-*--FATMI? AHMET
-------Z?B?LC? CEVDET
------TOHTOR MAMET
-------KAHVEC? HÖSSÜN
-------BAKKAL HAL?L
----------C?DETL? CEM?L
--------FINDIK MUSTAFA
------FINDIK EYUP
Yazdırılabilir Görünüm
-*--FATMI? AHMET
-------Z?B?LC? CEVDET
------TOHTOR MAMET
-------KAHVEC? HÖSSÜN
-------BAKKAL HAL?L
----------C?DETL? CEM?L
--------FINDIK MUSTAFA
------FINDIK EYUP
------BAZ CEL?L
-----BAZ HÖSSÜN
-----BUZ B?LAL
--------KEL FAZIL
-----KALIPÇ? HABE?
----- DEL? HALUK
---------KÖYLÜ MERYEM
------
sucu çavu?(mehmet gündal)
ARKADAŞLAR BENDE BİRKAÇTANE EKLEMEK İSTEDİM.EFE MINDIK(RAHMETLİ BABAM)TAŞÇI MEHMET,TAŞÇI İBRAHİM,TÜTÜNCÜ KARA MEHMET,ELLİYE ELLİ PORTATİF KUTU YAŞAR,PATPAT NECİP(DAYIM)DELİKANLI AHMET
mırişkeraş
Nizip in olmazsa olmazı:)).
Edited by - admin on 04.10.2006 10:58:40 AM
Ralli Yaşar...
Daha önce verildi mi bilmiyorum ama bu abimiz acil hasta yetiştirmek içineski antep yolundan Murat 124 taksi ile Nizip'den Gaziantep devlet hastahanesine 15 dakikada girmiş.
Edited by - Nizipli_kurt on 9/22/2006 4:28:47 PM
komando ismet, hareket mehmet, kavas halil,[rahmetli] sarac ismet,[rahmetli] zor mehmet, kara hacı,[rahmetli] gül mehmet, cino ömer, doyum mehmet, kurubeş müslüm,[rahmtli] balyoz yasin,[rahmetli] kral ahmet, boklu mehmet, calba marif, hirnik mahmut, zomzom hüseyin, hurda abekir, altı aylık salih, kelle hüseyin, yelpeze ali, bucuk yaşar, cin ahmet, .
turşu ismail, şeftali mehmet, keci habeş, cebiş halil, dozer mehmet
abudey (abut alagöz),kör ali (ali alagöz),kör fehmi (fehmi alagöz),abey hasan(hasan alagöz),hurço,ökkeş,kesto hasan,rekko,paşey,derde,miço,cete ahmet,topal alii,hinnikler,
Sapkali Cuma, Sapkali Ahmet, Dayi Mecit, Kapris Talip, Cuce Seleh, Hobap Erdal, Ayrilda gel Okkes, Eskiya, Kurdey, Demo Ahmet, Ninni Seleh, Sari Emin, Bayro, Bombali, Parlak Ahmet, .
Entel Mahmut (ÖZKAN).
Balcankebabı Fatih (KOÇ).
.
Nizip'te lakabıyla tanınmış insanlar.
1.Hafız Ahmet: AHMET KILIÇATAN:
Yıllarca Nizip'de camiilerde müezzinlik yaparak hayatını kazanmaya çalıştı halen çeşitli camiiler'de mezinlik yapıyor. Bekar olup her iki gözü görmüyor. Nizip'de yaşıyor ALLAH kendisine güç kuvvet versin. Halen Nizip'de vatandaşın mevlidine halen gidiyor.
2. Pamuk Memet: MEHMET CENGİZ:
yılarca carşı camii'nin yanında sabun satardı hiç kimseye zararı ziyanı olmazdı.tertemiz bir insandı.ALLAH Rahmet eylesin.
3.Kesmik Mustafa: MUSTAFA SEZGİN:
Hayatını yılarca vefat eden kardeşinin çocuklarına ve ailesine bakarak geçiren bir insandır.Halen bekar olup hayatını sabun satarak ve hambalık yaparak.yengesine ve yeğenlerine bakıyor ALLAH kendisine güç kuvet versin.
4.Bekçi İbram İbrahim:
Nizip emniyet müdürlüğünde emekli olup.hayatını insanların mutluluğu için harcayan bir insandır.şimdi kendine bir bağ bahçe almış orada zaman geçiriyor.insanlarla dertleşmek ve insanlara yardımçı olmak en büyük hobisidir.ALLAH kendisine güç kuvet versin.
İlginize teşekkür ederim. Güzel bir arşiv olacak İnşaallah.
