Bu şekilde konunun ehemmiyeti sanırım bir kat daha artmıştır...
Yazdırılabilir Görünüm
Bu şekilde konunun ehemmiyeti sanırım bir kat daha artmıştır...
Bu nizip in sorununu düşünmüyor kimse ben de düşünmezdim inşallah gelecek olan düşünür
kıymetli hemşerilerim.
bu konuyu kim açtıysa cok ama çok teşekkür ediyorum, güzer bir beyin fırtınası oluyor.
ancak isterseniz daha somut önerilerde bulunalım.yani önerilerimizi açalık.mesela ben olsam işsizliği önlerdim veya ben olsam kültür merkezi açardım.mesela bunun gibi yapılan öneriler bence biraz daha açıklanmalı.mesela sayın belediye başkanımız neler neler yaparsa işsizliği önler mesela kültür merkezinde neler olmalıdır.belediyenin imkanlarını aşmayacak şekilde ve önerilerimizi somutlaştırarak yazarsak daha faydalı olur diye düşünmekteyim
1-Haftanın bir günü öğleden sonra para yardımı ve iş talebi için gelişlere kapalı olmak kaydıyla halk günü ilan edilerek nrt den de duyurularak belediye başkanı projesi olanları ve nizip için önerisi olanları dinleyebilir.gelen giden çok az olursa o yarım günü önce mahalle muhtarına uğramak kaydıyla mahallenin sıkıntılarını öğrenerek ve o mahalleden problem iletebilecek kişileri ziyaret edebilir halkın arasına karışabilir. Mahallede ne problem olabilirki demeyelim.mesela bizim sokakta bir roğar kapağı yüzünden hem arabalar ciddi sıkıntı çekiyordu hem de millet sinir oluyordu.şiyet etmeye millet üşeniyor yada yolunu yordamını bilmiyor.içine atıyor mesela bunun gibi.hiç problem iletilmiyorsa bir kaç aile ziyareti yapılır. yaşlı bir amcamızla oturulup çay içilir hayır duası alınır.
*Alt yapıyı ve üst yapıyı elden geçiririmdim. Bütün sokakları asfaltını yapardım, elektirik kablolarını yerin altına alırdım. Hayırseverlere dilenip şehrime bütün teknik olanakları hazır okullar, hastaneler eksiklerini giderirdim. Kahveye,berbere gider esnafın çayını içer hatır,gönül alırım. Bir tas yemek alır bir fakirin evine konuk olur onlarla beraber yemek yerim yanıma kimseyi almadan. diğer şehirlerle kardeş şehir olup karşılıklı dayanışma içinde bulunurdum.turistik güzellikleri (ortam hazır olunca) özel isletmeye acar,buradan aldıgım özellestirme ve kira gelirlerini döner sermayeye yatırırdım.Bu benim icin kaynak teskil eder.Egitim,kültür ve spor faaliyetleri geliştirirdim.
Arkadaşlar bence her şeyden önce bir belediye başkanı güven verici ve birleştirici olmalıdır. Belediye başkanlarınınn yapabileceği güzel şeylerden biri fakir ile zengini kimseyi rencide etmeden buluşturacak, kanaat önderlerinin de bulunduğu bir ortamdır. Buna örnek ne olabilir derseniz vakıflar olabilir. Öğretmeni, öğrenciyi, din adamını, iş adamını, esnafı birarada tutacak, birliği sağlayacak bir kültür oluşturulabilmeli. Evet diyeceksiniz ki bu bir anda oluşturulabilecek bir şey değil. Doğrudur, derim. Ama bir belediye başkanının buna önderlik etmesi çok önemlidir. Bu vakıf hem eğitici olmalı, hem de yardımcı olmalıdır. Böyle bir kültürle bir nesili sorunsuz yetiştirebilmek çok önemlidir bence. Ama kanaat önderlerini yanına alması şart...
öncelıkle bana böyle bir söz hakkı verdiğiniz için tesekkurler...
Ben beldeiye baskanı olmak istemem. Cunku: Benim yeterli bütcemmm yok...!!! Milletime fayda saglayacak bütcem yoksa degil belediye baskanı basbakan olsam bile ne yazar ki..
