca turist çekilir ve nizip e katkı saglanılır .
http://www.byegm.gov.tr/turkbasini/gazete-turkce.htm gazete ve köşe yazarlarına maillerinizi bekliyorum.
örnek yazı.
Lütfen bununda kaderi Zeugma olmasın
Sayın yetkili;
ilçemizde henüz çıkarılan çok değerli eserler hakkında sizleri bilgilendirmek istedim.
Yaklaşık bir yıl önce jandarma tutanağı ile kayıt altına alınan akevlerdeki mozaiğin sökülüp müze depolarına indirilmesi için, G.antep müze müdürlüğünce 70 gün önce bir çalışma başlatıldı. Kazı ekibi çalışmalarını kısa bir süre içerisinde bitirip gitmeyi planlarken, mozaiğin son noktasındaki apsis dikkatlerini çekince kazı alanında bir dizi sondaj çalışması yaptılar. Son 15 gün içerisinde bu çalışmalar neticesini verdi ve ilk 3 mozaik 300 m2'lik alanda çıktı.
Bu alandaki yapının M.S. IV.yy.'la ait olduğunu anladıklarında, çalışmalar mozaik sökme işleminden çok zeugma antik kenti büyüklüğünde kayıp bir yerleşim kentinin izlerini sürmeye başlamıştı bile. Çünkü çıkan mozaiklerin üzerinde bulunan kitabelerde bu ayrınıtılar Bizans dilinde ayrıntılı yazıyordu. Bu kitabelerde ustalarının ismi, MS. 412 tarihi ve daha çözemediğimiz birçok ayrıntı bulunmaktadır. Bu haftaki yeni üç sondajda daha 3 yeni mozaik bulunmuş olup bunların öncekilerden daha görkemli ve büyük olduğu konusunda ortak kanaat vardır. Şu ana kadarki çalışmaların tamamı 500 m2'yi aşamamış olmakla birlikte tahmini yerleşim yeri 100 dönüm kadardır.
Kazı bölgesindeki mozaikler ve kalıntılar, buranın Ms.412 yıllarında inşa edilmiş büyük bir kilise veya manastır olabileceğini göstermektedir.
Bu kazıyı diğerlerinden eşsiz kılan özelliklerden bazılarını aşağıda arz ediyorum.
Mozaiklerin üzerlerindeki kitabeler, onları eşsiz kılıyor ve çok değerli bilgiler barındırabilirler. Zeugma'da bile üzerinde tarih olan çok mozaik çokmadı.
Hıristyanlık dönemine ilişkin çok değerli yeni bulgular ortaya çıkarılabilir.
Güneydoğuda hıristyanlık giriş dönemine ait bu büyüklükte kilise daha yok.
Zeugma antik kentinde ortaya çıkarılan mozaik sanatının, Sasanilerin istilası ile 270 li yıllarda yok olmasından sonra tekrar canlandığı bu çalışmalarda ortaya çıkarıldı.
Yine Zeugma'da çıkarılan eserlerin su altında kalmaması için duyarlı olan çevrenin ilgisini buraya çekmek ve eserlerin aynı kaderi paylaşmamasını sağlamak önemlidir.
Eserlerin yerlerinde sergilenmesi için duyarlılığınızı bekleriz.
saygılarımla
Detaylı bilgi : http://www.nizip.com/showthread.php?t=27260
imza kampanyasını desdekliyorum ben kamyonun camına yapıstırdım herkesin imza kampanyasına katılmasını rica ediyorum.
