SEVGİLİ SUBUTAYIM.BURADA HZ. OSMAN (R.a) HİZMETKAR MANASINDA İNSAN ÇALIŞTIRIYORDU KÖLE OLARAK DEĞİL.
İKİNCİSİ BU FAKİR BAŞKA DİYARLARDAN GETİRİLİP GİDEMEYEN,AÇ VE YOKSUL İNSANLARI BARINDIRMAK MANASI İLE ÇALIŞTIRMIŞLAR. SELAMLAR
Yazdırılabilir Görünüm
SEVGİLİ SUBUTAYIM.BURADA HZ. OSMAN (R.a) HİZMETKAR MANASINDA İNSAN ÇALIŞTIRIYORDU KÖLE OLARAK DEĞİL.
İKİNCİSİ BU FAKİR BAŞKA DİYARLARDAN GETİRİLİP GİDEMEYEN,AÇ VE YOKSUL İNSANLARI BARINDIRMAK MANASI İLE ÇALIŞTIRMIŞLAR. SELAMLAR
OĞUZ SAYGININ BİLGE SİMİTÇİ KİTABINI OKUDUM ÖZETİ :
SEVGİ DİLLERİ İNSAN KİŞİLİKLERİ İLGİ ODAKLARI TEMSİL SİTEMLERİ ÇOKLU ZEKA KURAMI VE İNSAN İNSAN YAPAN ÖZELLİKLERİ ÖĞRENEREK HAYATIMIZDA UYGULAMAK BİLGE DAVRANIŞLARLA KENDİMİZE VE BÜTÜN ÇEVREMİZE RENGARENK BİR HAYAT SUNMAK...
OLAY BUDUR...
SEVGİ VE MUHABBETLE KALIN...
Abi ben de böyle düşünmüştüm. Nitekim tüm Sahabe-i KiramEfendimiz’in hizmetkarı idi.
<div id="msgcns!B92262FE09F610E5!1532"
<div align="center"</div
<div align="center" </div
<div align="center" Sana gitme demiyeceğim</div
<div align="center" Ama gitme...</div
<div align="center" Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim</div
<div align="center" İncinirsin yine de sen bilirsin</div
<div align="center" Üşüyorsun ceketimi al</div
<div align="center" Günün en güzel saatleri bunlar </div
<div align="center" Yanımda kal yanımda kal...</div
<div align="center" Adını gizleyeceğim sende bilme, bilme...</div
<div align="center" Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim</div
<div align="center" İncinirsin yine de sen bilirsin</div
</div
<p align="center" Rüzgar ile Güneşaralarında tartışırlar.
Rüzgar güneşe der ki:
-"Ben senden daha kudretliyim.Bak şu ihtiyarın ceketini sırtından çıkartacağım."
Rüzgar esmeye başlar,fırtınaya dönüşür ama ihtiyar ceketine daha sıkık sarılır.
Güneş:
"Beceremedin."der.. "Ben daha kudretliyim.İhtiyara ceketini şimdi çıkarttıracağım."
Saklandığı bulutun arkasından çıkan güneş sıcak bir gülümsemeyle
ortalığı ısıtıverir.Yaşlı adam ceketini çıkarır,neşe içinde yürür.
Güneş rüzgara döner:
-"Nezaket ve dostluk,sertlikten ve kabalıktan kuvvetlidir..."
Hayat dostlarla güzelleşir.Hepimiz birbirimize benzeriz.
Bizi sevenleri severiz.O halde dostluktaki altın anahtar sevgidir.
Sevgi güzel bir tebessümde saklıdır.
.
.
Alıntı:Gelişim uzmanı..."NEBİYE YAŞAR.
<div id="post_message_120768" Bugun Oldugu Gibi, Yarinda Yarindan Sonrada Ondan Sonraki Gunlerde De Gozlerimdeki Yerinin Hic Degismeyecegine...