Ama: Bana fayda saglayabilecek insanın bütcesi olmalı ki bana ve milletime hizmet ve fayda saglasın...eger bütcem yoksa ne yazar ki...
Ama:bu yıl ki secimleri kım kazanır derseniz tabiii kiii : Iyi olannn milletine hizmet yapan insanlar kazanacaktır... Bence oy vermeden öncee gecmise dönüp bakmak ta fayda vardır... ''gecmişini bilmeyen bir millet,gelecekte yok olmaya mahkumdur''...(gulaciya) iyi aksamlar... Saygılarımla...
halk ekmek fabrikası kurardım. 2.toki evleri .3 gençlik gençlik gelecegimizin teminatı spor çok önem verirdim.
Teşkilatım adına konuyu takip ediyorum,bu konu sürekli güncellenirse iyi olur. İlginç öneriler gördüm.
ben nizip belediye başkan adayı olsaydım hemen çok acil olarak işsizlere bir fırsat meydana getirirdim.
ne mi yapardım ?
Belediyelerin tüm imkanlarını kullanarak iş ortamı oluşturmak için elimden geleni yapardım yanı yeni bir nizip iplik inşa eder yüzlerce işsiz vatandaşa iş imkanı sağlardım.....tabi daha da çok iyi kafam çalışır ve yeni plan ve projeler geliştirirdim....her şey millet için yani
Sayın nizip.com yöneticileri öncelikle yapmış olduğunuz bu araştırma tasarısınından dolayı size teşekkür eder ve bundan sonraki araştırmalarınızda başarılar dilerim.kayıtlı üyelerimizin verdiği mesajları okudum ve hep aynı yerde birleştiğimizi gördüm.yapılması gereken ne varsa memleketimize ve insanımıza yapılsın başlığını çıkardım.evet tabiki olması gereken de bu zaten. Ama son 5 yılımıza bakarsak ilçemizde bu tamamıyla ve fazlasıyla yapılmaktadır.ama işte insan oğluyuz yetinemiyoruz.yalnış anlaşılmasın sözlerim yetinmememizde lazım. Bunun için el birlik olup şu anda ki dürüstce çalışan ve gecesini gündüzüne katan yöneticilerimize destek olmamız lazım.ben şuna inanıyorum ki mesajlarımızda belirttiğimiz eksiklerimizi onlarda çok iyi biliyor ve bunun olması için uğraş ve çaba içerisindeler.biz yeterki sabredelim ve iradedmize sahip çıkalım isteyeceğimizi ve olacak hizmeti yalnız kendimize değil hepimize isteyelim.işte o zaman hepimizin yüzünün güleceğine inanıyorum.allahım yardımcları olsun.
Arkadaşlar sanırım şu iki konuda birlesebiliriz...
1--[ı]nizipe kurtuluş savaşını temsil eden bir anıt dikilmeli[/ı]
2--[ı]bütün evler sıvanıp boyatılmalı[/ı]
1-Ya ipek yol kenarına ya birecik yokundan nizipe girerken oralara bir yere yada antepten nizipe girerken bir antepfıstığı heykeli yapılabilir.
2-ölüm selaları ya güzel sesli bi imam tarafından okunmalı ya da o gün vefat edenker arasıra nrt de altyazıda geçebilir akşam haber bültenlerinden sonra duyurulabilir.
3-Büyükşehirlerdeki gibi güzel sesli makamlı ezan okuyanlar bir imam ilçemizde varmı bilmiyorum böyle bir değişiklik iyi olurdu.
- Bir arkadaşımla akçakent köyüne gitmiştik.o gün aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Köyün giriş yolu çok güzeldi.Bahçelerin içinden geçiyorsunuz.Sonra önünüze çay çıkıyor.Köyün imkanları güzel, köyün bir kırmı yüksek bir tepede. Önerim biraz maliyetli gibi gelecek.Ama bunu milletvekillerimizin desteğiyle veya Kültür Bakanlığının gaziantep valiliğinin hele hele Avrupa Birliği hibe programları ile çok kolay yapabilirsiniz.
- Akçakent, Nizipin çok yakın gelecekteki turistik potansiyelinide düşünürseniz (zeugma kapalı müzenin tamamlanacağını, kilisenin restorasyonunun biteceğini, karkamış harabelerini vs) ilçemizin ve güneydoğu anadolunun minik bir safranbolusu beypazarı olamazmı.Oha demeyin sakın.O iki şehirde yapay ve inanılmaz turist çekiyor.Bu iş nasıl olacak olacak ve neden akçakent bunu açayım biraz.
