-
birilerine(!!!!)
...................................
Böyle tarif ediyor vak'anüvisan-i ümem
Gelcek olduğunu bilseydi neslinden
Almadan hazret-i Havva'yı boğardı Adem!
Anlamını mereak eden olursa açıklayacağım.Ama şiirde değişiklik yaptım haberiniz olsun.
Selamlar,sevgiler.Kardeşiniz TIKTIK
muharrem
-
merhaba arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz
muharrem kardeş edebiyatçı olduğunu biliyoruz ama noktalı mokktalı
yazılarla bizim gözümüzü boyama ne diyeceksen açıkça söyle.
Reşat şifre bekliyor adama şifresin söylede oda aramıza katılsın
Yusufun işleri yoğun her halde . Ama senin için hiçde iyi şeyler düşündüğünü zannetmiyorum.
Osman veAhmet bey nasılsınız iyimisiniz.reseacher bey işler nasıl gidiyor inşallah iyidir.muharrem kardeş YUsuf diyorki herkes lakabını
ve adını çokiyi biliyor yinede bizim .....e ve arkadaşlara selamlarımı
söyle dedi
selam ve saygılar
ömer
-
Dostlar,
sırf gıcıklık olsun diye osmana çattım.sanırım maho yine alındı.ne alıngan olmuş bu vatandaş.
Mah...,ham...,çul...,büc...,zincir...,
boşverin be "uçurumun kenarında olsan bile sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse" sözünü unutmayın ...
Herkese selamlar saygılar...
-
Segili arkadaşlar e-mail adresim ve site adresim değişti
Bu site artık benim gerçek adresim
bana bu adrelerdende ulaşabilirsiniz.
Herkes iyi
Sevgili Ahmet bana takıl
Muharrem kızma kızmısın sen
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Dostlar,
osman "ahmet bana takıl"demekte.arkadaşımız istanbul'da huymu değiştirdi yoksa bilen varsa lütfen iletsin.bilelim de ona göre hareket edelim.
Selamlar,saygılar
-
Nebileyim adamın içi bozuk ben ne yapayım. Derviş fikrini zikreylermiş.
Aziz arkadaşlar Muharremi gören var mış Ben uzun zamandır göremiyorum da
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
merhaba arkadaşlar
nasılsınız iyimisiniz .osman kardeş muhoyu soruyorsun bildiğim kadarıyla enson evsahibi ve belediyeyle başı dertteydi.kurtulabilirse gelecek herhalde.
Nalçacı
-
SELAMÜN ALEYKÜM
ARKADAŞLAR ALLAHA ŞÜKÜR BİZDE SİZİNLE BULUŞMA ŞEREFİNE ERMİŞ BULUNUYORUZ.MUHO BEYİN KULAKLARI ÇINLASIN KIDEMLİ KATİP YAZMA ÖZÜRLÜ DİYORDU BAKIYORUM KENDİSİ YAZMA ÖZÜRLÜ OLMUŞ.EEE AHMET,OSMAN,YUSUF,MUHO VEDİĞER ARKADAŞLAR NASILSINIZ İYİMİSİNİZ.
İŞLER NASIL GİDİYOR.SELAMLAR SEVGİLER SAYGILAR
reşat çetinkaya
-
Dostlar,
aramıza katılan reşat'a hoşgeldin diyerek başlamak istiyorum.
Maho bu aralar biraz yorgun düştü herhalde pek gözükmüyor.ama ne yapalım biz buradayız ve onun geliğini bekliyoruz.
Selamlar saygılar
-
selamün aleyküm
arkadaşlar nasılsınız.Bakıyorumda bizim mahonun sesi soluğu çıkmıyor
TIKTIKTIK !!!!nerelerdesin yoksa evshibi seni hırpaladımı istersen yardıma gelebiliriz.osman kardeş ,ahmet vereseacher kardeşlerim nasılsınız minikler nasıl iyimi?yahu maho ağa nerelerdesin kardeşim
yoksa öğlene kadarmı seninkisi zaten sendende bu beklenirdi
selam vesevgilerimle
ömer
-
Sevgili dostalar adam yaz yaz usandı ev sahibi
Kardaş şu ev sahibinin adresini bana verirmisin.
