bünyeniz cok kuvvetliymis sanirim:)
Yazdırılabilir Görünüm
Sevgili Hemşerilerim
Herkesin kafası karışık bu konuda ama doğru bildiklerimi ve inandıklarımı paylaşayım.Birincisi ben Türkiyede aşı çalışmalarının başladıgının ikinci günü aşılandım.yani yaklaşık iki ay önce kızıma da (3,5)yaşında aşı yaptım hatta 3.hafta sonunda 2. dozunuda uyguladım.ben aşının diğer aşılardan farklı bir yan etkisi oldugunu bilmiyorum bu konuda sayısız makale araştırdım eğitim toplantılarına katıldım,ama birtek bilimsel araştırma görmedim ki bu aşının farklı bir yan etkisi olsun
'' 20-30 yıl sonra yan etki yapacakmış''
''aşıyı olanlar geri geri yürüyormuş''
''gullien barre benzeri felç yapiyormuş''
ve bunun gibi birçok dedikodu bu aşılama çalışmalarını yerle bir etti daha bundan bir ay önce dünyada 65000000 kişinin üzerinde insanın aşılandığı ve beklenilen yan etkilerin dışında bir yan etki görülmediği dünyadaki 18 çeşit aşının hiçbirinin diğerinden bir eksisisi ve ya artısı olmadığı WHO dünya sağlık örgütü tarafından duyuruldu.ama biz bilimsel düşünmeyi ve yaşamayı ögrenemediğimiz için dedikodularla yaşıyoruz .
bu grip niçin önemli neden korkuyoruz bu kadar h1n1 virüsü 1918 yılında İspanyol gribi olarak karşımıza çıkıyor ve o tarihte dünyada yaşayan insanların yüzde 5 ini öldürüyor 50-100 milyon kişi
tipik olarak diğer gripler çocuk ve yaşlıları öldürüken bu orta yaşta etkili oluyor ve bu insanların yarıdan fazlası da ek bir hastalığı olmayan sağlıklı bireyler olması![]()
buda Türkiyedeki ölüm sayısı 320 iken yapılmış ölümlerin yaş dağılımı ve bugün ölenler in sayısı 507 kişi oldu yapılan son çalışmalarda aşının yüzde 93 koruyucu olduğu tespit edildi yani bu 507 kişi aşı olsaydi 471 kişi yaşıyor olacaktı.
ve salgının 2 pik daha yapacağını yani 2 büyük atakla salgın yapacağını esas büyük darbenin gelmediğini epidemiyologlar beyan etti.bence hala geç kalmadınız.
Dr.İbrahim Yazgan
Olan aşılara verilen ülkemizin paracıklarına oldu,yabancı ilaç firmaları voleyi vurdu.bunda yapılacak bir şey yok.Almanya aşıların büyük bölümünü iade etti.Bizde aşı yaptırılmış yapılmamış kimin umrunda.Çıkıp doğru dürüst net bir açıklama yapanda yok.Bir ikilem içinde tartışıldı.Aşılarda elde kaldı.Aşıların yararı konusunda inanmış olsaydık çocuklarımızada kendimizede yaptırırdık.Sağlıklı günler diliyorum.
Doktorun izahina bakilirsa asi yaptirmak daha dogru!
Ben hollanda`da yasiyorum...Meksika gribi ( H1N1 ) asisini yaptirmadan evvel burada uzman doktorlarla konustum ve ikna oldum,asiyi yaptirdim...Ben hic bir ulkenin, milyonlarca vatandasina zarar verecek bir asinin yaptirilmasina izin verecegini zannetmiyorum,Helede Dunya saglik ve pandemi kurulunca, tip yemini etmis prof. duzeyindeki bilim adamlarina inanmak gerek diye dusunuyorum.Saygi ve sevgilerle.
unutmadan yazayim, bize once yarim doz asi vurup vucudun reaksiyonunu olcup 3 hafta sonra kalan yarim dozu vurdular.
Türkiyede insanlara insan gözüyle bakılmadığından aşıyı hemen yapıyorlar, alerji testi falan hikaye.
Aksine bir tartisma gordugumu soyleyemem.
Insanlar genelde asiyi bekliyordu ve tabii yetersiz olacagi icin belirli siralama yapildi, yani hastalar, yaslilar, cocuklar vb.. Simdi hemen herkese yetecek kadar var sanirim.
Ben sahsen asi masi yaptirmadim. Ilk evvel dalgaya kapilip hevesettiysem de, zaten hayatim boyu boyle asi masi, ilac milacdan hazzetmedigim ve kullanmadigim icun simdi pek de umursamiyorum.
Bura (Hollanda) da sirasiyla once saglikcilara,sonra kronik hastaligi olanlara .cocuklara ve hamilelere vuruldu.Bunlarin disinda istesenizde vurmuyorlar.Hastalik halinde doktora gidiyorsunuz size agri kesici veriyor 2-3 gun sonra ates ve diger belirtiler hala devam ediyorsa hastaneye gonderiyor ve genel tetkikler yapiliyor.Asi doktor recetesine tabi oldugu icin, sadece aile doktorunuz karar veriyor gerekli olup olmadigina.Saygi ve sevgilerimle.