Dahası o insanlara göre biz cennetteyiz kardeşim.Selamlar
Yazdırılabilir Görünüm
Dahası o insanlara göre biz cennetteyiz kardeşim.Selamlar
Yıllardır evden asla bir dilim ekmek çöpe attırmam, biz gerçekten cennetteyiz.
Agalar beyler cok haklisinizda ben bu somalileri sevmiyorum neden derseniz ingilterede hergun goruyorum o kadar pinti,tembel,gorgusuz insanlarki anlatamam.Bunlar kesinlikle calismazlar sadece ve sadece devletten yardim alarak gecinirler ve her turlu pislik bunlarda ne ararsaniz var.Ingiltere ve diger avrupa devletlerinin afrikayi somurduklerine katiliyorum.
Yakışıklı, Somaliler hakkında doğru söylüyorsun ama çocukların hiç bir günahı yok.
Göndereceğiniz 5 TL...Onun yerine 20 TL'lik konuşuyorsunuz yahu...:(
Karar Sayısı : 2011/2047BAKANLAR KURULU KARARI
Başta Somali olmak üzere Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklık afetinden zarar gören afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesi ve kampanyanın ulusal koordinasyonunu yapmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görevlendirilmesi; Bakanlar Kurulu’nca 8/8/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
B. ARINÇ A. BABACAN B. ATALAY B. BOZDAĞ
Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı
S. ERGİN F. ŞAHİN E. BAĞIŞ N. ERGÜN
Adalet Bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Avrupa Birliği Bakanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı
F. ÇELİK E. BAYRAKTAR A. DAVUTOĞLU M. Z. ÇAĞLAYAN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çevre ve Şehircilik Bakanı Dışişleri Bakanı Ekonomi Bakanı
T. YILDIZ S. KILIÇ M. M. EKER H. YAZICI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Gümrük ve Ticaret Bakanı
İ. N. ŞAHİN C. YILMAZ E. GÜNAY M. ŞİMŞEK
İçişleri Bakanı Kalkınma Bakanı Kültür ve Turizm Bakanı Maliye Bakanı
Ö. DİNÇER İ. YILMAZ V. EROĞLU
Milli Eğitim Bakanı Milli Savunma Bakanı Orman ve Su İşleri Bakanı
R. AKDAĞ B. YILDIRIM
Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı
Başbakanlıktan:GENELGE
Konu : Somali ve Açlık Tehlikesi Yaşayan Diğer
Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyası
Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu durum; salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, halk çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir.GENELGE2011/9
Bu denli büyük bir felaketle ülkelerin kendi imkânlarıyla mücadele etmesinin güçlüğü ortadadır. Bu düşünceyle ve bir insanlık borcu olarak, insani yardım için vakit kaybetmeksizin ve süratle harekete geçme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, halkımızın da beklentileri doğrultusunda, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla bir yardım kampanyası başlatılması uygun görülmüştür. Yardım kampanyasına ait banka hesap numaraları genelge ekinde belirtilmiştir.
Açlık ve kıtlık nedeniyle muhtaç ve mağdur durumda bulunan dost ve kardeş halklara yardım için Hükümetimizin çabalarına ilaveten, diğer pek çok özel inisiyatifin de yardım amaçlı katkıları devam etmektedir. Yardım kampanyası açılması kadar, ülke kaynakları kullanılarak toplanan bu yardımların, ihtiyaç sahiplerine yerinde ve zamanında ulaştırılması, etkin kullanımı ile ulusal ve uluslararası kamuoyuna gerektiği gibi duyurulması da önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için etkin bir işbirliği ve koordinasyona ihtiyaç duyulacağı açıktır.
Açılan yardım kampanyasının ulusal koordinasyonu, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yerine getirilecektir.
Bu doğrultuda;
1. Valiliklerimiz, belediyelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ekte belirtilen hesap numaralarına aktarılacaktır.
2. Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir.
3. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar, topladıkları yardımı afetzedelere ulaştırmak üzere, şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir.
4. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.
Afet acıları yaşamış olan halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır.
Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
EKTL-Hesap No (IBAN) : TR940001000820555555555001SOMALİ VE AÇLIK TEHLİKESİ YAŞAYAN DİĞER AFRİKA ÜLKELERİYARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARIT.C.ZİRAAT BANKASI AŞAĞIAYRANCI ŞUBESİ
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR670001000820555555555002
EURO Hesap No (IBAN) : TR400001000820555555555003
Banka Swift Kod No : TCZBTR2A
TL-Hesap No (IBAN) : TR800001500158007299038012T.VAKIFLAR BANKASI A.O. FİNANSMARKET ŞUBESİ
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR680001500158048012989557
EURO Hesap No (IBAN) : TR140001500158048012989559
Banka Swift Kod No : TVBATR2A
TL-Hesap No (IBAN) : TR460001200940800005000014T.HALK BANKASI BAKANLIKLAR ŞUBESİ
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR590001200940800058000095
EURO Hesap No (IBAN) : TR320001200940800058000096
Banka Swift Kod No : TRHBTR2A
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa başlattığı "Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika'ya" adı altında düzenlenen kampanya Türkiye'nin dört bir yanında devam ediyor. Kampanya kapsamında isteyen SMS atarak bağışta bulunuyor, isteyen vatandaşlar ise, Nizip Müftülüğü tarafından bilgi alarak gerekli yerlere bağışlarını ulaştırabiliyor.Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Nizip Merkez ile Nizip'e bağlı Belde ve Köylerde Cuma Namazı sonrası hayırseverler vatandaşlardan bağış alınmış ve Nizip İlçe genelinde yapılan bağışın 30 bin liraya ulaştığı belirtildi.
![]()
Mesele gondermek veya gondermemek degil Ben yasadiklarimi ve gorduklerimi dile getirdim abi sinirlenme ramazan ayindayiz.
Bir ata sozumuz vardir tasima suyla degirmen doner mi? veya elden gelen ogun olmaz olsada zamaninda olmaz bu vesileyle bunlara neden kalici cozumler bulunmuyor is imkani verilirse veya is yerleri acilirsa bu insanlar kendi ekmeklerini kazanabilirler.Nereye kadar veya ne zamana kadar yardimlarla gecinecekler?
Yakışıklı çocuk meselesi sadece onların tüm Dünya'nın meselesi, uzağa gitme Türkiye'ye bak adam işsiz gecekonduda yaşıyor, 10-12 çocuk, sorduklarında ise allah onları rızklarıyla beraber yarattı diyor, ama bakıyorsun hepsi bakımsız ve eğitimsiz, aynı şeyler Somali'de de var, seks insanların vazgeçemediği bir şey sonucunda da çocuk doğuyor, gebelik önleyici şeylerden de bi haberler, bence Somali'ye yardım götürürken prezervatifte götürsünler.
Yuh anasını satim bu ne ya sabah sabah...Madem yardım etmiyorsunuz yorumda yapmayın bari:(