Sana dedim didim didim didin oldun.
Reşat nasılsın görşmeyeli yıllar oldu Saçların o eski havalı durumun damı yoksa döküldümü?
Ömerk işlerin iyi inşaallah
resarcher what abaout you?
Ahmedim telefonun ayrın kaldı birgün uzun uzun konuşalım
Herkese selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
muhterem arkadaşlar nasılsınız
osman kardeşim haklı adam yaz yaz baktı bu işin sonu gelmiyor neyapsın
kaçtı.Ahmet seninde işlerin yoğun herhalde .reseacher bey işler nasıl gidiyor .Yahu bizim öteki arkadaşlardan hiç ses seda çıkmıyor seimizi sağır sultan dahi duydu onlar duymuyor .Gerçi bizi buraya çağıran TIKTIKTIK dahi ortalarda yok . yoksa yenge izinmi vermiyor acaba veya
başka işlerlemi uğraşıyor .çünkü onun işi belli olmaz dalgaları belkide kendisini rahat bırakmıyorlardır
selamlar
ömer
-
Değerli dostlarım,can kardeşlerim merhaba!
Evet haklısınız,biraz ortadan yok oldum.Ama mazeretlerim vardı valla.Ayrıca seviyenin yükselmesini(!?) bekledim.Neyse yine yanınızdayım.
İlk mesajım Ömer'e:Kardeş eğer bir değişiklik olursa vallahi ve de billahi yardımcı olacağım.Söz veriyorum.Can feda.
REŞAT'A:Hoş geldin kardeşim.Telefonda söylemiştim senin için atıp tuttuğumu.Sen de tamam demiştin.Bak AY....ya ısırtırım seni!Şaka bir yana da sevindim vallahi.
Gelelim toptan cevaplara:
Değerli dostlarım nasılsınız?İyi misiniz?Ben pek iyi değilim,zira ev değiştireceğim.Onun sıkıntısını yaşıyorum.Kredi ile ev hayallerim suya düştü.Malum sorunumuz için yaza hazırlık yapmak zorunda kaldık.
Hakkımda atıp tutanlara gelince:
Dostlar,bazı cümleleri yazmaya çekiniyorum.Bazılarımız biraz havalı olmuş.Eski çamlar hakkaten cıncık bardak olmuş.Yıllar hem yüzümüzü hem duygularımızı yıpratmış.Bu nedenle
cümlelerim artık daha "RESMİ" olacak ama herkese aynı olmayacak.Sevgili Panda'ma söz söylemekten kimse beni VAZGEÇİREMEZ! Bunun yanında yazın laf saydıklarıma da!Onlar kendilerini bilirler.
Fakat sözlerimden alınan arkadaşlar varsa hepsinden özür dilerim.Ben eski günlerdeki gibiyizdir sanmıştım.Vallahi özür dilerim.
Neyse.....Ama şunu da unutmayın ki muziplik yapmaktan asla geri durmayacağım.Sizleri bir şiirle selamlamak istiyorum.
Sıkışıp kalmış gibiyim
Güz hüzünlerinin dar sokağında
Şimdi uzak denizlerde aşkın yelkenlileri
Hatıralar tütüyor gönlümün ocağında
Hepinizi saygıyla selamlıyorum ve de arkadaşım olduğunuz için gerçekten gurur duyuyorum!
Ömerciğim,en son dalga 1993 yılının haziranında bitti.
muharrem
-
Sevgili doztlar ben her zaman derim Muharrem kaçmaz diye ak adam yerinde duruyor hemde 5 sayfa yazmış hoca edebiyatçı
siz boşuna çamur atıyorsunuz
Segili Muharrem bak herkes senin hakkında yazdı ben yazdımmı hiç hem herkese kızdım da biliyorsun.