Neden akçakent
1- İlçemize yakın ,hani merkeze yakın olması ilçemiz insanı için de iyi olur.
2-Zeugmaya gelenler nizipin içine sokulmuş olur
3-Akçakente giderken esenkentten sonrası boş alan ve müsait yani hatıra eşya dükkanları açılabilir antep ürünleri satan dükkanlar falan veya bu iş tutarsa alışveriş merkezleri falan
4-Gördüğüm kadarıyla akçakent köyünün kurulum yapısı çok orjinal.Bahçelerin arasında girişte sizi çay karşılıyor güzel bir köprü yüksek br tepede dizilmiş evler tepede çok tatlı görünen bir cami ve minare
5-Zeugmanın potansiyelini şehir merkezine çekebilecek tek şey sanırım ancak böyle bir proje ile mümkün
6-Kültürel ve heyecan verici bir proje olduğu için yetkilileri teşvik etmek daha kolay olur.yani demek istediğim sıradan değil.
7-İsmide uygun köyün AKÇAKENT
Projenin detayları(Bencesi)
1-Köyün giriş yolu yol taşlarıyla döşenmeli,otantik olur
2-Yol kenarına ahşap tarhlar yapılmalı, dehşet görünür düşünsenize
3-Yön levhaları yol göstergeleri tabelalar hep ahşap güzel görünümlü.
4-Giriş yolunun ağaçolmayan bölümleride ağaçlandırılmalı.ağaç nakledlmeli öyle büyümesi beklenmemeli
5-Köprünün demirleri kesilir ahşap veya estetik bir metal yapılır.
6-Köprü üzeri ve köyün tüm yolları tamamen yol taşları ile döşenir.
7-Bu proje bitene kadar çayın suyu da temiz akmaya başlar inşallah.Yoksa ben bu projede yokum.
8-5-10 tane ev antep evi şeklinde kafe eve dönüştürülür.Burada misafirlere yayık ayranı buruk kaçak çay vs tüm antep ikramlarının olduğu kafeler açılır.
9-Antep yemeklerinin olduğu restaurantlar açılır.
10-Hatıra eşya ve antepfıstığının her türlüsünün boz ben kavlak vs satıldığı çadır büfeler kurulur.
11-Köyün ve köylünün ikna edilmesi ve kamulaştırma yapılması ile birlikte uygun bir kaç ev hariç diğerleri boşaltılarak çoğu safranbolu evi 3-5 tane kerpiç barak evi 3-5 tane klasik antep evi yapılır.
12-Bu sürede köylünün ikameti için proje süresince kira bedelleri proje maliyetine eklenir.Veya evler tamamen kamulaştırılır.Köyün arazileri zaten nizipe yakın köylü nizipe taşınır veya bunlara akevlerin oralarda ev yapılır veya bunlar evler bittikten sonra bu tarihi evlerde dokuyu bozmadan oturmalarına izin verilir ve saire ve saire kamılaştırma yapılırsa köylü bu yüksek bedeli zaten kabul eder bence.
13-Ya bunlar ne kadar zor işler demeyin. Bunlar 3-5 ayda projesini tamamlayıp kaynak arayacağınız şeyler.Az önce de dedğimi gibi enteresan ve nerdeyse güneydoğu anadoluda bir ilk olacağı için ve heyecan verici olduğu için başbakan bile destek olur.ne gereksiz projelere para veriliyor
14-Bu projenin altından belediye kalkamaz rezil oluruz dememek lazım.marka şehirler cesur girişimler sonucu doğmuştur.Biraz gözü kara olmak lazım.Böyle bir projeyle belediye başkanı tarihe geçer.Rutin dışına çıkmak lazım bazen.Antepliler bile hafta sonu buraya gelirler
15-Kaldı ki böyle kapsamlı projeleri yapan takibini yapan organize eden şirketler var.Onlara bu işler verilir ve bu işi kaldıramayacak adamların eliyle projenin altında kalmaktan kurtulunur.
