-
Sabancı Kemal, Demirci imam usta ,Durdu usta (mobilyacı)birde köşker vardı orada yemeni yapardı,
az uyanmadım yaz sabahlarında imamın çekiç ve kaynak sesleriyle ilk zamnlar şimdiki [NZ]ŞIHLAR Cami[/NZ]nin önündeki parkın olduğu yerde Kuşcu azzetin(izzet) evinin altındaydı dükkanı sonradan taşındı şimdi ki dükkana Özberklerin evinin altındaki sandalyecinin artık saclarından az ninja yıldızı:)) kestirmedik şeirtlere ve arka sokaktaki eski takta kapılara az şiklemedik(saplamadık) ve teyzeler bizi az kovalamadı,Sabancı Kemalın yanında Durdu ustanın çocukları Ahmet ve Muratla az mahre çakmadık heves ederdik Kemal usta yüreği geniş adamdır yok demez bize yardım ederdi,Kırk yılda bir turist gelirdi uzun çarşıya o zaman çulcu daha çoktu ilk oralara gelir çul yapımında kullanılacak eski kilimleri halıları alırlardı bizde anlamazdık, halbuki el yapımı değerli kilimleri biz makina halısıyla değiştirip ne kadar büyük yanlış yaptığımızı yıllar sonra anladık,ilk sigara özentimizi o çul için gelen sazları tüttürürken yaşadı bizim mahallenin çocukları bak bana neler hatırlattın Gökhan ellrine sağlık bu fotoğrafları çekin bunlar arşiv değerinde çok özel görüntüler ellerine sağlık
-
İbrahim seni buralarda görmek güzel. Bak bizlerde birer anı olmuşuz. Burada hatırları canlandıralım derken kendi hatıralarımızı anmaya başladık. Yaşlanıyorumuyuz ne eski arkadaşım.
Ahmet abiyi görebiliyorsan selamımı ilet, bende çok emeği vardır [nz]hafız imam[/nz] ın yanında...
Şu konuyada bakarsan sevinirim.
Kim Bunlar ? 1980 Cumhuriyet İlköğretim Okulu
-
Mehmet tabiki yaşlandık 40 yaşına geldik çocukken 40 yaşındaki insanlar ne kadar büyük görünürdü gözümüze Ahmet abiden kimi kastettiğini anlayamadım biliyorsun ben son 13 yıldır bursadayım açık yazarsan sevinirim,
Bu siteyle nizipliklere büyük hizmet veriyorsun emeğine sağlık
-
Durdu ustanın çocukları Ahmet ve Murat demişsin, onları kastediyorum. Sanırım hala Bursa'dasın. Orada çok değerli üye abilerimiz var. Bzen toplantılarımız oluyor oralarda, bu defa senide bekleriz İnş.