Reşat ve nalça sizlerden hiç cevap gelmiyor Reşat saçların konusunda yazmamışsın Ahmet koç ve Emin görüyormusun
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Beceriksiz!!! beceriksiz!!! beceriksiz!!!
Arkadaşlar adına senden utanıyorum
Nalçacı
-
Dostlar,
nizipteki son gelişmelerden ne var ne yok hiç yazan yok neden acaba.
En son bayramda nizipte idim.ondan sonra hiç haberim olmadı.bizleri habersiz bırakmayın.
Nalçacı,kılıçparlar,reşat,muharrem,osman,aslanoğlu hepinize kucak dolusu selamlar saygılar
-
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Ahmet sen Nizip'i bana pek sorma çünkü Nizip'e gittiğim zaman en fazla bir gün kalıyorum. O nedenle pek bilgim yok.
Hele TIKTIK abimiz Nizip'e hiç uğramıyor. Yavrum sen nerede doğdun? Bizim velet artık Egeli canım!
Ömerciğim bu defa Nizip'e gelirsem çayını içmeye geleceğim inşaallah. lütfen fazla demli olmasın. iki şeker yeter.
Selamlar
-
Biricik PANDAMA
Gökyüzüne baktım,ayı gördüm ayı,Seni gördüm ayı sandım,
Ayı gördüm sen sandım,
Gecelerimi aydınlatan AYI'm mısın benim?
Kucaklar dolusu selamlar,sevgiler herkese.Unutmadan Ahmet sana da!
muharrem
-
Belki inanmayacaksın dostum ama ben hala NİZİPLİYİM.Ben gelince sen yoksun sen geldiğinde de ben.Ama şunu sana sorayım neden irtibatımız kopuk?Soruma hala cevap vermedin.Birbirimize ne söz vermiştik istasyonun oralarda gezerken?Hatırla,hediyeni alayım.Vallahi söz.
Can dostlarım benim bazı ifadelerimi üzerine alınmaması gerekenler üzerine alınmış.Ben o ifadelerimi değerli dost,büyük insan,researcher için yazdım.Çok alıngan olmuş.Nasıl davranacağımı bilemiyorum.Yardımı olursa sevinirim.88,89,90'lı yıllardaki gibi mi olayım,
yoksa resmi mi?Valla çözemedim...
AMA NE OLURSA OLSUN BEN YİNE DE HEPİNİZİ SEVİYORUM.ÇÜNKÜ SİZLER İYİ ARKADAŞLARSINIZ!
Candan selamlar,sevgiler...
muharrem
-
Azizi dstlar Muharrem döndü
fazla bir hasar yok herhalde ve de yaşıyor
Nalça o yazıda kime kızdıydın anlamadım
Omerk iyisin researcherin sesi de çıktı ne tekim Researcher Emin'i görüyormusun
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Dostlar,
Yine gıcıklık olsun diye sizlere bir fıkra anlatayım.
Gerçekler ve biz
Bir savaş gemisi denizde giderken karşısında bir ışık görmüş ve ona şöyle bir talimat göndermiş.
-Ben savaş gemisiyim derhal Rotanızı 20 derece sağa doğru değiştirin.
Karşıdaki ışıklı yerden şöyle bir mesaj gelmiş:
-Siz Rotanızı 90 derece sağa doğru değiştirin.
Savaş gemisinin kaptanı
-Bu geminin Amiraliyim derhal Rotanızı 20 derece sağa doğru değiştirin.
Karşıdan mesaj gelmiş .
-Ben de deniz onbaşısıyım siz Rotanızı 90 derece sağa doğru değiştirin
Bunun üzerine amiral çok sinirlenmiş ve şöyle bir mesaj göndermiş.
-Eğer Rotanızı 20 derece sağa doğru değiştiremezsiniz. Sizi bombalama emrini vereceğim.