Bugunum Gibi Yarinimda Da Hep Sevginle Yasayacagima...
Her Bakisinda Okudugum O Gözleri, Her Zaman Yaninda Gorecegine, En Yakin Dostun, En Yakin Sirdasin, En Yakin Arkadasin Olacagima...
Sikintinin Sikintim, üzüntünün üzüntüm Olacagina...
Her Kizgin Anini Cicege Dönusturecegime...
Her Uzgun Aninda Gulusunun Geri Gelmesi Icin Elimden Geleni Yapacagima...
Asla Soguktanda Yalnizliktanda Seni Usutmeyecegime...
Yaninda Olmadigim Ve Yarligima Ihtiyacin Olduguher Anda Bir Ruzgar Olup Seni Saracagima...
Gozumun Gozune Degdigi Her An Sana Yeniden Asik Olup Seni Bir Prense Donusturecegime...
Her Sabah Sana Asik Olarak Uyanacagima...
Sen Uyurken Sana Bakip Ikimiz Icin Dualar Edecegime...
Beni Tanidigin Gun, Bende Gordugun Neyse, ömrunce Ayni Beni Gorecegine...
Sevgimin Asla Degismeyecegine...
Sevgimin Asla Azalmayacagina...
Aksine Her Gun Buyuyen Bir Sevgiyle, Seni Mutluluk Ormanlarina Tasiyacagima...
Senin Herseyin Onunde Oldugun Gerceginin Asla Degismeyecegine...
Seni Asla Ihmal Etmeyecegime...
Sana Yalan Soylemeyecegime...
Baskalarinin Yanindayken Seni Asla Unutmayacagima...
Elini Usulusul Tutup O Ilk Gundeki Ayni Heyecani Hep Yasayacagima...
Tum Balonlari Senin Icin Gokyuzune Salacagima...
Tum Ciceklerde Seni Gorecegime...
Okyanuslarda Seni Dalga Yapacagima...
Gokkusagina Salincak Kurup 7 Renge Senin Rengini Karistiracagima...
Her Satirda Seni Yazacagima, Seni Cizecegime Ve Sana Seslenecegime...
Sadece Bir Gun Degil, Butun Gunlerin Senin Gunun Olacagina...
Hic Birzaman Hicbir Seyi Senin Onune Gecirmeyecegime...
Her Gunun Bir Oncekinden Daha Guzel Olacagina...
Her Aninin Unutulmazlik Zincirine Bir Yenisini Ekleyecegime...
Seni Sonsuzluk Kadar Cok Sevecegime...
Seni Sen Oldugun Icin Sevecegime...
Seni Bir Omur Sevecegime...
Seni Bir Omurden De Ote Sevecegime...
Söz Veriyorum...</div
<div __________________</div
ilyas altının yazısı çok hoştu paylaşım için teşekkürler tabi diğerlei içinde...
Sadrettin Kuşoğlu’ndan..
Ekonomi hocamız yılın ilk dersine şöyle başlamıştı:
- Öğrencilerim, birazdan size on dakika içinde ilk iktisat dersini vereceğim. Bu on dakika yeterli olacak.
<div style="font-family: Comic Sans MS" "font-size: 10pt; color: #333333; font-family: Verdana" Geri kalan zamanda yani bütün bir yıl boyunca, "zenginlerin yazdırdığı" müfredatı okuyacağız.
Dedi ve devam etti:
- Arkadaşlarım. </div
<div style="font-family: Comic Sans MS" "font-size: 10pt; color: #333333; font-family: Verdana" İktisat üçe ayrılır: Ticaret, siyaset, savaş.
1- Bir milyon dolara kadar para kazanmak isteyenler ticaret..
2- Bir milyar dolara kadar para kazanmak isteyenler siyaset...