16-Köyün camisi de daha tatlı hale getirilir
17-Köye girerken solda bir toprak yol vardı.çaya paralel olarak şehre gelen.bu yol muhteşemdi.Sağında solunda nar bahçeleri kayısı bahçeleri delikli kaya bunlar hep potansiyeli burası yürüyüş yolu yapılır.düşünsenize.
18-Bana kaçık demeyin sakın.Büyük düşünmek lazım. Yoksa nizp işsizlik ve yoksulluk içinde birkaç seneye kadar tıkanır.herkes hep aynı şeyleri yapıp duruyor.100-150 tane pastane var.Ne gerek var.Hepsi birbirinin karını bölüşüyor.Esnafa iş alanı nizipliye heyecan gelir.
ÇOK UZATTIM KUSURA BAKMAYIN.SAYGILARIMLA
- Bir arkadaşımla akçakent köyüne gitmiştik.o gün aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Köyün giriş yolu çok güzeldi.Bahçelerin içinden geçiyorsunuz.Sonra önünüze çay çıkıyor.Köyün imkanları güzel, köyün bir kırmı yüksek bir tepede. Önerim biraz maliyetli gibi gelecek.Ama bunu milletvekillerimizin desteğiyle veya Kültür Bakanlığının gaziantep valiliğinin hele hele Avrupa Birliği hibe programları ile çok kolay yapabilirsiniz.
- Akçakent, Nizipin çok yakın gelecekteki turistik potansiyelinide düşünürseniz (zeugma kapalı müzenin tamamlanacağını, kilisenin restorasyonunun biteceğini, karkamış harabelerini vs) ilçemizin ve güneydoğu anadolunun minik bir safranbolusu beypazarı olamazmı.Oha demeyin sakın.O iki şehirde yapay ve inanılmaz turist çekiyor.Bu iş nasıl olacak olacak ve neden akçakent bunu açayım biraz.
Neden akçakent
1- İlçemize yakın ,hani merkeze yakın olması ilçemiz insanı için de iyi olur.
2-Zeugmaya gelenler nizipin içine sokulmuş olur
3-Akçakente giderken esenkentten sonrası boş alan ve müsait yani hatıra eşya dükkanları açılabilir antep ürünleri satan dükkanlar falan veya bu iş tutarsa alışveriş merkezleri falan
4-Gördüğüm kadarıyla akçakent köyünün kurulum yapısı çok orjinal.Bahçelerin arasında girişte sizi çay karşılıyor güzel bir köprü yüksek br tepede dizilmiş evler tepede çok tatlı görünen bir cami ve minare
5-Zeugmanın potansiyelini şehir merkezine çekebilecek tek şey sanırım ancak böyle bir proje ile mümkün
6-Kültürel ve heyecan verici bir proje olduğu için yetkilileri teşvik etmek daha kolay olur.yani demek istediğim sıradan değil.
7-İsmide uygun köyün AKÇAKENT
Projenin detayları(Bencesi)
1-Köyün giriş yolu yol taşlarıyla döşenmeli,otantik olur
2-Yol kenarına ahşap tarhlar yapılmalı, dehşet görünür düşünsenize
3-Yön levhaları yol göstergeleri tabelalar hep ahşap güzel görünümlü.
4-Giriş yolunun ağaçolmayan bölümleride ağaçlandırılmalı.ağaç nakledlmeli öyle büyümesi beklenmemeli
5-Köprünün demirleri kesilir ahşap veya estetik bir metal yapılır.
6-Köprü üzeri ve köyün tüm yolları tamamen yol taşları ile döşenir.
7-Bu proje bitene kadar çayın suyu da temiz akmaya başlar inşallah.Yoksa ben bu projede yokum.
8-5-10 tane ev antep evi şeklinde kafe eve dönüştürülür.Burada misafirlere yayık ayranı buruk kaçak çay vs tüm antep ikramlarının olduğu kafeler açılır.
9-Antep yemeklerinin olduğu restaurantlar açılır.
10-Hatıra eşya ve antepfıstığının her türlüsünün boz ben kavlak vs satıldığı çadır büfeler kurulur.
11-Köyün ve köylünün ikna edilmesi ve kamulaştırma yapılması ile birlikte uygun bir kaç ev hariç diğerleri boşaltılarak çoğu safranbolu evi 3-5 tane kerpiç barak evi 3-5 tane klasik antep evi yapılır.
