yaw şuna tava demeyi bırakın basbaya türlü işte
Yazdırılabilir Görünüm
oy oy oy ne de güzel duruyor hepinize afiyet olsun
Sevgili karakaş abi bu arap tavasımı dedin bende hayır bu ayrı bir tava dedim soyga.Çigere ulaşamadın hehehehe.selamlar
Bu güzel gelenegin mimarı zeynel kardeşimiz tava başına 3 sevap alır.Gelenegi dürten ve zorlayan karakaş kardeşimiz tava başına 2 sevap alır.Düzenleyip ev sahipligi yapan ise tava başına 1 sevap alır.Yiyenler zaten alacağını alıyor..Bundan sonra tava günü düzenlerken konuyu geleneksel zeynel&karakaş tavası şeklinde yazalım..olmaz mı selamlar.:)
Ben bu tava işini çok sevdim.Tam da yaz bekarlık günümde, akşam eve gidip ne yemek yapacağım telaşında kan yaptı.Aslında bugün de Müslüm Akpek'e mahmut'la(menes) Hayrinin yerinde Balcan Kebabına yıkılacaktık ama Müslüm usta bir manevra ile hayri'nin yarın başka yere gideceğini söyleyip hevesimizi kursağımızda koydu?! Ama bu Balcan kebabı davetinden kurtulacağını sanıyorsa aldanır, bilsin ki, bizim ölümüz ölmez ! Mahmut, ben ve zeynel Eminönü'nden sıcak bir otobüs yolculuğu ile Cevizlibağ'da bizi bekleyen Müslüm ve Vedat'la kucaklaşıp Müslüm'ün minibüsü ile Tava'nın yenileceği Bağcılardaki Namzade Restoran'a ulaştık.Hali ile yolda Menes, Vedat ve arada Müslüm'ün malum fıkraları ile kahkahalara boğulup fena acıkmış bir halde, sofranın hazırlanmış bizi beklediğini, hatta Zeynel'in öğle, Vedad'ın dünden tava için yemek yemediklerini söylemeleri ile korkup herkesin payının bölünmesini istemeyi düşünürken, henüz Ramazan'ın ve yemeğin gelmediğini görünce; Namzade'nin cam'ındaki devasa Kelle Paça ilanını görünce Nizip usulü olduğunu da anlayınca hemen bir paça çorbası istedim.Torpilli sahanda kara etlerle takviyeli kararında samsaklı paçayı bir dırnaklı ekmekle afiyetle yedim(Resimde görüleceği gibi tadından mest olup kendimden geçmişim:)).Tahminen yarım saat sonra Ramazan,Emrah ve Fatih hazırladıkları 5 tepsi tava ile gelince sanki biraz daha acıktım.Bu ara pişene kadar çay servisi yapıldı.Pişmeye yakın yeşillik tabağı (Roka, taze soğan ve acı yeşil biber),ayran sürahileri,(Birecikteki ayran kasabası değil) , küncü ve çörek otlu büyük açık ekmekler kabarmış şekilde bol bol dağıtıldı.Tavalar hazır geldiği için çabuk pişti.Bu ara bazı arkadaşlar son anda işi çıktığı veya trafik gecikmesinden korktukları için gelemediler ve tava biz 8 kişiye kaldı.Umulanın aksine ortaya gelen 2 büyük tepsinin biri Ramazan, Müslüm, vedat, Fatih ve herkesin korktuğu Menes'in önünde, diğer tepsi de; Zeynel, Emrah ve Namzadenin sahibi ve benim önümdeydi.Acı yeşil biberle 1.5 tabak yiyip doyduğumda hakretle baktımki, bizim tepsi bitmiş, ramazanlarınki kalmıştı.Buna hepimiz inanamadık? Sözde Menes tek başına bir tepsi yiyecekti?! Harika tava yemeğimiz, yiyemeyenlerin iftirasına inat gerçek tava idi.Arap tava her yörede faklı yapılabiliyor.Eti kuyrukla takviyeli ve nefisti.Biz doyduktan sonra Rüstem Kadıköyden, Mahmut Çilkız oğlu ve arkadaşı Köyiçinden gelip diğer tepsilerden yediler.Tava'dan sonra önce Menengüç kahvesi ardından tekrar davşan kanı çay ikramı altında espiriler, yeni yazı konuları, projeler konuşuldu.Son fasılda ortaya meyve servisi yapıldı.Bu mevsim yediğim en tatlı karpuz ve kavunu yanında, şekerpare ve kiraz da nefisti.