-
erişte tarifi... ( ben bayılrım üzerinede peynirle mmmm)
Hazırlanışı
Geniş kaba un eklenir, yumurta, süt, tuz koyarak sert bir hamur yoğrulur. Nemli bez örtülerek 20 dakika dinlendirilir. 3 mm kalınlığında açılır. Hafif nemi gidene kadar bekletilir. Unlu bekletilen yufkalar, ilk önce uzun şeritler halinde kesilir. Şeritler üst üste konularak, ince şerit olarak kesilir. Temiz beze serilerek havadar yerde kurutulur. Kaynayan suda 10 dakika pişirilir. İster peynir, ister kıymalı sos, ister sadece kızgın tereyağ dökerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Tuz
-
Domatesli Biberli Makarna Tarifi
MALZEMELER
-4 adet domates
-1 adet soğan
-3 diş sarımsak
-10 adet carliston biber
-1 tatlı kaşığı salça
-baharatlar (isteğe göre)
-tuz
-penne makarna
YAPILIŞI
4 adet domatesi içinde tohumları çıkarılıp küp küp doğranacak. 1 adet soğanı rendeleyip 3 adet sarımsakla kavurunuz ardından 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın daha sonra domatesleri ve baharatı ekleyin tuzuyla birlikte.
biberleri jülyen biçiminde (ince uzun )kesip ayrı bi kapta kızartın daha sonra sosa ekleyin en son makarnayla karıştırıp servis edebilirsiniz
boroboro bunuda sana yollayım:))
-
-
buda pilav tarifin boroboro :))))))) bu biraz zor ama bastan diyim
Brüksel Lahanalı Pilav tarifi
için Malzemeler :
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 300 gr. Brüksel lahanası
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, tane karabiber Brüksel Lahanalı Pilav
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
-
geçen yaptım ..suyunu çok kaçırmışım iğrenç olmuştu...
-
bu brüksel lahanalı pilavımı yaptın ayol
tamam bide benim tarife göre yap bakalım ehuheuehuee
-
brüksel lahana neyki..ben normal pilav dan bahsediyorum..pirinç ile yapılanından...???
-
bende diyom ben bile yapmadım bu nasıl yapmıs diyom sasırdım önce ehuheuehuee
ya ne var norma pilavda kaça kaç koydun yani ne kadar pirince ne kadar su koydun??