KAğıt fabrikasından önce Organize sanayiye gidip çekim yapmalı
Yazdırılabilir Görünüm
KAğıt fabrikasından önce Organize sanayiye gidip çekim yapmalı
Arkadaşlar bu konu öyle kolayca aşılacak bir sorun değil, öncelikle G.Antep OSB atıkları engellenmeli yada arıtmadan geçirilerek Nizip çayına bıraklımalı,
Ancak kağıt fabrikasının atıklarıda çok büyük sorun teşkil ediyor yanlız bu konuda bir takım ayak oyunlarıda yok değil bunları aşmak için topyekün hareket edilmezse sonuç alınamayacağını düşünüyorum, bu konuda Kızılcakent muhtarı ile ayrıca birebir görüşmek yararlı olabilir.
Sadece kağıt fabrikasının üstüne gitmekte çözüm değil her ne kadar son dönemde Nizip sanayisi bir durgunluk yaşıyorsa da kağıt fabrikası haricindeki diğer sanayi kuruluşlarıda Nizip çayının kirletilmesinde etkili oluyorlarlar.
Son dönemlerde gerek Çevre bakanlığına bağlı kuruluşlar gerekse yerel yönetimler çevre kirliliği ve atık gaz emisyonu ile çok ciddi yaptırımlarla sanayi kuruluşlarını atıklarını azaltma yada arıtarak doğaya bıraklamaları yönünde kanunlar çerçevesinde sıkıştırıyorlar ancak ilçemizde konuyla ilgili kişiler ve sanayi kuruluşları arasında ikili ilişkiler !!! sebebiyle bazı noktalar gözardı ediliyor yada çok ağır hareket edilerek durumun zaman içerisinde alışılmış bir hal alması yönünde bilerek yada bilmeyerek kanunların uygulanmasına engel oluyorlar. Esasen konuya bu açıdan yaklaşılsa çözüm yolları zaten belli.
Konuya sadece sanayi kuruluşlarının atıkları kapsamında bakmamak lazım. Bugün öyle durumdayız ki ehr evin deterjan atığı bir fabrikaya eş değer halde. Bu kapsamda da değerlendirme yapılmalı. Şu anki Gaziantep Organize sanayideki arıtma tesisi çalışıyor görünüyor ama bazen çalıştırılmıyormuş. Bu sadece bir iddia ve gerçekliği araştırılmalı. Bizler gazeteci değiliz ama memleketini seven kişiler olarak bu konunun da üzerine gitmeliyiz.
Nizipdeki arıtma ise sadece biyolojik .. Bu nedenle kimyasal arıtma yapamıyor
arkadaşlar bu konudaki gayretleriniz beni cok mutlu etti hep birlikte yeşil nizibimi istiyoruz her şey yeşil Nizip icin
sevgili kardeşim gökhan,yine iyi bir konu yakalamışsın,ALLAH razı olsun.Eski günler geldi aklıma evet Nizip çayından balık tuuttugumuz ve piknik yapmaya giitigimiz
o güzel günlere.Karpuzatanına karpuz koydugumuz kenarında mangal yakıp oturdugumuz o güzel günler.Şu anki durumunu azda olsa tahmin edebiliyorum ve o güzel çayı bu hale getirenleri şiddetle kınayarak bu yaraya parmak bastıgın için teşekkür ediyorum.Umarım bir çalışma yapılıp azda olsa düzeltilebilir ama işin dogrusu pek ihtimal vermiyorum.İnşallah NİZİP'imiz için hayırlısı neyse o olur.ALLAH'a emanet olun.
Aslında ihtimal verilemeyecek bir durum yok eğer istekli ve kararlı bir çalışma yapılırsa bence bu iş olur
arkadaşlar bu işolurla kalmamalı olmalı Nizipli burokratlar siviltoplum örgütleri ve Nizipi sevenler tekrar yeşil Nizipe destek olmalı saglıgımız cocuklarımız ve Nizip icin bunu yapmaya mecburuz
haberde sınır tanımayan gazeteci arkadaşımız bu bölümde görmek istiyorum ahmet beyinde görüş ve düşüncelerini bekliyorum
Aslında sadece onun değil Nizip'li olan tüm hemşerilerimizi bu konuda görmek isteriz
Tüm site sakinleri bu konuda tepkisini gösterip halkı bilinçlendirmelidir...
Ve artık Piknik alanlarımızı Nizip çayının kenarlarına taşıma zamanı geldi...
atıkları bir yolla oraya akmasını engellemil yetkililer...
Bu konuda Tüm Nizip Halkına iş düşüyor...
Duyarlı bir toplum bilinçini halkımıza aşılamalıyız...
Gerekirse eylemde yapılmalı Söz konusu olan Nizip Çünkü!!!