Şekerparelerin çekirdeğini kırıp yemek istedim ama etrafta taş göremedim, lokantadan da istemeye utandım, gözüm kaldı ama kırıp yiyemedim !? Ben genelde tatilde çok iştahlı olurum ama kısa tatilden 3 gün önceden dönmeme rağmen dün bayağı iştahlıydım.Hep biliriz ki, kalabalıkta herkesin iştahı açılır.15 milyonluk yalnızlıklar şehri İstanbul'da bu yemekler kaynaşmayı sağlıyor.Gelecek yemeği ben hakiki Nizip ev yemeği ile arkadaşları ağırlamayı teklif ettim.Duymasın ama benim hanımın yemekleri meşhurdur. Farkında olmadan hızla geçen dakikalar saat: 23.00 gibi tava buluşmasının sonunu da getirdi. Samimi vedalaşma neticesi menesle ben bizim eve gidip yattık.Şimdi sırada temmuzun ilk haftası Müslüm Akpek'in Balcan Kebabı davetinde.Yalnız Hayrı usta balcan Kebabını dıranklı ekmekle ikram ediyormuş, ben yerini söylüyorum Müslüm mutlaka Köyiçinde Malatya pide fırınında bizim açık ekmekten satılıyor, mutlaka aldırsın.O kadar kusur kadı kızında da olur demesin, yoksa yemem bir de baştan dürüm getiriyorlarmış ben porsiyon yani bir şiş istiyorum. Bu ara sizler de kazak erkek olup İstanbul'a gelin, gelemiyorsanız da Tava'mıza antep karası çalıp yok türlü yapmışınız demeyin.Biliyorum ağzınız sulandı ama kılıbık erkeklerı ancak uzaktan bakarlar:)))
Not: namzade Restoran İşletmecisi hemşerimiz ve ortağına, personeline harika hizmetleri için teşekkürler.Namzade geniş ve müsait ortamı ile Hemşehrilerimizin kalabalık toplantılarında düşünülmesi gereken taş fırınlı nezih bir restoran.
Fatih abi, adımız çıktı 9'a inmez 8'e Nasıl biliysen öyle et:)
Bir insana pembe thişört anca bu kadar yakışır:D
İnşallah gelirsem Agustosta ondan bir tanede sana getireceğim(Kaç numara getireyim kardeş, kaç numara giyiyorsun.)
üç aylar ve üç Mahmut'larla Nizip com.İstanbul tava buluşmasını gerçekleştirdik.:)
Namzade mekanının işletmecileri olan arkadaşlara,servis hizmetini yapan personele,buluşmanın sebebi olan tarhan a,tavanın tüm malzemesinin seçicisi velezzetinde emeği olan Fatih'e,katılan tüm arkadaşlara,hiç bir şeyden habersiz poz veren ördek ailesine sonsuz teşekkürler.
Hiç bir fedakarlıktan kaçınılmadan Nizip'ten ithal ettiğimiz Fatih kardeşimizin,binbir emek vererek yaptığı tavaya,türlü muamelesi yapan arkadaşlarımızı kınıyorum:D
uzanamadıkları tavaya,çamır atıyorlar.Halbuki katılıp tadına baksalardı,içerisinde kabak olmadığını anlayacaklardı.her neyse hapimize afiyet olsun....:p
biz yedik,Allah artırsın,
sofrayı kuran kadırsın...:D
Bundan sonraki balcan kebabı partisin de buluşalım.
Bakalım buna ne çamur atacaklar,hepinize selamlar.
Balcan kebabımı! nerde, ne zaman, kim ısmarlıyor.
Ramazan mekan neresi ,
istanbul ulaşım toplantı salonumu
arkadaşlar bu seferde kaçırdım, artık bi tarafım şişecek yaaaaaa
mamut insan bi dürümde bize kapar yaaaaaa,
dediğim gibi sağlık sorunları olmasaydı kesin gelecektim.
kısmet başka güneymiş ,
herkese selalar,
afiyetler olsun
ilker
Gönüller bir olsun keşke Nizipteki tüm kardeşlerim ile Huzide olsaydı.Selamlar
Abi bu tişörtü nereden aldıysan, bana adresini verbilir misin?..:)
bu tişortun arkasında,ister inanın,ister inanmayın ama,resmen blue(mavi)yazıyor.
gözlerimle gördüm...bu durum da renk körü oluyoruz galiba!!!!!!!!