Hemşerilerime Afiyet olsun, Allah Kabul etsin...
Yazdırılabilir Görünüm
Hemşerilerime Afiyet olsun, Allah Kabul etsin...
Gelipte bu iftara katılamamak içime oturdu.
Özellikle Mahmut bey ve eşine,bu güzel insanları bir araya getirdikleri için teşekkürler.
Nizip'ten,Bursa'dan,kısacası İstanbul dışından da bu toplantıya katılan arkadaşların da ayaklarına sağlık.Mekan sahibi Oktay kardeşimizden de Allah razı olsun.
Devamında İstanbul gezisi tertiplemişsiniz,bundan haberim olmadı.
Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere hepinize selamlar.
Vedat çok şey kaçırdın.
Abş baktım bunların karnı doyunca kaçacaklar, hemen mahmutla ayağa kalktık, kimseyi bırakmayız, sabaha kadar gezeceğiz dedik. Genede arada kaçanlar olmuş :D
Şaka bir yana hepsinin ayaklarına sağlık, geç saatlara kadar her anı hatıra dolu bir gece geçirttiler bize.
- Gönül ne çay ister ne çayhane, gönül dostla sohbet ister çay kahve bahane.., misali Bir İstanbul iftarı daha yaşadık ! Dostların hazırlanan yemekleri beğenmesi en çok benim hanımı memnun etti. Bizlere bu ikram zevkini yaşattıkları için iftara katılan bütün hemşehri ve nizip.com üyelerine sonsuz şükranlarımızı ailecek sunarız! Biz ailemizde her sabah uyandığımızda; Allahım bize misafir yolla.., duaları ile büyüdük. Rabbim bizden bu nimetleri esirgemedikçe her zaman bu tür ağırlamalara hazırız. 15 yıldır İstanbulda yaşıyoruz ama Nizip mutfağını hiç terketmedik, istenilen her zaman her nizip yemeği ile misafir kabul etmeye hazırız. Elbette iftar telaşı yanında keyifli sohbetler ve hasret giderme yaşandı.Bu yemek davetinde yaptığı lezetli yemekler için eşim Emine hanıma, iftarını bırakarak yemek servisi yapan oğlum Zeynel'e, lokantasını cömertçe bize açan Oktay Cankesen kardeşimize, yemek servisi ve lahmacun katkısı nedeniyle Müslüm Akpek'e,organizasyonu yapan Ramazan Tarhan'a,( zoraki da olsa) tatlı ikramı yapan Osman Demir'e ve katılımları ile Nizip havası getiren Mehmet A.Akpek ve Kasım Böler dostlara ayrı ayrı şükranlarımı sunarım.İnşallah yeni ramazan etkinliklerinde yeniden buluşma dileklerimle...
Yemek deyince helede Nizip yemeği fizanda olsak geliriz.
Hido Osmandan 10 lira kopardık dur sesini çıkarma yav.Ne 100 doları.
Ha şu 100 dolar...Ee valla Allah c.c sanada nasip etsin ne diyeyim.
Mehmet ilk yediğin tarhana çorbasıydı benim gibi tufaya düşme, bu ne çorbası diye sordum, millet üstüme hücum etti sen tarhana çorbasını bilmiyorsan Nizipli değilsin diye.
Gelemeyenler ıcın ramazan sonuna dogru tekrardan bı ıftar yemegı verılebılır mı acaba :) ?
abi yok içinde bulgurdan yapma küçük köfteler vardı.tarhanayı biz servis yaparken bitmişti.onun tadına bakamadık malesef.
Nizibe gelin nizibe.
Eda,yoksa bu bir iftar davetiyesi mi? Vala bu gördügün kalabalığın tamamı gelir sonra demedi deme :))
Aynen tam teşkilat geliriz valla!..:)
Bayan agırlıklı bı ıftar super olur gercekten :)
Yav Kasım BÖLER'in sesi soluğu çıkmadı hiç,memnun kalmadımı ne.
Kasım bey şoktan çıkmaya çalışıyordur.
Kasım'ın 2 günlük işi vardı. bugün gelir sanıyorum
Ben de hala bu yaşanılanları bir; "rüya" olarak addediyorum... Şoktaysa, çıkmaması doğal..:)
Abi nasıl anlatsam bilmemiyorum... Sen de az buçık gurbette sayılırsın ama yine de bir ayağın Nizip'te. Çocukluğama gelmişti yaz Ramazanı.. Bir kısmını tutmakta Nizip'te nasib olmuştu.
Burada gerçekleşen etkinlik beni yıllar öncesine götürdü... o çocukluğumda kalan Ramazan Ruhunu bana tekrar tattırdı.
Yoksa "Acı Gurbetin" İstanbul Ramazanından pek haz aldığımı söyleyemem.
Yok hido yok benim bir ayağım inan Nizip'te değil, 17 senede 4 kere gittim o da toplasan 15 gün etmez.
Bu yılda iftar davetlerinin bereketi geldi..:)
Geçen yıl alimallah ağaç kökü kemirecek hale gelmiş, Ramazan Çadırlarını kendimize yol etmiştik..:(
Ben araştırıyorum başkalarının iftar davetlerinede gideceğiz, nerde beleş yemek biz orada. heh heee