Yav şu güngören ne mübarek yer ya.... okulu oraya mı taşısak ne yapsak..
Yazdırılabilir Görünüm
Yav şu güngören ne mübarek yer ya.... okulu oraya mı taşısak ne yapsak..
yaw agzimizi sulandirdiniz özledim memleketimi yaww ara tatilde karnim şişene kadar nohut yiyecem yaninda çayy
nohut dürümü deyince düşünücün arkadaş
Vallahi öyle ben burda kahvaltı bile yapmıyorum nohut dürümü yok diye:(
abi biz burda nohuttan bıktıkher zamanolunca tadı kacıyor artık insan uzak kalınca kıymetini anlıyor herhalde...
Ah Ah öyle :).
olsa da yesek şöyle limonlu ahhhhhhhhhhhhh.
NİZİP'İN NOHUT DÜRÜMÜ
Bir gün uğrar isen Yeşil Nizip'e
Nohut dürümünü sormadan gitme
Hiçbir zarar vermez keseye cebe
Bir sıcak ekmeğe sarmadan gitme
Fakir ile yatar işçiyle kalkar
Her köşe başında karşına çıkar
Zengin protein cana can katar
Tuz ile biberin atmadan gitme
Caddeden caddeye kokusu gelir
Onun hayranları sırasın bilir
Sıcak iken tadı damakta kalır,
Sakın limonunu sıkmadan gitme
Havalar soğur da yağmur düşerse
Hele birde kıvamında pişerse
Bekar her gün evli eve küserse
Gel de gör iştahı tatmadan gitme
Halkın öz gıdası hiç geçmez çağı
Gözlerin güheri dizlerin bağı
Gariban işçimin seyyar mutfağı
Aman piyazını ekmeden gitme
Nizip ehli senden bıkıp usanmaz
Onu yiyenlerin içi paslanmaz
Çabuk yetişmezsen belki de kalmaz
Bana var mı diye sormadan gitme
Ahmet Şahin sana meftun öteden
Destanını yazam yedi kıtadan
İster tırnaklıdan ister yufkadan
Toksan da bir dürüm yutmadan gitme
10-04 -1991
nohut Nizip’in Lüx’ü. Olmazsa olmazlarındandır. Yeri doldurulamaz. Özellikle işe geç kaldığım zamanlarda. herkese selam......
Eskiden Nizipte yaşarken sabahları fırının önünden nohut dürümünü alır yerdik.Ekmekte sıcaktı çok güzel oluyordu.Evede götürmek için tabaklara koyar,fırından sıcak ekmeğimizi alır giderdik.Gurbette bunları yapamaz olduk.İnanın Nizipi’n herşeyini çok özledik.Nizipte yaşayan herkese sonsuz selamlar..
VALLA BEN NOHUT DÜRÜMÜNÜ HİÇ BİRSEYE DEGİŞMEM:NEREDE OLURSUN OL LAHMACUN YİYEBİLİRSİN NE KADAR FARKLI OLSADA:AMA NOHUT DÜRÜM YOK İŞTE
YA NOHUT DURUMUNDEN VAZGECILIRMI KI SICAK EKMEGIN ARASINA SUPER OLUR ŞİMDİ OLDUGUMUZ YERDE YOK AMA NİZİPE GELDIGIMDE İLK İŞİM O OLACAK ÇUNKU SABAN KAHVALTI WAKTI NİZİPTE OLACAGIM
Nizip in Meşhur Nohut Dürümünü Özledim Arkadaşlar ne güzel di
Ramazan bey ben Mustafa ÖZEN, M.Emin ŞEN’in arkadaşı şuanKonya’da astsubay sizinle M.Emin ŞEN’le beraber yıllar önce evinizde oturup sohbet etmiştik ama hatırlamakta zorlanabilirsin ben şuan Sivas’tayım inan Gaziantep’te ve Nizip’te çalışmış arkadaşlar var, nohut dürümünün ve kavurmanın sabahları yendiğini önceleri garipsemişlertadına vardıktan sonra şimdi nohut ve kavurma dürümlerini arıyorlar memleketimizin insanlarını ve yemeklerini öve öve bitiremiyorlar. ben burada yeşil erik tavası yemeğini söylediğimde olurmu yeşil eriğin yemeği dediler yapıp ikram edince bir daha yap diye tutturdular anlayacagınız memleketimizin yemekleri ve insanları dünyanın her yerinde takdir görüyor çünkü 17 yıldır türkiyeyi geziyorum karşılaştığım insanlardan edindiğim izlenimler bu. Ben nohut dürümünü senede bir defa izine geldiğimde ancak yiyebiliyorum, size ve memleketime sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
nohut dürümü gününnü fikrini benimsedim deşteklerim
ben nohut dürümünü çok severdim.sonra tiksinmeye başladım çünkü içimden kıl çıktı.bidaha yememeye söz verdim.ama şimdi vazgeçtim
ben nohut dürümünü çok severdim.sonra tiksinmeye başladım çünkü içinden kıl çıktı.bidaha yememeye söz verdim.ama şimdi vazgeçtim
O nohutcunun işgüzarlığıdır yoksa çok temiz yapan ustalar var ah ahh nohutttt:((
6 ay sonra inşallah gelip çarşı caminin avlusunda yine kuşlarla dürümümü paylaşarak yeme nasip olur...
