Dününü görmeyen yarınına bakamaz
Yazdırılabilir Görünüm
Dününü görmeyen yarınına bakamaz
Sevmeyi bilmeyen kaybetmeyide bilmez
Bir kimseyi inada kapılmış çekişmeci ve kendi görüşünü beğenmiş görürsen bil ki, onun ziyanı tamamdır."**Hz. Muhammed
Kadın gölge gibidir, kendisini takip edenden kaçar önünden gidenin arkasından koşar.
Dursun Ali Erzincanlı nasheed şiir Ummanında kaybolduğum
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=8a2ODA9ex1s&mode=related&search=[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=NHKxTjNvCGk[/YOUTUBE]
ResulAllaha MektupEsselatu vesselamu aleyke ya Seyyidel evveline vel`ahirin, ve selamun alel murselin
Esselatu vesselamu aleyke ya RESULALLAH
Esselatu vesselamu aleyke ya HABIBALLAH
Ya Resulallah,
Sana bu cümleleri nasıl yazıyorum bilmiyorum. Buna bile hakkım yok yok biliyorum. Sana karşı o kadar mahcubum ki anlatamam. Ama şunu da biliyorum ki, sen benden, bizden yüz çevirmezsin… Bana da, bize de ümmetim dersin de il mi?
Ya Resulallah,
Senin hayatın gözümün önüne geliyor biliyormusun? Ümmetin için çekti in çileler, ızdıraplar canlanıyor bir an. Sen öyle ŞEREFLİ bir Peygambersin ki, senden sonra senin sadece ismini hatırlayacak insanlık için mübarek kanını bile döktün. Bizler için müşrikler tarafından, iftiralara uşradın, dışlandın, yalancılıkla suçlandın, taşlandın ama sen yine bikmadın. Zamanında senin dürüstlü üne, eminirli ine inananlar, Peygamberli inle senden yüz çevirdiler. Ama sen asla yüz çevirmedin, hatalarını anlamaları için hep anlattın, anlattın. Onlara dua ettin. Bizlere de dua edermisin EY SEVGİLİ
Ya Resulallah,
Hani sen gelmeden önce insanlar kız cocuklarını diri diri topra a gçmerlerdiya. İşte şimdi de aynısını yapıyorlar. İnsanlık adına kız çocuklarımızı, bacılarımızı açmamızı, soka a atmamızı istiyorlar. Ve arkasından da “kızlarımız elden gidiyor” diye feryad ediyorlar. Kızlarımızı diri diri ateşe atmak de ilmi bu EY SEVGİLİ? Senin ashabın cahilliye devrini düşündükce utançlarından oturup a larlarmış. Bu insanlıkta yaşadıklarından, yaptıklarından dolayı oturup a larlar mı acaba? Bizler onlar de iliz elbet. Çünki sen vardın onların yanında. Bizlerin de yanında olurmusun?
Ya Resulallah,
Senin gelişinle dünya nurlanmıştı. Güneş başka türlü aydınlatıyordu dünyayı artık. Ay seni görebilmek için güneşi kovaliyordu adeta. Yıldızlar başka türlü duruyordu semada. İnsanlık seninle hayat bulmuş, seninle gülmüştü. Senin gidişinle her şey bitmişti. Güneş do mayacak, ay ve yıldizlar geceye saklanacaktı artık. A açlar yeşermeyecek, da lar toz olup da ılacaktı. Dereler akmayacak, denizler ca lamayacaktı artık. Ama sen mani oldun. Bizler için Rabbine yalvardın. Bütün güzelliklere layık oldu umuzu duşundun EY NEBİ. İtiraf ediyoruz ki, senin sevgine layık olamadık. Senin ummetin oldu umuzu soylememize ra men sana layık bir ummet olamadık
Ya Resullah,
Senin öyle bir dostların vardı ki, senin için canlarını seve seve verirlerdi. Getirdi in mübarek İslam dini için mallarını vermekte birbirleri ile yarışırlardı. Şimdi ise tam tersi oluyor EY SEVGİLİ. Mallarına mal katmak için İslam dinini kullanıyorlar. Ölümü, ahireti unutmuşlar, hep dünya için çalışıyorlar. Öyle utanıyorum ki bu halimizden EY ALLAHIN SEVGİLİSİ
Ya Resulallah,
Gözyaslarımla son cümlelerimi yazarken, şunu itiraf etmek istiyorum. Okyanuslar mürekkeb olsa sana olan sevgimizi anlatmaya yetmez. Senin zamanında yaşamadık. Senin çekti in çileleri çekemedik. Senin nur yuzunu göremedik. O güzel sesini duyamadık. Ellerinden tutamadık, dizleriyin dibinde oturamadık. Gül kokunu alamadık, ama seni asırlar sonra ashabın kadar çok ama çok seviyoruz ve de sevece iz…
Sende bizleri sev olurmu YA RESULALLAH
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol.:)
gokhan çok guzel olmus emegıne saglık