Bunun üzerine karşıdaki deniz onbaşısından şu mesaj gelmiş.
-Eğer Rotanızı 90 derece sağa doğru değiştirmezseniz. Az sonra kayalara çarpacaksınız. Çünkü burası Deniz Feneri demiş.
İşte alınması gereken ders şudur. Bazı Gerçekler karşısında değişmesi gereken biziz. Bazı Gerçekler bizim istek ve arzularımıza bizim rütbemize göre değişmez.
Bu yüzden hayat yolunda her şeyin Gerçekliğini sorgulamanızı ve ona göre davranış içerisinde olmanızı tavsiye ederim.
selamlar saygılar
-
Dostlar,
Bugün gıcıklığım üzerimde.Aslında ters taraftan kalkmadım ama nedenini bende çözemedim.Yine bir kısa hikaye ;
Simurg, bir masal kuşudur.
Uzun boynunda beyaz bir halka bulunan, safran tüylü, güzel sesli, insana benzer kocaman bir kuş...
Kuşların sultanıdır.
Kaf Dağı’nın ardında yaşar.
Efsaneye göre, kuşlar, sultanlarını bulmak üzere toplanıp yola çıkarlar bir gün...
Yol uzun, yolculuk zorludur.
"Aşk Denizi"nden geçerler önce...
"Ayrılık Vadisi"nden uçarlar...
"Hırs Ovası"nı aşıp, "Kıskançlık Gölü"ne saparlar...
Kuşların kimi Aşk Denizi’ne dalar, kimi Ayrılık Vadisi’nde kopar sürüden...
Kimi hırslanıp düşer ovaya, kimi kıskanıp batar göle...
Yolculuk bittiğinde, Kaf Dağı’nın ardına sadece 30 kuş varabilmiştir.
Sultanları Simurg’u bulamazlar orada...
Sonunda sırrı, sözcükler çözer:
Farsça "si", "otuz" demektir.
...ömurg" ise "kuş"...
"30 kuş", anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir.
Ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur.
Sonunda sırrı, sözcükler çözer: Farsça "si", "otuz" demektir. "...murg" ise "kuş"..."30 kuş", anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir.
selamlar saygılar
-
dostlar,
Dostları Olmalı İnsanın
Dostları olmalı insanın,
Aynen gemilerin limanlari gibi
Zaman zaman uğradığın
Yükünü boşalttığın
Dalgalar dininceye kadar beklediğin koynunda
Sonra açık denizlere uğurlamalı seni,
Geri döneceğin günü bekleme umuduyla
Bazen rüzgara o açmalı yelkenini
Yanağına konan bir öpücüğün coşkusuyla
Halatlarını çözmeli
Seni çok ama çok özlemeli
Dostları olmalı insanın,
Ermiş, bilge, hayatı ezbere okuyabilen
Düşünmediklerini düşündüren
Seni bir cambaz ipinde güvenle tutabilen
Gerektiginde senin için ateşi yutabilen
Yolunu ısıtan ustan olmalı,
Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini
Sana verebilmeli soğuk bir kış gününde
Üzerindeki tek gömleğini.
selamlar saygılar
-
Dostlar,
Ataol Behramoğlu'nun bir şiirini iletmek istiyorum.
YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY VAR
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya
Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana
selamlar saygılar
-
merhaba millet
bakıyorum arkadaşlar peşipeşine yazmaya başladı reseacher kardeşim başımın üzerinde yerin var çayımıda iç yemeğimide ye .yalnız bazı arkadaşlarımızın yaptığı gibi yapıpta bana çay parası verdirttiler
yemek parası verdirttiler deme .bütün dostlarımıza sonuna kadar kapımız açık başımızın üstünde yerleri var.osman ve ahmet kardeşlerim ha şöyle yav sesiniz gelsin.mahoya gelince onun işleri başından aşkın herhalde balıkla uğraşıyor duyduğuma göre didim sahillerinde bir k....balığı dolaşıyormuş sahil koruma memurları
onu geziyorlarmış. dikkat et muharrem kardeş
selam ve sevgiler
ömer
-
Aziz dostlar bu muharrem balıktan malıktan korkmaz
Ahmet içlendirdin bizi ne olacak bu halimiz söylermisin
Ben havaya girdim de.
