sende çık şundan dolayı sildimde kardeşim menes ve bizleri bekletmem.
Yazdırılabilir Görünüm
sende çık şundan dolayı sildimde kardeşim menes ve bizleri bekletmem.
büyütmeye gerek yok bence abi.
Burda geceyarisi, hele yatmadan evvel bi goz atayim dedim. Gorduklerime hem sasirdim hem uzuldum. Saskinligim, olaylarin benim bile tahminimin otesine gecmesindendir. Defalarca ozel, genel bu islerin bu noktaya varacagini yazdim. Hatta ozel konular bile actim fakat... Akif bey sorumlulugu ustunden attigini sandi ama yine is ona donecek gibi!
Cok aci. Hele Osman bey ve Mahmut bey gibi degerli abilerimizin bu raddeye gelmesi nahos. Muslum abimizin dedigi gibi enazindan aciklama yapilsa veya bildirilip silinseydi!..
Burda yazilanlarla sonucda bir dusunce ve sahsiyet ortaya konmaktadir, binanialeyh bunu dikkate almak mecburiyetindeyiz. Hep dedigim uzre isimize gelmiyorsa okumayiz aldirmayiz. Mesela bahsi gecen konuyu inanin bi kere bile tiklamadim. Cunku ilgimi cekmedi!(bunca olaydan kelli merak ettim, acaba ne yaziyordu?). Ama biseyleri silerek, kapatarak, yok sayarak ortadan kaldiramayiz aksine daha siddetli bi sekilde onumuze cikmasina sebep oluruz.
Mehmet Karakas bey hemsehrim, 'darkafali' gibi sifatlarin kullanimi durumun nezaketine binaen hos gorulmezse de su minvale uygun gibi. Kisi yazdigiyla kisiligini ortaya koyacagi vechile bence ozgur birakalim, takdir kendilerinindir. Ayrica kimsenin kimseyi kiskirtacak durumunun oldugunu sanmam, kaldiki bunu 'kiskirana' sormali 'aklin nerde?' diye. En azindan bence burda sadece 'sorgulayici insani duygular' olgusu hakimdir.
Bence eger mumkunse silinen konu tekrar siteye eklensin, mesul madurdan ozur dilesin ve bu is bi daha tekrar etmemek uzere kapansin.
Korku imparatorluguyla tasallut olumaz.
İşim bitti döndüm ve bu konudaki son cevabımı yazıp siteden bir müddet ayrı kalacağım...yazılan yorumlara şöyle bir baktım, ağırlık olarak olur olmaz yere açıklama yapmadan silinen konular ve mesajlardan rahatsız olan çok arkadaş var... Karakaş kiminle nasıl ve ne üslüpta konuşacağıma sen karışamassın... ben yaşını başını almış 11 yıldır resmi kurumda çalışan biriyim, kiminle hangi uslupla konuşacağımı da senden iyi bilirim... 2.si ben Devlet memuruyum, çalıştığım kurum ve yer belli, buradan bas bas bağırıyorum, avatarımda resmim var, kim olduğum neyin nesi olduğum ayan bayan ortada, hangi düşünceye sahip olduğumda az çok belli... şimdi benim kalkıp herhangi bir Türk büyüğüne hele hele ulu önder Atatürk'le dalga geçmem, alaya almam söz konusu olabilirmi...bunu ne yaparım,ne yaptırırım nede yapılmasına aracılık ederim... konu 13 mayıs çarşamba günkü HABERTÜRK gazetesinin 13.sayfasında haber olarak çıkmıştı benimde dikkatimi çekti konu olarak açtım...haberde; her gün olduğu gibi ineğini otlatmaya çıkaran Gül KILINÇ isimli vatandaşın elinden kaçan inek okulun bahçesinde bulunan alçıdan yapılmış büstü devirmiş... bunun sonucunda milli eğitim müdürlüğünün talimatı ile tüm köy halkı sorgudan geçmiş inek sahibi de ceza alırız diye korkarak ineği çok ucuza komşu köye satmış ... konunu özeti bu... şimdi burda Atatürkle ilgili veya herhangi bir Türk büyüğüyle ilgili ne var... benim burada anlatmak istediğim şuydu köy yerinde bir inek büstü kırmış tüm köylü sorgudan geçmiş... eğer bir sorgulama yapılacaksa ineğin sahibini çağırırsın kardeşim ineğine sahip diye tenbih edersin... birde tutanak