12-Bu sürede köylünün ikameti için proje süresince kira bedelleri proje maliyetine eklenir.Veya evler tamamen kamulaştırılır.Köyün arazileri zaten nizipe yakın köylü nizipe taşınır veya bunlara akevlerin oralarda ev yapılır veya bunlar evler bittikten sonra bu tarihi evlerde dokuyu bozmadan oturmalarına izin verilir ve saire ve saire kamılaştırma yapılırsa köylü bu yüksek bedeli zaten kabul eder bence.
13-Ya bunlar ne kadar zor işler demeyin. Bunlar 3-5 ayda projesini tamamlayıp kaynak arayacağınız şeyler.Az önce de dedğimi gibi enteresan ve nerdeyse güneydoğu anadoluda bir ilk olacağı için ve heyecan verici olduğu için başbakan bile destek olur.ne gereksiz projelere para veriliyor
14-Bu projenin altından belediye kalkamaz rezil oluruz dememek lazım.marka şehirler cesur girişimler sonucu doğmuştur.Biraz gözü kara olmak lazım.Böyle bir projeyle belediye başkanı tarihe geçer.Rutin dışına çıkmak lazım bazen.Antepliler bile hafta sonu buraya gelirler
15-Kaldı ki böyle kapsamlı projeleri yapan takibini yapan organize eden şirketler var.Onlara bu işler verilir ve bu işi kaldıramayacak adamların eliyle projenin altında kalmaktan kurtulunur.
16-Köyün camisi de daha tatlı hale getirilir
17-Köye girerken solda bir toprak yol vardı.çaya paralel olarak şehre gelen.bu yol muhteşemdi.Sağında solunda nar bahçeleri kayısı bahçeleri delikli kaya bunlar hep potansiyeli burası yürüyüş yolu yapılır.düşünsenize.
18-Bana kaçık demeyin sakın.Büyük düşünmek lazım. Yoksa nizp işsizlik ve yoksulluk içinde birkaç seneye kadar tıkanır.herkes hep aynı şeyleri yapıp duruyor.100-150 tane pastane var.Ne gerek var.Hepsi birbirinin karını bölüşüyor.Esnafa iş alanı nizipliye heyecan gelir.
ÇOK UZATTIM KUSURA BAKMAYIN.SAYGILARIMLA
Bu dediğiniz projenin gerçekleşmesi Nizip'in dışında Akçakent için de büyük bir gelişime yol açacaktır.Ama bürokratlarımızın ve devlet adamlarımızın iyi bir uğraş vermesi gerekecek bir iş...
Tebrikler Zeynel kardeşim.Projeni okurken içim kıpır kıpır oldu.Bir an hayal ettim projelerini gözümde canlandırdım, fevkaledenin fevkinde harika bir şey oldu.Birde düşünsene bu proje gerçek hayatta faaliyete geçerse değmeyin Nizip'imin keyfine değmeyin Nizip'linin keyfine.
neden olmasın, uygulanabilir.
öncelikle herkese selamlar.nizip için en önemli projeler1, nizip çayının islah edilmesi ve mesire alanı yapılması 2 otoban kavşagının çok acil olarak yapılması 3,toki evlerinin kesinlikle çok acil başlaması ve özellikle gercek ihtiyaç sahiplerine verilmesi4.saha mahallesinde ve istasyon mahallesindeki fabrikaların kesinlikle şehir dışına taşınması5.ailece gidilebilecek sinema salonunun yaoılması6.birecik barajının isminin nizip barajı olarak degiştirilmesi yapılması gereken icraatlardan bazılarıdır.
Kent Konseyini kurar sorunları parçalara böler ve parça parça o sorunları çözmeye çalışırdım.
