Bende İstanbul Fatih İlk Okulunda okurken mehter takımındaydım, bu resimler anılarımı tazeledi, ama bizde mikrofon yoktu.
Yazdırılabilir Görünüm
Bende İstanbul Fatih İlk Okulunda okurken mehter takımındaydım, bu resimler anılarımı tazeledi, ama bizde mikrofon yoktu.
Abim zannederim belli alan içerisinde mehter başı mehterana sesini duyurmak ve komutları hem mehterana hemde izleyicilere duyurmak için kullanıyor mikrofonu.
menes abi pala abim o değil avatardakine benziyomu ki...
menes abi net olarak fotolarda çıkmamış bir kaçtanesinde ters yerlerde çıkmış...
Sevgili menes dostum, sen bu Mehter takımını zor kurarsın:D
Sebebine gelince Mehterdeki görevleri karıştırdın, o gördüğün sakallı vatandaş ''ÇORBACIBAŞI''dır, ben MEHTERBAŞI'yım. Ben çorba yapmasını bilmediğim için çorbacıbaşı olmadım:p
Mehter takımının yüzlerinin dönük olduğu tarafta duran ben oluyorum;)
![]()
Pala abim! benim senin olduğun yerde mehter kurmak, yada mehterin içindeki sıralamayı bilmek ne haddime. Sen kur mehteri, çorbayı biz yaparız... Sonra bizim mehter hayali olacak sitede kim nerde duracak diye hayali bir mehter anlayacağın.
Mesela
Çorbacıbaşı:Mehmet parlar...evet devam
Her zamanki gibi etkinlik yine muhteşem geçmiş,eeee ne de olsa baş aktör Pala abimiz.O bir kükredi mi evvelAllah almanyayı da Avrupayı da sallar...emeklerine sağlık usta.şimdi de biz sizi bekliyoruz,hayırlısıyla memleketi ne zaman şereflendireceksiniz?
başta çetin bey olmak üzere emegi geçen tüm kadeşlerime teşekür ediyorum. gurbetten gurbete selam olsun.
Sayin Nizip´li hemserilerim, bu etkinligi önemli isiniz olmadigi halde kacirdinizsa yaziklar olsun. Helede Mehter takimi programa basladiginda tüylerim diken diken oldu. Kendimi aglamamak icin zor tuttum.
Tüm Eppingen camiisi görevlilerine tesekkür ediyorum, ben Almanyada cok Camiilerin etkinliklerine katildim ve görev aldim. Fakat böyle bir insan selini hic görmedim. Bu kalabaligin üstesinden, hic kimseyi üzmeden, gelen Eppingen Diyanet Camii´si görevlilerini tebrik ediyorum. Allah hepisinden razi olsun