5.MOLA CEMİL: CEMİL GÜL
Nizip çarşı camiisinde yılarca imamlık yaptı defalarca tahini çıktı tekrar geldi emekli oldu şimdi Holandada. Holandada kendisine no poroblem cemil diyorlarmış ALLAH güç kuvet versin
6.HAFIZ İMAM: İMAM DİKİÇİ:
Yılarca çarşı camiisinde meezinlik yapıp ayrıca Nizipte çok sayıda insanada diyanet yetkisiyle kurani kerim dersleri verdi.Emekli oldu ha insanlara dersler vermeye devam ediyor ALLAH kendisine güç kuvet versin.
7.PEPSİÇİ HOCA: NÜRETİN ÖZEROL:
Nizipte yılarca gazoz ve pepsi satı esnafın çoğu onu tanır şimdi emekli oldu cumhuriyet mahalesinde halen işyerinde yumurta satmaktadır esnaf kendisine dert babasıda diyor.sorunu olan insanların sorununa careler üretir.ALLAH güç kuvet versin
8.KARA YAHYA: YAHYA CENGİZ:
Nizipte esnaftı süper osmanlıça bilirdi.ben son onbeş yılına rastladım hemen hemen her vakit carşı camiine gelir orada insanlara sohbet ederdi bizde yanına gider nasılsın yaha dayı dedeğimizde iyiim der ve cebinden osmanlıça kitabını çıkarır bize okurdu bizde dilinden birşey bilmediğimiz için hayretle gözüne bakar dururduk.O da bize hadi bakalım sizde okula gidiyorsunuz alın okuyun bakalım derdi bizde biz okuyamıyoruz derdik.Oda toho sizin gibi örençilere derdi ALLAH Rahmet eylesin.
9.KİLİMÇİ KÖR ALO: ALİ KORKUT:
Yılarca Nizipte kilimçilik yaptı iki gözüde kördü yaşlıydı kurtuluş şavaşı gazisiydi.Birgün öretmenim bana kurtuluş savaşıyla ilgili ders verdi ve git bunu yaşlılarımıza sor dedimişti bende Rahmetli alo amçaya gitim bir gazeteçi gibi kimsin dediğinde kör hamonun oğluyum dedim cavuş varya hani arık kenarında dedim oda başımdan gözüm üstüne dedi buyrun emrini söyle dedi. bende kurtuluş savaşıyla ilgili sorular sordum oda cevapladı. insanlara zarar vermez her vakit duvarlardan tuta tuta namaza giderdi. ALLAH Rahmet eylesin.
ilginize teşekkürler ellerinize saglık
Hacı muhittin özerol çarşı camisi civarında attarlık yapardı.Benim aklıma gelmez ama şu anda bayrağı teslim alan iki kişi var birisi oğlu Faruk ÖZEROL diğeri ise torunu Baharatçı İsmail.
Kayıp olan diğer bir gerçek ise Nizib'in yerlisinin gittikçe azalması...
10.KEKEÇ MUHARREM: MUHARREM AKPRK:
Nizip te yılarca esnaflık yaptı.Dürüst ve hayır sever bir insandı.En büyük hayrı NİZİP YATILI BÖLGE OKULUNUN YERİNİ BAĞIŞLAMAKLA YAPTI.Mütiş gazel,uzun hava okurdu.Kendisini dinleyenler VALLAH bu kekeç del derlerdi.ALLAH taksiratlarını afeylesin.
11.MOLLA YUSUF: YUSUF YAŞAR:
Yılarca Nizip te imamlık yaptı malla ahmet camiisinden emekli oldu. Şakaçı,ve espiri yapardı. Her zaman güler yüzlü bir insandır.yanına gelen mutlaka gülerdi.Şimde duydum rahatsızmış ALLAH SELAMET versin.
12.MOLLA ŞERİF: ŞERİF ŞAHİN:
Yılarca Nizip te imamlık yaptı en son hamam camiisinden emekli oldu.Dürüst iri yapılı hoş görünümlü bir şahsiyeti.Şimdi hasta ve yaşlı oldu için evinde yatıyor ALLAH şifalar versin. Tanıyanların ziyaret etmesini isterim.
13.KARA HAÇI: H.MÜSLÜM EKMEKÇİ:
Yılarca Nizip te esnaflık yaptı. Çok insana faydası oldu insanların hatasını insanları yanlız bulduğunda yüzüne söylerdi. Son zamanlarında işini bıraktı haça giti maşallah beş vakit namazını camide kılardı.ALLAH taksıratını af eylesin.
nıye hep yaslılar yazılıyor bırazda genclerı yazsanız olmazmı?