öncelikle iyi bir ekip kurardım belediyecilik ekip işi Belediye iş merkezi,yeni belediye binası,yeni zebze hali yaşlı ve engelliler icin bakım evi ,botanik park,kültür merkezi geri dönüşüm ,atıksu arıtma tesisleri ,şehir içi belediye otobus seferleri,şehirde boyasız bina bırakmazdım ,mahalle ve caddelerin temizligine özen gösterirdim nizip cayını islah ederdim, yani kısacası nizip i yaşanacak bir şehir yapardım
Ahmet Bey dediğin şeyin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Ancak bu konu söylediğin şeyin yeri değildi bence. Çünkü, biz burada tamamen herkesin görüşlerini almak için açtık bu konuyu. Belki farklı fikirler, projeler çıkar umuduyla. Ki çıktı da. Çok güzel fikirler çıktı ortaya. Biz burada kimseye destek de olmadık köstek de. Her mesajımızda bütün adaylarımızın çok değerli olduğunu belirtmeye çalıştık. Umarız halkımızın beyan ettiği bu fikirlerden faydalanırlar dedik. Nizip.com da bence çok hassas bir yerde. Çünkü her yerden Nizipliler bu siteye giriyorlar. Siyasi konuların yorumlanıp yorumlanmaması sürekli tartışılıyor. Ama sonuçta siyaset de hayatın bir parçası ve herkesin kendine has fikirleri var. O ankette Sayın Aslan'a az oy çıkmış diğerinde fazla çıkar. Ben kendi namıma saygı duyuyorum. Herkesten de sitenin salahiyeti için saygı bekliyorum...
Nizip e ilk kez gelen insanlar girişten baktığında sanki bir harebe yığını görüyor, öncelikle o görüntünün ortadan kalkması için projeler uretırdım ve üretmkle kalmaz yapardım.bu çok önemli arkadaşlar aslan yattığı yerden bellidir.
Kılıç beye katılıyorumm..ah keşke şu evlere sıva boya yapılsa..
Evler boyansa nasl güzel olurdu şu şehir secimde oy kaybetmemek için kimse sesini çıkramıyor yazıklar olsun bize...
önçelikle çalışmalarınızda başarılar dileri belediyeçilik deninçe ve görevleri ana karnına giren bebekten başlar ta ölünceye kadar devam eder onu ebedi istiratgahına ugurlayıp gömme dahil bu iki sürec arasında gecen zaman içerisinde o şehirde yaşayan tüm insanlar saglıgı yaşaması için ne gerekiyorsa elinden geleni yapması lazım yoksa bu dünyada bişekilde kurtulabilirler ama öbür dünyada verecekleri hesapta meleklerin kitabı solundan degilde sag yanından verilmesini olacak şekilde almış oldugum emaneti en iyi şekilde degerlendirir ben sonragelecek kişiye yüzüm ak alnım acık devrederdim: şimdiden tüm bel.başk.adaylarına başarılar diler hakkımıza hayırlı olanın gelmesini diler saygılar sunarım
NİZİP BELEDİYESİNİN YAPMASI GEREKENLER
1-Adliye kavşağı içindeki Antep dolmuşu durağı ya Hükümet konağı bahçesine alınmalı yada belediye binası bahçesine alınmalı.(Bu iki yerde şimdiki kavşak içindeki yerden daha abes olmaz).
2-Belediy binasının önüne yolun soluna park eden belediyeye yada belediyecilere ait otolar o park ettikleri yere demirbaş kaydedilmeli.Böylece trafik polisleri görevini yapmıyor yada Belediyemiz halka saygılı davranmıyor gibi saplantılardan kurtulur yapılanı anlarız.
3-Dürmcü Emminin modern ismi ile tanıtımının sağlanması için Sandivicci Amca olarak ismi düzeltilmeli,Nizip 'in giriş yollarına SANDİVİÇÇİ AMCANIN MEMLEKETİNE HOŞ GELDİNİZ diye yazmalıyız.Paranatez içinde Dürümcü Emmi de eklenebilir.(Nizip' gelen yabancılar dürümcü ne demek emmi ne demek anlamakda zorlanıyorlar da).
4-Sökülen zeytin bahçelerinin yerine yapılan binaların duvarlarına bu eski zeytin bahçelerinin resimlerini yerleştirerek Nizip'in yeşilinin ölmeyeceğini asla bitmeyeceğini göstermeliyiz.
5-Karayolları Trafik Kanunundan Nizipdeki trafik yetkililerinin ve Niziplilerin hiçbir bağının olmadığını şehrimize özgü uygulanan özel trafik keyfiyet yasasının varlığını hükümet konağı girişine ve şehrin ana merkezlerine birer ilanla bilmeyenlere duyurmalıyız.
