Nedecek.."Bir.. iki ..üçç.. 'tıp'!.." mı diyecek?!..:)
Yazdırılabilir Görünüm
Nedecek.."Bir.. iki ..üçç.. 'tıp'!.." mı diyecek?!..:)
ben sahsen bu saldiriyi yapanlara biravo demiyorum
ama nizipte malesef doktor ve hemsirelerimiz aldiklari maas
bence hak etmiyorlar bunlari denetleyem bir heyet olsa bence bukadar
ihmalsizlik yapmazlar cunku gözlerimle gördüyüm icin ne kar iyi deseler
beni inandiramazlar nizipte hastahaneye gitiyin zaman cok cok gikkat edecenki
baska hastalik kapmiyesin cunki temizlik sifif doktorun hastalari kontrol ettiyi
sedye rezalet icinde saglik görevlileri insanliri insan gibi geyil malesef koyun gibi
görüyor itiraz ettiyin zaman insani pisman ettiriyorlar ozaman insan aklina
saldirasi galiyor inanin arkadaslar bir doktor ve hemsire görevini yaparsa
bizim halkimiz onlari basinda tac yapar malasef doktor bir odaya cekiliyor
bir kilo yas fistik yedikten sonra birde cay ictikten sonra odadan disari cikiyor
buda görevde oldugu saatler bunu hic bir din kabul etmez avrupada doktorlar
hemsireler insanlarin etrafinda dört dönerler imkanimi var bizimkiler gibi
salla basini al maasini bu ancak türkiyede olur halkta toplanip doktor ve mehsireleri
pirotesto yapsalar ozaman birseyler deyisebir
Siddet hic bir zaman kabul edilemez herseyden önce bunu kavramamiz sart, cozumu tokatta aramak yanlistir. atilmasi gerekilen tokat bakin saglikcilarin yaptigidir. Yani organize olmaktir cogu zaman hem suclu hem guclu olmaktir tokat.
Bizim halk olarak atmamiz gereken tokat memurlarin eylem yaptigi bahceyi isgal etmek olmalidir. Bu olaydan bahsetmiyorum genelleme yaparak konusuyorum. Biz neler gördük o hastahanede. Nizip'te bulunan 2 jinekolog ayni anda habersiz sehir disina cikar ve bir ablamiz o gece dogum yapar, nerde biliyormusunuz ? hastahanenin kapisinda, sonuc ne onu biliyormusunuz ? yazmayayim buraya daha iyidir.
Hastahanede refekatci olarak kalirsiniz, hastanizin serumu bitmistir malum degistirilmesi gerek. Nöbetci hemsireyi cagirirsiniz aradan gecen yarim saat sonunda kim gelir biliyormusunuz ? Hastahanenin temizlik islerine bakan abilerimiz, dayilarimiz, amcalarimiz napsinlar onlarda ekmek parasi hemsire ne diyorsa yapiyorlar. Nöbetci hemsireler nerde ? yatiyor hanimefendiler iyi uykular dileriz onlara ve umariz ki eskiden oldugu gibi devam etmiyordur sistem.
Ve gecelerden bir gece acil doguma gelmis turkce bilmeyen kürt bir ablamiz, sancilar üst üste geliyor muhtemelen kanamasida fazla inliyor garibim yattigi sedyede, hemsire ablalarimizin uykusu bölünmüs ne diyor biliyormusunuz ? " Yaparken banami sordun bagirmasana be kadin " günahtir be o bir insan, hadi bunu bosver yahu müsteri gozu ile baksana sen hastalar sayesinde para kazaniyorsun. Umarim bilinclenmislerdir biraz.
Ve bir memur arkadasimizin ilk sayfa son yazisini okudum icim bir kez daha parcalandi. Saate 30 tane hastaya bakiyormus ( muane bile demiyorum diyor) bakkal a 30 tane musteri gelseymis bakkal da eni sonu yanlis birsey verirmis. Görev hayatinin basindasin belkide yasin benden büyük ama sana tavsiyem yaptigin ise saygi duy. Insan sagligi ile bir kilo domatesin önemi ayni degil, senin verecegin yanlis bir ilac insani belki ölüme götürür ama aldigimiz bir kilo domates bozuk cikarsa en fazla atariz.