3- Daha çok kazanmak isteyenlerse savaş yaparlar!.. </div
KAMPANYA DEVAM EDİYOR ARKADAŞLAR OKUYALIM OKUTALIM BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLALIM ÖSS YE EN ÇOK ÖĞRENCİ GÖNDEREN İLÇE OLALIM BİLİM OLİMPİYATLARINDA BAŞARI SAĞLAYALIM BİZİMDE PROF.LARIMIZ OLSUN(DAHA ÇOK OLSUN) HER DALDA BAŞARIMIZ OLSUN...
OLSUNDA OLSUN TABİ BU OL DEMEDEN OLMUYOR BİRAZ FEDAKARLIK LAZIM ÇALIŞMAK LAZIM AZMETMEK LAZIM....
VESSELAM....
Hiç para kazanmak istemeyenlerde İnsanların kalbini kazanır.....
Ama Para kazanmak istemeyenler!!!
<h2 style="text-align: center" align="center" "color: red; font-family: Verdana; mso-bidi-font-family: Tahoma" GÜL, GÜL VE GÜL<o:p </o:p </h2
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Güzelliğin kadrini, erdemin gizini gül topluluğu bilir.Şiirin şiir yüzünü, çilede gönül derdini gül neferi bilir.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Gül bahçesinde tutam tutam menekşe,nergis gözlerden nilüfer bakışlar, yasemin eller;<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" Gül kadrini bilir.Bülbül gibi, bağban gibi..<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Beyaz gül, kırmızı gül/güller arasından gelir”<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Gülistanda bir gül var, ben Onun kölesiyim”<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Çok severim söyleyemem, sen goncasın gül diyemem”:<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Çiçekler üzerinde etüd yapan bir Macar alimine göre, gül büyük ve saf bir aşkın ifadesiymiş.Gülü yaprağıyla beraber taşımak lazımmış.Yapraksız gül taşımak sevgiliden ayrılmaya delalet edermiş.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Hiç koklanmamış bir gül demeti şafakla , büyük bir akarsuya atılıra insan saadete kavuşurmuş.Tabi bu güllerin dalında dahi koklanmamış olması gerekirmiş.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Mühendislikte kullanılan, jalon diye anılan alacalı değneklerin en iyisi gül ağacından yapılır.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Açılan bir gül gibi, gir kalbe gönül gibi”<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Gülü saran yaprağa, seni sordum yıllarca”<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Gülüm seni koparmışlar,hoyrat ile fırlatmışlar, adına türkü yakmışlar.Hesabım var, hesabım var!..”<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Türkülerde, şarkılarda böyle yanıp söner gül.Barışın, aşkın,nezaketin, zerafetin simgesi gül.Peygamber kokusu, peygamber teni gül.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" “Diriliş Günü”nün feneri, sevginin resmi gül.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Gülün gül renginde gül aydınlığına ermek gül topluluğunun emelidir.<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" "mso-tab-count: 1" Sevgi için, dostluk için, sevinç için gül; gül ve gül...<o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" "font-size: 10pt; font-family: Verdana; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-bidi-font-family: Tahoma" <o:p </o:p .
abı sıırını gul ısmınde bır arkdas çok begendı
Okumanın her türlüsüne destek vermek gerekir. Nedense birkaç üyenin dışında pek ilgi görmedi bu başlık. Sayın büyük abiler, sizler okumayı bıraktınız mı yoksa?