6-Belediye başkanı olunca müteahitlik yapmanın ilçemizin vazgeçilmez koşullarından olduğunu bilmeli müteahitliği belleyemediysek asla belediye başkanı olmayacağımızı söylemeliyiz.
7-Şehir içindeki marangoz,demir doğrama atölyesi gibi sanayi esnafının şehir içindeki sayısının arttırlması için çalışmalar yapılmalı.sanayi sitesi yapılmazdan önceki nostaljik Nizip yaşatılmalıdır.SAnayideki esnafın şehre göçü teşvik edilmelidir.
8-Düğünlerde silah sıkmak geleneğimizin geliştirilmesi için özel mermi atış alanalrı oluşturulmalı belediye ve emniyet görevlilerinin gözetiminde mermiler sıkılmalıdır.
9-Şehrin göbeğinde THK uma toplanan kurban derilerinin güzel görüntüsü resmedilerek o derilerin görüntüsünden mahrum kaldığımız günlerde de göz zevkimize hitap etmesi için fotoğrafları asılmalıdır.
10-Başkan seçilince vaad ettiklerimizden işimize geleni anımsar ve yaparız işimize gelmeyeni ise ne yaparız nede anımsarız bu ilkemizden de asla taviz vermeyiz.Siz hele bir seçin sonra 5 yıl boyunca seyredin.
ben belediye başkanı olsaydım...ne kadar yolsuzluk,haksızlık,dalavere varsa yapardım...neden yalan söyleyeyim çünkü hemen hemen gelen herkes bunu yapıyor..(rica ediyorum bu mesajı yayınlayın,yayınlayın ki herkes sitenin hür görüşlere açık olduğunu bilsin)
saygılar...
Olsaydık Ama Değiliz Ama .. Ama yapan yine biziz bunu bilmek lazım ... Göreve getirdiğiniz insanlardan isteyin ....
1.NİZİP TEKİ YOLLAR ...(temiz bir alt yapi calısmasıyla sağlam asfalt) yollar cok kötü :::(
2.KALDIRIMLAR ( Vatandasa kaldırımların onların olduğunu ve esnafların kaldırımları işgal etmemlerini.)
3.sehir içerisindeki demir doğrama ve marangoz atolyelerini tasınması .
4.nizip sanayisinin daha temiz ve bakımlı olması .
5.yesil alan coğaltma .
6.Çarpık Kentlesmenin Önüne gecmek .
7.nizip çayı islahı
8.belediyenin umarsızca dösediği park ve yollardaki lambaları düzene sokmak (israf)
9.park Alanı Sıkıntısını En Güzel Sekilde Gidermek
10.mobesa kamera sistemleri
Toplumsal yasama uymayan vatandaslara cezai islem uygulamak ve ya seminerler vererek tomlumsal yasama yönlendirmek .
Sadece Yapmak Değil Bide Yapilanları En Güzel Sekilde Muafaza Etmek Korumak .
DEDİĞİM GİBİ HER TOPLUM HER DAİM LAİK OLDUĞU YERE KONULACAKTIR ... BİZ KENDİMİZE SAYGI GÖSTERİRSEK BASKALARIDA HER DAİM SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDA KALIR ..
BENİM ÇOĞUNUZ TANIMASSINIZ BELKİ
AMA KİLİSELESMİS SÖZLER YERİNE DURUS VE BUNLARI HAYATIMIZA YERLESTİRMEMİZ ÖNEMLİDİR .
(4/4lük DEĞİLİM MÜKEMELE KOSARIM )
Konu biraz aşağılarda kaldı galiba...:)
bu secimin,tüm nizpli hemserilerime hayirlisini haktan nasip ederim.arti bu koltuga oturacak olan yeni belediye baskani tabiki nizip´e yeniliklerin getirmesini istiyoruz,kenar Mahallelerin kalkinmasi icin cabalarini göstermesini gerekiyor,Nizip sadece merkezi ile degil,kenari ile sag ile solu ile yani Meleketimizin hepsine ani ilgi ve alakayi göstermemiz gerekiyor.Yeni belediye baskanimiz hayir olsun
Bu paylaşımlarınız için teşekkürler nizip her zaman engüzelini hak ediyor bu konu dışındaki paylaşımlarınızı nizipte yenililkler olsun mu konusuna paylaşırsanız sevinirim
Adayların bu sayfaları okuyup Niziplilerin beklentilerini öğrenmeleri lazım.....
