-
Bu konuyla ilgili olarak bana gelen bir e-postayı sizlerle paylaşmak istedim
Merhabalar,
Ankara'da oturuyorum.Amatör olarak,fırtınalar,halk ve hava durumu takvimleri ile ilgileniyorum.
Doğa takvimi sitenizi inceledim çok beğendim.
Hazırlayanları tebrik ederim.Ocak,Şubat,Mart,Ekim,Kasım ve Aralık aylarının takvimleri hazırlanmış.Ancak aradaki Nisan,Mayıs,Haziran,Temmuz,Ağustos ve Eylül aylarının takvimleri hazırlanmamış.Böyle güzel bir çalışmanın yarım kalmasına üzüldüm.
Sizin telefonunuzu Yunus Öğüt bey'den aldım.Sizle konuşup Doğa Takviminde ki eksik ayların tamamlanması hususunda ki duygularımı size aktardım.
Benim de hazırladığım basit bir ''Fırtınlar ve Halk Takvimi '' adında bir çalışmam var.Yararlanabileceğiniz ümidiyle size gönderiyorum.
Sonuç olarak sizle tanıştığıma ve konuştuğuma çok memnun oldum.Doğa Takvimi adındaki çalışmayı hazırlayan arkadaşları tebrik eder başarılarının devamı dilerim.Dört gözle tamamlanmasını bekliyorum.
Hayırlı Çalışmalar ve İyi Günler dilerim.
Fetih Toktaş
-
Bu konuyu hiç görmemiştim, bence çok önemli çalışmalar, Fetih beyin de dediği gibi eksikleri tamamlarsak tam bir takvim ortaya çıkacak bizde bunu kaydedip hep yanımızda bulundururuz.
-
Bu çalışma sürüyor mu? Gerçekten bittiğinde görmeyi çok isterim. Sizlerinde malumu ki doğa takviminde bazı günler veya olaylar yıldızların doğması ile alakalı ve bunlar ile de bazı hikayeler mevcut. ben de bir müddettir bu yıldızlar ve yıldızların bölgemizdeki doğuş tarihleri ile ilgileniyorum fakat çelişkili bazı malumatlara ulaştım. Merak ettiğim bu çalışmada bu bahsettiğim konu üzerinde de duruluyor mu? Örneğin yaşlılardan duymuşsunuzdur "Arap devenin karnına girdi", "Arap devenin karnından çıktı" vs. Bu hikayelerde geçen isimler (Debah, Bela', Sa'de's-suud) aslında yıldız isimleridir ve bu üç yıldızın tarihleri belirlenebiliyor. Peki diğer yıldızların doğuş tarihleri nedir?