aynen.... vermiyorlar işte çydd bu arkadaşlara...
Yazdırılabilir Görünüm
aynen.... vermiyorlar işte çydd bu arkadaşlara...
Evet başı kapalılardan bahsediyoruz, Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği başı kapalılarada burs vermez, yani kendi fikirlerine uymayan ve şeriatı destekleyenlere burs vermez, aynı tarikat ve cemaatlerin kendi yandaşları dışındakilere burs vermediği gibi, bunda bu kadar şaşıracak ne var anlamadım.
ikiside yapıyor biri yapmıyor ki..
ama şu varki çydd bunu resmi olarak yapıyor yani dernek adına yapıyor... ama fethullahçılar ve diğer cemaatler ise dışardan kendi öğrencilerine burs topluyor..
cemaatçiler başı açıklara burs verirken.. çydd başı kapalılara vermiyor..
(ben cemaatçi, tarikatçı, fethullahçı, çydd ci falan değilim ha :) )
cemaatçiler siyasi düşünceyi önemsemezken çydd bunu önemsiyor...
cemaatçiler yaşam tarzını düşünmezken çydd bunu düşünüyor ona göre veriyor..
Cemaatcılarmı bunları düşünmüyor, kendi istedikleri seçilsin diye partilere oy sayılarını söyleyip şantaj yapanlar bile var. Bal gibi siyasetin içindeler.
benim bi sürü arkadaşım var cemaatçi olmayan ama onlardan burs alan, evinde kalan :)
bana çydd ben bir tane başı kapalı veya cemaatçi olan birinin burs aldığını gösterebilir misiniz ?
Gösteremeyiz çünkü onlar takiye yapmıyorlar neyseler onu gösteriyorlar ama cemaat ve tarikatlar yanlarına birilerini çekmek için olmadık yalan ve dolanı yapıyorlar buna burs vermekte dahil.
Bu arada çydd nin sözcüsü değilim, destekçiside değilim yanlış anlaşılmasın.
aynı şeyi çydd yapmıyor mu ? çydd daha beterini yapıyor misyonerlik faaliyetleri için yanına öğrenci çekiyor ? bunun haberleri çıkmadı mı hiç ?
yani herkes biliyor bunları...
bende cemaatçileri savunmuyorum aksine ikiside birbirinden kötü..
ayrıca çydd nin pkk lı öğrencilere burs verdiği listelerde çıktı.. bu mu çağdaş yaşama :)
Çocuklarımız ve halkımız üstünden rant sağlamak isteyen her siyasetçiyi naletliyorum, ben ne zaman seçtiğim kişiyi denetleyebilirsem o zaman bu ülkede demokrasi var diyeceğim, biz şu an krallıkla yönetiliyoruz.
burs alan bir öğrencinin sözlerinden bir bölümü;
Verdikleri bursun bir kısmını sosyal etkinlik için kesiyorlar ve katılmak zorundasın diyorlardı. Parti gibi yapılan ve kırmızı şarap içilen bu etkinliklerde, sohbet grupları kuruluyordu. Bu gruplarda konuşmalara geçilmeden önce, Filipeliler, Markos diye biten ve numaraların okunduğu metinler okunuyordu. Sanki böyle din dersi gibi sohbetler oluyordu ama ben ilk zamanlar onları pek anlamıyordum. Taki 5. Toplantıda bunların İncil'in bölümleri olduğunu ve oradan bir şeyler anlattıklarını anladım.
ve pkk hakkındaki haber;
PKK’ya destek verdiği iddiasıyla ÇYDD’den istifa eden Asuman Özdemir, 2006 yılında yaptığı açıklamada yıllarca samimi duygularla çalıştığı ÇYDD'nin PKK'nın siyasallaşmasına katkı sağladığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 'Kardelenler Projesi' adı altında İstanbul'a getirilen kız öğrencilerle DTP’nin kadro açığının karşılandığını savunmuştu
İlginç!.. bunu bir araştırayım.. malumattan sizi haberdar ederim..