tutarsın ilçe müdürlüğünden de burası köy yeri alçıdan büst olmuyor tunç bir büst istersin onuda orta yere değilde okulun ön duvarına montelersin...olur biter... mesele Atatürk değil Atatürkçüyüm diye geçinen ******lar... şimdi imkanı olsa bunu Atatürke anlatsan bunu yapanın yüzüne tükürür... bir inek köy yerinde bir büstü kırmış diye tüm köy sorgulanırmı adamlar da ceza alırız diye üç beş paraya ineği başkasına satıyor... belki de adamın tek geçim kaynağı o inekti... burada anlatmak istediğim işte bu saçma sapan uygulamalar.. sadece orada değil ülkenin her yerinde var böyle adamlar... ayrıca sitemizde de var... KARAKAŞ... sana bir kez daha sesleneyim ve artı mevzuyuda kapatayım.. bunu söylemekten nefret ediyorum...konuşmaktan çok sıkılıyorum... ama dostluğun ne olduğunu anlaman için yazmak zorundaydım... dostluk arkadaşlık osmanlı parkına gidip etliye sütlüye dokunmadan çiğ köfte partisi yapmak değil... yada cuma namazı çıkışı fırında tava yaptırıp sanayideki dükkanda yemek değil... DOSTLUK hayatında yüzünü hiç görmediğin insanları, hatta misafirliğe gelenin de misafirini sorgusuz sualsiz evinden çoluğunu çocuğunu başka yere misafir göndererek iki gün boyunca evinde yatırıp kısmetince yedirip,içirip yolculamaktır diye düşünüyorum... gelen arkadaşlara sor, evimde sofrada yemek yemedim, sıf onlara hizmet etmek için, onları memnun etmek için, yabancılık çekmesinler diye onlara habire fıkra anlatarak ortamı samimileştirmek için, eleman ben 41 yaşındayım 24 yıl Nizip'te 17 yıldır da Bursa'da oturuyorum...ben dost nedir dostluk nedir iyi, bilirim.bana kimse dostluğumun sahte veya yalancıktan olduğunu söyleyemez...adamın anlını karışlarım ben...neyse fazla uzatmayayım site ile bir sorunum yok tabi ki yine gireceğim ama artık eskisi gibi olmayacak... bu siteden bir Mahmut gider bin Mahmut gelir... dostlarım yine kendileri isterse dostumdur... Osmanla da inancım gereği küsemem ama onunla artık asla herhangi bir ortamda da bulunmam söz konusu değil... onunla arkadaşlığımız bitmiştir... sövmedim, dövmedim sadece senin düşüncende olan birisiyle dost olamam aynı havayı soluyamam demek istedim...Allah'a emanet olun bu vesileyde de Cumanız mübarek olsun...
bence bu konuyu o kadarda saptırmamak lazım sonuçta bu vatan hepimizin bu ülkenin gazilerine saygımız var ama hiçbir şekilde yanlış bir kelime kulanmama rağmen adımın geçmesinden ben üzüntülüyüm
yani ne bilim senin gibi kalender bir insan, bu kadar şen şakrak, cıvılı cıvıl ve osman gibi ne desen gıkını çıkarmaz bir arkadaş. Sende oda birbirinize nazınız geçerken, sana nazı geçmiş bir konuyu silmiş. düşünkü sana veya siteye zarar gelebilir diye düşünmüş ve kaldırmış silmiş vs...
seninde canın saolsun onunda
sen bakma ortalığa çıkıp araya girip hemen karıştırmaya çalışanlara, boşver ulen i... de osmana
gül geçsin.
Mahmut bence sen bu işi fazla abarttın, konu silme işlemi gerçekten sitede çözülemeyen bir problem, istediğimiz sadece konu silindiğinde konu sahibine haber verilmesi başka bir şiey değil ama ben senin yerinde olsam eski dostlarımı kırmazdım heleki Felsefe Osmanı, Osman gerçekten çok temiz ve mülayim bir insan, konuyu sildi diye o kadar yüklenme kendisine, gerçekten Osman çok temiz bir insan karakteri ve yapısı biraz bana ters düşsede bence adam gibi adam, senin söylediğin sıfatları haketmiyor, artık bu konuyu kapatsan her şeyi oluruna bıraksan diyorum.