katılıyorum nerde nohutçu mehmet ve bayram amminin nohutları nerde
valla piratenin dediği doğru adam akıllı nohut dürümü yiyemez olduk
KARADENİZDE(TRABZON)NOHUTÇU DÜKKANI AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM BERABER ÇALIŞMAK İSTEYEN VARSA GÖRÜŞELİM.
nohut dürümünü çok severim ama sıcak çayın yanın da daha güzel olur</div
ben 20 yıldır dişarıdayım 17 sene ankarada şimdi 3 yıldır malatyadayım.geçen günler herşeyi unutturdu fakat NOHUT DÜRÜMÜNÜ unutturmadı. Nizipe gelince her sabah ilk işim nohut dürümü yemektir.nohut dürümünmün Nizip olarak patentini almalıyız
nohutsuz ve acı bibersiz bir hayat düşünemiyorum rabbim ayırmasın bizleri...
doğru rabbimiz ayırmasın.Nizip tekiler yesin gurbettekiler de resmine baksın
bizimde canımız nohut dürümü istiyor.biri benim yerimede yesin.
afiyet olsun
gercekten güngörende var mı çok iyi ya sağolun
slm herkese
nohut dürümü almanya´dada yok :(
canim cekti valla olsa da söyle sabah kahvaltisinda yesek iyi olur demi :)
saygilarimla
işte bizim şansımız bu serap hem Nizipli olup hemde Nizipli olmak istersen sana burdan kargoyla bi dürüm gönderelim:D şimdi sen buraya gelene kadar çok özlersin nohut dürümünü
3 hafta sonra ordayım inş...yaz okuluna son:))
evet nohut durumu cok güzel oluyor sabah erken sıcak ekmekle olunca yanınada pişmişbiber rarika oluyor gecende bir nizipli geldi dışarıdan misafir ne yek istersindedim kebab falan ben abartısız söylüyorum nohut durümü yiyecem dedi kebab galiba nohutun arkasında kalıyor birde meşhur kavurmamız var tabi kavurma dedince ilk akla gelen rahmetli ugurcankesen abimiz gelirdi onu burdanda rahmetle anıyorum nur içindeyatsın kültürel degerlerimize sahip cıkmak onları ön planlara taşımak gerek ama bunları yapmayada insanlar gerek
selam herkese biz burada sabahları arada yapıyoruz ama ordakinin tadını bulamıyoruz... nizipliler ağzının tadını biliyor.
ya istanbul tamam da ankarada var mı nohut dürümü yapan bir yer?
ben cetintas nohut dürümü gibisi varmi be gurbette gercektende ozlemisiz tum calisanlara basarilar
Patent alma girişimleri oldumu olduysa ne aşamada bu işe bir el atmak gerek.
bende nizipde nohutcu nurettinin üzerine nohudu görmedim
ben nohutu sevmem ama o dediğiniz nohut dürümünden hiç yemedim daha farklı bişey galiba bi yemek lazım :)