’’TARİHİ ZİHİNLERDEN KAZIMAK ’’BUNA NEDERLER ARKADAŞLAR?? .
Yazdırılabilir Görünüm
’’TARİHİ ZİHİNLERDEN KAZIMAK ’’BUNA NEDERLER ARKADAŞLAR?? .
Ben bir Nizip Lisesi mezunu olarak Nizip Lisesi’nin isminin tekrar verilmesini istiyorum.Okan’lar gerçek Nizipli ise Nizip Lisesinin ismini tekrar verirler.Nizip Lisesi tarihi şanına yakışan eski ismiyle eğitimine devam etmelidir..
2005 yılında üniversiteyi bitirmiş Antep’e geliyordum, yolda tanlştığlm çiçeği burnunda polis bir arkadaş Nizipli olduğunu ve Nizip Lisesi mezunu olduğunu söylemişti. Merak etmiştim şu Nizip Lisesi’ni. Kader aynı yıl beni Nizip’te bir liseye öğretmen olarak gönderdi. Nerdeydi bu Nizip Lisesi ya? Okulumuza Mili Eğitim’den gelen hiçbir resmi evrakta adıgeçmiyordu ki!Arkadaş mezun olduğu okulu doğru mu söylemiştiacaba?Karizmayı çizdirmemek için kimseye de sormadım. Ancak 3 ay kadar sonra Nizip Lisesi çlklşlı emekli öğretmen, bi dolmuş şoföründen öğrendim adının Türkan Ömer Okan Lisesi olarak değiştirildiğini. Heyt be ne kadar da doluydu bu konuda "Sildiler hocam sildiler! Bir şehrin tarihini sildiler." diyordu. Ne derin, ne içten bir haykırıştı Ya Rabbi! Ne kadar etkilendiğimi anlatamam. Yetiştirdiğin öğretmenleri emekli edecek kadar yaşa sonra adın bile anılmasın... Nizip’te herkes herhangi bi adres tarifinde hep Nizip Lisesi diyecek kadar Nizip Lise’lidir, işte bunun için bu olaya kadar bir çok adres tarifinehep Fransız kaldım.Bu olaydan sonra bende hakiki Nizipli oldum.Çünkü artık Nizip’e malolmuş Nizip Lisesi’nin yerini biliyordum.
Her ne kadar başarı açısından rakibim olsalar da bir şehrin markasının kazınmasına karşıyım.Çünkü bu ülkede en revaçta en köklü liseler şehrin adıyla anılan liselerdir. Adınla anılan okulun varsa markasındır. Umarım sesinizi duyurursunuz. Hiçbir şey için geç değildir.
"İhtimal ki Paşam derya tutuşa!".
EVET ÇOK DOĞRU
ne yazık ki mezun olduğumuz okulun adı şimdi yok...
kimbilir belki sesimizi duyurabilirsek okulumuz eski adını geri alabilir...
kim bilir belki yarın belki yarından da yakın...
Selamlar ben 1970-71 yılı NİZİP LİSESİ Mezunuyum lisemin isminin değişmesi beni çok üzdü inşallah enkısa zamanda lisemiz ismine kavuşur.Sayın BEKİR OKAN ’da bu konudaherhalde anlayış gösterir.Yardımcı olur.
lise diplomam Nizip lisesi menşeyliydi.yılda bir kaç defa önunden geçmek zorunda oldugum lisemin önünden geçerken isminin degişmiş olması gerçekten insana acı veriyor.şu an okudugum lisemin olmayışını kim nasıl açıklar bilemiyorum ama Nizip’e ve Nizipliye yakişmadıgını düşünüyorum..
Nizip Lisesinin adını ve yerini değiştirmenin hiçbir mantığı yoktur.
Eski yeri eğitime uygun değilse neden Ticaret lisesi buraya taşındı?
Adı kötümüy dü ki Türkan-ömer-hüseyin-leman(!) okan yaptınız.
Okanlar özel üniversite bile kurdular; Nizibe yeni bir lise yaptırabilirlerdi. ve lisemize dokunmadan tüm sülalelerinin isimlerini sırayla verebilirlerdi.
Neyse bizi söyletenleri kınıyorum.
arkadaşlar Ismini Ve Yerini Değiştirseler Bile Ben 1984-85 Nizip Lisesi Mezunuyum Ve öylede Kalacağim.ismi Değiştirseler Bile Içimizdeki Nizip Lisesini Değiştiremezler.ben Yine De Orayi Nizip Lisesi Olarak Bileceğim..
Nizip lisesini istiyor sayın yetkililer lütfen bu sesleri duyalım Nizip lisesiz olmaz
.