Dost
Dostluğu en iyi aşık veysel tarif eder
Dost dost diye nicesine sarıldım
Benim sadık yarim kara topraktır.
Necip Fazılın bu konuda bir sözü var ama onu sonra yazacağım
Herkese Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Dostlar,
Ben duygulanasınız diye birşey yapmadım.dünya zaten dönüyordu,suyun kaldırma gücü zaten vardı,yerçekimi zaten vardı.Ama birileri çıkıp bunu ben buldum dediler.Aslında onlar var olan bir şeyi ilk defa dile getirenlerdi.
Bende aslında herkeste varolan dostluk duygularının açığa çıkartılmasına yardımcı olamaya çalışıyorum.
Selamlar,saygılar
-
Suyun kaldırma gücü (archimet) ve dostluğun bulunuşu (ahmet)
gördünüz mü bak kafiye bile oldu.
Oysa dünyamız o kadar berbat durumdaki Üstad Necip fazılın Reis Bey eserini okuyun bir de o güzle görün.
Suçlu kim suçlayan kim diye
Hergün haksızlık daha da artıyor. Dünyada eskiden de haksızlık varmış ama bu çağdaki kadarı ancak tufan ve felaketlerden önce gelirmiş. Tıpkı Nuh Tufanı gibi tıpkı Sodom ve Gomore gibi. Ve bildimiz diğer sonlar gibi. Önümüzde çok felaketler var arkadaşlar. Allah bizi ve ülkemizi bu felaketlereden korusun.
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Ha bu arada Muharremin bilgisayarına ev sahibi veya yenge sabote yapıp bozduklarından tamiri oluncaya kadar aramızda olmayacaktır. Tüm arkadaşlarına iletir merhuma Allahtan rahmet dileriz.
Selmalar
Osman Demir
Istanbul
-
Sevgili Fevzi Abi Bir İmam Hatipli başkanımız oldu Allah tüm işlerinde başarı ve devamlılık bahşetsin. Gururumuz olarak vardın devam edersin İnşaallah. Başarın başarımızdır tüm hizmetlerin Nizip ve Gaziantep'in tüm sıkıntıların biz arkadaşlarınındır, yanındayız. (Gerek Mehmet Sarı kardeşim gerk sen) Elbetteki gönlümüz gönlü bizden yana olan beraber olduğumuz diğer tüm kardeşlerimizinde beraber olmasıydı ama herşey tam olmuyor. Tekrar başarılar Allaha hamd olsun. Milletimiz kıyamete kadar hür ve mutlu kalsın
ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım
hangi çılgın bana zincir vurmuş şaşarım
Bu ezanlar ki dinin temeli
Yurdumun üstünde ebedi inlemeli
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Slm ben izmitten kazım eroglu tüm niziplilre slm
-
merhaba kardeşim
nasılsın iyimi
Öğrencimisin
selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
selamün aleyküm
28 mart seçim sonuçları memleketimize milletimize hayırlı uğurlu olsun
Arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz işleriniz nasıl?osman kardeşim çok güzel dile getirmiş duygularımızı tesekkür ediyoruz.Tabi bir imam hatipli abimizin nizibimize belediye başkanı olması hepimizi gurulandırdı.İnşaallah başarılarının devamını temenni eder, şehri eminlik görevini hakkıylayerine getirmesini yüce mevladan niyaz ederiz.Muharrem kardeşim üzülme bilgisayarın düzelir inşaallah sende kısa zamanda aramıza dönersin .Ahmet kardeşim çok güzel dizeler ve meseleler dile getirmiş ayrıca kendisine tesekkür ederim.reseacher kardeşim kimya işleri ve dünya işleri nasıl gidiyor?haa bu arada kazım eroğlu kardeşim sitemize hoş geldin kendini bize tanıtırsan seviniriz.Yusuf ve Reşat kardeşlerimizde aramızda olacaklar yakında
Muhoya çok kızdıklarını söylediler bunuda bildirmek görevim. ayrıca ikisininde selamı var.selam ve sevgiler sizleri çok seven arkadaşınız
ömer
-
-
İşler bildiğimiz gibi değil
Valdo sen neden burada değilsin
Aziz dostlar ben felsefe okuduğumdan olmalı bazen seviniyorum ama çoğu zamanda milletime istediğim anlamda fayda sağlayamadığım için üzülüyorum.