Daha işin başındayız, Türkiyedeki Niziplileri toplamak birbirini kaybetmiş Niziplileri buluşturmak bizim hedefimiz olsun, herkes ağa olsun tamam ama bu ağalarda dost olarak kalsın, bizi evine aldın yatırdın doyurdun, hiçbirimizin yapamayacağı şeyleri yaptın, artık sen bana sövsen bile kardeşimsin, biz dedemizden böyle gördük, aynı çatının altında karın doyurduysak ölene kadar kardeşiz, şimdi telefon aç dardayım de namerdim en az 10 kişi 3 saat içinde yanında oluruz.
MAHMUDUM SENİ ÇOK SEVİYORUZ, OSMANDA ÇOK SEVİYOR, AKİFTE HEPİMİZDE ARTIK BU KONUYU KAPA.
benim konu başlıgımı değiştirmişler ona birşey demiyorum da konunun içeriğinide değiştirmişlerr
Kıymetli Mahmut benim derdim konuyla seninle bir alıp veremediğim olamaz.
Atatürkü sevmezsin diyen arkadaşım.
Ben Atatürkü en çok sevenlerden biriyim.
Bu konuyla ilgili yazılarım var.
Konuyu kaldırma düşüncem mahmut ve müslüm abi dışında herkes tarafından anlaşılmış.
Bu da benim haklı olduğumu gayet güzel açıklıyor.
Oglanın biri babasına babacıgım;
-Benimde çok güzel dostlarım var der.Bunun üzerine babası.Bir keçi kesip çuvala koyar hadi bakalım bu gece vakti dostlarını gez dolaş babam birini öldürmüş bu cesedi gömelim der.Oglan kapı kapı dost dedigi insanları gezip dolaşır her açılan dost(!) kapısı yüzüne kapanır gelir babasına.
-Baba sen haklıymışsın der.Bunun üzerine baba evlat hele dur bakalım benimde bir dostum var bu keçiyi ona götür dostmu degilmi ögrenelim bakalım deyince.Evlat alır keçiyi götürür kapıyı çalar .adam kapıyı açar çocuk durumu anlatınca çabuk içeri gel der çocugu oday alır.adamın evinde bir Gül bahçesi varmış gülleri bozmadan çıkarır çukur açar çuvalı çukura koyup üstünü kapatır gülleride tekrar diker ve çocugun yanına gelir karnını doyurur babasına selam söyleyip evine gönderir.Çocuk babsına gelip baba arkadaşın gerçekten dostmuş der.baba hele dur bakalım sen yarın cami çıkışında benim dostuma bir tokat vur dostmu degilmi belli olur der.
Çocuk gider denileni yapar adama bir tokat vurur ses gelmez birdaha birdaha vurunca adam çocugun kolunu tutar.Bak oglum
GİT BABANA SELAM SÖYLE BİZ ÖYLE BİR KAÇ TOKADA GÜL BAHÇESİN BOZDURMAYIZ der
Selamlar
Üzgünüm
Kıytırık bir konu demiş bir arkadaşım.
Önemsenmeyecek
basit
vs....
Yaa siz bu yazdıklarınızın bundan birkaç yıl önce yazılsaydı
sizi hapse attıracak kadar suç teşkil edebileceğini
Özgürlük diye
hakaret kokan bir olayı
dalga geçerek tiye almanızı ne diye açıklardınız.
yazıklar olsun
özgürlük daha fazla özgürlük diye bir şeyin
Türk büyüklerine hakaret etmek olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Yoksa siz yazdıklarınızın ne anlama geleceğini bilemeyecek kadar
yüzeysel mi düşünmeye başladınız?
Ülkem halkım yüce milletim
bu kadar zayıf mıyız?
Özgürlük yoksa fazla mı bize?
Tekrar üzgünüm
hepinizden tek tek özür diliyorum.
Menes, Müslüm Ammi ve diğer isminin bu konuda geçmesini istemeyen arkadaşım.
Hatalı siz değilsiniz
Benim
açın başka bir başlık
başlayın Türk büyüklerine hakaret etmeye
Mete Oğuz Kağan Atilla vs...
Bu güne kadar sayın gelin.
Sizi doğru davranın demek yanlış olmalı.
nefsinize o kadar mağlup olmuşsunuz ki
Kırdığınız hakaret ettiğiniz
Büyük bir Türk büyüğü.
Ben kimim ki
Bana istediğinizi elbette söyleyebirisiniz.
Konuyu sildiğin zaman neden bilgi vermedin, bütün mesele bu.