Dürümcü Emmi 17 Ekim tarihli TAKVİM gazetesinde Tüm Türkiyeye tanıtıldı.
Gurur duyduğumuz bir haber.
Yazdırılabilir Görünüm
Dürümcü Emmi 17 Ekim tarihli TAKVİM gazetesinde Tüm Türkiyeye tanıtıldı.
Gurur duyduğumuz bir haber.
Selam olsun emmiyeeeeeeeeee... Duyduğuma göre kasapoğlu abim emminin oğluymuş... İşte buna bayıldım...
Yok değil karıştırdın
Yeğeni
Olsun ben yinede kasapoğlu abimi seviyom... Yaw hakkaten bu aralar yine kayıp...
huzeyfe daha bismillah 2. mesajda konuyu dağıtma...
dürümcü emmimiz haberde de belirtildiği gibi niziplilerin hem emmisi hem babasıdır. ilçemize yaptıkları ortadadır.Allah kendisinden razı olsun.
Sevgili dürümcü amca babamın arkadaşıymış.Babamın dediğine göre dürüm amca 1989 yılında nizipte lokanta çalıştırırken işlerin kötü gitmesinden dolayı istanbula gitmiş.Dürümcü amcanın gittiği 1989 yıllarında neden hiç bir Nizipli sahip çıkmadı dürümcü amcaya şimdi neden bu kadar önem veriyorlarda el üstünde tutuyorlar. Nedeni dürümcü amcanın zengin olmasımı ?Önemli olan iyi gün dostluğu değildir kara gün dostluğudur.
Allah razı olsun...
Bu sene yazin almanyadan izine gelirken yanina ugradim sagolsun kendine yakisir sekilde agirladi sonra beni aldi büyük bir depo tutmus icerisini gezdirdi icerisi magazadan daha cok elbise vardi dedi bunlarin hepsi nizibe gidecek fakir hemserilerimize gercektende cok duygulandim tek kelimeyle büyük insan mehmet cankesen abi allah kendisine cok versin cünkü ozaman fakirlerde seviniyor DÜRÜMCÜ EMMi ye SAYGILARLA...............
merhabalar bişey sormak istiyorum öncelikle bu dürümcü emmi şu bizim bildiğimiz nizipteki uğur kebabın sahipleriyle bie alakası varmı çünkü onlarında soyadı cankesen hatta liseyi beraber okuduğumuz şıh müslüm cankesen acemilikten asker arkadaşım olur oda bu satırları okuyosa çok selam. ben istanbulda yaşıyorum evim kadıköye yakın sayılır namını çok duydum ama bi türlü gitmek kısmet olmadı inşallah bir gün kısmet olurda giderim. yardımları için allah razı olsun demekten başka bişey yapamıyoruz malesef hem de binkere umarım bu davranış diğer zenginlerimize örnek olur istanbuldan tüm hemşerilerime sevgilerle.....
SELAMLAR dürümcü emmi yani mehmet abi eger yanilmiyorsam ugur kebabin sahibi rahmetli ugur abinin amcasi oglu olmasi lazim sih müslümün de amcasi olmasi lazim saygilar
Slm arkadaslar tek bırsey yazmak ıstıyorum galıba bı baba'nın evlatlarına bıraka bılecegı en buyuk mıras su ustekı yazılar
Kasapoglu durumcuemmi'nin yegenidir sıh muslum amcasıogludur,cigerci ugurda amcası ogludur rahmetli
sevgili huzeyfe DÜRÜMCÜ EMMİ benim amcam olur yani rahmetli babamın küçüğü,ama kendi çocukları ile bir farkım yok,kardeş gibiyiz,ayrıca bir yere kaybolmadım buradayım,işler bu ara yoğun pek sık giremiyorum.Üstte yazılanları okudum tüm hemşehrilerimize canıyürekten sevgilerimi sunuyorum,dualarınız için Allah razı olsun.
DÜRÜMCÜ EMMİ ULUSAL GAZETELERDEN GÜNEŞTE
Gazete 2. sayfasının dörtte birini Emmi ye ayırdı
Bizde gıpta ile Okuduk
Dürümcü Emmi'nin inanılmaz hikayesi!2 kardeşi hastane yok diye öldü. İnat edip, zengin oldu. Kazandığı parayla acil servis yaptırdı. 3. kardeşi bu sayede kurtuldu
Gaziantep'in Nizip ilçesinde acil servis olmadığı için 2 ağabeylerini trafik kazası sonrasında kaybetti Mehmet Cankesen... 1976 yılında canı gibi sevdiği 31 yaşındaki kardeşi Ahmet'e bir TIR çarpar ve ağır yaralı olarak Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşi, hastanede acil hizmetler servisi olmadığı için Antep'e sevkedilir. Ve Antep'e birkaç kilometre kala hayata veda eder.
VE DİĞER KARDEŞ
37 yaşındaki bir diğer kardeşi Hüseyin ise1981 yılında Birecik yolunda bir kazaya uğrar bu defa... Yine aynı sahneler, yine Antep'e sevk... Ama Antep'e varmadan kollarında can verir Mehmet Cankesen'in ağabeyi... Mehmet Cankesen 'Param olursa Nizip'e acil ünitesi yaptıracağım ve insanların hastane kapılarda ölmemesi için bütün paramı harcayacağım' sözünü tam 18 yıl sonra gerçekleştirir. 'Dürümcü Emmi' lakaplı Mehmet Cankesen, tezgahını 19 yıl önce Kadıköy'e kurar. Nizip'te küçük mütevazı bir dükkanda kebapçılıkla işe başlayan serüvenüne İstanbul'da devam ediyor. Dürümcülük yaparak kazandığı parayla acil ünitesi yaptıran Dürümcü Emmi, 2003 yılında, 925 metrekare alana sahip, katlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölegesi'nin en büyük acil ünitelerinden birisinin inşaatına ilk harcı koydu. 'Mehmet Cankesen Acil Ünitesi' olarak kapıda yazan bu ismin hikayesini bilen de var bilmeyen de ama Mehmet Cankesen için önemli olan insanların ölmemesi...
Aylin KARAGÖZ 13 KAsım 2007
gurur verici