İBRAM27 KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.BU İNSANLARIN NİZİBE ÇOK FAYDASI OLMUŞTUR.RAHMETLİ KARAHACİ AZ YEMEĞİNİ YEMEDİK HA BİRDE RAHMETLİ
MANAV DURDU VARDI
İBRAM27 HACI MÜÜSLÜM EKMEKÇİ YE DEMİ,ŞSİN Kİ ALLAH TAKSIRATINI AFFETSİN NİYE BU ADAMIN ÇOK MU GÜNAHI VARDI
HA BİRDE UNUTMADAN
KÖR VEYSEL VARDI
7arkadaslar bunuda unutmayın birde ökkeş bey (beyamca) vardı rahmetli
İtfayeci KELEŞ
14.Kör VEYSEL: VEYSEL BİLGİN:
Veysel amca Nizipte yaşardı işi manavçılıktı. işini iyi yapardı fakat bazen insanlarla kızardı neymiş efendim ufak meyve ve sebzeleri almiyorlarmış. En meşur sözü Valla efendim estefurulah.yinede İYİ BİR İNSANDI ALLAH taksiratlarını af eylesin.
15. Dürümcü emmi: MEHMET CAN KESEN:
Yılarca Nizipte çiğerçilik, kebapçılık,lokantaçılık yaptı sonra istanbula giti ALLAH ya kulum dedi istanbulda sayılı iş adamları arasına girdi.Bu arada nizibi unutmadı nizibe rahmetli abisi ve kardeşinin anısına büyük bir acil ünütesi açtı kendisini tüm Nizipliler adına kutlarım.açil ünüte için.
16.DİŞÇİ ZEYDAN: ZEYDAN CIKIN:
Yılarca Nizipte dişçilik yaptı ve yapmayada devam ediyor.gece gündüz demeden Niziplilerin emrinde.şimdi Nizip devlet hastanesinde diş polikıliniğine bakıyor.Hayırlı görevler dilerim.
17.BAHRİYELİ MEMET: MEHMET DENİZ:
Yılarca Nizipte kebap ve lokantaçılık yaptı.En çok kara Haçının yanında çaalıştı dürümçü eminin yanında çalıştı,istanbulda sinama filimlerinde figiranlık yaptı. şimdi Nizipte gerçekten bir kebapçı ustasıdır canı isterse ustalığını konuşturur.hata kebabın üstüne kuş bile kondurur. Almanyadada üçbin kişili lokantada başaşçı olarak çalıştı çalıştı HARAN LOKANTASI İYİ BİR DÜNER USTASI.ALLAH iyi bir insan olmasını nasıp eylesin.
18.DELİ ABİD HOCA: ABİD TAŞDEMİR:
Abid hoca rahmetli hayır sever bir insandı Nizip te doğdu Nizip te öldü.Yılarca imamlık yaptı. İrşat gücü çok yüksekti.Hata görenler anlatı kabe'der bir vaz vermiş inanın tüm ordakiler ağlamış bunu kulaklarımla duydum.Ve her kes elini öpmek için sıraya girmiş.Birgün bir hayır işine rastladım fevkani mahalesinde fırının yanına oturmuş sabah ekmek almaya gelen tüm insanların ekmek parasını o verdi.fırn durana kadar milete bedeva ekmek dağıtı.çok iyilikleri olan bir insan ALLAH RAHMET EYLESİN.
19.ÇOLAK MÜSLÜM: MÜSLÜM BAŞEĞMEZ:
Yılarca Nizipte esnaflık yaptı.diğer bir namı MÜSLİMİ ŞEĞE olarakta bilinir ekseriyetle doğu ilerine vana,hakariye,muş,bingöl,tatvan,şırnağa,diyarbakıra gıda,sabun götürür ve gönderirdi.kendi capında sevilen bir insandı.ALLAH Taksiratlarını af etsin.
20.ŞÜKRAM MAAMET: MEHMET SÖYLEMEZ:
Yılarca Nizip te şef garsonluk yaptı.en çok kara haçının yanında çalıştı ordan emekli oldu.Şu anda bağ bahçe işleriyle uğraşi.Merkez kahvesine gelir orda kapının önünde oturur cayını içer ve gider.
GÜLERİMİZ DEMET DEMET HOŞ GELDİN SEN ŞÜKRAN MAAMET.Espiriside boldur.ALLAH TAKSİRATINI AF ETSİN İYİ BİR İNSAN OLARAK YAŞAMAYI NASİPETSİN.
21.KELEŞ İBRAM: İBRAHİM ŞAVAK:
Nizipte yılarca şöförlük yaptı.Belediyede itfayeçiydi. Hata halk hızlı iş yapanlara,ve yürüyenler
geç ordan keleş ibram geli diye espirilere bile yaparlardı.ALLAH Rahmet eylesin.