Bu konuda Basına çok iş düşüyor. Ancak bu konuyu gündeme getirmek biraz objektif gazetecilik anlayışı ister ve ben inanıyorum ki Nizipteki Gazetecilerimiz bunu layığıyla yapar... Zeugma gazetesi buna ilk adımı attı sıra diğer gazetelerde ve NRT de...
saygılar...
[QUOTE=Gökhan Dokuyucu;53150]Tüm site sakinleri bu konuda tepkisini gösterip halkı bilinçlendirmelidir...
Ve artık Piknik alanlarımızı Nizip çayının kenarlarına taşıma zamanı geldi...
atıkları bir yolla oraya akmasını engellemil yetkililer...
Bu konuda Tüm Nizip Halkına iş düşüyor...
katılıyorum....
yetkililer ve Nizipliler kış uykusunda ne zaman uyanacak Nizip cayından siyah su akmakta tarım alanları sulanamamakta
tarım alanları o Nizip in güzel bahceleri yok olucamı yetkililer harekete gececek Nizip com üyeleri bu bölume katılım az icmek icin suyunuz kalmayınca mı harekete gececeksiniz
YARIN COK GEÇ OLABİLİR
gidecek bir köyumüz olmayacak bu gidişle bir Nizip imizde olmayacak
Seçimlerde o zaman sizde sayın seçmenler bu şartınızı bilidirin seçmenlerimize...
Ve Nizip çayı temizlensin...
bir gün gelecek Nizipte yeşili bulamıyacagız ve bir gün gelecek Nizipte suuuu bulamıyacagız
Değerli hemşerilerim,
Yaşı kırka merdiven dayayanlar, birkaç kuşak geriden gelenler, acaba şimdiki sanayinin yerindeki bahçeleri hatırlayanınız var mı?
Hele iş ve okul çıkışlarında, tatil günlerinde... o bahçelerde yetişen hasları (marulları) yemeye öbek öbek giden insanları hatırlayanınız var mı?
Yıllar geçti aradan.Silinip gitti hepsi.
Ben hala o hasların tadını bulamıyorum, bilmem bulan var mı? Sevgili kardeşim Osman DEMİR,bunu çok da iyi hatırlayacaktır (zira o bahçedelerdeki bir ağaçtan düşüp bacağını kırmıştı).
Belki nostalji olacak ama bunun için bir etkinlik veya o günleri insanımıza hatırlatacak bir güzellik yapılamaz mı?
Selamlar,saygılar.
Yazı süper olmuş; yanlız şu köşenin ismini bi değiştir be abi.
Doğru ömer benim elazığdan Nizip'e bakmam biraz zor zaten:D
Bu konuda tüm üyelerin yorumunu bekliyorum...
Tepkinizi dile getirin arkadaşlar...
O KİMYA ATIKLARINI O ÇAYA BIRAKANLAR OKUSUNLAR ÇEVREMİZİ KİRLETMEYE HAKKINIZ YOK HAYATIMIZI ZEHİR ETMEYEDE YANİ SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY AMA DİYEMİYORUM İŞTE......................?
Düşünçelerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim...
VALLA NİZİP ÇAYI HİKAYE BEN HAFTADİ BİR GİDERİM OTARAFA SU KALMAMIŞ Kİ ATIK OSUN
kardeş fotoğrafları yakında atarım ;) olayın vehametini yakından görmüş oluruz...
BEN BİŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM. MEVKİİ OLARAK ÇOK BOZULMUŞ. ÇOĞU BÜYÜĞÜMÜZÜN ÇOÇUKLUĞUNUN GEÇTİĞİ YER TEKEFUZ EDEMEYECEĞİM DURUMDA
dunya öncelikle olayın ciddiyetini bil ve burdan bana laf atma fikirleri tartışıyoruz burda kişleri değil..
eğer benimle görüşmek istersen Nizipteyim konuşarak anlaşabilriz;) ben her türlü fikire açığım...
Gaziantep Nizip ve karkamış arasında Yaklaşık 50 köyden geçen Nizip çayı Gaziantep Başpınar organize sanayiden kimyasal fabrika atıklarının arıtılmadan bırakılan Nizip çayı akarsuyu tehlike saçıyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan kirli sudan en çok etkilenen köylerden biri olan Adaklı köyü Muhtarı Hasan Deniz ve köy sakinleri, bizler daha önce bu sudan balık avlardık ve içme suyu olarak kullanırdık köy sakinlerinden Kadir Kıraç ise bahçelerimizde meyve eker sulardık Gaziantep organize sanayiden çaya atılan atık maddelerinden dolayı suyun kirlenmesi sonucu şuanda verim alamıyoruz bu su sağlığımızı tehdit etmektedir akşamları sivrisinekten dolayı damlarda yatamıyoruz. bununla ilgili bir çok köyden salgın hastalık haberlerini duymaktayız bahçelerimizde ektiğimiz bir çok ceviz ağacı ve meyve ağaçlarımız kurudu verim vermemektedir diyerek yetkililerden yardım istediler.