eline koluna ayagına saglık allah sana dert vermesin
http://static.flickr.com/30/69262617_92e09ec01b_b.jpg[/IMG]
kardeş ben burda bir söz göremiyorum
yani yılmaz illaki bu güzelim resme yarum yapıcaksın demi yani
Yav bu konunun adı ne
Eline koluna sağlık kardeş
Hoşcakal aşkların en güzeli kavuşur elim bir gün sana
Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler şimdi bana yeniden istermisin deseler tek bir an bile düşünmem
şimdi gönül yaralı kırık kolu kanadı sende kaldı yarısı varsın dursun acısı gönül yarası
HAYATTA KİMSEYE GEREGİNDEN FAZLA DEGER VERME YA ONU KAYBEDERSİN YADA EN BÜYÜK DARBEYİ ONDAN YERSİN
Olmadı Dost
Şu kara perdeyi hüznün yüzüne
Bir günden bir güne çeken olmadı
Vurdular hasreti gündüz gözüne
Dönüp de ardına bakan olmadı
Dost dedik savrulduk uzanan ele
Bal sürdük çok zaman en acı dile
Kime ne ettik ki biz bile bile
Kötülük etmekten bıkan olmadı
Yediğin şey ne kadar büyük bilmem ama afiyet olsun derim kardeş
Mâil oldum bahçesinde hurmaya (Hicaz)
Mâil oldum bahçesinde hurmaya
Takâtım kalmadı aslâ durmaya
Ol Medine Ravzasını görmeye
Görmeyince alma yârab cânımı
Aşık olan bû fâniyi neylesin
Sâlâtü selâmla gökler inlesin
Medine'ye varıp mesken eylesin
Varmayınca alma yârab cânımı
Yanar Bu Gönül
Sen uzaklarda ihanetin koynundasın
Ben buralarda yalnızlığın ortasındayım
Yanar yanar bu gönül
Dayanamaz gayrı ayrılığa
Yanar yanar bu gönül
Dayanamaz gayrı ayrılığa
Konuş Ne Olur
Bir dalın üstünde boynu büküksün
Bırak gözyaşların toprağa düşsün
Toprak anasıdır yaşayanların
Dertlerini emer ağlayanların
Suskun durma öyle konuş ne olur
Belki alev söner hüzün kaybolur
Kirpiğin mi ıslak elin mi şaşkın
Esirimi oldun sende bir aşkın
Abdest Aldığın Zaman
Dökülür bedede cümle günahlar
Namaz işin abdest aldığın zaman
İki melek iki yanında durur
Sabah namazım kıldığın zaman
Dahi namazım terketme sakın
İsterisen ola imanın bütün
Hak kulum der sana Rasül ümetim
Öğle namazım kaldığın zaman
Gökten yere iner bütün melekler
Meleklere müştak olur felekler
Kabul olur anda bütün dilekler
İkindi namazın kıldığın zaman
Cennet bahçesin! Hak kendi bezer
Şad olur müminler içinde gezer
Kiramen Katibin sevabın yazar
Akşam namazım kıldığın zaman
Bu namazdır müminlerin burağı
Hak teala yakın eder ırağı
Cenneti ala olur anın durağı
Yatsı namazım kıldığın zaman
Ecel yastığına koyunca başın
Dökülür gözünden kan ile yaşın
İman Kur’an olur senin yoldaşın
Azraile canın verdiğin zaman
Bizden Selam Götürün
Yağan Nur-i Hüdaya
Merve ile Safa’ya
Muhammed Mustafa’ya
Bizden selam götürün
Yalvarıp Rabbimize
Dualar edin bize
Muazzam Kabe’mize
Bizden Selam götürün
Her yönelen Allah’a
Çıkar nurlu sabaha
Al-i Rasülullah’a
Bizden selam götürün
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=OoFb_zWzq2Y[/YOUTUBE]
güzel olmus Nizip güzeli paylaşım için teşekkürler devamını bekleriz
Sen boş ver bunları Mehmet. İlk olarak Hz. Adem Hz. Havva anamıza aşık olmuştur bence.
Sende bizleri sev olurmu YA RESULALLAH
çok güzel gökhan ellerine sağlık
Sende bizleri sev olurmu YA RESULALLAH...
ah ah...
Bir yildiz sec kendin icin gökyüzünden
gözlerin gibi parlak,
senin gibi tatli olsun,
bir yildizda bana sec,
parlakligi önemli degil yeterki sana yakin olsun!
Ben seni dün sevmedim çünkü dün bitti ben seni bugün sevmedim çünkü bugün bitecek ben seni yarın sevdim çünkü yarınlar hiç bitmeyecek...
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=jNftlWK4wQk[/YOUTUBE]
Yazı yazmayi öğrenmek, herşeyden önce düşünmeyi öğrenmektir. (Amie Suche)
:) Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür. (Aristo)
Kardeş sizler hep birlerinden alıntı yapmışsınız ama ben işi farklı bir boyuta taşımak istiyorum bu noktadan sonra herkes sadece kendi düşüncesini yansıtan sözler yazsa hemde kişiliği hakkında bilgi almış oluruz
Öğrendimki adam olmak önce insan olmayı gerektirir