biliyormusunuz ben olsam sikayet etmem cunku yurt disinda boyle bir sey yok isterdim ama
Yazdırılabilir Görünüm
biliyormusunuz ben olsam sikayet etmem cunku yurt disinda boyle bir sey yok isterdim ama
Ramazan Davulcularından Korsan Davulculara Tepki
![]()
Nizip ilçesinde Ramazan Ayında gelenek haline gelen Ramazan Davulcuları korsan davulculara savaş açtılar. Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle Nizip Radyo Televizyon’a gelen Mimar Sinan Mahallesi Davulcuları kendilerinin sahur vaktinde davul çalmalarına rağmen bahşişlerini ise davul çalmayan uyanık davulcuların topladığını söylediler. Vatandaşlara seslenen Mimar Sinan Mahallesi Ramazan davulcuları vatandaşlar bahşiş verirken her Ramazan davulcusunda mutlaka bulunması gereken Muhtarlık İzin belgesine bakmalarını istediler. Izin belgesini bakılmaksızın verilen bahşişlerin emek sarfetmeyen davulculara verildiğini belirterek Niziplileri uyardılar.
vay be burda da korsan var ha ilginç..
sevgili arkadaşlar ben bursada oturduğum yerde sahurda daha davul sesi duymadım, en büyük hayalim bir gün nizip'e geri dönersem sizler şahit olun hatta öncü olun benim kapımın önünde bir ramazan gece sabaha kadar davul çaldıracağım 15 yılda sadece 2 kez davulcu ve zurnacı gördüm.kıymetini bilin kıymetini
mahmut küçük kardeş o kadar özlem duyduysan sana oraya gönderelim çünkü biz özlem duymuyoruz tam tersi usanmış ve bıkmışız bu davullardan
Sevgili mercidabık79 ben o işi orhandan isteyecektim ama madem sen gönüllüsün, dualarım kabul olurda eğer hayırlıysa nizip'e tekrar gelirsem sen benim evimin önünde sabaha kadar çaldır oldumu sevgili orhan sende şahit ol.
davulculardan rahatsız ola ola bitirdiniz ramazanı hala şikayet.bu bir gelenektir. kültürümüzden uzaklaşmamak için çalmasını istiyorum.
mkatarcı kardeşim bizim sosyete falan olma gibi bir derdimiz yok.seninde saat 2.30 da pencerenin altına gelip patlak davulla güm güm diye vurursa sende itiraz edersin. çoluk çocuk hasta yaşlı var demeden allah ne verdiyse çalıyorlar el insaf kardeşim.
valla devecioğluna aynen katılıyorum ne bu gümgüm insanları rahatsız ediyo bakınız bu gün belkide saat ancak 2 di davul sesi başladı ne hakkı var milleti rahatsız etmeye bence gelecek yıl bu davul işi bitecek herhalde.bu kadar şikayetin üzerine.
dumda dumdum dumda dumm dumda dumm hep aynı farklı bişe yok...onu bende çalarım..abi benim derdim çalamamaları..
aslında genelde aynı fikri paylaşıyoruz yani rahatsız oluyoruz tabi isteyen arkadaşlarada saygı duymak lazım .onlar ramazan dışında bir çıkış yolu arayacaklar herhalde.
Keşke Para Toplarken 1 saat Kapının Önünde davul Çalmasalar. Yaw o Nasıl gevende Öyle VurduĞu zaman Yatağın İçinde sekmeye Başlım:) Ha Gayret, son 4 gün daha Çalarlar:)
arkadaşlar ezan ile davulu lütfen karıştırmayalım yani ezandan rahatsız olan yokmuki?elbette var ama davulun sesi insanı rahatsız ediyor fakat çarşıda okunan ezandan rahatsız olmamız mümkün değil helede hasan yazar hocamız okursa .