Çok sevindim :)
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "font-size: 13.5pt; color: fuchsia" KRİSTAL GÜLÜN GİZEMİ "color: fuchsia" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Karanlığın ortasında bir kristal gül duruyordu. Öyle imrendi ki o güzelliğe, kelimeler kifayetsiz kalıyor sanki… Ne kadar ***** varsa sarmış dört bir yanını... Dokunmak imkansızdı... Sadece "mso-spacerun: yes" ve sadece bakmak uzaklardan o kristal güle...<o:p </o:p "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" "mso-spacerun: yes" Gözlerim daldı bir an... sanki ömrümden geçti yıllar, ne büyüleyici bir güldü o duran karşımda, belki de hayatımda en derin hisleri hissettim yüreğimde.. ancak bu kadar duygusal olabilirdi insan, bir bakış ki, "mso-spacerun: yes" yakıyor ansızın her yerden...<o:p </o:p "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Yıldızlar kayboluyordu tek tek... gökyüzü her zamankinden daha karanlık ve ürkütücü görünüyordu "mso-spacerun: yes" o gece. Gözbebeklerim zifir karanlığa dalıp gidiyor belli belirsizce... Kopan bir şeyler var sanki bedenimde... Gecenin serinliği hissettiriyor kendini titreyen ellerime... <o:p </o:p "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Gülümsemelerin gizmeninde dans ettim yine, kah engin okyanusyada bir başıma, kah dağ tepesinde tabiatın kollarında... ne söylenebilir ki? "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Ama o kristal gül hala duruyordu karşımda.. Yaşamımın içinde hep var olacak gibiydi sanki... ben kaçsam bile o beni kovalayacak gibiydi.. belki her an gözlerimin önünde olmayacaktı ama yüreğime kazınmıştı sanki ALTIN HARFLERLE...<o:p </o:p "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Bir zamanlar kuşlara imrenirdim, ne kadar özgürler ve gökyüzü onların cenneti derdim. Her kanat çırpınışlarından kendime bir pay biçerdim. Oysa şimdi kristal bir güle gönül verdim, uyanınca kaybedeceğimi bilseydim rüyaların en güzelinden uyanırmıydım!!!<o:p </o:p "color: #3366ff" <o:p </o:p .
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Çok uzaklarda olsam bir başıma, eminim yüreğim yaşayacak onunla doyasıya... Etkisi altında kaldım bir kristal gülün, rüyamda sevdim ben onu... yine rüyalarımda bekleyeceğim, yine rüyalarımda özleyeceğim, yine kristal güle bakınca yaşama sevinciyle dolacağım... Kim bilir belki de sonsuz bir boşlukta kaybolacağım....<o:p </o:p
<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto" "color: #3366ff" Külkedisi 12 Mayıs 2001 "mso-spacerun: yes" "color: #3366ff" <o:p </o:p .
"color: #3366ff" <o:p </o:p .
<h4 class="TextColor1" id="subjcns!5FD4340EE513A78!245" style="margin-bottom: 0px" GÖKKUŞAĞI...</h4
<div id="msgcns!5FD4340EE513A78!245"
<p align="left" http://farm1.static.flickr.com/148/409823957_e8d31f6f57.jpg[/IMG]?v=0 .
<div align="left" Bugün yine hazan, yine hüzün doluyum... </div
<div align="left" Kaç gündür yağdıkça tükenmeyen bulutlar </div
<div align="left" gibiyim...Gözyaşlarım,bulutlara özendi galiba... </div
<div align="left" Gökkuşağı da, çoktandır yüzüme uğramaz oldu...</div
<div align="left" Küstü mü ki acaba bana; </div
<div align="left" yüzümdaki hazanı görünce?...</div
<div align="left" Kim bilir, belki yüreğime şikayete gitti; gözlerimi...</div
<div align="left" Lâkin alacağı yanıt pek mutlu etmez kendini...</div
<div align="left" Gözler kalbin aynası olduğuna göre; </div
<div align="left" Yüreğim de gözlerimin aksi olsa gerek...</div
<div align="left" Gökkuşağı; Yüreğime dost, </div
<div align="left" göz yaşıma yeryüzü olur musun?</div
</div
Bu güzel yazıyı bizimle paylaştığın için çok sağol...
Onlar kemale ermişler bilgilerini gizliyorlar subutayım:)
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 25.03.2007 17:51
fatıh abı yazı çok guzel paylasımın ıcın tskler abı
"font-size: 18px; line-height: normal" "color: olive" "font-family: Trebuchet MS" Sözlerin çok acıtıyor
Ölüyorum
Keşke baştan söyleseydin
Gidiyorum
Nasılsa koymaz sana
Biliyorum .