Yukarıda iki ayrı başlık var birisi ismet özel'e ait biliyorsunuz İsmet abi eskiden solcu birkaç ay önce islamcı şimdide ... bilmiyorum.
Solculuğundan kalmış olmalı kendisi çoğulcudur ve eylemcidir. Yani birisi gruptan ayrılırsa ona kızar hele İsmet abi'nin düşüncesinden ayrılırsa ona daha çok kızar. İspanya da iç savaş sırasında solcu bir genç hapisteki arkadaşı? ziyarete gider. Ona hapiste olduğuna dair acımaklı bir ifade takınır sende içerdesin anlamında bir şey söyler
Arkadaşı da ona Waldo sen neden burada değilsin der. Bu söz elbette ki anlamlıdır.
Ancak bu işte İslam dışındaki tüm hareketlerin şeklidir. Zaten İslamı diğer herşeyden ayıran özelliktir. Ama İsmet abi bunu anlamaz ve aramızdan ayrıldığını söyler ne demek istediğini kimse anlamaz ama herkes üzülür. Elbetteki hatamız var dı İsmet Özel Müslümanların İslamın istediği hareketleri yapmadığını bir kısmının para şan şöhret mevki için taviz verdiğini söyler. Tavizin boyutları hepimizcede bilinir. Ben ona ve onun gibi düşünenlere şunu söylemek istiyorum
Ama İsmet Abi islamiyet ne bir örgüttür Ne de ben bir başkasına kızıpta ben müslümanlardan (müslümanlıktan değil)ayrılıyorum denir.
selamlar
Osman Demir
Istanbul
-
Düşünce hep insanlar için farklılaşmanın kaynağı olmuştur.
Yeni şeyler keşfetmek icat etmek hep bu sayede olmuştur.
Toplumumuz 17.yy girdiğinde müreffeh bir haldeydi.
18. yy girdiğinde ise fakirleşmeye başlamış 19. yy perişan olmuştu.
Bu geri kalmanın en önemli 2 sebebi vardı.
1. Hiç bitmeyen savaşlar
Burda tarihi bilenler şunu sorabilir. Ama 14-15-16 yy.da da savaşlar vardı.
Elbette vardı ancak o savaşlar yenilgiyle bitmiyordu ve uzun sürmüyordu.
(Cengiz ve Timurun verdiği geri kalmışlık unutulmasın)
2. sebep de nüfusun batıdaki ülkelere göre az artması.
Burada sanayileşmenin en önemli sebebini söyleyecğim nufusun artması
başka emperyalist emeller beslemek
Bu iki sebep yani nüfus ve emperyalist emeller beslemek sanayileşmenin en önemli sebepleri olmuştur.
Eğer sanayi devrimi sırasında ingilterenin nüfusu bu kadar artmasıydı sanayi devrimi belkide olmayacaktı.
Birçokları geri kalmanın sebebini dinde arar ancak bu görüşün yanlış olduğunu o iddayı söyleyenler de bilirler. Ancak hayat tarzlarının değişmesini istemediklerinden dini bahane ederler.
