"Spor Engel Tanımaz" Projesi
Nizip Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, SODES Projesi kapsamında Nizip Engelliler Derneği ile el ele vererek "Spor Engel Tanımaz" adı altında kurs açacak.Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar; Engelli vatandaşlarımıza acıyarak bakılması bilincinin ortadan kaldırılması ve bu tür yanlış düşünceleri kırmak için işe bir an önce başlamak gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda açılacak kurslarımızda; "Ampute Futbol, Okçuluk, Satranç, ve Fitnes gibi spor faaliyetlerine yer verileceğini belirten Ömer Faruk Yakar; "Kurslarımıza gelirken, sosyal aktivitelerle dolu eğitim bilinciyle gelmek gerekiyor" dedi.
Nizip'te "okul sporları" heyecanı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen "Okul Sporları" Basketbol Genç Erkekler Nizip grup müsabakaları şeklinde devam ediyor.
Nizip Kapalı Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların rekabet içinde geçtiği dikkatlerden kaçmazken, 5 Ocak 2012 Perşembe günü yapılacak son karşılaşmalardan sonra Gaziantep'e gidecek takımlar belli olacak.
Hastanenin ikinci katından atlayan genç kız ağır yaralandı
Nizip Devlet Hastanesi'nin ikinci katından kendiniboşluğa bırakan 21 yaşındaki genç kız ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Nizip Devlet Hastanesi Dahiliyeservisinde tedavi gördüğü öğrenilen Lebibe K. (21) henüz bilinmeyen birnedenden dolayı hastanenin ikinci katından atladı.
Genç kızın ikinci kattan atladığını son anda fark edenhastane çalışanları yaralı kıza müdahale etti. Başından ağır yaralanan ve yerdehareketsiz halde yatan genç kız, tedavi edilmek üzere hastanenin acil bölümünekaldırıldı.
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayatitehlikesi olduğu belirtilen Lebibe K. sağlık ekipleri tarafından ambulanslaGaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesine sevk edildi.
Polis olayla soruşturma başlattı.
Okullarda "Akademik Başarıyı Arttırma" Çalışmaları
Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar Başkanlığı'nda kurulanbir komisyonla ; Ali Alkan İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Sevinç Deler,İstiklal İlköğretim Okulu RehberÖğretmeni Tuğrul Gün ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Rehber Öğretmeni OsmanKocaispir tarafından "Akademik Başarıyı Arttırmak" amacıyla Okullarda seminerdüzenleniyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar, İlköğretim 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerlersayesinde ilçemiz öğrencilerinin katıldığı Deneme Sınavları'nda test çözmetekniği öğrendiklerini ve sınav kaygısının önlendiğini ifade etti. Bu amaçlaRehber Öğretmenler eşliğinde seminerler düzenlediklerini vurgulayan MetinKılıçparlar, bu çalışmanın tüm okulları kapsadığını belirtti.
Çalınan Motosikletini Almak İçin Para Ödedi
Motosiklet hırsızlığı olayı 02 Ocak 2012 Pazartesi günüFevkani Mahallesi Arafat Sokak üzerinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre,devriye görevi yapan Nizip Emniyet Müdürlüğü ekipleri söz konusu ikametinönünde park halinde bir motosiklet buldu. Ancak oturma bölümü,yakıt deposu,kaportası, ön farı, ışık donanımı ve plakası bulunmayan motosiklet üzerindeinceleme yapan Polis, şase numarasının ise spiral ile silindiğini tespit etti.Motosiklet üzerinde yapılan sorgulamada Plakasının 27 N 9746 olduğu ve 21 Ekim2011 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde Birecik Belediyesi önündençalındığı ortaya çıktı. Çalınan Motosikletin sahibi Adil Ö. ise o tarihteBirecik İlçesine gittiğini ve Motosikletinin çalındığını belirtti. Birecik'teçalınan motosikletini ararken hiç tanımadığı bir şahısın dün motosikletinikendisine getireceğini ancak karşılığında 300 Lira istediğini ve bunu da kabulettiğini ifade eden Adil Ö. ertesi gün Kırmey lakaplı 23 yaşındaki Mehmet Y.adlı şahısa 300 Lira vererek motosikletini bu vaziyette teslim alarak Nizip'edöndüğünü söyledi. Polis, Motosikleti bu vaziyette görünce inceleme yapmak veMotosiklet sahibinin de ifadesini almak üzere için Nizip Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.Sorgulaması tamamlanan ve tarihte çalındığı belirlenen Motosiklet sahibineteslim edildi.
