köpeklere pas boyası ile ekmeği karıştırıp yedirirsen kısır oluyorlarmış
Yazdırılabilir Görünüm
köpeklere pas boyası ile ekmeği karıştırıp yedirirsen kısır oluyorlarmış
ben yeni üyeyim 2 aydır siteye girip nizip hakkında bilgiler alıyorum ve niziple ilgili haberleri okuyorum çok güzel gelişmeler oluyor nizibimiz adına çok seviniyorum 15 gün öncede üye oldum. sömestr tatili dolayısıyla şu bir haftadır nizipteyim 4 gün önce sokakta soğuktan titreyen bi yavru kedi buldum okadar çok üşümüşki kusuyor ve isal olmuştu bi kutuya koyup veteriner aradım çevredeki esnaflar bana güldüler okadar duyarsız insanlar vardıki çok şaşırdım ve belediyenin veterineri olduğunu öğrendim fakat belediyede veterinerin herhangi bir odası veya faliyet gösterdiği bi birim yok veterinerin Atatürk İlköğretim okulunun civarında özel muayenesi varmış aradım ve buldum veteriner bey sağolsun çok iyi ilgilendi fakat muayenehanesi çok küçük olduğu için orada bırakamadım aslında bu hayvanın sürekli veteriner gözetiminde olması gerekiyordu
hayvan barınağı olmadığı için 4 gündür hergün veterinere iğneye götürüyorum biraz olsun düzelmeye başladı veteriner mehmet beyde hayvan barınağının nizip için çok gerekli olduğunu sokak hayvanlarının geceler çok soğuk olduğu için dışarda üşüdüğünü ve iyi beslenemeyen özellikle yavruların telef olduğunu söyledi bütün hayvanseverleri duyarlılığa davet ediyorum ve enkısa zamanda nizip sokak hayvanlarının barınağa kavuşmasını diliyorum.Onlar konuşup bize dertlerini anlatamıyor lütfen onlardan sevginizi esirgemeyin
kardesim kutlarim senii böyle düsüncenden dolayi
ama o barinaga varya önce sana gülenleri doldurmak gerekmezmi sencede? :)
ama maalesef öyleleri cok var nizipte
onun icin barinak yetersiz gelebilir
ama dedigin gibi hayvanlar icin barinak cok iyi olur
bu konuyu ayri bi baslik halinde acarsan
Adminimiz konuyu ana sayfaya tasir ve istenilen sonuc bi nebze elde ebilebilir
duyarlılığınıza ve tavsiyenize çok teşekkür ederim
Sevgili belemir, seni de bu hassasiyetin için kutluyorum. İnşaallah çağrın cevap bulur.
Bu konuyu okuduğumda aklıma en son Nizip'e geldiğimde gördüğüm bir şey geldi, caddeye düşen bir güvercini, 3 motosiklet, defalarca üstünden geçerek öldürmüşlerdi, müdahale edene kadar zavallı güvercin paramparça olmuştu, günlerce kendime gelemedim.
Bu işi yapan motosikletli gençler naralar atarak uzaklaşıp gitti, bunu yapabilecek derecede hayvan sevgisinden uzak yetiştirilmiş olan bu gençlerin ailelerini sorgulamak lazım.
Hayvan barınağı artık olmazsa olmaz bir hale geldi, o zavallı hayvanları bu karda kışta en azından barındırabilirdik sanırım Nizip'te artık bazı şeyler değişecek, ben belediyemizden çok umutluyum, hayvan barınağını da veteriner için uygun bir mekanıda yapacaktır.
Nizip'teki evimizin damına çıkışta büyükçe bir oda var, camları yok, içerisi güvercin dolu, her geldiğimizde rahmetli babama sorardık, baba bu ne pislik her yerde kuş tüyü bir sürü gübre, pencereleri kapatalım girmesinler derdik, bize kızardı, o kuşlarında yaşamaya hakkı var, soğukta sıcakta barınacakları yerleri yok, bırakın girsin çıksınlar size ne zararları var derdi, babamın bu hayvan sevgisi bize de geçti, hiçbir canlıya kötülük edemeyiz, bu mesele ailede başlar.
ÇOCUKLARINIZA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAYIN.
sevgili kardeşim çok güzel bir konuya temas ettin. seni kutluyorum. muhakkak ki nizipte de hayvan severler var. ama bazıları hayvanı sadece et olarak seviyor. kasap zihniyetiyle. ama bu zihniyet değişecek inşallah. hayvanların da ekolojik dengeye katkıları var. şahsım olarak fikrinizi destekliyorum. hayvan barınağını başka bir ilde görmüştüm. çok güzel bir uygulama. insanlar tarafından hayvan barınaklarından alınıp bakılan hayvanlar da olabiliyor. emanet hayvan bırakılabiliyor. nizipe de hayvan barınağı şart. NİÇET derneğimizin faaliyet alanına giriyor. dernek olarak da hayvan barınağı yapılmasını destekliyoruz. ancak bazı şeyler zaman alacaktır.takip edilmesi gerekir.
evet hayvanlarda bir canlı onlarında bizler gibi dıgınacak bi yerleri olmalı ama önce sokakta o kadar aç ve evsiz insan varki.....