Bence nizip'e tanıtım, niziplilere sosyal etkinlik lazım. çünkü nizip halkının nizipte stres atabileceği hiç bi yer yok. vatandaşlara yönelik turnuvalar olmalı. seminerler, toplantılar olmalı. belediyemiz bir açık hava sineması yaptırıp haftanın 2 günü vatandaşlara hizmet verbilir. hem bu niziplilerin sinema kültürünü genişletir. nizipte birsürü motosiklet tutkunu genç arkadaşlarımız var. birçok arkadaşımız motosilet üzerinde can verdi. bu arkadaşları bilgilendirmek amacı ile seminerler düzenlemek lazım.
Nizip ve Nizipliler hizmetin en iyisine layık. Rabbim Nizip'imize hangi aday hayırlı olacaksa onu nasip etsin..
Nizip, Zeugma'ya sahip çıkmayarak tarihinin en büyük fırsatını elinin tersiyle itmiştir.Gerçekten burası sahipsiz bir memleket...
öncelikle iş imkanları mesela birecik barajından yararlanarak balıkçılık turizmden faydalanmak için su sporları çevresinde çiftçilik ve hayvancılık seracılık....
ESKİ NİZİP BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİRİSİNİN ENTERESAN ANISI, BU OLAYIN SİZE HİSSETTİRDİKLERİ..
NOT: BAŞKANIN İSMİNİ VERMEYELİM,
Birgün başkan sebze halinin ordan geçerken devrilmiş ve çukura düşmüş bir atarabası
gördü. arabacı ata ve sakat kalması ihtimaline hiç aldırmadan her ne pahasına olursa olsun, atı kaldırmaya ve yola düşürmeye çalışıyordu. atı acımasızca kamçılıyor, kamçı darbeleri altında doğrulmaya çalışan at, ağır yükün etkisiyle tekrar çukura düşüyordu. ayağı kırılmıştı,
bunu gören başkan çok sinirlenerek arabacıdan böyle davranmamasını istedi. önce yükleri indir sonra atı kaldır dedi. arabacı başkanı takmadı. başkanda çabuk sinirlenen biri olarak arabacının yakasına sarıldı bu ata bir daha kamçı vuramazsın dedi.
bunun üzerine arabacı öfkeyle başkanın göğsüne bir tekme attı. bu tekme başkanın eve döndükten bir süre sonra ölümüne neden oldu.
evet olay buydu. bunu okudun ve şunu düşünüyorsun!!
1- başkanımıızın bu olaydaki ruh güzelliği ve ahlakı, ruh ve duygu yüceliği, bir hayvanı koruma uğruna kendisini feda edişi sırasında, bir *******e, bir faciaya tahammül edemeyişi karşısında duygulandın ve heyecan duyuyorsun.
(veya)
2- bu mantıksız aptalca olaya: bir başkanın bir beygir uğruna ölmesine gülüyorsun.
HANGİSİ?
normal zekaya ahlaka sahip biri isen aklından ikisininde geçmesi normaldir. Bu mantıklı veya mantıksız birşey değildir. sadece mantıki değerlendirme ötesindedir. Ahlak ve aşk da böyledirler.
ihtiyaçlarımızdan birini gidermek için bir seçim yapar, bizi sevmesi için birini sever, yada gerek sinimlerimizden birini giderir diye yahut onun sevgisi bize bazı imkanlar sağlar diye birine sevgi gösterirsek , gerçekte sadece bir alışveriş yapmışız demektir. aşk ise herşeyi bir amaç uğruna vermek ve karşılığında hiçbirşey istememektir..
bu büyük birseçimdir. ne seçimi? bir ülkünün veya başkalarının yaşaması, bir idealin gerçekleşmesi için kendine ölümü seçiş.
not: umarım bunu okuyan seçmenlerin ve başkan adaylarının kafası karışmamıştır:)
ilginç yazılarla buluşmak üzere..
Slm Arkadaşlar, Nizip'le ilgili bahsedilen projelerin hepsinin MHP Bld Bşk Adayının projelerinde zaten var bu düşüncelerinden dolayı MHP başkan adayını tebrik ediyorum.