Aktif Sanayiciler Seminerde Buluştu
Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği "Türkiyeİş Kurumu İş-Kur Faaliyetleri" konulu seminer, Nizip Ticaret Odası KonferansSalonu'nda verildi.Bakanlık İş Müfettişi ve Gaziantep İş -Kur Müdürü İlyasBulduk, NASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Kızılaslan ve Genel SekreterMehmet Bayol'un yanı sıra Nizipli Sanayici ve iş adamları, Mali Müşavirler veçok sayıda davetli katıldı.Seminere konuşmacı olarak katılan Bakanlık İşMüfettişi ve Gaziantep İş -Kur Müdürü İlyas Bulduk, katılımcıları İş-Kur ve Teşviklerihakkında aydınlattı. İşsizlere iş bulmak, işverenlere ise niteliklerine uygunişçi bulmak, işsizlik sigortası işlerini yürütmek, niteliksiz işgücününitelikli hale getirmek" gibi konuların ele alındığı seminerde Tuzkon'a ait sinevizyon gösterimi yapıldı.
"Bölgemizdeki Hibe Programları" Semineri
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Nizip Şubesitarafından "Bölgemizdeki Hibe Programları konusunda bir seminer verildi.
ZEUGMA FTM Kültür Merkezi Cafe Restoran'da düzenlenenseminerde; Bölgemizde yararlanılabilecek hibelerin nasıl kullanılacağıkonusunda geniş bilgiler verildi.TÜMSİAD Üyelerine ve davetlilere verilen yemeğinardından bir konuşan Proje Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Yazgan,bölgemizde 20'den fazla ayrı kaynaktan hibeler verildiğini, bunları almanınyolunun ise iş fikirlerini güzel bir şekilde yazıya dökerek proje halinegetirmek olduğunu dile getirdi. Bölgemizde bulunan hibelerden nasılyararlanılacağı konusunda TÜMSİAD Nizip Şubesi üyelerine geniş bilgiler veren AhmetYazgan; "Bu hibelerden faydalanmanızı ve bu kaynakları kullanmanızı tavsiyeediyorum" şeklinde konuştu.TÜMSİAD Nizip Şube Başkanı Kasım Böler isekonuşmasında,"ilçe olarak bu tür hibelerden yararlanmak istiyorsak, bol bolproje üretmemiz gerekiyor dedi. Kasım Böler; "Projelerimizi kabul ettiripyararlanmamız lazım. Ayrıca sivil toplum kuruluşları olarak yeni projelerüreterek, bize verilen desteklerden yararlanmalı ve bu fırsatlarıdeğerlendirmeli ve ilçemize artı değer katmalıyız" dedi.
Kuruyemişçi Kadir Usta'yı Kaybettik
Uzun yıllardır Okan Parkı içinde Kuruyemiş satarak geçiminisağlayan ve Kuruyemişçi Kadir Usta olarak tanınan Kadir Çelik hayatınıkaybetti. 82 yaşında hayata gözlerini yuman Kadir Çelik, Nizip AsriMezarlığı'nda toprağa verilirken, ölümü hakkında duygularını belirten oğluMehmet Çelik, dün akşam yediği birkaç kaşık pilav ve bir bardak su isteyenbabasının 5 dakika sonra tepki vermediğini söyledi. "Nabzını kontrol ettiğimdebabamın öldüğünü anladım" diye konuşan oğlu Mehmet Çelik, babasının ölümündenbüyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.82 yaşındaki Kadir Çelik, Hazreti AliCamii'nde kılınan İkindi Namazı sonrası, Nizip Asri Mezarlığı'nda toprağaverildi.