22.MÜDÜR SÜTÇÜ AHMET: AHMET İMAMOĞULARI:
(BAŞKA LAGAPLARIDA VARDIR)
Kendisi Niziplidir yılarca dışarda müdürlük yapmış emekli olunca nizibe gelmiş bir insandır.en büyük özeliği çocuklarının hepisini okutmuştur.Nizip te carşı camiinin yanında süt bir ara süt satıyordu.bende coçuklarımın sütünü hep kendisinden alırdım.
Bir gün sütçü süt getirdi ahmet amca sütü dereçeye vurdu ve sötü adamın ve müşterilerinin yanında sokağa döktü bak kardeşim birdaha böyle söt getirirsen sütünü satmam dedi.ve ben orda kendisini taktir etim halende taktir ederim.ALLAH SELAMET VERSİN.
23.SÜTÇÜ HÜSEN: HÜSEYİN BEDİRÇİ
Yılarca Nizipte esnaflık yaptı.belediye,nin altında büyük bir lokantası vardı her gün kazanla süt bişirir saat10 kadar bitirirdi. Belediye oradan çıkarınca lokantacılığı bıraktı. ve sadeçe süt satmaya başladı.bazen yanına uğrardım haçı amca nasılsın dediğimde sağol hoca iyiiz elhamdullilah derdi veşu espiriyi yapardı hoca ben görmeden şu suyu süte dök ve deki gönahı bana karı haçı amcaya de derii hep beraber gülüşürdük ALLAH GÜNAHLARINI af eylesin.
KARA MUSTAFA
KOM KEMAL
KÖR AHMET
canım dedeciğim seni göremedim ama senin sevgini tadamadım ama seni çok özledim seni seviyoruzzzzzzzzzzzz...
Dedem sütcü hösün
dahada genişletilirse iyi olur
TIRTIR HABEŞ VARDI HOCAM BUNUDA AÇIKLAMASINI YAPARSINIZ
eli büyük seyit (s.ahmet berdici)kalıpçı ustasıydı şimdi şura mobilyada çalışıyor
SEVGİLİ DEDEM RAHMETLİ KÜÇÜK HACİ...NUR İÇİNDE YATSIN...
EDİP DOKTOR: NİZİBİN İLK PRATİSYEN HEKİMLERİNDEN İLÇEMİZİN ÇOK KAHRINI ÇEKMİŞTİR
İNNECİ ALİ TÜRKMEN: EDİP BEYİN YANINDA ÇALIŞIR KENDİSİ ZERGİLLİDİR İĞNE VURMADIĞI VARMI BİLMEM.
DİŞÇİ CELAL: NİZİBİMİZİN DİŞ HEKİM OLMAMAKLA BİRLİKTE İLK DİŞÇİLERİNDEN,BİR HEKİMDEN FAZLA HAKKI GEÇMİŞTİR.SELAMLAR
PALA CEVDET :ATTARALİDE FIRIN İŞLETMECİLİĞ YAPAN ABİMİZ..
TEK TELLİ İSMAİL :YUKARI OBADA KAMYON ŞÖFÖRÜ
LİNEKIR OSMAN : PETEĞİN KARŞISINDA MARKETÇİ
YÜLÜK YILMAZ :RAHMETLİ KAMYON ŞOFÖRÜ
SÜLLÜM HÖSÜN : SHELL PETROL SAHİBİ
TAZI HASAN : İNTERNETCİ HASAN AVCI
PUF MAMET : KAMYON ŞÖFÖRÜ
ANEZEALİ : KAMYON ŞÖFÖRÜ
Hoca Fevzi Fevzi Öztürk
Gavur Ali Kamyon şöförü Ali YILDIRIM
Ülkü Maamet Mehmet Bilgi
kakkonun delisi
ekmekçinin delisi
boklu hösün
cenderme iclal
kel fazıl
tenekeci ökkeş
jilet bilal
ustura mesut
hassikey
karadayı
motor abit
arabacı yegen
geçi habeş
sosyete mamet
sülali
sülalinin delisi(Rahmetli cevdet alkan)
doktor şakir
çolak mustafa
sevgili kardeşim güzel bi konuya değinmişsin ama başta yazdıkların doğruda burda yazdığın biri var onu yanlış yazmıssın itfayici keleş olan ibrahim değilde '' mehmet keleş '' tir bunuda herkes bilir bu zamana kadar kimse bişey yazmamış onada şaşıyorum ama neyse biz düzeltelim Nizip belediyesinde yıllarca itfayecilik yapmıştır ve büyük emekleri geçmiştir Nizip halkına bunuda burdan duyuralım