İçimden sadece dünyaya küfür etmek geliyor...
Acaba gercek aşkımızı bulabilecekmiyiz, yoksa öylesine bu dünyaya gelmiş, dünya zevkine dalmış ve öylesine ölüp gidecekmiyiz...
BEN TEŞEKÜR EDERİM ARKADAŞLAR SAĞOLUN OKUDUĞUNUZ İÇİN.YAZILAR ÇOK UZUN FARKINDAYIM AMA ÇOK GÜZEL OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM....
KUYTULARIN SESİNİ DUYABİLİYOR MUSUN?
Olamadığımız yerleri var hayatın. Olamadığımız, geciktiğimiz, çekildiğimiz kuytular var hayatta. Uzağında durduğumuz, kenarında oyalandığımız, kendimizi kalıbımızla da kalbimizle de ortaya koymaktan kaçındığımız gölgelikleri vardır hayatın. Utandığımız için gözümüzü kaçırdığımız, kendimizle yüzleştirdiği için yüz çevirdiğimiz yüzleri var hayatın..
Keyfinin tam ortasında arabanın camında beliren cam silicisi çocuk, mutluluk çitlerini kırar, huzur kalelerinin taşlarını düşürür. Para versen, çocukları/nı böyle çalıştıranları onaylamış olursun diyenlerin çığlığı yükselir kulağının dibinde. Vermesen, vicdanın o masum yüze o gayretkeş ellere borçlu kaldığını fısıldar habire… Arabanın camında o yumuşacık bez aslında seni siler gibidir hayattan. Orada olmamayı, o çelişkinin içinde sancılanmamayı o kadar arzu edersin ki...
Sana çay, hatta yemek ısmarlayacak kadar cömert olduğunu gördüğün arkadaşınla sohbetin tam ortasına uzanıveren dilenci elinin “Allah versin!” diye geri çevrilmesi, oradaki varlığını kıyısından köşesinden yırtar. Sana yapılan cömertliğin de sahte olabileceği gelir aklına. Yapılan yanlış “insan”a doğrudur; sen de insansan sana da yapılabilirliğine içerlersin bu eylemin. O an, işte o an, hayatın püsküllü taraflarını, iğneleyen saçaklarını süpürerek, keserek, uzağa atarak kurduğun konforun makyajı dökülür. Kendini oracıkta yakalanmış bulursun..
Seni kaçtığın yerlere çağırır, gözlerini kaçırdığın hüzünleri yapıştırır o anlar..
Çok değil, on yıl kadar önce elinin altında bir şen şakrak birer çocuk olan gençlerin seri katiller edilivermesi karşısında, nasıl da inkâr şemsiyemizi açıveriyoruz. Bir katilin çocukluk fotoğrafına bakmanı öneririm. Bakın ve o yüzdeki masumiyeti silmekte katkın olup olamayacağını sor kendine..
Çok değil sadece on yıl önce sarı saçlarını okşamaya kıyamadığın, meneviş bakışlarında masumiyeti okuduğun kız çocuğu şimdilerde karşına, kişiliğini dişiliğine, dişiliğini de bedenine indirgemiş bir “lolita” olarak konuyorsa, kişiliksiz, kimliksiz, isimsiz, seviyesiz nice şehvetlerin odağına sürülüyorsa, on yıl öncesinin “masum”unun bugünlerde böylesine masumiyet katili haline gelmesinde katkının olup olmadığını bir sorgula..
Bir yerlerde susmuş olmalıyız ki, bebeleri katil yapmaya hevesli olanların sesi daha gür geldi onların kulaklarına. Bir yerlerde pusmuş olmalıyız ki, bebeleri **********nun kirli kuyusuna çekenlerin elleri bizden önce yetişti ellerine. Bir şeyleri unutmuş olmalıyız ki, çocukların gül yüzlerini şehvet kuytularında kirletenlere kaldı meydanlar..