Vatandaşların "Kan Bağışı" Sevgisi
Kan Bağışı Kampanyası dolayısıyla Nizip'e gelen KızılayGaziantep Şubesi, İlçemiz vatandaşlarından kan topladı.Kızılay Kan Toplama DoktoruMehmet Akıncı, 4 Ocak 2012 Çarşamba günü Nizip'te 45 ünite kan toplandığınısöyledi.Dün ise Okan Parkı'nda sürdürülen Kan Bağışı Kampanyası'nın 6 Ocak 2012Cuma günü saat 10:00 da başlamak üzere Belediye Düğün Salonu'nda devamedeceğini ifade eden Dr. Mehmet Akıncı ,hedefimiz 150 Ünite Kan. Nizip İlçevatandaşlarının ilgisinden memnunuz" dedi.
Karadeniz, Alkan Kız Meslek Lisesi'ni Ziyaret Etti
Alkan Kız Meslek Lisesi'nde SODES kapsamındaki "Baba BeniOkula Gönder" Projesiyle ve Müslüm Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Durdu Aydıntarafından organize edilen proje gereği, köylerde yaşayan 113 kız öğrenciyeöğle yemekleri, eğitim materyalleri ve üniversite hazırlık setleri desteğisağlanıyor. Proje çalışmalarını yerinde görmek üzere Alkan Kız Meslek Lisesi'negelen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, öğrencilerle bir süre sohbet edip onlarakitap seti verdi. Yapılan ziyaret kapsamında Okul Öğretmenleri ve öğrencilerle yemek yiyen KaymakamKaradeniz; "İlçemizde son zamanlarda eğitimde kalitenin arttırması adına çokönemli adımlar atılıyor. Bu proje de kaynağını SODES' ten alan bir proje.Öğrencilerin eğitimi için katkı sağlayan ve bu proje de emeği geçen herkese ayrıayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Adalet Sarayı Hizmete Girdi
Uzun yıllar hizmet veren Adliye, yeni hizmet binasınataşındı. Nizip Şehir Merkezi'ne biraz uzak olan Adalet Sarayı, şehir içi dolmuşgüzergahında olduğu için vatandaşlara bu konuda kolaylık sağlandı. Adalet Sarayı'nda;"6 Duruşma Salonu, 9 Kalem'in yanı sıra kantin ve kafeterya" hizmetleri debulunmakta. Konuyla hakkında bir açıklama yapan Nizip Cumhuriyet BaşsavcısıMehmet Günay;"Bugün itibarıyla yeni hizmet binamıza taşınmış bulunmaktayız.Bugüne kadar Nizip Hükümet Konağı içinde hizmet vermekteydik. Ancak mekansıkıntısı nedeniyle yeni hizmet binamıza taşındık. Vatandaşlarımız 9 Ocak 1012Pazartesi gününden itibaren yeni binamıza gelebilirler. Bundan böyle Adliyeişlemlerine Adalet Sarayı'nda hizmet vereceğiz. Biraz şehir merkezine uzak, amabelki bu şekilde yargının hızlanmasına damekanların biraz katkısı olacaktır. Yeni Adliyemiz bütün vatandaşlarımızahayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Çocuklar "Hacivat Karagöz" ile Eğlendi
Nizip Kaymakamlığı tarafından ilçemiz İlköğretim Okullarıbirinci kademe öğrencilerine yönelik ücretsiz "Hacivat Karagöz" gölge oyunugösterimi başlatıldı. Belediye Nikâh ve Düğün Salonu'nda düzenlenen MahmutSalcan ve oğlu Mehmet Melih Salcan'ın sahneye koyduğu Hacivat Karagözgösterimi, öğrencileri kahkahaya boğdu. Duygu ve düşüncülerini aldığımız Okulöğrencileri, Gölge Oyunu'ndan memnun kaldıklarını ve çok eğlendiklerinisöyleyerek, bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini ifade ettiler.Konuylailgili bir açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, NizipKaymakamlığı'nca organize edilen ve İlçemiz İlköğretim Okulları birinci kademeöğrencilerine yönelik ücretsiz olarak sahnelenen "Karagöz Hacivat Gölge Oyunu"nunNizip'te gösterime girdiğini vurguladı. "Nizip Kaymakamımız sayın YaşarKaradeniz, Milli değerlerimizden biri olan Hacivat Karagöz Gölge Oyunu'nun yeninesiller tarafından bilinmesi ve tanıtılması ve hafızlarda yer edinmesiamacıyla böyle bir etkinliğe ön ayak olmuşlardır" diye konuşan Şube MüdürüDağlı, Gölge Oyunu'nun 4 seans halinde oynatıldığını ve öğrencilerin memnunkaldığını söyledi.