SELAMLAR.........
haber: www.Nizipdenge.com
![]()
Nizip Lisesi mezunları Nizip Lisesi’nin ismini tekrar istiyorlar. Denge Gazetesini ziyaret eden bir grup Nizip Lisesi mezunu “Nizip’te mezun olduğumuz ve Nizip adını taşıyan tek lisemizin ismini geri istiyoruz.” Dediler.
Lise mezunları tepkili
Denge Gazetesi’ni ziyaret eden Nizip Lisesi Mezunları “ Nizip’te mezun olduğumuz ve Nizip adını taşıyan tek lisemizin ismini geri istiyoruz. Bunu ilerleyen zamanlarda bir kampanya ile genişletmek arzusundayız. Umarız yüzlerce mezun veren okulumuzun ismine tekrar kavuşuruz” diyerek bu konudaki sıkıntılarını dile getirdiler.
Taksitle okul isimleri
Bilindiği gibi Okan Holding’e (Okan Kültür Eğitim ve Spor Vakfı) Nizip Lisesi yanına yapılan 21 derslikli genel lise inşaatına 15.03.1998 tarihinde 5 milyar 15.08.1998 tarihinde 5 Milyar, 15.12.1998 tarihinde 5 milyar, 15.03.1999 tarihinde 5 Milyar 15.06.1999 tarihnde 5 milyar vererek Valilik ile yapılan protokol neticesinde Nizip Lisesi’nin adını Türkan-Ömer Okan Lisesi olarak değiştirdi. Yine ismi alınan okullardan Belkıs Mahallesinde bulunan Belkıs İlkokulunun adı 15.08.1996 yılında 500 Milyon, 25.11.19997 tarihine kadarda üç ayda bir 100 Milyon vererek 1 Milyara Enver Okan tarafından Enver-Mebrure Okan olarak ismi değiştirilmişti.
“Gerekirse parasını geri verelim"
Şimdi Nizip Lisesi mezunları taksitlerle ödenen isim bedelini kampanya yaparak Nizip Lisesi mezunlarından para toplamayı gerekirse parayı faizi ile beraber vermeyi bile düşünüyorlar. Nizip lisesi mezunları üzüntülü, bu konuda “Alternatif fikirler üretiyoruz. Neden Okan Holding Nizip’e eğitim, sağlık alanında hiç katkı yapmıyorlar. İsim alacaklarına neden yeni bir eğitim kurumu yaptırmıyorlar” diye tepkilerini dile getiriyorlar.
okulumuzun ismini geri verin biz türkan ömer okan lisesini degil NİZİP LİSESİNİ İSTİYORUZ
çok güzel bir konuyu gündeme almışsınız belki gerçekleşir önemli olan kamuoyu desteği.olmazsa bile bu duyarlılık çok güzel bir başkasının bu yolla prim kazanması önlenir.okan holding çok zenginler ama hiç bir hayrı hasenatı yok parayala isim alma hemde bölük pörçük paralarla. hayır yapan katkı yapan tam yapsın bu konu çok hassas duyarlı yaklaşılması lazım. lütfen herkes sahip çıksın
vermezler abı bosa ugrasmayın gıden gıttı bır kere gerı donmez
Bencede bu saatden sonra sizin eski okul yok yenisi var.Artık bu isme alışmaya bakın....
SLM CAHİT ABİ BENİM BİR ABİM VARDI CAHİT BENDEN 2 SINIF ÖNDEYDİ SENMİSİN
Nizip Lisesi nin adını tekrar geri alması konusunda hala bir gelişme yok.ve zaman akıp gidiyor.İnşallah birgün Nizip lisesi, birkaç yıl isminin alınmasının verdiği yarayı atlatarak geri döner.
Kesinlikle isim geri verilmeli eğer birileri bir yerlerden isim alcaksa bu Nizip i temsil eden bir yerlerden olmak zorunda değil daha basit isimler değiştirebilinirdi
okan ailesinin nizipe katkıları elbette var . ama bu demek değildir ki nizipin tarihi okullarından birini nizip lisesinin adını kalkıp o aileye vermek değildir.eğer illa ki okan ailesine okul ismi vermek istiyorlarsa yapılacak olan yeni okullara versinler. hiç birimiz okan ailesine karşı değiliz ama biz niziple özdeşleşmiş ve ülke için birçok değerli eğitmen ve sanayicisi yetiştirmiş olan bu okulun adını tekrar istemek en doğal hakkımız nizipteki yetkili mercilere sesleniyoruz söz vermekle herşey bitmez icraat istiyoruz
nizip in kendi adını taşıyan bir lise olmaması çok kötü
Başta Nizip Belediye Başkanının Lisemizin isim değişikliğine karşı çıkması gerekiyordu.Nerede görülmüş böyle bir şey.Derhal Nizip Lisesi nin ismini tekrar istiyoruz.