Ülkemiz güçsüz bir ekonomi ve geri kalmış bir sanayiye sahiptir.
Bu iki handikapı aşmak 1- Tasarruf 2-Yeni keşiflerle olur.
İmamı Gazzali İhya'da insanların fakih olacağına doktor olmasını tavsiye eder.(Buradan dinsiz olmalı anlamı çıkmasın)
Fen bilimleri alanı hızla gelişmemiz gereken alan olmalıdır
Müslümanların en büyük düşmanı
tembelliktir.
Saygılar
Osman Demir
Istanbul
-
Aziz dostlar dünkü konumuza devam edeceğim.
Din ve gelişme arasında bir bağ kuramamış ve dindar bir toplum da gelişir dinsiz bir toplumda gelişebilir demiştik. Gelişmenin ilk ortaya çıkış sebebini de söylemiştik.
Tabi ki bu ortaya çıkışı ile artık gelişmeyi de ayırmak lazımdır.
Burda iki kavram üzerinde daha duracağım
Medeniyet Gelişme
Bu iki kavramı insanlar ne yazık ki birbirine karıştırırlar.
Birde kafadan atma hayalperest ne olduğu anlaşılmayan kavramlar vardır.
Modern olmak Çağdaş olmak batılı olmak ilerici olmak gibi
Modern ne demek ?
Çağdaş Yani hangi yy'da ise o tarihte olmak mı? batılı neyin batısı?
İşte hiçbir şeyden anlamayan insanların içi boş kavramları
Biraz düşününün devam edeceğiz
Selamalar
Osman Demir
Istanbul
-
İbni haldun
medeni toplumları sınıflandırmıştır.
Onun tanımı kabul edilmiş ve toplum tarifleri de buna göre yapılmıştır.
Tabi bu bir evrim gibi gösterilir.
Yani önce insanlar ağaç kovuklarında yaşardı.
Sonra taş devri sonra diğerleri.
Oysa bu bir evrim değildir.
Yani zeka olarak eski çağlardaki insanla şimdikinin bir farkı yoktur.
Ne değişti de geliştik.
Herşey kullanım ihtiyacına göre değişir.
İnsanların çoğalmadan dolayı bir arada yaşama şartları ortaya çıkmıştır.
Yani baba anne ve çocuk-lar
İşte bu en az 3'lünün artması sonucunda köy diyebileceğimiz yerleşim yerleri ortaya çıkmıştır.
Burada işte medeniyet kavramı ortaya çıkmıştır.
Medeni bir toplum önce bir arada ve uyumlu ve de kavgasız yaşar. Zorla kimse bir diğerine ait olan bir eşyayı almaz. Kimse kimseyi öldürmez. Ona ait aileye karşı kendi sorumluluklarını bilir.
yabi belli kuraları vardır. Bu kurallar neleri kapsar
1- Mülkiyet
2- Can emniyeti
3- Nesil koruma
4- Hürriyet (Din gelenek yaşam şekli vs tüm burdadır )
İşte bu 4 kavramın olduğu toplum medenidir, gelişmiştir.
medeni toplum nükleer silah ve toplu imha silahı yapmaz. Savaş yaparsa suçsuz ve silahsız insanları öldürmez.
Eğer bu eylemleri yaparsa o toplum insanlık tarihinde medeniyetin zıddı olan vahşet toplumuna dönmüştür.
Medeniyetin zıddı vahşettir.
Bu kavramlar için biraz daha düşünün
selamlar saygılar
Osman Demir
Istanbul
-
Salim siteye senin adını kaydettim
Bu da senin adına yazdığım yazı
şifren bende sana istersen vereyim. İstemezsen snin adına ben burdan yazarım
Selamlar
Osman
-
Dostlar,
şu sıralar işlerim çok yoğun yoksa osmana iyi bir cevap verirdim.dua etsinki zamanım yok,bu konuda senin fikrin nedir muharrem,
selamlar,saygılar