Nizip Halk Eğitim'den Yeni Kurslar
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi MüdürüSuna Sertpolat, Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarakGaziantep İş -Kur'umu ile ortak olarak çeşitli kurslar açılmasınınplanlandığını belirtti. Açılması planlanan kurslar hakkında bilgi veren SunaSertpolat şunları söyledi. "3-6 yaş Çocuk Etkinlikleri ve Evde Çocuk Bakımı,Web Tasarımcı ve Bilgisayar Bakım, ArızaGiderme, Çağrı Merkezi Elemanı, Danışma Görevlisi, Kasiyer ve Reyon Görevlisi,Aşçı Yardımcılığı, Ahşap Hediyelik Eşya Yardımcılığı ve Ön Büro ElemanYetiştiriciliği yönünde açmayı planladığımız bu kurslara başvurmak isteyenkursiyerlerimizi, kimlik fotokopileri ile kurumumuza bekliyoruz. Açmayı planladığımız bu kurslar için başvurular27 Ocak 2012 Cuma günü mesai saatibitimine kadar devam edecektir" dedi
Hızını Alamayan Araç, İşyerine Girdi
Nizip'te Mustafa Kökmen Bulvarı Shell Petrol İstasyonukarşısında meydana gelen trafik kazası şöyle gelişti. Edinilen bilgiye göreNizip'te bir Banka Şubesi'nin Müdürü olduğu öğrenilen Samet Varavuridaresindeki 27 ND 052 Plakalı otomobil, 22 yaşındaki Emine Özçınar adlı gençkıza çarpmamak için yön değiştirdi. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybedenotomobil hızını alamayarak önce kaldırıma çıktı, ardından köşe başındaki işyerine daldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre ölümden dönen genç kız, kazayıhafif sıyrıklarla atlatırken, hava yastığı açılan araç sürücüsü ise kazadanyara almadan kurtuldu. Kısa sürede olay yerine gelerek inceleme yapan Trafik ekipleriolayla ilgili soruşturma başlatırken, Nizip Belediyesi İtfaiye ekipleri dehazır bekledi. Kazaya karışan otomobil itfaiye ekipleri tarafından çekiciyardımıyla kaldırıldı. Kaza sonrası ifadesi alınmak üzere Nizip İlçe EmniyetMüdürlüğü'ne götürülen araç sürücüsü Samet Varavur, daha sonra serbestbırakıldı.
Ekol Aksesuar'dan, Ücretsiz "Cilt Bakım Testi
Schwarzkopf ve Henkel Firma yetkilileri, CumhuriyetMahallesi'nde hizmet veren Ekol Aksesuar Çanta ve Kozmetik Mağazasımüşterilerine cilt bakım ürünleri tanıtımı, yanı sıra cildinde sorun yaşayan müşterilereyönelik test yapmak amacıyla Nizip'e geldi. Tamamen bitkisel güzellik ve sağlıkformüllerini Ekol Aksesuar müşterileriyle paylaşan güzellik uzmanı Ebru Gazioğlu,Schwarzkopf ve Henkel Firmasının geçmişi hakkında kısa bilgilerle aydınlattığıvatandaşlara, bilimdeki son yenilikleri, doğal kaynaklarla birleştirerek ciltbakımı için doğal çareler arayanlara yardımcı olduklarını belirtti.Doğaliçerikli formüllerin önemine dikkat çeken Ebru Gazioğlu, ciltleri deforme olmuşvatandaşlara ücretsiz olarak test yapmak amacıyla Nizip'te bulunduklarını ifadeetti. Ekol Aksesuar Çanta ve Kozmetik Mağazası'nın ücretsiz olarak düzenlediğietkinlik, özellikle bayanlar başta olmak üzere müşterilerinden ilgi gördü.