(23 Þubat 2010) Baþkan Yýlmaz: “Allah bizi onlarýn þerrinden korusun”
CHP Bolu Ýl Kongresi öncesi yaþanan bayrak krizinde tansiyon giderek artýyor. Belediye Baþkaný Alaaddin Yýlmaz gazetemize yaptýðý açýklamada, “Bayrak ve pankart asmak için izin, CHP il yöneticileri tarafýndan Cumartesi günü alýnmýþtýr. Valilik Cumartesi günleri çalýþýyor da biz mi bilmiyoruz? Diyecek baþka bir þey yok. Allah yollarýný açýk etsin ve onlarýn bu gücünden ve þerrinden de bizleri ve diðer partileri Allah korusun”dedi.
19 Ocak Cuma günü CHP'ye ait bayrak ve pankartlar zabýta ekipleri tarafýndan indirilmiþ ve gerekçe olarak da izin alýnmadýðý ifade edilmiþti. CHP il yöneticileri, devreye Vali H. Ýbrahim Akpýnar'ý sokarak bayraklarýn yeniden asýlmasýný saðlamýþ ve Baþkan Alaaddin Yýlmaz da bu iznin yasa dýþý olduðunu gazetemize yaptýðý açýklamada deðerlendirmiþti. Dün gazetemize gelen Baþkan Yýlmaz, verilen olur belgesini ise Vali Yardýmcýsý Cemal Polat adýna vekilinin imzaladýðýna dikkati çekti. Yýlmaz, “Valiler adýna, vali vekillerinin resmi evraka imza attýðýný hep görürüz biliriz de, vali yardýmcýsýnýn vekili olduðunu bu resmi yazýdan görmüþ olmanýn hayretini yaþýyoruz. Bu vesile ile devlet kurumlarýmýzýn Cumartesi günü de çalýþtýðýný görmüþ olduk. Bunu benim anlamam, algýlamam mümkün deðildir. Tek baþýna iktidar partisi olarak ben böyle bir güce sahip deðilim. Diyecek baþka bir þey yok. Allah yollarýný açýk etsin ve onlarýn bu gücünden ve þerrinden de bizleri ve diðer partileri Allah korusun” dedi.
Özcan: Ýhsan Aðcan görevden alýnmalýdýr
Kongre öncesi yaþanan bayrak krizinin sorumlusu, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan oldu. CHP Ýl Baþkaný Tanju Özcan, dün düzenlediði basýn toplantýsýnda, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan'ýn görevden alýnmasý gerektiðini söyledi.
Giderek týrmanan bayrak krizinde sular durulmuyor. Konu, dün CHP il binasýnda düzenlenen basýn toplantýsýnda da gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açýklama yapan CHP Ýl Baþkaný Tanju Özcan, “Bolu Belediyesi'ne dýþarýdan getirilen memur baþkan yardýmcýsý nezaket kurallarýný aþmýþ ve CHP'ye karþý düþmanca bir tutum sergilemiþtir. AKP Bolu Ýl Baþkaný Ali Ercoþkun'a bile 'hangi sýfatla beni arýyorsun' diyen Aðcan'a Sayýn Ercoþkun'un bile sözünü geçiremediðini söylemesi düþündürücüdür. Zabýta tarafýndan bize bayrak asýlmasýyla ilgili bir olarak izin kaðýdýmýz olup olmadýðý sorulmuþtur. Ben de bunda hukuken bir eksiðimizin olmadýðýný, mülki idare amirliðinin haberi olduðunu ve Bolu Valisine sözlü olarak bilgi verdiðimi ifade ettim. Zaten biz Sayýn Baykal'ýn geçeceði yerlere bu bayraklarý asmýþtýk. Daha sonra ise bayraklarýmýzýn zabýta ekipleri tarafýndan indirildiðini ve bu direktifi de Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan'ýn verdiðini öðrendik. O sýrada aradýðým insanlar arasýnda cep telefonu tek açýk olan Ali Ercoþkun'du. Ona konuyu anlattým, kendisi de Aðcan'ý arayacaðýný söyledi. Daha sonra Ercoþkun'u aradýðýmda, Ýhsan Aðcan'ýn kendisini hangi sýfatla aradýðýný söylediðini belirterek Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ýhsan Aðcan'a sözünü geçiremediðini bana ifade etti” dedi.