Burası temizlenip barajdan su verilemez mi?
Nizip çayı temizlenmelidir. Şu anki bürokrasinin tek zayıf noktası burasıdır.
Maalesef herşey mükemmel olmasına rağmen, ilçenin ortasından geçen bu hastalık yuvası ayıbı, giderilemedi.![]()
Sağlık ve ilçe tarım denetmenlerini göreve davet ediyorum .
Çiftçilerin bazıları Nizip çayındaki su ile sebzelerini suluyor, muhtemeldir ki bunu da biz vatandaşlara satıyor.
Bu konu gündemden düşmemeli. Konuları düzenleyen arkadaşlar burayada el atabilirmi acaba ?
Hey Gidi Günler Hey.nizip çayi Kilisenin Kaşisinda Su Değirmeni Vardi.comur Comur Sulari Vardi.bir De Kuşçu Lakapli Bir Kardeşimiz Vardi.karşiyaka Ya Gideriken Köprünün Altinda Hemde Dalarak Balik Tutardi.çimmeye Hep Oraya Giderdik.hele Kişin Köprüyü Bile Aşardi.dedim Ya Bu Insanoğlu Neleri Haketmiyorki.zamaninda Sahip çikilmadi şimdi Cezasini çekiyoruz.üzerine Düşelim Bakalim Nasil Temizlenmiyormuş.daha Doğrusu Bir Kampanya Başlatalim.eski Haline Dönderelim.hemen Bunun üzerine Sitede Bir çalişma Yapin Ne Gerekiyorsa Yapalim.saygilarimla
tamam abı ben ılgılenırım
BEnce çay kenarında bulunun köy ahalisi en kısa zamanda toplu eylem yapmaları lazım.Hani bir ara fıstık için eylem yapıp ağaç yakmışlardı ya.bu defa daha büyüğü ,hatta büyük tv kanallarnı çağırıp buranın halini göstermeleri lazım.Sayın gazatecilir hazır seçimde bitmişken el atsanız memleket olaylarına.Tabi gazate basımına devam ediyorsanız
Acaba bu dere yatağı kaç yüzyıl sonra düzelirmiş bir tarih neden vermemişler ?Yukardaki yazıda anladığım kadarısıyla nizip belediyesinede atıfda bulunmuşlar neymiş efendim onların arıtma tesinde kimyasal ayrıştırma ünitesi yokmuş çalışmıyormuşda ,Allah aşkına antepdeki arıtma tesisi gerçek manada çalışsa nizipdeki fabrikaların atığı ne kadar olacak ki nizip belediyesinin arıtma tesisini çalıştırmasına ne gerek kalacak ki bir de bunu cevaplasalar ya.Tam bir bürakrat cevabı.
Gerçi sayın vekilin bu konuda bir çalışması vardı dere yatağının temizlenmesi konusunda.Beton kanalların içinden suyu geçirmek ve yatağın temizlenmesini sağlayacaktı ama saolsun bunada bazı köylülerimiz karşı çıkmışlar hatta iş makinalarını bahçelerinin içine sokmamışlar.
Bu paradoks sorun nasıl çözülecek acaba çok merak ediyorum.
ah ah ah keşke her şeye duyarlı olduğumuz gibi çevre temizliğine de duyarlı olsak.yaşadığımız yerleri kirletmemek ve temizlemek bizim işimiz...BAKMADIĞIMIZ YER BİZİM DEĞİLDİR UNUTMAYIN!!!!!!!!
Keşke elimizden birşey gelse de sesimizi duyurabilsek!
evet bi kampanya yapalım o çayı geri kazanalım doğudaki illere gidip gelenler görsün nizip in istenilirse nasıl temiz bir yer olduğunu
Umarım çağrılarımız yerini bulur..Nizip çayımızı geri istiyoruz.Eskisi gibi balık tutmak eskisi gibi pınarlarından su içmek.eskisi gibi deliklikayada yüzmek.İstiyoruz canı gönülden hemde çokk......
bence nizip te toplanıp yürüyüş yapalım herkes çevre konusunda duyarlı olsun küresel ısınmadır gidiyor nizip e sahip çıkalım
eskiden nizip çayına gider yüzerdik delikli kaya ya arkadaşlar nerde o günler gerekli yerlere yazılar yazılırsa nizip çayı kurtarılabilir
nizip cayı bitmiş kurtarılması cak zor tamamen pollitik sebepler ve cevre halkın tamamen duyarsızlıgıdan dolayı nizip cayına malesef yazık oldu