Suçla anılınca biri kendimize hemen yabancılaştırırız onu. O delikanlı, sanki bir annenin ana kuzusu değilmiş, sanki bir babanın umutlar bağladığı oğlu değilmiş gibi. **********nun kirlerine yakıştırır hale geldiğimiz o genç kız, sanki bir zamanlar şarkılar söyleyen tatlı, masum bir kız çocuğu değilmiş gibi..
İlle de kendimizden uzağa düşürürüz onları. Babaları bize benziyorsa rahatsız oluruz. Bizim yaşadığımız mahalleden çıkmışlarsa, onları bizim çocuklarımızdan farklı yapan gerekçeler arayışına gireriz..
Biraz üzerimize alınsak diyorum, kısaca..
Bir bebeğe kıymak ne kadar acımasızlık ise, bir delikanlıyı da o ölçüde dokunulmaz görebilmeliydik. Bir bebeği sokağa atmak ne kadar akıl dışı ve insaftan uzak ise, bir delikanlıyı da sokağın dumanlı “kıraathaneler”inde beslenen, sinsi kafelerde örgütlenen, yüksek reytingli dizilerde özendirilen kabalıklara/kabadayılıklara emanet etmek de o denli insafsızlık sayılmalıydı. Bir bebeğin sırf var olduğu için öldürülmek hakkı değilse, bir delikanlı da sıradan ve olağan “öldürme/öldürülme” haberlerini de o kadar hak etmiyor diye düşünülmeliydi. Bir bebeğin yüzünden kin ve nefret okumayı kimse aklına getiremiyorsa, bir delikanlıyı da harcıalem suçların tahmin edilir faili olarak aramak o kadar şaşırtıcı ve tiksindirici olmalıydı..
Neredeyiz?
Nerede unuttuk kendimizi?
Nerede kapattık gözlerimizi?
Kuytulara uzatabilir misin ellerini?
SENAİ DEMİRCİ.
AYŞEM ÇOK GÜZELMİŞ YAZI TAM SANA GÖRE SENİN HAYATIN DAARABESK:))
AYRICA BEN BÖYLE AŞKLARIN HALA OLABİLECEĞİNE İNANIYORUM...
en alttakı sorulara cvb verdım ama kendı me saklı paylasımın ıcın saol sonbahar
Asi çok tşk...çok güzel ve etkileyici ama okumasam daha iyi olurdu diye düşünüyorum...aşık olmak kadar acı bi şey var mı hayatta?
ELINE SAGLIK... GUZEL OLMUŞ.....
arkadaşlar beyendiginiz için saolun....saldıray aşık olmaktan çook çok daha kötü şeyler var insanın bi yakınını kaybetmesi maalesef emin ol bu aşık olmaktan daha kötü......
fatmam ben de hayatı arabesk yaşıyom ama bu kadar da arebesk yaptıgımı hatırlamıyorum....
alibey kardeş boşver dünyaya küfür edicegine elindekilerin kıymetini bil....
bos wer alıbey sen dunyanın kıymetını bılme o senın kıymetını bılsın
ası yanlıs anlama sana muhalfet degılım
YOK MEHMET BANA MUHALİF OLMADIGINI BİLİYORUM AMA SEN BENİ YANLIŞ ANLAMIŞSSIN BEN DÜNYANIN DEİL DÜNYADA SAHİP OLDUKLARININ DEGERİNİ BİL DEDİM....
Neredeyiz?
Nerede unuttuk kendimizi?
Nerede kapattık gözlerimizi?
Kuytulara uzatabilir misin ellerini?
FATMAM BU SORULARI HERGÜN SORMALI İNSAN KENDİNE.....ELİNE SAGLIKDOST...
bu sorlura gecen baska br yerde okudun ve atacaktım sen atmıssın ası