Ahmet
Selam Ahmet Aksoy Kardeşim Ben Ahmet Türkmen 6/EDB/A 1985 mezunu.
lisemizi geri verin.... bu konuda duyarliligimiza ve kararliligimiz gosterirsek neden olmasin
Ben de 1998 Nizip Lisesi mezunuyum, şu anda Eskişehir'de Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Okulumuzun adının değiştirilmesi gerçekten çok üzücü. Mezun olduğum okulun ismi tarihe karışsın istemiyorum...
Ahmet bey konuyu açalınız 2.5 sene oldu ama halen benimde,
1991 yılında mezun olduğum Nizip Lisesi açılmadı:( sanırım lafınız yerde kaldı.
Haklısınız galiba bazı sözler yerde kalıyor keşke böyle olmasa
Sende haklısın abi ne diyeyimki
slm ben nizip lisesi 92-93 lisesi mezununuyum .97 de almanya ya yerlestim. nizip lisesinin ismini degistigini ilk olarak kardesimden duydum.bu habere cok üzüldüm. nizip lisesi binlerce ögrenci vermistir. lisemin ismini degistireni nefretle kiniyorum.
Birkaç Gün Sonra 3 Yil Olacak... Ne Yazik Ki Elde Var Sifir...
1995 mezunu olarak hiç ümitli değilim.
Ahmet abey hani Nizip Lisesi açılacaktı? Bak 2 sene 5 ay oldu! açılan falan yok. Yine laf yerde kaldı, Ahmet Aksoy abey.Halbuki senin lafların hiç yerde kalmazdı!Bu sefer böyle niye oldu anlamadım valla.Zahmet ette bir cevap ver sayın abim.Nede olsa bir mesleğinde basın; bilmen lazım senin bu konunun detayını;.Konuyu açıpta öksüz bırakmakla olmuyor bu işler maalesef sayın abim....
yılını hatırlamıyorum ama nizip'e geldiğimde okulumun önünden geçeyimde göreyim dedim ama baktım ki isim değişmiş ticaret lisesi olmuş ....3 yılımın geçtiği okulumun isminin degişmesi beni çok hüzünlendirdi...lütfen okulumuzu geri versinler...
ben türkan ömer okan lisesi mezunuyum en cok ıstedıgım sey nızıp lisesinde okumaktı ama bız geldıgımızde okulun ısmı degısmıs koskoca nızıp lisesinin ismini degiştirdiler daha sonra baya bir tepki oldu isim degişmesi için ama simdiye kadar degişmediyse bundan sonra hiç degişmez
türkan ömer okan lisesi mezunuyum ama soran herkese nizip lisesi mezunuyuz diyoruz isminin büyüklügü burdan belli insan ların kafasında cok büyük bir iz bırakmıs nerde nizip lisesi nerde türkan ömer okan lisesi
sayin degerli büyugum ahmet aksoy abime okulumuzun acilmasi icin elinizden gelen gayreti gösterdiginiz icin sizlere sevgi ve sükranlarimi sunuyorum insallah okulumuz tekrar eski ismini alirda ilk firsatta bir mezunlar gecesi duzenleyip sizleride okul koruma dernegi baskani yapariz.sizinle ilk firsatta tanismak isterim adim ahmet kuscu su an almanyada ikametgah etmekteyim izine geldigimde insallah sizinle tanisma imkanim olur saygilarimla hosca kalin
Bekir OKAN beye veya ailesinden herhangi birine sesleniyorum: Ben 1986- 1987 Nizip Lisesi mezunuyum, dışarıda 19 yıldır görev yapıyorum, her gittiğim yerde o ilçenin veya ilin adıyla anılan lisesi mevcut o lise o ilçeyi veya ili temsil ediyor bu çok önemli birşey. Okula yapılan yardımlardan dolayı Allah razı olsun sizlerden ancak, bu yardım okulun herhangi bir yerinde tabela şeklinde asılabilirdi kaldıki yardımın gizli olanı daha makbuldür. Lütfen siz bu yardımı yapan aile olarak yetkililere müracat ederek okulun ilçenin adıyla anılmasına yardımcı olun. Umarım bu kadar mesaj yazan insanların yazdıkları yazılar vicdanınızda yer eder de okulumuz eski adına kavuşur, teşekkürlerimi sunarım.