HER KÖŞE BAŞINDA BİR KİŞİ İMZA KAMPANYASI DÜZENLESE ÇOK GÜZEL OLUR.NİZİP DÜNYAYA TANITMANIN EN GÜZEL YOLU BU KAZILARIN BURADA KALMASI nİZİP ÜNÜ ÜLKE SINIRLARINI AŞACAKTIR BU ŞEKİLDE
Oncelikle Nizip Akevler'deki kalintılar ile ilgili bizi
bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederiz. Konu ile ilgili gereken
izinleri sagladiktan sonra Atlas araciligi ile kamuoyuyla en kisa
zamanda konuyu paylasmaya calisagiz.
saglicakla,
Doç. Dr. Necmi Karul
Atlas Dergisi
O bölgeye derhal bir müze yapılıp en azından bundan sonra cıkan eserlerin sergilenmesi sağlanırsa ilçe turizmi için çok büyük katkı olur.
fıstık halinin önemli noktalarına afişler asılmıştır
Bugün İstanbulda bulunan diğer Nizip'lileri dolaşacağım, herkesin katılımını sağlamamız lazım.
Sevgili arkadaşlar;
Az önce,Adminimiz Mehmet kardeşim ile görüştüm.
Akevler'de çıkan mozaiklerle ilgili son gelişmeleri sordum.Pek umutlu olmadığını,söyledi.
Tanıdığımız daha yetkili kişi yada kurumlar var ise,bir an önce irtibata geçmemiz gerekiyor.
Elimizi çabuk tutamazsak iş işten geçmiş olabilir.
Bu konuda İstanbul sınırları içerisinde çok sıkı çalışan bir de Müslüm kardeşimiz var.
Afişleri hazırlatmış ve imza kampanyasını da başlatmış.
Her türlü emeği sarf ettiğimize inanıyorum,ama biraz daha gayret diyorum.
Hepinize selamlar.
Yapılan telefon trafiğinden sonra öğrendiklerimiz, buranın kazılıp eserlerin ortaya çıkarılmasına Anıtlar Yüksek Kurulu Şartlı izin vermiş, Nizipte korunamayacağı için ben burayı kazarım ama çıkan eserleri korunması için Gaziantep müzesine kaldırırım demiş, ve bu şartla kazı başlamış, şimdi yapılacak şey Anıtlar Yüksek Kurulunu bu eserleri Nizip'te koruyabiliriz diye ikna etmemiz lazım, bunun içinde kazı bölgesinin acil olarak güvenliğinin sağlanması ve o bölgenin üstü kapatılarak dış etkenlerden muhafaza edilmesi şart.
Değerli milletvekilimiz Sayın Mehmet SARI, elinden geleni yapıyor Gaziantep Valisi ve Nizip Kaymakamı ayrıca Belediye başkanımız bu konuda duyarlılar ancak Sayın Mehmet SARI'nın dediği halk desteği yok, kazı yerine beş tane vatandaşı zor götürdük, Niziplilerden istediğimiz destek verin, açılan imza kampanyası bu iş için en önemli, adımdır.
Anıtlar Yüksek Kurulunda yada Kültür Bakanlığında tanıdığı olan varsa bize ulaşsın. Bu konu çok önemli.
Bu arada bez afişler yazdırıp bunları Nizip'in çeşitli yerlerine asmakta da fayda var diye düşünüyorum, belediye başkanımız buna izin verecektir.
Nizip'te bulunan sivil toplum örgütleri bu işi organize ederse çok daha etkili olur, zaten vali kaymakam ve belediye başkanı bu konuda olumlu düşünüyorlar ama şimdi ben yada sen yada başka biri kişisel olarak bu eylemi yaparsa kimse gelmez, Nizip halkı bu konuda hala bilinçli değil, benim için ermeni herhalde kilise için imza topluyor diyenler var.
afişleri araçlarınızın camlanına asmaktada fayda var
nizip genelindede bir imza kampanyası başlatmak lazım
Mehmet Karakaş Nizip için bu kampanyayı başlatıyor,
Hükümet konağı ve belediye nin oraya 2 masa kurulup imza kampanyası yapılırsa hem halkın dikkatini çeker hemde imza çok toplanır ses getirilebilir. Kişi veya kurum gezilerek imza toplanması çok etkili olmaya bilir.
Gönderdim Vedat bey. Dün gecede yaklaşık 200 gazete, yazar ve ajansa konuyu bildirdim. Bazılarıyla telefonlaşıyoruz.
Esas bunların bağlı olduğu kiliseleri, cemaatleri vs bulmak lazım.