:DSevgili yeni üye kardeşim,
İyiki böyle bir olay senin başına gelmiş.Gelmiş ve sen insanca duyarlığınla ,araştırmışsın,soruşturmuşsun ve bir tesbit yapmışsın.
Hayvan barınağı...bu konu sitede ele alındıysaarkası gelecek demektir.
Sen üzerinde durdukça,bizlerde duracağız ve destek oalcağız,en sonunda kabak,admin Mehmet Akpek'in başında patlayacak:D
Kuracak bir dernek,sonrasında belediye başkanına çıkacak,Mehmet Sarı'ya rica edecek vs.vs.:):)
İnşallah kısabir zaman da bu olayda çözülecek:D
Seni tekrar tekrar kutluyorum,böyle bir konuyu gündeme taşıdığın için.
mavi hilal evet sokaklarda evsiz ve aç çok insan var size katılıyorum.Fakat insan başka hayvan başka insanlar isteklerini ihtiyaçlarını ifade edebilecek varlıklar ama hayvanlar onlar biz insanlara muhtaçlar ve onların insanlar gibi konuşma yetisi yok.İnsan kendi tercihlerinin ve bi şekilde kendi hatalarının sonuçlarını yaşar.ama hayvanlar öylemi onların dünyaya gelişleri tamamen rabbimin isteği.insana allahım akıl fikir vermiş beceri vermiş kullanamıyorsa bu onun sorunu.Evsiz aç kimsesiz insanlara tabiki bende üzülüyorum ve rabbim şahit nasılki sokaktaki bi kedi için çabalıyorsam onlar içinde elimden geleni yapıyorum ama sizin yazınızda önce insan yorumunuza katılmıyorum insanlar sokakta gördükleri bi dilenciye acıyıpta sadaka veriyosa sokakta gördüğü aç bi hayvanıda doyurmalı ama bizim insanlarımız eziyet ediyolar tekme atıyolar veyahutta benim gibi yardım edenlerle dalga geçip gülüyolar bende öbür dünyada inşallah onlara güleceğim saygılarımla
Merhabalar
Ben Nizip'li değilim ama bu konu sadece Nizip için geçerli değil, sana katılıyorum hayvanlara zulmedenin Cennette yeri yoktur. Hayvanlarında bir canı var, nasıl katledebiliyorlar inanamıyorum, insanlığa aykırı. Umarım herkes bu konuda hassasiyetini gösterir. :)
Şu anda bir köpeğimiz var. bebekken aldık. 25 günlüktü. çok akıllı. çok asil. çok sevecen. şimdi 3 aylık ve kendisini bir bebek gibi ilgiyle büyüttük. bence bu sevgi başka birşey. her insanın yaşaması gerekir. sizi seven bir hayvanın sizin gözlerinize sevgiyle baktığını görmeniz gerekir. benim göüşüm şu: en zararlı en vahşi hayvan insandır. hayvanlar zararsızdır. hatta faydalıdır.CANLILARA RAHMET ETMEYENE ALLAH RAHMET ETMEZ.
Herkes evinde beslediği hayvanının resmini burada yayınlayabilirmi.
Evet Müslüm beye katılıyorum evinde hayvan besleyenler resimlerini sitede paylaşırlarsa çok güzel olur Müslüm bey bu öneriyi getirdiğine göre heralde onunda evinde hayvan var. Müslüm bey eğer hayvanınız varsa ilk siz paylaşın gerisi gelecektir
Bu bizim özgür, ne kadar mutlu görüyorsunuz değilmi, her kes evine bir hayvan alıp beslese, sokakta hayvan kalmaz.
özgür ismi gibi güzel bir kedi. bende köpeğimiz RÜZGAR ın resimlerini hazırlıyorum.
