Bence bu yorum son nokta olmuş, admin'in tahminine katılıyorum.
Yazdırılabilir Görünüm
Bence bu yorum son nokta olmuş, admin'in tahminine katılıyorum.
ben bu fotograftan yani asil konu fotografindan bahsediyorum
siz yanlis fotografa yorum yapiyorsunuz diger resimler karistiriyor konuyu bence diger resimlere ayri konu acilmali
bu resimde büyük ihtimal hani bi ara sokaktan kilise yoluna cikiliyor orda yüksek bir evler var eski yapi ordan cekilmistir
dediginiz gibi minareden cekilmis olsa kabaltinida almasi lazim objektifin
hatta yanlis hatirlamiyorsam orda habes bölerin evi varmis eskiden nizipin kurtulusunda emegi gecen bir atamizin
kasim abii siz habes bölerle akrabalik varmi varsa dedenizin evi nerde yada benim dedigim yerdeki ara sokkataki evler kimin hani 2-3 katli olan eski yapi evler
Bence Sakallının söyledikleri doğru.Bende öyle tahmin ediyorum
1.si eger o bedestense kabaltı bitişiği nerde
2.si çarşı camiinin minaresi sonradan yapılmış olabilir ama caminin kendisi nerde eğer ondeki bina camiyse birazda o büyütülürse net anlaşılır sanırım.3.sü ise bedestenın arkasındaki o büyük bina ne.iyice meraklandık.admın abımız resmin başka ebatlarınıda zomlarsa anlaşılacak gibi
Adminimiz resimdeki bedesteni tarif edince diğer ayrıntıyı hemen farkettim. Bende şu anda günümüze kadar ayakta kalabilmiş olan taş binalardan, Sayınların yeri olarak bildiğim tarih ibinayı ve Kabaltını işaretledim. Bu resim gerçekten manevi değeri parayla ölçülemiyecek kadar büyük çok değerli bir resim. Eğer bu resimler çoğaltılma imkanı olursa bende satın almak isterim. Adminim belki bu konuda bizlere yardımcı olacaktır. Bu resimleri gönderenin ve siteye kazandıran Hacı gardaşımın ellerine sağlık.....
![]()
Abdurrahman , eğer senin dediğin yer kabaltı ise ki benziyor, ozaman benim bedesten tespitim yanlış.
Senin tesbitinde doğru olması lazım ama biraz çelişki var. Sebebine gelince de, Bedesten yıkılmazdan önce o kadar büyük değildi. Resimdeki Bedesten binası ise, kabaltından karşı tarafa kadar yani resmin sağından sol tarafına kadar kabaltınıda içine almış ?? Acaba sonraki yıllarda Bedestenin yarısı yıkılmış günümüze kadar ayakta kalan Bedestenin yarısımıydı?? Keşke bu resmi babama bir gösterebilseydim. O daha iyi bizleri aydınlatırdı....
Arkadaşlar ben konunun birinci mesajı üzerine yorum yapmıştım. Haklı mı çıktım yoksa haksız mı? Kafam karıştı şimdi...:confused:
bence yapılan tespitlerin hepsinde biryerlerden kafa karıştıran sorular var...
cumartesi detaylı araştırmak istiyorum aynı açılardan
Bir tahmin daha yapmak istiyorum. Şıhlar Camisinden Ak-iş'e doğru çekilmiş olamaz mı? Eğer kamerayı biraz daha sağa kaydırırsanız böyle bir görüntü oluşabilir. Kamerayı tuttuğunuzu farzedin. Eğer azıcık sola dönerseniz yani sokağa paralel durusanız ilerideki minare de Saha Cami ya da daha kuvvetli bir ihtimalle Leylek Cami olabilir...
pala abımızın göndermış olduğu 80 yıl öncesıne aıt fotoğraf karesı leylek camısı ile kilise arasında kalan bölgeımış gıbı geldı.
ibrahim kardes muhakkak cek o acilardan görüntüyü karsilastiralim
bide sana zahmet olmassa belkis mahallesindeki ara caminin yapilis tarihine bir bak
resimin cekildigi tarihi az cok tahmin ederiz ozaman
hem belkız mh hemde istiklal mh. minarelere bakacam:)
eger şıhlar camisinden veya yanındaki bir binadan çekilmişse,evlerdeki gölgelere bakarsak ogün güneş terseten doğmuş demek ki!
Resmin arkasındaki dagın şekli degişmemiştir ibo daglara bakarsan çepheyi yakalarsın.Selamlar
bu cadde çarşı camiiden hamamcamiiye doğru giden yol olması gerek
sanayi tarafından çekilmiş
Bedesten ve kabaltı diye tarif ettiginiz yerin arkasında köprü gibi bir yer var o neresi?
mustafa beye katiliyorum
burası saha camisinin önündeki yoldur şimdiki cumhuriyet cad.bu yol leylek caminin önüne kadar iner.
cami den anlaşılabilir çarşı caminin orası saha cami
saha mahallesi
eski hapisanenin oldugu yer
arık kenarının üst kısmından osman metin camii civarından şimdiki askerlik şubesi nin civarından molla ahmet cami[fevkani cami] sonrası da ya şıhlar cami ya çarşı cami olabilir.bana göre arık kenarından kiliseye dogru çekilmiş bir foto ve yukarı obanın hayatlı meşhur evleri damdan dama geçilen.
arkadaslar bu
resim heykelin oralardan biyerden cekilmis sanirim arkadaki daglara bakarsaniz anlarsiniz sag taraftaki dag zergil dagidir foto sabah saatlarinde cekilmis olmaliki golgeler den anladigim kadariyla oyleden once cekilmis buyuk ihtimal uzun uzantili sokak uzun carsidir ama o yillarda orada yuksek biyer varmiydida foto cekildi bilemem