Bir hayvan barınağından aldık bu kediyi daha bir aylık gözleri yeni açılmıştı, ufacık kafese kapatmışlardı, onu oradan özgürlüğüne kavuşturduğumuzdan adını da Özgür koyduk, şu an nüfus cüzdanı bile var, babası ben değilim ama:D
çok tatlı cin gibi bakıyo maşallah allah sahibine bağışlasın darısı diğer evsiz hayvanlara
hemen hemen hergün bu forumu açıp bakıyorum sokak hayvanları ile ilgili bi gelişme varmı diye ama her seferinde hayalkırıklığı ile çıkıyorum.Hayvan barınağının hemen açılamayacağının farkındayım beklediğim öncelikle bu değil bu dünyada hayvanlarla beraber yaşıyoruz bu forumu açtığımdan beri hiçbir hayvanseverin şurda bi hayvan buldum bakımını yaptırdım veyahut şu bölgede aç kuşlar var onlara evinizdeki bayat ekmekleri çöpe atmayın onlara verin diyen vs yazılar okuyacağımı ummuştum ama Nizipte pek hayvansever yok galiba
ya aksine nizipte çok fazla hayvansever var.benim köpeğim var,kanaryalarım var,akvaryumum var bildiğim bir sürü arkadaşım var hayvanı olan.geçenlerde dükanımın karşı duvarının dibinde iki tane baykuş yavrusu buldum.ilerden bakınca önce fare sandım ama yanlarına gidince baykuş yavrusu olduklarını gördüm.büyük ihtimalle çocuklar oynamak için yuvasından almışlar bıkıncada duvarın kenarına atmış gitmişler.ben bir ay bunların bakımını yaptım.artık kendilerini iyice toparladıktan sonra götürdüm bunları antep hayvanat bahçesine verdim.ordaki görevliler o kadar sevindilerki anlatamam.yani kimse buraya fazla cvp yazmıyo diye sanılmasınki nizipli hayvanları sevmez.aksine nizipte hayvan besleyenleri saysanız beslemeyenlerden çok fazla çıkacağına eminim ben.
Niziplilerin hayvanları sevdiğini söyleyemem.
sayın hasan tekçe sizi kutlarım baykuş yavrularına zaman ayırıp onların bi yuva sahibi olmasına vesile olmuşsunuz bu tip konuları bu forumda paylaşırsak sanırım herkese örnek teşkil edecektir allahım bunun mükafatını size yollayacak rızkınızı çoğaltacaktır eminim
allah razı olsun.inş mükafatını allah verir.
müslüm abi bence yanılıyosun nizipte çok hayvansever var.
Hasan Kardeşim, özellikle yaşı 15 in altında olan Nizip'teki gençlerin nedense hayvanlara işkence etme gibi bir huyları var, ben defalarca şahit oldum, köylerde binek ve süt hayvanlarına yapılan dayak olaylarına, daha geçen sene 3 motosikletli gencin bir güvercine neler yaptıklarını anlatmıştım.
evet haklısın abi.ama o işin görünen yüzü.birde görünmeyen kısmı var.her hayvan besleyen benim hayvanım var ben hayvanları seviyorum diye ortaya atmıyoki kendini.ben eminim nizipte çok fazla hayvansever var.o dediğin olay sadece nizip e has bir şey değil.türkiyenin her yerinde o tür manzaralarla karşılaşmak mümkün.
güzel şeyleri ifade edip paylaşmak güzeldir. kültür seviyesini gösterir. benim hayvanım var demek nizip kültüründe ayıp karşılanıyor gibi geldi bana. bu doğru değil. teşvik edici yaklaşımlarda bulunalım lütfen. bu kafayla bir yere varamayız.kafamızı değiştirelim önce. eleştiriye açık olalım. Nizipte köpek beslemenin haram olduğunu söyleyen din hocaları var. bu işe ne demeli. bu yaklaşım dinin neresinde var. oysa Kuranda ashabı kehfin köpeğinin cennete gittiği zikredilmiş. Allah insanla köpeğe eşit davranmış bu olayda.
belediyemiz herşeyin en güzelini yapıyorda birde şu sokak köpeklerine bir çare bulsa sürüyle gezmeye başladılar saat 24 ,00 oldunmu başlıyorlar havlamaya çalar saat gibi çalaar saati susturursun bunlar susmuyorda
belediyemiz inşallah buna da bir çözüm bulur
Mustafa bence artık senin bu konunun dikkate alınmalıdır.....
Hirsizlardan koruyorlar sizi daha ne istiyorsunu:):):)
bence köpekler daha korkak ama sürü olunca birbirlerinden cesaret mi alıyor ne
2 ay önce kuvaladılar beni yeter yaaa
Tabanlari yaqlasaydin KOSARKEN:):):)
nizipte hastalıklı köpekler dolasıyo bunların bir caresini bulmazsanız insanlarada bılasırrrrrrr
Belediyeci arkadaşlara duyrulur...
hayvan barınağı olmalı.
öldürmek çözüm değil.
Nizip devlet hastanesinin her tarafında köpekler var hepsi çimlerin içinde toplu halde yatıyorlar...
Çinde köpek eti yiyorlarmış, bu köpekleri Çin'e ithal etsek olmaz mı.:D